So long Cape Town

Middagen idag med Blaise blev ett väldigt bra avslut på en sjukt grym resa hit till Kapstaden. Ska sammanfatta allt i ett inlägg senare när jag fått lite distans till själva upplevelsen.

Vi åt iallafall på Royale, givetvis, och Jazz kom också förbi för en hejdå-drink. Skitsnack, god mat och lite öl. Att lämna en vän bakom sig är en av de mest tråkiga sakerna med att lämna den här staden. Visst kommer vi att hålla kontakten men när man träffar någon såhär så är det trots allt mycket prat. Man vet aldrig riktigt om man kommer ses, trots alla planer man gör upp tillsammans. Får hoppas att det inte slutar som i de flesta liknande situationer jag varit med om.

Fick sjukt fina lovord idag och erbjudande om jobb när jag är färdig med studierna. Så var det med det.

Imorgon ska jag upp kvart över fem och sen blir det flyg en hel dag med mellanlandning i London. Jag och min ipod på äventyr helt enkelt. Vi ses i Sverige!

Puss

/S

Om man inte skulle...

En vecka till här hade ju inte varit så dumt. Kanske två till och med. Nej för fan, ska gå ut och sätta mig i solen och dricka en öl. Kanske glo lite på bögparet som fixar braai och sen bege mig iväg på middagen med Blaise.

Fortsatt trevlig dag gott folk. Förhoppningsvis uppdaterar Ida oss på vad som hände igår. Antar att Kalles var det enda givna alternativet, ett MAX-besök på det och kanske en efterfest hos Juha. Har jag rätt? Va? Va?

/S


1 dag kvar i Kapstaden då

Sen kommer jag vara tillbaka i höstiga Stockholm. I några dagar that is. Sen åker jag vidare upp till vintriga Piteå.



Nu - Ner och möta upp Lotta och Lania vid strippklubben.
Peace.
/Sanna

Paltkoma

Alltså, svaret på rebusen var ju givetvis High School Musical. Dock gick vi aldrig och såg filmen för efter det att maten var uppäten dog vi nog båda två lite grann. Jag tänkte börja med packningen istället. Sen kom jag på att jag... inte riktigt vill det.

Så nu sitter jag här och försöker hålla ögonen öppna. Inte riktigt coolt att gå och lägga sig innan 11, får hålla ut en timme till.
 
....59 minuter kvar....

/S

Juhas vittnen är här


En underbar bild från i våras. Förmodligen en utav de bästa någonsin!

Ikväll blir det lite avskedsfirande för Emily som åker till det stora landet i väst (eller öst beroende på hur man ser på saken) på lördag. Dagen har spenderats till stor del i skolan. Skulle ha redovisning och kom till skolan klockan 09.00 för att få reda på att vi inte började förrän klockan 10. Jag blev förbannad och uppgiven eftersom jag inte ens hade en halvklar uppsats att redovisa och började därför traska mot ankars. Mötte dock Karin på vägen som räddade mig från fördärvet. En redovisning senare är jag redo för nya kurser!

Tack för mig.
/Idaho

Rebus för våra kära läsare!

Tänkte lite på det faktum att jag bytte praktik i början av min tid här i Kapstaden. Tänk om jag hade fått sitta där med fabrorn som tyckte jag ställde för mycket frågor (jag frågade efter en lååång tystnad hur dagen var planerad). Då hade jag gått miste om såna här betydelsefulla lärdomar från min nuvarande praktikplats (*dåvarande?).

*Ett band har ställt in en spelning och jag frågar om en reservplan

[16:19:43] Blaise skriver: blaise janichon solo
[16:20:26] Sanna skriver: too bad I'm not here, I could be an exotic dancer behind you or something. might need that, I have heard you sing babe
[16:21:24] Blaise skriver: haha - theres a market for my cat screetches
[16:22:32] Sanna skriver: haha yeah, the deaf market

Mmm, nog har jag lärt mig något idag alltid.

Snart ska jag iväg och äta middag ute och sen en bio på det, vågar man säga vad vi ska se? Hm... kan ge er en ledtråd:

+

+
=...........



Jorå. Tja.
/Sannaho

Jag hatar mig själv

Okej inte direkt men givetvis sitter jag nu här och mailar folk om fucking bokningar och fixar iordning kontrakt. Juridiken är ett minne blott så jag chansar lite hej vilt med formuleringar och shit. Såååå värdelöst. Jag som skulle packa. Vad hände med slackern Sanna och att aldrig göra saker för andra? Jag saknar henne.

/S

He he



Lite Sanna-humor så här på kvällskvisten (som en vän skickade till mig för evigheter sen).

Möte idag på The Assembly, sen spenderade jag cirka 700 rand i en bokaffär och efter det drog vi till gymmet - sen lunch ute. Hoppas ni gör något vettigt. Själv tänkte jag snart bege mig till Waiting Room med Lania och antagligen möta upp bossen och Niklas på en drink. Eller två.

Ha en trevlig kväll. Peace.

/Sanna

Come to mama



Yeiii, inhandlade just dessa skor som beräknas komma till mitt Piteå den 25 november. The countdown has started.
Fattig med lycklig.

/Sanna

Min chef om mig:

The Assembly is the best venue in the world. Sanna is fucking great - she is the best intern I could imagine and is going to go the furtherest of fuck in this crazy industry.

She's gonna work for Assembly for ever, even in sweden and her level headed, methodical approach to her work is inspiring and a lesson to every other lazy assed shit face that has come before her. if she was god, our world would be perfect.

Min chefs första utkast till mitt letter of recommendation. I like he he.

/S

Jag är en liten undulat som får så dåligt med mat... och tjack

Lördagskvällen blev en helt galen kväll. Emily och Lina firade födelsedag och firande blev det. Lite för mycket firande kanske..fast nej det finns inte. Det blev en rolig kväll, men lite lugnare nästa gång skulle kanske inte skada.


The Crew förförfestar hemma hos mig. (Jossan är inte sådär blek egentligen)

Emily fick en jättestor näsa av mig och Jossan. Lina fick äppelmos.

Partymonstret Juha visar hur det ska gå till.

Hm?



Gestaltning av någonting.






Sminkskola deluxe!

Idag är det Emils tur att fylla år, så grattis Kattkillen! Förutom tårta hos Emil blev det fika med Emily nere i centrum och ett försök till en intervju med marknadsföringsansvarig på Norrbottensteatern.

Godnatt på er!
/Idaho

Tillägg

Föresten, när definieras en kille som man egentligen? När han känner sig vuxen? När han beter sig vuxet? När han blir 18? När han skaffar skägg? När han har dragit hem x antal tjejer? Fan, inte har jag ”romansat” med någon som jag skulle definiera som en man, trots väldigt varierande åldrar. Måste googla det där tror jag.

/S

You know you want me

Kapstaden upphör aldrig att förvåna med små mysiga kvarter och idag var jag och Lania ute på äventyr. Shopping stod på agendan och jag kom hem med bland annat ett par skor för R30 (ca 25 kr), surfshorts R80 (ca 65 kr) och en underbar kappa från Mungo & Jemima för R930 (ca 700 kr). Det förtjänade jag som ett avslut på den här praktikperioden. Någon annan som har noterat att jag ofta förtjänar saker? Inte? Nä, okej.

Vi gick sedan runt i en massa antikaffärer och spanade efter lite fynd men tyvärr måste man vara rik för att köpa andras gamla saker. That sucks för jag hittade så mycket coola grejer som skrek ”Sanna!!! Köp mig!” men som student finns inte riktigt en budget på 3000 kronor att lägga ut på ett smycke.

Nu ikväll lagade jag och Laniaho världens godaste middag som vi åt ute på altanen samtidigt som vi skymtade solnedgången bakom husen över gatan. Mm, utsikten kan vi jobba lite på men lite såg vi allt.

Snart ska jag färga kinesens hår också. Kan ni gissa vilken? Jag lägger upp bild sen så får vi se om ni hade rätt.

Och grattis Emil som idag är ett år närmare att bli man.

Nej men ska man gå runt lite i nya kappan igen? Peace.

/Sanna

Sanna goes turist

Min sista söndag i Kapstaden blev en aktiv dag som bjöd på marknad, ett besök till Cape Point och sedan biobesök (Choke). Rätt trista bilder, ser ungefär likadant ut som när jag var till Tabel Mountain men fuck vad vackert det är. Så mäktig känsla när man står och tittar ut över havet, högt upp åt helsike.



Laddade upp fel bild på skylten som är en måsteturistbildsomallaskahasomharvarittillcapepoint. Lite suddig men det står vilken distans det är till alla stora städer i världen. Yepp, så var det med det.

Grym dag alltså och imorgon ska jag och Lania bege oss ut i ghettot på jakt efter nya billiga converse. Hong Kong-pjucksen börjar ge upp och resten är festivalförstörda. Gud vad jag är kreativ med orden idag. Nu mer av How I met your mother. So long.

/Sanna

På äventyr...

... i Luleå. Det var jag, Emil och Dennis igår. Egentligen var det inte så värst äventyrligt, men bättre än att bara sitta på rumpan hemma hela dagen. Det mest spännande som hände var att jag kollade ut stället där jag ska tatuera mig och att vi åkte tvåvångingsbuss. Det var med andra ord inte så spännande, men trevligt ändå.


Dennis nya stil (nej)

Emil är cool som vanligt.


Idag har jag jobbat. Det var mycket folk vilket gjorde att tiden "flög" förbi. Nu inväntar jag Jossan som kommer med ost och kex. Sen blir det till att dricka vin för att dra vidare hem till Lina som tillsammans med Emily firar 44-årskalas. Det blir nog helskoj för hela slanten!

/Ida

Braai hos svenskarna

Yepp, igår hade vi en liten tillställning hemma hos oss som skulle vara min första braai-upplevelse. Kanske inte blev riktigt som vi hade tänkt oss för det slutade med att vi fick fixa till allt i köket istället för det blåste som fan och grillarna ville inte riktigt samarbeta.

Nåväl, asgott och det blev en härlig kväll som avslutades på The Assembly. Två monsterfyllor på några dagar tär på en, speciellt om man kör en Lania och spyr precis innan läggdags. Back till fjortisstadiet men utan busskurer iallafall, nu var jag duktig och siktade ner i ett avlopp istället. Mycket moget gjort. Nej, nu lämnar vi det ämnet. Så här såg vår kväll ut:


Niklas var party.

Sjukt god och uppskattad pastasallad (kuriosa: denna skål använde jag för att ösa bort gammalt duschvatten efter Lania när det var stopp i avloppet för någon vecka sen).

Lania hade sönder mitt glas (kuriosa 2: har tagit sönder ca 4 vinglas sen jag kom hit (how do I do it?).

Fy skäms.

En tysk och två britter.





Ikväll är vi ett stort gäng på runt 15 pers som ska ut och äta middag, sen blir det ett besök på Mercury som har någon temakväll. Blir nog bra skit av det här. Ska bara ta en låååång dusch och bli människa igen.

Over and out.

/Sanna



Countdown

Last day with the boss. Praktiken är officiellt över nu men nästa vecka har vi lunch och möte inplanerat. Vill nog följa med och träffa den här duden som ska ta över marknadsföringen av Red Bull i hela världen. Kan man kanske (ut)nyttja i framtiden.


Annars var det en soft dag med fika, möte på Royal, skitsnack och sen har jag fixat dörrschema för November och skrivit klart en brief. Inte så värst produktivt med andra ord.

Ikväll ska vi ha braai här. Nej mamma och pappa, inte droger (eller lite kanske men inget jag ska beblanda mig med) utan grillfest al la sydafrikanskt manér. Vet inte riktigt vad skillnaden är förutom att de käkar äckliga korvar och häller mycket öl på köttet. Hell no att mina kycklingspett ska bli dränkta.

Bilder kommer senare, var så säkra.

/Sanna

Pull your shit together

Igår satt jag i lugn och ro och skrev på en projektplan min boss ville ha in följande dag. Niklas kommer hem och stör min arbetsro vilket resulterar i två uppdrunkna vinflaskor och skitlåtar på högsta volym. Vi dansade lite och begav oss sedan till Royale där vi mötte upp Lania och hennes kollegor.

Härlig kväll som avslutades med att jag fick en ny vän vid namn Bruce. Som jag har längtat efter att verkligen kunna säga att jag känner någon som heter så, vilket namn! Jag blir så lycklig. Jag ska fan döpa alla mina ungar till Bruce. Klockrent.



Ni ser ögonen (=sjukt bakis idag).

Behövde mat imorse innan jag drog. Var duktig och gjorde lite pasta och givetvis:



Nej det är inte spya. Jag tappade tallrikshelvetet. Jag är värdelös på att vara bakis, tycker så jäva synd om mig själv. Nu väntar jag på Lania och Niklas så vi kan gå ner till Fego och äta världens godaste sallad. Men kom då!

/Sanna


Döda mig

Och här satt vi för några minuter sedan, tre bakfulla själar som bittert ångrade fötäringen av alkohol kvällen innan. Niklas kom iväg till jobbet, Lania har tagit sig upp och in i duschen nu men jag väntar på att det ska sluta snurra. Att man aldrig lär sig.

Men vilken kväll det var. Skamliga förslag från Lanias chef och en ny vän, så skulle man väl kunna sammanfatta det hela (inte samma person... chefen och min nya vän alltså).

Fan, yr i huvudet. Måste ligga ner,

Later.

/S

Nej för fan

En vinflaska senare. En icke befintlig projektplan senare. Nu drar jag ut och super istället. Varför göra något iag som jag kan göra imorgon? Peace. Föresten har Hilary duff en bra låt. mer imorgon.

/Sanna

Closer and closer

Shit, efter idag har jag bara två dagar kvar på min praktik på The Assembly. Lite sorgligt men jag har tack och lov lärt mig en hel del sen jag kom hit. Idag bestämde dessutom jag och Blaise att jag ska fortsätta att hjälpa till med lite saker när jag åker tillbaka till Sverige.

För tillfället är jag bland annat ansvarig för dörren på Assembly (schema etc) och bokningarna på klubben Waiting Room som ligger på Long Street. Blir väl det sistnämnda jag hjälper till med samt lite projektplaner, bandlyssningar mm. Tjänar vi båda på för det kommer se snyggt ut på mitt CV och i mitt rekommendationsbrev jag tvingar honom att skriva. Gjorde idag en lista på vad jag vill ha med i det hehe, whooppa (min chandler-variant av ett piskljud).

Ska fixa ihop en projektplan nu för deras söndagar och sen hoppas jag att det finns tid för en drink eller så.

Skriver mer sen. Peace.

/Sanna

Love of my life

I Berlin i somras såg jag världens vackraste skapelse inne på ett random café i de lite mer bohemiska kvarteren. Om jag ska uppnå något här i livet så ska det bli att återskapa denna underbara stol.



Det blir inte privatare än så idag. Hej igen.
/S



Pappa mamma barn

Konstig dag men på ett bra sätt. Kollade Darjeeling Limited med Jenga och Jaques hos Blaise (han var ute på något ärende). Drog till Royale, snackade skit med Kapstadens lätt hetaste människa so far i en timme medan bossen gjorde en tidningsintervju. Sen hem till Blaise, asiatisk middag ute och nu kollar jag How I met you mother. Fun fact eller vad?

Lite kul dock att min vistelse på Bibelskolan kom till användning idag. Trodde verkligen inte det skulle vara ett säkert kort när man försöker charma någon haha men det gick hem. Jesus är inte så dum ibland.

Orkar inte skriva mer. Hörs sen.

/S

Bara jag igen

Idag har jag varit hemma och inte gjort speciellt mycket, därav avsaknaden av inlägg. Nu ikväll var vi över till Patrick och Lotta, sen vidare till ett hak men jag och Lania drog rätt snabbt hem. Inte på humör för socialiserande, kanske börjar komma ifatt mig lite. Att jag inte har fått så mycket tid för mig själv de senaste månaderna som jag i vanliga fall har ett så stort behov av.

Min fucking chef har inte svarat på om jag ska dyka upp 9.30 eller efter mina möten med potentiella praktikanter. Jag har skickat sms och ringt en gång utan resultat. Därför en god anledning till att ge mig själv sovmorgon och börja när jag har mitt första möte vid 11. Om människorna behagar dyka upp. Bokade in träffarna förra veckan och dessa sydafrikaner verkar inte ha så stor koll verkar det som. Får se helt enkelt.

Nej, imorgon blir det en bra dag. Och som jag ser fram emot att träffa familjen nästa fredag, gå till frisören, shoppa, reunion med min fruga och att få återse min lägenhet. Shit man shit, det kommer bli grymt det här!

Godnatt.

/Sanna

Life is gooood

Somnade runt 3-4 igår och vaknade sedan en stund senare av att någon tog tag i mina fötter och försökte dra mig ur sängen. Packade Gerald hade gjort entré och det slutade med att han däckade på vår soffa för att han inte borde köra hem i sitt onyktra tillstånd. Istället körde han alltså hem till oss.

Duden hann med lite klockrena oneliners innan han slumrade till, som att kommentera Niklas i kalsonger (nice package, man) kasta en varsin sko på mig och Lania, lägga av en beer fart och hälla ut diverse substanser i lägenheten. Tur att han är jävla rolig, annars hade den uppväckningen fått mig att se rött. He..he.

Min kropp var död igår men jag hjälpte den att komma igång lite med hjälp av en öl. Bra knep där. Klarade av mina uppgifter på The Assembly igår utan problem. Fick ordning på biljettsystemet, alla gästlisor, comp-tickets, backstage-armband och shit. Sen gled jag runt och minglade lite. Gotta love it, nice kväll som fan och sen drog vi till Fiction och Zula. Hem relativt tidigt för jag var död eftersom jag gick upp vid kvart i fem för safarit.

Imorgon börjar jag min sista vecka på praktiken. Lite trist när man börjar komma in i allt men nya äventyr väntar!

Over and out.

/Sanna


Inatt hände det

Micke- 19 oktober 03.03: Vad ska du göra på nyår?

/Sanna

"Djurälskaren" på safari

De flesta av er som känner mig vet säkert vid det här laget att djur inte direkt hör till det jag håller mest kärt här i livet. MEN! Jag kan inte lämna Afrika utan att ha sett en jäkla elefant så imorse gick jag upp när alarmet ringde vid 4.45. Sen begav vi oss långt ut i buschen och åt frukostbuffé, åkte runt i en jeep några timmar och åt en grym lunchbuffé.

Trevlig dag. Antar att jag måste lägga upp några bilder på djuren, lär väl vara den enda gången jag kommer kolla på korten igen hehe. Som om ni inte vet hur en zebra ser ut liksom.





Snart drar jag och Lotta till The Assembly för att jobba lite. Första ölen lär väl slinka ner rätt fort, måste hålla mig vaken. vet ni. Hörs sen! Tja.

/Sannaho

ps: nu insåg jag att jag inte lade upp en bild på en zebra. bara att requesta så kommer det. tata.ds

Jag vill inte

Jag ville verkligen inte att det skulle bli såhär, men nu är det så i alla fall. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken heller, men det får väl lösa sig på något sätt.

/Ida

Summer of 08 part 1 - Norway baby!

Jag jobbade hårt idag på praktiken (ringde typ och berättade tider för souncheck till banden, satte upp två intervjuer till nästa vecka med möjliga interns, gick igenom lördagen då jag är ansvarig för dörren  mm - inte så mycket på flera timmar). Därför roade jag mig med att välja ut mina favoritbilder från i somras, första delen är Norge. Enjoy min nostalgitripp.




Så jävla nice. Sen kommer favoriterna från tågluffen.

Imorgon ska jag upp klockan 5!!! för vi ska iväg på safari, därav anledningen till att jag sitter hemma en fredagkväll. Ska bli en spännande upplevelse. Speciellt med tanke på att jag börjar jobba klockan 7 p.m sen på klubben på en av de större produktioner stället har genomfört hittills. MTV Sydafrika kommer vara är och spela in till och med.

Sex band och tre som tävlar om att spela på V festival. Min chef och alla andra har dragit på bröllop och jag får ansvara för dörren imorgon. Hoppas inget krånglar med biljettscanning, gästlista eller pressackreditering. Vad fan gör jag då liksom? Jaja, Sanna fix.

Hoppas ni är ute och röjer nu. Peace!

/Sanna

Födelsedagsfirande

Igår fyllde som sagt Patrick år och det firades med öl och diverse olagliga substanser. Inte för min del dock men det kanske var onödigt att ens tillägga? Anyway, lite bilder ska jag väl ändå kunna bjuda på denna soliga morgon.
'

Patrick fyllde 26 år och fick väl i sig minst så många drinkar.


En man som försökte sälja en kaktus till oss.

Skylten som sammanfattar mentaliteten i Sydafrika, jomen visst.

Nu ska jag möta upp min boss. Ha en grym dag!

/Sannaho

Några rader

Fan, det blev inget skrivet idag. En dag på jobbet och sen iväg till Rafikis för att fira Patrick. Trevlig kväll måste jag säga. Bilder kommer imorgon. Nu ska jag sova. Ha det gött! (nu testade jag iallafall Lotta, kändes inte riktigt rätt)

Och jag säger det igen, jag skulle vara så bra på att vara rik. Puss.

/Sannaho

Insikter

Det är nog bara att inse att vissa människor stannar för alltid. En del har en förmåga att klänga sig fast på hjärtat och när det är gjort är det svåraste som finns att få bort dem.

/Ida

Plupp

Igår var en lång dag, men ändå inte lika lång som jag trodde att den skulle bli. Jossan och jag vandrade hemåt redan vid kvart över åtta istället för vid midnatt som jag hade tänkt mig. Idag är jag trött. De senaste dagarnas frenetiska springande genom skolans korridorer och ångesten inför gestaltningen tar ut sin rätt nu "dagen efter". Fast än är det inte över, i eftermiddag ska jag dra ner typ 40 meter tyg från taket i stora salen. Inte så kul, men lite mer etiskt okej än det Sanna gör om dagarna i alla fall (du hade i alla fall kunnat ge henne lite extra pengar).


Jossan välkomnar gästerna(=äter en massa godis).

Alla de som inte fick någon mat (studenterna som vanligt) fick en liten fin plupp på sin namnbricka.
Någon döpte också den till "Judestjärnan". Fin liknelse.


När jag kommer hem senare idag blir det nog en lång skön tupplur innan jag drar igång mitt uppsatsskrivande : )

Ha en fin dag ungdomar!
/Idaho

Från himmel till helvete (kreativitetsmanagement, någon?)


Medan gårdagen var såhär suddig...

... så var det lite mer skärpa idag får jag säga. He..he. Jag och Blaise gick ut och lekte lite i solen idag.

Min boss.

Jazzzz jobbar också på Assembly med bar och shit.

Bilden och anledningen till varför jag kommer hamna i helvetet.


Såhär är det, min chef är ett arrogant arsle som går sin egen väg och gör det han känner för. Vi kommer grymt bra överrens men jag har under dessa månader varit hans samvete.. skulle nog vara en bra beskrivning.

Han drog idag med mig ut för att ragga upp en hemlös och fota denna människa med en skylt, att för att kunna ladda upp en bild till ett event på facebook. Jag tyckte det var lite väl... ja att utnyttja människan som fick 20rand = typ 16 kr.. inte det bästa. Han förstod inte alls vad jag menade eftersom han gav henne pengar. Ja, sen sa jag iof till honom att uploada bilden på fb så jag skulle väl inte direkt kunna extraknäcka som samvete. Det är ett som är säkert. I do like trouble.

Jag är sovtrött och klockan är 22. Vad är det som händer liksom.

Fan Calle, kul att snackas vid föresten. Har redan börjat ladda för kanarieöarna nu. He.. he..he.. Nu blir det fan sömn eller något.

Peace!
/Sannago (nu blev det fel men det var lite festligt så det får står kvar.)

Lite dagen efter

Lite illamaende imorse nar man vaknade men efter lite frukost ute pa altanen sa blev jag mitt ratta jag igen. Befinner mig pa Assembly for tillfallet. Ensam. Patrick och Clem var just har och hamtade lite ljudutrustning och nu vantar jag pa att lite band ska droppa forbi och hamta flyers och comps. Tur att Blaise lamnade datorn.

Sen har vi utnyttjat fattiga manniskor idag, ma jag brinna i helvetet. Bild kommer senare.

Nu ska jag fora lite nytta och sen blir det nog en vanda med att dumpa av flyers till alla butiker pa Long och Kloof street. Inte mig emot men jag borjar bli sjukt hungrig nu men NEJ! Inte kopa mat ute idag igen. NEJ.

Puss och hej!

\ (hittade inte den at andra hallet) Sanna

Sanna goes behärskat fylleinlägg

Alla pratar om "det nya livet" de har börjat. Juha, Emily, Jossan, Ida... I've heard it all. Everyone has fallen for it. Jag måste medge att jag är rätt nöjd med det jag lever för tillfället som inkluderar för mycket alkohol och för lite vila. Bra praktikdag med härliga människor, trevliga komplimanger och roliga arbetsuppgifter. Sen öl med Lotta, Niklas och min kollega Clem. Lovely och sen ett besök på Waiting Room där vi träffade lite löst folk (bland annat min chef som jag är lite betuttad i som ni kanske har märkt). Awesome.

Börjar dock 9.45 imoron och jag måste ta en taxi tidigt tidigt till bossens lägenhet. Har sagt till Niklas att jag ska till gymmet innan det också haha. Som om det kommer ske. Puss på er och sov gott

Er S

Konferens part 1

Jag har gått fram och tillbaka mellan skolan och Acusticum fler gånger idag än alla mina gånger tidigare. Nja, detta kan ha varit en överdrift, men många vandringar fram och tillbaka har det blivit i alla fall. Dagen gick ganska segt, alla var lite irriterade och näst intill uppgivna när det gäller vissa saker, men vi fick försöka göra det bästa av situationen.


Vi hade sjuka problem med soffan, men fixare som vi är så gick det bra till slut.

Anna och sjukligt mycket tyg!

Heja Sverige!

Jossan goes Top Model!

Fixare.

Nu ska jag ladda inför morgondagen.
/Idaho


Din mamma

Ibland när jag känner mig lite skoltrött eller stressad av någon anledning så söker jag alltid på ordet ”dihybrid” på www.susning.nu.

På gymnasietiden, uppgiven och trött, satt jag och pluggade till ett prov och fattade aldrig riktigt vad skiten innebar. Tills jag sökte på susning, that is.

”Dihybrid klyvning är när man tar en machete och KUTTAR DEN DJÄFVLA cellen i tfvaaa delar!!!! att det ska va så jävla svårt!”.

Ibland behöver man inte göra saker svårare än vad de egentligen är. Fattar ni? Nu tycker jag ni slutar upp med det.

/S

Materia!



Såhär ser det ungefär ut på mitt skrivbord just nu. Jag har åtminstone gjort ett försök till att vara duktig och det gick väl hyfsat. Nu vill jag dock inte plugga mer idag så jag lägger ner. Den stundande konferensen ska nog inte ställa till med alltför mycket problem i tillvaron utan tiden kommer förhoppningsvis att flyga förbi.

Jag har en himla massa att se fram emot snart! Frugan kommer tillbaks den 2 november, jag åker till Stockholm för en weekend med mor den 21 november och jag ska tatuera mig den 2 december. Dessutom kommer Lania och Gustav också tillbaka under november så det blir nog en ganska bra månad!

/Idaho

Tänktänktänk

Kom att tänka på en låt med Jet som jag brukade lyssna på när jag var yngre. Första raderna passar in så jävla bra på något vis just nu:

 "Take my photo off the wall if it just won't sing for you"

Gillar den låten, härliga nostalgi! Just nu önskar jag inget hellre än att jag vore någon annanstans eller att jag åtminstone vågade ta beslut kring saker som jag måste ta beslut om. Jag vet, kryptiska meddelanden är hemska, men så är det i alla fall. Nu ska jag fortsätta kolla Pretty Woman.

Godnatt
/Ida

Jomen tjena

Sjukt chill söndag med häng på stranden vid Camps Bay med Lania och min nyfunna vän Lotta. Ett tappert försök till ett biobesök av mig och Niklas slutade med att vi återvände hem efter att ha insett att ingen film gick innan kvart i elva. Jag hade lätt somnat innan filmen ens satt igång så vi drog hem istället.

Nu sitter jag här, nöjd som fan över att jag inte måste åka någonstans imorgon utan kan jobba hemifrån. Lång mening. Fast nu blev det en kort mening om en lång föregående mening, så tokigt det kan bli. Fan. fatta hur trött jag är.



Vaknade, gick ut på uteplatsen och njöt av solen.

Inget pålägg hemma så den lyxiga osten åkte fram. Studentliv i Kapstaden is the shit.

Lotta i lånade brillor. Lanias huvud.

Beachen vid Camps Bay där vi degade efter lunch och glass.

Funderade på Piteyo idag och hur det kommer bli när jag åker upp igen. Förra årets drama resulterade i såväl positiva som negativa saker; fick reda på vilka som alltid finns där för mig, att människor älskar att snacka skit och vill tycka till om saker de inte vet ett skit om. Det kommer bli annorlunda, det är ett som är säkert för nu vet jag vad som är viktigt. Så jävla skön känsla, trots att det tog sin lilla tid att komma underfund med det.

Om jag fick önska mig vad som helst just nu skulle jag vilja ha frugan här (givetvis hade jag valt Gale Harolds karaktär "Brian Kinney" om jag kunde men tyvärr är han bög så det hade ändå inte slutat lyckligt.). Fan, jag ska inte skriva mer skit nu, för allas skull.

Godnatt.

/S

Tokigt eller galet?

Igår kväll gick jag över till Andreas för att kolla fotbollen. Kom dock lite tidigt och vi kollade på Eva och Adam (barnprogrammet). Pinsamt var det, extremt pinsamt! Att jag någonsin kunde tycka att det var bra är ett mysterium! Vi kom i alla fall att samtala kring vad som skiljer tokigt från galet. Vår slutsats blev att om man är tokig kanske man exempelvis springer runt med en flaska på huvudet. Skulle man istället slå flaskan i huvudet på sig själv, då är man galen. Känns bra att ha fått klarhet i begreppen.

Nu ska jag över till Emily och höra en massa skvaller om hennes galna personalfest : )

Puss allihopa!
/Idaho

Wine district, baby!

Vår fucking städerska kommer imorgon istället så inte var det ett rent hem jag kom hem till efter dagens utflykt. Det gör dock ingenting för det har varit en grym dag so far. Lunch på stammishaket och sen off till Vingården Fairview, någon timme utanför staden. För cirka 50 svenska riksdaler fick vi vara med om en vinprovning (den lyxiga versionen) som inkluderade en massa viner, bröd och ostar. Live it!


Här fick man gå runt och smaka en massa ostar. Faaaan vad jag gillar ost. Köpte med mig lite delikatesser hem.

Såhär glad blev Niklas över den guldpeng han fick när han köpte ett vin för över 250 rand.

Och jag är glad för att...

...jag också köpte vin med mig hem.

En bil med nedfält tak is the shit men lite jobbigt om man sitter i baksätet.

Men jag klagar inte utan njuter av solen istället. SOL!

Ikväll då... middag ute igen på något asiatiskt ställe och sen konsert med brittiska Fink på Assembly. Hoppas ni får en grym kväll! Nu ska jag bada.

/Sannaho

Romantisk middag för två

Blev till att bjuda Dennis på middag igår. Det blev nåt med kyckling och gott var det, tyckte jag i alla fall! Kvällen spenderades sen med att snacka skit, både djupskit och ytligt skit och vi somnade gott redan vid 1-tiden. Var inte så jättekul att vakna imorse, men nu har jag piggat på mig och laddar stenhårt inför kvällens VM-kval!


Min mumsiga röra som jag blev oerhört nöjd med!

Dennis, som ser lite smått besatt ut.

Jag ser åtminstone normal ut.

Ha en bra kväll!
/Ida

Tycker ni också synd om vår städerska?


Lägenheten städerskan får röja upp när Niklas bor själv.

Lägenheten städerskan får röja upp när jag och kinesen har flyttat in.

Av denna anlendning flyr vi fältet vid 11 om hon behagar dyka upp enligt bestämd tid. Vi flyr till vindistriktet Stellenbosch och super ner oss, ja det gör vi och skålar för vår duktiga städerska.

Och ja, jag vet, jag borde sova nu men jag kan inte. I've seen the light.

/Sannahohoho

Tillägg

Sen när är lik inte döda föresten?

/S

Ur arkivet...

Det händer rätt ofta att jag sparar små konversationer från msn eller utdrag från inkomna mail. Idag hittade jag en liten msn-konversation mellan mig och min vän Hannes.

Sanna säger: ska det föreställa tomten?
Hanstza säger: seruväl
Sanna säger: det ser mer ut som en jätte som bär på en gran och en sjukt stor säck med döda lik i eller något. han har säkert mördat tomten och bär omkring på honom. usch
Hanstza säger: vafan
Sanna säger: en mördande jätte
Hanstza säger: hemsk du är
Sanna säger: det är du som är hemsk, du ritade jätten
Hanstza säger: jag ritade TOMTEN, du tolkar hemskt

Back in the good old days eller vad?

Nu blir det middag på en italiensk restaurang vid namn Andiamo och jag tänker äta detta:
Parma Chicken Breast R86.00 Chicken breast, fresh garlic & rosemary, topped with parma ham, mozzarella, parmesan, cream & napoletana sauce. Served with roasted vegetables and new potatoes. Lord have merci.

Hörs sen!

/Sannaho

Vin-torsdag

Som jag skrev igår så var det en effektiv dag. För att "fira" detta kom Emily över en sväng på kvällen för att smörja in mina händer med någon spännande kräm eller var det nu var. Det blev inget smörjande utan istället en massa skitsnack-deep shit-snack om livet. Efter några timmars babblande åkte vinet också fram. Detta ledde till ännu mer snack och skratt och diverse skumma konversationer. Det slutade med att Emily spatserade hem klockan 3 på morgonen, lagom lullig. En rikitgt mysig torsdags-vin helt enkelt!

Nu ska jag traska iväg till Systembolaget så får vi se vad som händer ikväll.

Trevlig helg gott folk!
/Ida

Sanna goes inbrottstjuv

Jag är så trött i kroppen, shit. Jag och Lania tog taxi till vårt fina gym och var duktiga ett tag. Taxi hem igen med världens läskigaste chaufför. Öppnar dörren och givetvis... det fucking jävla larmet går igång. Livrädd men inte handlingsförlamad fick jag av larmet men en dude kom ändå hit för att se till så vi inte rånade någon. Slutet gott, allting gott.

Avslutade "arbetsdagen" idag (sjukt oproduktiva idag, vi slumrade nästan till på hans soffa) med varm choklad på Vida. Snackade skit, drömmar, intryck och jobb. Härlig mix som slutade med att han bönade och bad om att jag skulle stanna kvar.

Fuck, jag gör ju knappt något speciellt men han uppskattar verkligen alla saker jag gör och speciellt de idéer jag har till förbättringar för stället. Kände mig lite som en konsult idag när jag satt och berättade vad jag tyckte skulle fixas till och hur man skulle göra det. Utbildningen har gett mig en hel del, det måste jag erkänna.. tack och lov.

Nej, nu har jag inte ens Entourage kvar att kolla på. Får väl drömma om det italienska stället vi ska käka på  imorgon. För en timme sedan satt alla och dreglade när vi tittade igenom deras meny. Can't wait.

Peace.

/Sanna


Förvirringen stiger... och stiger

De senaste veckorna har jag kännt mig relativt förvirrad kring hela min tillvaro. Både vad gäller mitt framtida yrke, skolan och diverse sociala situationer som uppstått. I nuläget är det väl inte direkt mycket som har klarnat, jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv. Vissa dagar vill jag göra en sak och andra dagar något helt annat. Det känns som att jag måste samla mina tankar, men hur fan ska jag göra det?! Undrar om jag slösar tid här i bubblan, jag kanske borde göra något helt annat, men samtidigt har jag kommit så pass långt att det känns meningslöst att ge upp. Vad gäller det sociala är det mycket som händer med många människor, men jag ska nog sluta bry mig alls, det är nog det bästa.

Deprimerande värre kan tyckas, men jag har i alla fall lyckats vara effektiv idag. Skrivit 3 pm, jobbat med två andra uppgifter, fixat och mejlat som en galning inför nästa veckas konferens, dammsugit, dammtorkat och diskat i massor. Jag hoppas att kvällen kommer att spenderas med Emily istället för hemma framför datorn.

/Idaho

I'm god. Ops sorry... I'm good

Fan, satt i taxin på väg hem från Vida E och kom på mig själv med att le sådär fånigt. Bilen stannade till vid ett trafikljus och i några minuter njöt jag bara av utsikten från Green Point. Vatten så långt ögat kan nå och solen som har tittat fram de senaste dagarna och det kändes så overkligt att jag verkligen satt där ensam, på väg hem från praktiken så långt hemifrån som det bara går.

Så jäkla glad över att jag åkte hit.

/Sannaho


Baby think twice

Ikväll blev det lame middag på Saigon, fan att maten inte levde upp till förväntad standard. Det bästa var Niklas berg av "friterade" grönsaker. Fy fan vad icke prisvärt.

Nåväl,efterrätt på Fork med underbara desserter och en drink, sen vidare till Neighbourhood där min kära chef Blaise joinade oss för lite skitsnack och drinkar. Fan, kan störa mig så sjukt mycket på duden samtidigt som ett leende gör att jag glömmer bort alla irritationsmoment.

Kvällens avslutades med Celine Dion i en taxi, lovely.

Imorgon ska jag infinna mig hemma hos honom klockan 10 så jag borde försöka sova snart. Typ.

/S

Sannaho är en rebell hon också, faktiskt.



Vi har ett stort berg av disk här hemma. Jag hyser ju en förkärlek till organisering i alla dess former, så nu har jag organiserat diskberget. En idé vore ju att diska allt men som sagt, organisering är ju lite lite roligare.

/Sannaho

Rebellen Ida has arrived!

2 december 2008 ska jag få min första tatuering :D Jag är så glaaad!!

/Ida

Rapport från bubblan

Här i bubblan är det i alla fall fint väder idag. Annars är väl livet just nu inte så värst händelserikt. Ungefär som det brukar vara, fast de små äventyr som brukar dyka upp är inte desamma utan frugan vid min sida.

Jag kokade ägg till frukost, äter dem just nu och det är gott. Jag har slutat upp med läsk helt och hållet, för ett tag i alla fall. Man kan behöva lite detox ibland. En sak som faktiskt har hänt är att typ alla börjar "nya livet". Helt plötsligt börjar folk träna, sluta äta onyttigt, ta skolan på allvar och bli allmänt vuxna. Jag förstår inte vad det är för aldrig någonsin har väl detta hänt på Musikhögskolan som är lite av the slacker's paradise. Jag är speciellt imponerad av Jossan, som nästan varje dag tar sig ner till Korpen och genomgår smärtsamma passa med största hurtighet (om man kan säga så).

Nä nu måste jag ju rusa. Ha en bra dag allihop!

/Ida

Såhär tycker jag.

Det är en rätt underhållande tanke att jag inte skulle palla med att bo och vara verksam i Kapstaden under en längre tid. Here it goes.

Naturen är helt galet vacker, människorna är riktigt sköna och att ha möjligheten att leva som jag gör här är inte alls dumt. Däremot så suger arbetsmoralen här men givetvis så kanske det egentligen är det motsatta. Vi svenskar är kända som flitiga arbetare ute i världen, vilket gör det relativt lätt att skaffa ett någorlunda okej betalt jobb i utlandet. Det gör det rätt svårt att anpassa sig till den här kulturen där man enbart jobbar för att överleva.

Jag vill känna mig duktig och produktiv. Att gå till jobbet och vara effektiv finns liksom inte här, istället dricker man alldeles för mycket kaffe, snackar skit och bara softar. Allt görs lite halvdant för folk bryr sig inte om kvalitet av den anledningen att det oftast inte finns någon konkurrens att tävla mot. Alla är så djävulskt sega.

Ni kanske tycker det låter asgrymt med att bara slappa på jobbet och försöka fördriva tiden med skitsaker men inte fan är det min ambition. Jag säger absolut inte att det är ett waste att åka hit och göra mitt internship för jag har lärt mig sjukt mycket och själv bidragit med en hel del. Det är så nyttigt att få erfara och uppleva andra kulturer och inse hur annorlunda andras liv kan se ut. Det gör att jag uppskattar mitt eget så otroligt mycket mer.

Om cirka tre veckor åker jag tillbaka till studentbubblan i Piteå och min Fruga som jag saknar så mycket att det nästan gör ont.

Peace.

/Sannaho


När katten är borta..



Vi bestämde oss för att fira Eriks födelsedag igår kväll. Utan Erik. Men vem behöver födelsedagsbarnet när man har varandra? Här har vi Xena Krigarprinsessan, hennes allierade Juha The Barbar och deras offer i bakgrunden.

/Ida

The daisies have been rocked.

Igår kom jag alltså hem efter en minst sagt minnesrik festivalupplevelse, på gott och ont må jag säga. Det uppstod en mindre krissituation när Niklas blev sjuk men tillslut kom vi överrens om att få skjuts av flickorna som skulle ut till festivalen de också. Jag åkte med Leda och Kate.



Vi satt i fucking köer i tre timmar och när vi kom fram var det kolsvart ute och vi hade missat band som vi inte fick missa. Skitstart med andra ord. Jag och Lania irrade runt på VIP-campingen och tillslut hittade vi den perfekta platsen i mörkret, den bakom en bil med ett rött tält bredvid. Första bästa skitplats med andra ord. Visade sig sen att vi bodde med the vespa gang. Är det inte hårdrockare så är det motorfantaster.

Vi såg ingenting, ficklampan (som för övrigt var fucking kamouflage-färgad, stupid or what?) hjälpte oss inte direkt. Fick vid ett tillfälle lägga min ner över tälet så det inte skulle blåsa bort innan vi fått alla pinnar på plats. Snett, vingligt och sluttande men det stod upp iallafall. Sen blev det tack och lov lördag!





Jag söp till lite själv (okey, rätt mycket men jag hade för tusan en vinare på 5 liter, allt skulle inte gå till spillo). Jag såg inte dubbelt iallafall, de var faktiskt tvillingar. Här väntar alla på Eagle Eye Cherry och jag informerade alla om hans svenska ursprung. Save tonight, rätt bra låt live hehe. Jo, det skrev jag just.



Efter sista bandet vid två så ville Lania gå och sova men det ville inte jag. Snodde med mig ficklampan och begav mig bort till electro-tältet för att hitta lite roligt folk. Träffade på några svenska tjejer vi mött tidigare och hängde med det gänget resten framåt småtimmarna. Grym dag må jag säga.


Som det ska vara helt enkelt.

Ska lägga upp lite av Lanias festivalbilder sen, finns några fina gestaltningar ni inte vill gå miste om. Puss!

/Sannaho

Jag överlevde!

En festivalhelg senare och jag luktar inte skit längre. Gotta love it. Inlägg med bilder kommer lite senare.
Peace!

/S

Boom boom boom boom I want you in my room..

Först och främst, grattis på födelsedagen till Erik som fyller år idag. Han hade födelsedagsfest i fredags och jag och Jossan bestämde oss för att ge det lilla barnet en så kallad "male goddybag". Det blev favoritöl, chips, cigaretter och porrfilm. Samt världens bästa kort som vi är väldigt stolta över! Kändes lite onaturligt att söka efter porrfilm, hade ingen aning om vart jag skulle börja, men tur hade jag som fick hjälp av en vänlig expert på området : )


The male goddybag.

En glad Juha med partypipa.

Födelsedagsbarnet såg inte lika road ut.

Diverse folk på partyt.

Han fick en hund. (nej det fick han inte)


Verkade ju som att vår film gick hem i alla fall.


Här gick det överstyr. R.I.P Juha.

Gårdagen spenderades till största delen i sängen. Kan ju inte direkt säga att jag mådde tiptop, men det är sånt man får st ut med. Det blev någon sorts "filmkväll" här, men folk var mest apatiska och stirrade ut i intet. Med undantag för när det var dags för Lottodragningen. Vi gissade hej vilt och jag lyckades till och med gissa rätt på en boll. Vilken prestation. Förutom det insåg folk också hur mycket godare vindruvr blir om man skalar dem.

/Idaho


Imorgon blir det festival!




Hej på er mina vänner! Imorgon kommer jag försvinna iväg på festival över helgen. Om allt går som planerat är jag tillbaka igen på söndag, alltså om jag inte fryser ihjäl/blir kidnappad/går vilse. (Mamma, oroa dig inte)

Imorgon ska jag leta upp Blaise och få min VIP-biljett. Love it. Hoppas på en underhållande helg med roliga vänner, alkohol i en bra mängd, grymma konserter, sol och inga stölder. Kommer behöva ha med alla kläder jag äger, lager på lager för att motverka kylan vilket gör att ingen kommer kunna sno några kläder för jag kommer ha på mig allt hehe.




Nu är jag definitivt back in the game igen. Vet inte riktigt hur jag känner för det, nu har jag liksom ingen ursäkt för att bara göra just ingenting vilket jag för tillfället föredrar. Ja, lite kryptiskt men ni får fråga om ni vill veta.

Nu ska jag packa inför imorgon. Fan Ida, saknar saknar saknar dig! Speciellt ditt säl-ljud. Några veckor kvar bara så är jag all yours.

/Sannaho


Stop the madness!

Årsmöte för föreningen igår. Det gick väl bra, nu är jag officiellt inte kassör längre i alla fall även om det finns en del uppgifter att slutföra. Det borde firas med pomp och ståt tycker jag. Får helt enkelt bli imorgon när Erik firar födelsedag. Utöver den festen lär vi ju sluta på Kalles precis som vanligt. Kåren är väl ett alternativ, men efter det jag hörde igår är jag inte så säker. Får väl se vad kvällen har att erbjuda.

Ikväll blir det bara idol och "göraingentingalls" hela kvällen. Kanske diskar lite, that's it.

Det är skitväder!
/Ida

A kiss is still a kiss

Shit, inget inlägg från varken mig eller Ida på en hel dag! Stop the madness!

Anyway, idag har jag varit rätt duktigt må jag säga. Har fixat iordning schemat för dörren för oktober månad och bekräftat alla datum. Bossen blev imponerad av att jag skrivit ut en kopia till honom, helt galet med tanke på att sånt är grundläggande där hemma i Sverigelandet. Gick rundan med alla flyers till alla butiker och bondade med lite folk. Trevlig dag.

Fick även reda på att jag får VIP-biljett till Rocking the Daisies (om allt går som planerat, här nere ska man alltid ha en reservplan). Awesome, fast jag kommer dock skita i den fina campingen och att hänga backstage eftersom alla vanliga i gänget ska bo på campingen där alla dödliga människor bor. He he.

Idag har vi handlat tält och sovsäckar. Orka när man egentligen har allt sånt hemma. Men fan vad nice det ska bli att festivala lite, dock vet jag att jag kommer bli sjuk och säkerligen bli sängliggande den kommande veckan.

Nu ska jag jobba vidare (läs: lyssna på en massa demos och och skriva ner vad jag tycker om alla).


/Sannaho

RSS 2.0