Så nära så nära

Fick ett samtal idag om intervjun jag var på i fredags. Satte lite press på rekryterarna eftersom jag måste ge kollot ett besked om jag ska jobba som kolloledare i sommar eller ej. Anyways, har önskat att få tjänsten på stadskontoret eller på kulturförvaltningen och nu ringde duden från stadskontoret och sa att man haft ett möte och kommer rekommendera mig för tjänsten där. Har varit så nära förut också, som tjänsten som kommunikatör som de drog tillbaka på grund av en omorganisering (blä). Det som gäller nu är att jag måste bli godkänd av Malmös stadsdirektör eftersom jag i sådana fall kommer jobba med de stora grabbarna och kvinnorna! Lite häftigt sådär men hoppas hon gillar mig och inte tycker jag verkar oseriös eller något. Min film som jag var tvungen att skicka in till rekryteringen var ju inte den mest seriösa hehe.

Hoppas jag kan joina frugan snart i hennes glädjerus så vi får gå och ut fira tillsammans. Fortsättning följer...

/sanna

UPDATE:
Stadsdirektören vill träffa mig så jag antar att jag ska iväg på möte nu i dagarna. Spännande...

Jobba...jobb-ah...jobb-eeeh

Idag skrev jag på kontrakt för mitt första "riktiga" heltidsjobb. Har ju jobbat en massa förut, men inte så här. Jag kan plötsligt relatera till den gamla slagdängan working 9-5 på ett helt annat sätt. Jag är från och med måndag inte längre student, då är jag istället projektledarassistent. En titel som jag måste säga att jag är ganska nöjd med (har ingen aning om vad jag ska göra än, men det blir nog bra). På torsdag ska jag på utbildning där jag ska få lära mig en massa saker om miljö + Malmöfestivalen. Ska bli skitkul!

Lönen förvånade mig (positivt) och allt känns bra so far. Hoppas bara att jag gillar folk och att folk gillar mig, men det brukar ju inte vara några problem alls eftersom jag är så sjukt likeable ;)

Nu kanske man ska ta och färdigställa sin uppsats, det är det där sista lilla lilla kvar som bara är så segt, men jag ska fan ta tag i skiten nu så att det blir gjort. Såg förresten en råtta förut när jag traskade Malmö runt och sen höll jag på att bli påkörd av en buss (rabiesdrabbad kvinna påkörd av buss) *antar att alla råttor har rabies*.

Kom till Malmöfestivalen i sommar och se på alla bra miljö... eh miljö-"grejer" som finns med! Bo hos oss, vi vill ha sällis, en liten stund i alla fall.

/Ida

Back in Malmö

Kom ner i fredags och hade cirka tjugo minuter på mig att träffa Ida och ge henne min resväska och käka en macka. Sen begav jag mig ut till någon stadsdel för min gruppintervju för det här "skugga en förvaltningsjobbet". Jag tycker jag gjorde jäkligt bra ifrån mig. Alla var så jäkla seriösa och jobbade med hemlösa, kvinnojourer, var involverade i en massa projekt och föreningar... ville göra gott för mänskligheten a la moder teresa style. Och sen var det jag... Lite kontrast kanske till de andra sökande men det gynnar bara mig hoppas jag. Om de inte väljer mig så är jag inte rätt person för jobbet helt enkelt, då vill de ha ett mer traditionellt synsätt på kommunal verksamhet och det är hur lame som helst. 

Trots att jag gick upp vid 05 så drog ändå jag och frugan hem till Malin och hängde lite med henne och hennes vän Carro. Firade med lite corona och njöt av att ha Piteå avklarat. Sen idag har jag fixat klart min uppsats och lämnat in allt som ska lämnas in. Så jävla skönt!!! Imorgon ska jag träna... det enda jag har inplanerat på agendan och kanske läsa en bok. Hur nice är inte det?!?

Hej på er!
/Sanna

Upplevelse 2010

Hemma i Malmö igen och om jag ska vara en smula seriös så inser jag att jag är på väg in i en ny fas i livet. (Nya) jobbet börjar den 7e juni och jag känner mig sjukt peppad faktiskt. Ska bli spännande att få testa alla mina kunskaper. Piteå var kul, men fan det är skönt att vara hemma. Det bästa med hela resan var ju alla kära återseenden. Jag älskar sånt, alla "HEEEEeeeeej" och "Är du här?!" etc. etc.

Festen som jag var otroligt laddad inför levde inte riktigt upp till mina och många andras förväntningar. Nakenchocken på scenen på Kåren var ingen höjdare. Äckliga dräggiga män som slänger av sig tröjan och går med byxorna i knävecken är ingen hit i min bok, men that's how they roll.

Hade också mitt sista lektionstillfälle på upplevelseproduktion någonsin. Det kändes konstigt, precis som att alla precis hade värmt upp och sen var det slut. Fast jag kommer nog inte att sakna det, inte på ett bra tag i alla fall. Jag ska återgå till mitt chillande nu, imorgon blir det sista spurten med uppsatsen, sen ska jag fan ha min examen.

Upplevelse årgång 2010 med lärare.



/Snart magister i upplevelseproduktion (Ida)

 


Hälsningar från Piteå

Hej hörrni. Nu har vi äntligen genomlidit (nej fel ordval för det har varit sjukt roligt och intressant) tre dagar fullspäckade med presentationer och opponeringar. Jag har bara mindre saker att ändra i min uppsats så två timmars arbete och sen är jag helt klar! Det är helt sjukt!!!

Bokade en dyr tågbiljett från Sthlm till Malmö igår och jag tänkte då att det är bäst att jag tar mig ner till fredag förmiddag och hoppas på att jag får min jobbintervju på eftermiddagen. Och vilken tur jag har! Fick mailet idag om att den äger rum klockan 13 på fredag och mitt tåg kommer in till Malmö central vid 12. Så jag håller tummarna för att det inte blir några förseningar.

Intervjun är för det här jobbet jag har velat ha i några månader nu - att skugga en förvaltning och föra in ett ungt perspektiv i kommunen. Man får typ skapa sin egen tjänst och välja vad man vill hålla på med, vilket inte låter helt fel. Dock är det gruppintervjuer vilket jag aldrig har gjort tidigare men fasen, det ska bli askul. Om jag inte får det jobbet så kommer ni hitta mig i de skånska skogarna i sommar - då tar jag jobbet som kolloledare. Nästa vecka vet jag vad som händer de kommande veckorna. Exciting!

Grattis till alla oss i klassen som är duktiga och bäst av allt - KLARA MED UTBILDNINGEN!

/Sanna

Åh äntligen!

Vaknade imorse och kastade en blick på mina små lappar där jag hade skrivit upp stödord inför dagens presentation. Tänkte att jag inte vet vad jag ska säga - men det löser sig. Fick ett lycka till-sms från Idas föräldrar och tänkte att; det är ju ändå rätt stort det här. Fyra jäkla år och det är detta moment som är the grand finale, tack och lov gick det väldigt bra. Jag körde igenom min presentation utan några större screw ups och Evelina kom med en massa bra synpunkter på min uppsats. Så nu är den skiten avklarad och jag vet att jag definitivt kommer bli godkänd.

Nu ska jag kolla upp vilken film gänget ska se ikväll. Igår plöjde vi Lasse Hallströms Dear John till Gustav och Dennis stora lycka. Samma författare som skrivit The Notebook. Men den var aslame förutom soundtracket så ah - se den inte!

Nu blir det lite vila!

/sanna

Hallå ja!

Vet inte om det är för tidigt att uttala mig, men det borde det inte vara. Jag har fått jobb på miljöförvaltningen i 6 månader. Kan gå in mer på detaljer när jag vet mer, men det känns fan bra, känns stabilt, känns vuxet. Det nya jaget: Ida - miljökämpen! I övrigt känner jag mig lite stressad just nu. Veckan bara flög iväg och jag hade mycket roligare saker för mig än att plugga, men det går vägen nu i alla fall. Hoppas hoppas hoppas att det går vägen för Sannaho. Annars är de ju dumma i huvudet! Skulle ha lagt upp en bild men det strulade och jag har inte tid för sånt nu *stressar upp sig i onödan*.

Men jeei jobb och så. Awesome.

Hej, tjing, ciao.
/Ida


Jävla motgångar

Jag har en känsla av att jag inte kommer få jobbet som kommunikatör. De skulle hört av sig idag men istället fick jag ett mail som sa typ: Vi behöver ytterligare en dag på oss. Vi hör av oss i början av nästa vecka. Jaha, tack för den. Jag bara hatar ovissheten och jag blir så less! Snart skiter jag i allt, tar kollojobbet och sen får jag väl flytta från Malmö eller något. Läsa distanskurser och hänga i Kapstaden hos Niklas eller något. Vad vet jag. Bajs. Men tack och lov går det inte dåligt för alla - Ida får berätta själv!

/S

Ni ser glädjen va

Här ute sitter jag och har börjat skriva ihop min opponering på Jossans uppsats. Inte den roligaste sysselsättningen måste jag säga. Kan komma på minst hundra saker som jag gärna hade gjort istället. Typ städat toaletter, cyklat på en cykel som saknar luft i däcken, kört en bil utan bromsar, ni vet det vanliga. Ingen rast här inte för helgen ska vara fri för fest. Fan vad nice, så ska mitt liv bli efter uppsatsen - Fritt för fest. Mitt nya mantra. Hej så länge.
/Sanna

Mot Stockholm

Sitter på tåget på väg hem till familjen nu. Lämnade familj nr 2 (läs: Ida) hemma ensam i några dagar men snart möts vi igen för på lördag bär det av upp till Piteå. På kvällen där så är det dags för hemvändarfest och sen är jag först ut på måndag med att presentera min d-uppsast. Sjukt skönt, längtar tills jag har fått det avklarat.

Nu ska jag kolla ännu en film och försöka låta bli att må illa. Hej hej.
/S

Enda gången jag gillar vår programkoordinator

"Alla är varmt välkomna för lite peeptalk mingel över kursgränserna"

hehe. peeptalk. hehe.

Så börjar berättelsen: New York-resan dag 1

Det var en gång två unga och duktiga studenter som vann en tävling med sin grupp. Priset var en resa till New York och efter att Island och deras askmoln jävlats en massa fick tillslut vinnarna åka iväg på sin resa. De möttes alla upp i Köpenhamn för att sedan flyga via Chicago till Newark.
Yatzy ska alltid med!
Somliga var lite mer pretto och hade med sig filmglasögon. Hej år 2080, här lite väl tidigt va.
Vi besökte Grönland. När man ändå är i närheten liksom.
Två av de andra gruppmedlemmarna, Fredrik och Carl.
Här väckte vi Hamid. He he.
Avslutar med en litet klipp på när vi alla förundras över dessa filmglasögon. Fredrik hade testat att sälja dem i Sverige men det hade inte riktigt funnits någon efterfrågan. Konstigt va...

Jag hatar SAS!

Ah, det finns fan inget värre. Vilket jävla skitföretag. Bestämde mig idag för att åka upp till Sthlm på tisdag med tåg. Sen ringde jag SAS för att bara kolla av så inte Idas resa Malmö-Luleå påverkas av att jag skiter i första biten. Och hur jag gör, checkar jag bara in i sthlm som vanligt? Nej då går det alltså inte, jag MÅSTE checka in i Malmö och hon kan absolut inte göra något för att hjälpa mig. Vad fan liksom, nu fick jag boka av min resa (av 750kr få tillbaka typ 350kr) och sen själv boka en ny resa med det flyg jag skulle ha tagit från Sthlm. Det är ju fan helt sjukt!!!!! Om människan hade varit lite mer serviceminded så hade det gått. Hur svårt kan det vara liksom?!?! Men visst, ännu fattigare men nu får jag komma hem några dagar iallfall. Så värt det. Funderade på att joina Gustav, Calle och Jesper och bila upp men nej, då vet man aldrig om man kommer fram eller ej. Uuuh, jävla SAS.
/S

Final countdown

Idag är det söndag och då ska d-uppsatsen lämnas in. Och vet ni vad... JAG HAR PRECIS LÄMNAT IN SKITEN! Så var det gjort, sex månaders tungt slit (okej, 1-2 månader men 6 månaders ångest/stress/vånda/mer ångest) och så är en pdf inlämnad och man kan pusta ut i några timmar. För imorgon börjas det igen, opponeringsdags och sen förbereda presentationen inför nästa vecka. It never ends. Jag vill hem till sthlm innan piteå på lördag...någon som ska köra sträckan Malmö-Stockholm nu i veckan? Någon?
/Sanna

Så var det bestämt

Okej, det får bli verklighet helt enkelt. Och det beror inte på vinet - men nu har vi bestämt oss för att i januari så drar vi till New York och stannar där i 6 månader i alla fall. Så var det klart, känns bra att kunna ta enkla och genomtänkta beslut. Hej så länge. Vattenpipan väntar.

/Ida & Sanna

Dumma dumma amerikaner

Okej, American Idol är ett koncept som ofta går ut på att ta en riktigt bra talang och göra den tråkigt amerikansk och tjäna en massa pengar på den. Så kommer den här grymma killen - Alex Lambert - och har en röst att döda för. Givetvis röstas han ut astidigt, varför kan inte USA uppskatta sånt här? Så jävla klockren kille. Ni får två klipp för att förstå vad jag menar (den andra är bäst):


Detta hände förra året

Idag började jag Pite-peppa. Jag vågar nästan inte säga det, men det är väldigt ljust i uppsatstunneln just nu och det kan ju vara därför. Förra årets hemvändarfest var galen. Försökte minnas tillsammans med Gustav vad som hände under kvällen, men letade istället fram några bilder som får funka som pepp inför årets partaj.


Jag lyckades haffa en maraccas som jag har störat mig med fram till flytten när Lania fick den. Fråga mig inte vad Sanna gör.

Soffa?

Flytta soffa? Vilket jag uppenbarligen tyckte var sjukt roligt.

Sannas ninja-moves är lite farligare än Gustavs.

Det slutade inte bra.

På båtsafari i Piteås skärgård.

Pepp! Godnatt.
/Ida

Tjuvlyssnat

Reception i kommunhus, Stockholm

En man ~40 går fram till disken.
Mannen: Hej, jag ska träffa Åsa.
Receptionisten: Och vad heter du?
Mannen: Ingbritt.
Receptionisten: Va?
Mannen: Nej, det kan jag ju inte heta, jag är ju man. Bengt heter jag.


Jobb eller inte jobb... det är frågan

Idag har jag inte fått något gjort som har med min uppsats att göra. Däremot har jag varit iväg på en officiell jobbintervju och en inofficiell sådan. Först var jag till stadskontoret och snackade med en dude som jobbar i stadsdirektörens stab. Lite spännande att han ville träffa mig. Är ansvarig för ett projekt där några utvalda ungdomar ska få vara på varsin förvaltning och se hur man kan utveckla saker och ting utifrån ett ungdomligt perspektiv. Han hade till och med hört talas om mig från chefen som inte gav mig jobbet som informationsassistent. Rekommenderade mig varmt som han hade sagt, hur bra som helst. Så jag är väl intresserad av ett jobb hos kulturförvaltningen eller hos de där på stadskontoret. Är dock i Piteå när gruppintervjuerna äger rum men men, det blir nog bra.

Sen var jag på intervju för en tjänst som kommunikatör på evenemangsavdelningen. De jobbar med kommunens alla event, som stora konserter, kontakter med arrangörer och bokningsbolag, en massa sportevenemang som handbolls-VM och Malmöfestivalen och allt sånt. Jag har blivit utvald av typ 1300 för det här jobbet och är ensam om att få komma på intervju. Nästa vecka får jag reda på om de gillar mig eller vill leta vidare. Inte säker på om de gillade mig eller ej. Tror det hela i såna fall skulle falla på att jag inte har den personlighet som passar in i deras team, som för övrigt består av bara killar. De kan behöva lite kvinnlig färgring på arbetsplatsen tycker jag.

Nej, uppsats ja. Skulle hem till kära Emily som jag var och fikade hos idag men det går inte. Så mycket kvar, ser inte slutet än. Jag vill se slutet. Jag hatar att inte se slutet. Hejdå så länge.

/sanna

The elephant in the room

Fortfarande jetlag här då. Klockan är halv 2 och jag är klarvaken. Jag gillar det här med att lägga mig runt 12 och gå upp senast 9. Sköna nätter liksom. Vad fan ska man göra vid den här tiden på natten? Förslag?

Fick just reda på att en gammal vän är gravid och ska ha barn i november. Det är så stört. Det kändes inte alls främmande heller när jag kollade in hennes blogg och hur glad hon verkar vara för att vara med barn. Skumt att det som bara för drygt ett år sen kändes otroligt främmande helt plötsligt känns som något som skulle vara okej. Herregud vad säger jag!?

Annars händer det mycket nu och jag tror att stressen över uppsatsen gör att jag inte ens känner något inför att jag kanske står arbetslös till hösten. Den stressen kanske dyker upp efter den 26 maj när jag har haft uppsats-seminarium. Blä, livet är alldeles för seriöst just nu. Det händer sjukt mycket bra, men det kan vara skönt att glida lite också. Jag längtar tills jag kan glida lite. Hoppas att livet ska ta lite roliga vändningar framöver, man vet aldrig vad som händer. Nu är det snart sommar också och vi har vår balkong. Jag kläckte smartaste kommentaren idag när jag stod inne i Sannas rum och kollade ut på balkongen. Jag påpekade efter sådär drygt fyra månader att vi har en stor balkong. Det var inget kul nu men strunt samma.

Förresten. Jag vill passa på att skicka en officiell inbjudan till Sannas familj i Stockholm. Ni är varmt välkomna att hälsa på när som helst! Vi har mycket plats här och det finns massor av kul att göra här (vi är ju här varför skulle det inte vara kul?!). Så kom kom, det vore jättekul!


Bild tagen från Brooklyn Bridge. Litet smakprov inför morgondagen, då kommer det mer.

Nä man kanske ska försöka sova. Eller? Frugan sover nog redan, hon var uppe innan tuppen idag (innan tuppen, vem säger så?).
Godnatt.



/Ida

 


Är vi helt dumma i huvudet eller äckligt smarta?

Det återstår att se. Var idag på visning av en fyra med frugan som ligger på Östra Förstadsgatan (sjukt centralt). Och vi tackar nej till den imorgon. Bara sådär. Hoppas vi gör rätt men känns det inte helt bra så kommer det nog inte bli helt bra. Gå på magkänsla - check!

Holy moly vad det är skönt att ligga i sängen. Japp!

Nu är vi på svensk mark igen. När vi åkte tåget från Kastrup till centralen var jag nära på att prata engelska med biljettkillen. Kommer att vara lite skadad ett tag framöver. Jag saknar redan New York. Inte boendet, men staden. Åh det var underbart! Minus matförgiftningen dårå, men det var ganska spännande på sjukhuset i alla fall. Typ precis som i cityakuten (inte alls som i Grey's Anatomy). Sanna läste sitt ego-förord (klart för att förord ska vara ego) medan jag låg och nästan dog (nej det var en lögn, killen i båset brevid höll på att dö).

Malmö är ändå nice, stan känns lite platt bara efter alla skyskrapor. Till och med lägenheten kändes liten när vi kom hem. Nu måste jag fortsätta plugga fastän jag är äckligt trött. Snart är det klart i alla fall. Uh. Ja nä nu är det dags (andas djupt, råkar andas in en flyga och spottar frenetiskt tills flugan ligger död i sängen).

Bilder kommer snart.
/ida

Hemma!!!

Åh, som jag har saknat mitt hem. Jag verkligen älskar mitt hem. Gud vad jag är hemmakär. Sen kan mitt hem vara i vilket land som helst men åååh, finns inget bättre än mitt egna kylskåp, garderob, säng... Så underbart! Tristessen kommer vara tillbaka om några dagar igen men tills dess ska jag bara njuta, njuta och återigen njuta. För mig är klockan typ 16 och jag sov ingenting på planet så lite sömn kanske vore bra. Yes, hej så länge.
/S

Förgiftad i New York

Ida kör på som vanligt och har drabbats av matförgiftning. Vi åt typ samma sak men jag har klarat mig iallafall men det hela resulterade i att vi igår drog till akuten. Hon fick ha på sig en sån där ful sjukhusrock som är öppen i bak. Jag passade på att vara en duktig/dålig medmänniska och tog kort på henne mitt i all misär. Sen har jag väldigt svårt för sjukhus så vi såg nog rätt roliga ut när vi kom in där, jag som såg en massa sjuka och typ döende! människor och var på väg att börja grina och sen Ida som typ grät för att hon hade så ont. Sen hamnar vi på ett ställe och duden bredvid sitter och hulkar och spyr en massa. Jag och Ida som är sjukt känsliga för såna ljud satt där med och höll på att spy bara av hans äckliga ljud. Usch.

Men det var rätt spännande att få se hur det går till på ett amerikanks sjukhus. Så jävla ouppstyrt alltså. Typ hundra personer som kom och gick, ingen koll på någonting. Jäkla meck med försäkring och allt sånt. Men Ida mår bättre iallafall so no need to worry! Hon får berätta alla detaljer sen... eller inte.

Idag är det sol ute och vi ska slappa lite i Central Park nu under dagen. Sen ikväll blir det Amateur night på Apollo Theatre och kanske lite öl i Brooklyn. Får se hur pepp Ida är på det sista. Hej så länge!

/Sanna

Till våra föräldrar - var inte oroliga

Däremot har Lania och Chrisma det lite jobbigare. Times Square har tydligen evakuerats ikväll för att man hittat en bomb där eller något, precis vid deras hotell. Eller en bil med sprängämnen står det på Aftonbladet. Så de fick tydligen poliseskort in på hotellet efter att de väntat en timme för att få komma in. Helt stööört! Är det inte filminspelningar på den inplanerade middagsrestaurangen så är det bomber på Times Square. Måste vara på Guds good side så imorgon drar jag på gudstjänst i Harlem. Spännande.

Så ah, vi är i tryggt förvar här på Upper West Side. No worries. Hej så länge.
/Sanna

En helt vanlig fredag i New York

  • Promenad längs Riverside
  • Häng på Columbia University och campus
  • Promenad i Harlem
  • Besök på Apollo Theatre
  • Bryta mot hotellets alkoholförbud med personalens välsignelse
  • Dricklek till How I met your mother
  • Konsert på Terminal 5 - Bowery Ballroom med äckligt underbara Gossip (vilken kvinna!!!)
  • En oslagbar kväll på Webster Hall med en massa galendans

Trivs rätt bra i den här stan. Yepp.
/Sanna

RSS 2.0