Yeah, Visby på söndag!

Det verkar faktiskt som att vi ska åka, jag och Marie. Vi har idag fixat med hyrbil, biljetter till färjan som går från Oskarshamn och boende.  Etfersom typ ALLT är bokat så får vi sova två nätter på ett vandrarhem som ändå ligger centralt. Sen blir det lite mer fancy med ett hotell de sista två nätterna. Ska bli sååå kul! Ska sätta ihop ett schema nu i helgen och bränna skivor. Roadtrip!





Nu har jag precis varit och haft möte med Malmös Turistdirektör och två andra som jobbar där på Malmö Turism. Ska få vara med och göra lite saker, bland annat klura lite på en arrangörshandbok de har. Awesome!
/Sanna


Tjejer som är singlar och killar som vill vara tjejer som är singlar

Vi sjunger inga vanliga snapsvisor innan vi dricker i norrland. Inte på Ankars iallafall, här är vi uppdaterade och sjunger hits som alla kan. Typ.
Och som vanligt är det musik överallt på Ankars. Kan sakna det här nere, att inte vakna av grannen som spelar bas klockan 3 på natten (okej, sarkasm gott folk) eller när folk spelar piano eller trumpet när man går förbi deras fönster (ärligt nurå) eller nu till sommaren då alla grillar och spelar gitarr utanför ens hus. Kan sakna sånt ibland, tacka vet jag musikhögskolan.

/sanna

Wohoo, Gotland nästa?

Jag har fått tummen upp från Ingrid att resa till Almedalsveckan som äger rum nästa vecka. Måste fixa boende och allt sånt, är ju helt sjukt svårt att kirra resa och boende där under dessa dagar. Klart man måste dit om man arbetar kommunalt. Som Design - och möbelmässan i Milano för alla branschmänniskor. Bra där Sanna, rör sig från område till ett annat sjukt annorlunda område. Hoppas jag kan åka och gå på en massa roliga seminarier och föreläsningar!

/sanna

Dagens fail

- glömma arbetet jag skulle göra hemma på skrivbordet på jobbet
- glömma sladden till min dator på jobbet så batteriet kommer dö snart

Får väl ägna kvällen åt att packa helt enkelt. På torsdag går flyttlasset och vi är så efter här på Fredsgatan. Stress!!!

Här gör vi saker i en annan ordning

Ni kanske vill se bilder från midsommar men det struntar jag i. Istället får ni en liten film från när vi var i Piteå i slutet av maj för att presentera och opponera våra d-uppsatser. Givetvis körde vi på våra traditionella släktmiddagar.

Inspiration!

Åh vad jag vill ha inspiration. Jag vill verkligen boka in Micael Dahlén för en föreläsning. Han får en verkligen att tänka till lite. Kolla klippet nedan till exempel. Jag har ju läst några av hans böcker, som Nextopia om att vi lever i ett förväntningssamhälle där vi alltid längtar efter nästa fest, nästa kompis, nästa resa, nästa äventyr... och hur detta kan användas för att utforma koncept, strategier för kommunikation, produktutveckling etc... Tänk om kommunen kunde fatta sånt här, det vore något!

/sanna

Jobb-blogg --- blogg-jobb

Nu bloggar jag live från kontoret. Det händer fruktansvärt mycket här. Faktiskt! Hade sjukt världens bästa möte idag. Jag älskar när folk säger emot så att man får en chans att förklara vad man tycker och måste stå för sina argument (hade jag aldrig sagt för typ 2 år sedan). Snart är det dags för brännboll deluxe! Det ska bli skitkul. Direkt efter brännbollen blir det fotboll (spela själv) på ribban. Såååå bra!

Hörs sen!

Ida

Idag är vi med i tidningen

Ni kan läsa den här på webben men där finns det ingen bild, det gör det däremot i den tryckta tidningen så läs den istället!

Ja tack!

Fick ett samtal nu på kvällen från duden som bor i lägenheten vi ska flytta in i.
- Vill ni ha en bänkdiskmaskin?
- Eh, ja tack.
- Vill ni ha en micro?
- Ja tack.
- Vill ni ha gardinstänger?
- Ja tack.
- Vill ni ha hyllor i badrummet och köksfönstret?
- Ja tack.

Åh, en diskmaskin, micro och ett badkar väger nästan upp det faktum att vi inte kommer ha balkong eller tvättmaskin längre. Snart flyttar vi! Can't wait.
/Sanna

Korvkull

Försöker leta lite lekar till en stor släktträff om några veckor. Hittade den här som heter korvkull:

"En frivillig börjar att vara han. Han jagar och kullar så många som möjligt. Alla som blir kullade förvandlas till korvar. Jagarens mål är att alla ska bli korvar! Att vara en korv innebär att man måste stå helt stilla med armarna längs sidorna och rabbla ordet ”korv-korv-korv-korv” jättefort. För att befria en person som blivit en korv krävs det att två andra personer kommer och ställer sig axel mot axel på varsin sida om ”korven”. Alla tre, ”korven” och de två ”korvbröden” ropar nu ”Korv med bröd!”.
Korven är nu befriad och får springa iväg igen. Leken fortsätter tills alla blivit förvandlade till korvar eller avslutas på ledarens signal. Tänk på att byta ut den som har den någon eller ett par gånger, eftersom det kan vara riktigt svettigt att vara den som jagar en längre stund."

Såååå världens bästa lek! 

/Ida

Nu har jag en egen telefon

Jag fick nyss min telefon på jobbet. Det känns så bra, som att det är julafton mitt i sommaren. Jag har inte använt den än, men det ska bli väldigt spännande att testa den i eftermiddag. Ida hjärtar sin telefon!

Annars går det bra. Ska snart iväg på lunch med mamsen. Kom precis från ett möte, åh det är så kul att träffa människor! Det finns så många grymma människor som man bara vill krympa och ha i sin ficka i resten av livet!

Nu lunch. Hörs sen.

Ida

Åh mitt lilla Stockholm

GRATIS: Den 19 juni förvandlas Gustav Adolfs torg till ett gigantiskt dansgolv. Kungliga Operans balkong görs om till ett mäktigt dj-bås med inga mindre än Eric Prydz, Basement Jaxx DJ-set och Miike Snow DJ-set bakom skivspelarna.

Basement Jaxx... Miike Snow... Oh well, jag får väl längta till First Aid Kit här nere då. *nöjer mig*


/sanna

Work hard - play hard

Eller något sånt. I fredags hade jag klarat av min första arbetsvecka och jag tänkte att ni skulle få se lite bilder.

Här har ni fikarummet.
Soffor som ingen verkar sitta i. Inredning a la typiskt klassiskt kommunalt.
Mitt kontor som jag fick låna av Jurgen (+ två prickar).
Här har vi min boss, Inger Nilsson som är Malmös stadsdirektör.
Var bort hit till Brandstationen på ett möte om tryggheten i Malmö. Var även här som jag var på flera intervjuer förut för jobbet som informationsassistent.
Det var den här trevliga mannen som inte ville anställa mig. Hehe nej men där gjorde han rätt, gillar honom som fan och trevligt nog får jag möjlighet att träffa på de jag gillar från avdelningen i mitt nuvarande arbete. Coolt hur allt bara blir bra i slutändan.
Här har vi Marie från en liten arbetslunch. Vi planerar inför vår kickoff. På torsdag ska vi alla tjugo i projektet hänga i parken och äta gott och dricka gott. Awesome!
Här sitter Josephine som även sitter i Stadshuset men på en annan avdelning. Vi käkade även lunch idag med en vid namn Kristoffer som är placerad på Fastighetskontoret och Frugan joinade oss också från Miljöförvaltningen. Jäkla kommunalarbetare, komiskt det där. Hade inte 21-åriga Sanna tyckt var så coolt men det gör jag faktiskt nu.

Idag har jag även bokat in ett möte med Malmö Turism och jag behövde inte ens förklara vad upplevelseindustrin eller upplevelseproduktion är för de försöker arbeta i linje med båda. Så skööönt att veta att man är i framkant. Till exempel ska alla informatörer i organisationen börja jobba med Storytelling. Man är ju gammal i gamet och har hållt på med det där i fyra år redan hehe. Nej, nu blir det fotboll. Peace!

/Sanna

New York - dag 7

Denna onsdag började vi med att köpa lite frukost. Här i affären passar jag på att gestalta kool-aid-kannan från Family Guy.
Sen drog vi till Financial District. Kollade in Wall street och alla kostymklädda nissar som sprang omkring och var viktiga med sina mobiltelefoner. Kollade även in Ground zero och en massa viktiga byggnader som jag inte kommer ihåg namnet på.
Om man sedan går förbi den dyra båten som tar en bort till Frihetsgudinnan så kommer man till Staten Island-färjan som är gratis. Då kommer du relativt nära, lagom och bra och billigt!
Sen begav vi oss till en pub och trängdes med sjukt många italienare och spanjorer. Det var nämligen CL-match igen och då mellan Barca och Inter. Galet!
På kvällen drog vi förbi Apple store.
Försökte blogga. Misslyckades totalt. Sen drog vi på bio och såg Hot tub time machine. Jo det är sant, vi la pengar på den filmen. Tänkte att John Cusack inte ställer upp på vilken skit som helst men JO, det gör han. Slut på dag 7.

New York - dag 6

Fullspäckad dag i vanlig ordning.
Vi drog till East Village på morgonen och käkade brunch på Virage.
Gick runt till en massa olika second hand-affärer. Här på Fab 208 (75 East 7th Street) hade de en massa snygga saker! Tips för er som ska till NY.
Här fanns det en massa bra second hand i en rätt billig prisklass. Kom därifrån med en massa saker. Buffalo Exchange alltså som ligger på 332 East 11th Street.
Sen har vi No Relation på 204 1st Avenue.
Man kan tänka sig att några hus kanske skulle se ut som typiska "Friends"-hus men fan, allt ser ut så. Sjukt snyggt. Efter att ha shoppat så letade vi oss fram till en sunkig bar vid namn The Village Pourhouse och kollade på CL-matchen mellan Lyon och Bayern.
På kvällen drog vi till en grym restaurang vid Broadway, Upper west side.
Massa mexikanska familjer som firade födelsedagar.
Stooora drinkar.
Sprang runt en massa dudes i sombreros och grejer och spelade musik. De sjöng och spelade nog Happy birthday för minst fem bord skulle jag tro. Videoklipp kommer sen! Asbra dag.

Åh titta vad jag hittade - Coco & Fyfe (Guillemots)


Ett halvår för sent men det gör inte låten sämre

Stings dotter Coco (I blame coco) som släpper albumet The Constant 2010. Så jävla grym tjej och Robyn gör inte saken sämre. Ska sätta på låten på hög volym imorgon på kontoret och låta resten av Stadshuset få njuta av den hehe.

/Sanna

New York - dag 5

Denna trevliga och regniga måndag tog vi M-tåget till Brooklyn. Vi hoppade av och letade oss fram till Lafayette street. Tycker vi är grymma som hittade så bra eftersom vi glömde att ta en Brooklyn-karta hela tiden. Men vi gick sjuuukt långt och ända bort till Bedford Avenue.
Då passerade vi de ortodoxa judarnas kvarter. Som att komma in i deras egna värld där alla var klädda likadant med egna skolor och affärer.
I Williamsburg käkade vi lunch och gick sen i en massa second hand-affärer. Bland annat Beacon's Closet som ligger på 88 n 11th street - ett måste om ni är där.
Sen åkte vi hem i regnet och värmde oss framför vårt element. Inte lika dekadent som det ser ut.
Nästan lite mysigt faktiskt.
På kvällen var vi trötta men drog ändå iväg till Lincoln Square för att gå på bio. Sen blev det tisdag.

Bra och bra

Fan nya jobbet är grymt. Jag mer eller mindre stormtrivs och gillar att de har gett mig ett fett svårt uppdrag som första uppdrag och mer eller mindre lämnat mig till att själv fixa det. Dessutom har jag typ 3 andra saker som jag jobbar med, där jag har ansvaret för den ena. Det känns bra, jag har ett kontor (som jag delar med två andra) och en dator, en telefon och snart visitkort. Det känns grymt. Jag gillar också att jag har fått tillbaka lite folk i mitt liv som jag inte har haft där på ett tag. Jag gillar att vi ska flytta och jag gillar att det är VM i fotboll. Jag gillar att det är kungligt bröllop i helgen, jag gillar att jag ska på dejt på fredag, jag gillar att det går bra för Sanna, jag gillar att det snart är midsommar. Fy fan vad äckligt mycket jag gillar!

Sen gillar jag John Legend också.



Killen har ju talang alltså.

/Ida


New York - dag 4 Times Square (jag vet, jag är seg blablabla)

Här tittade vi alltså förbi en dag efter MoMA. Lyckligtvis var det inte denna dag någon bestämde sig för att försöka detonera en bilbomb, det hände några dagar senare. Så jävla läskigt.
Här blir cirkeln sluten. Bra skit.

Läs Sydsvenskan imorgon

Skulle gått på möte imorse men här verkar det hända grejer så istället fick jag ringa hit lite unga kollegor för att bli intervjuade av Sydsvenskan. Sjukt roligt! Artikeln kommer nog i tryck imorgon så då får ni hålla utkik ni som har tillgång till tidningen. Kommer hamna på ledarsidan. Första frågan var riktad till mig och handlade givetvis om vår utbildning. Alla är sjukt intresserade av upplevelseproduktion, det är hur spännande som helst!

Så försvann hela förmiddagen. Har suttit och snackat ihop oss, jag och Josephine från Gatukontoret, Kristoffer från Fastighetskontoret och Jonas från Husie. Jag som har släpat hit kameran och allt är himla dålig för jag glömmer att ta bilder. Men jag ska bättra mig. Bestämde även att vi ska grilla en eftermiddag nästa vecka. Käka lite gott, spela kubb kanske och lära känna varandra bättre. Jag och Josephine ska styra upp det och försöka få lite pengar till det hela.

Men back to work!

/Sanna

Första dagen avklarad

Suddig liten bild från idag. Började 9 med att få mitt kontor och sedan gå runt och bli presenterad för en massa folk på våningen där jag sitter. Sen vid 10 gick vi till Sessionssalen där alla 21 unga nyanställda samlades. Det var en fullspäckad dag med intro från Stadsdirektören, historik, budget och massa annat smått och gått. Fick träffa alla jag ska jobba med nu under ett halvår. De flesta är statsvetare så jag känner mig rätt unik med min utbildning. Fast det gör jag ju iof nästan alltid men ändå.

Ska bli riktigt roligt det här. Vi 21 ska samlas på fredag igen, jag ska ansvara för att boka lokal och skicka ut kallelse till alla. Vi är ett sjukt blandat gäng och det ska bli spännande hur vi bestämmer oss för att genomföra projektet. När jag kom tillbaka till kontoret hade min dator kommit också så imorgon kör jag igång genom att kontakta en massa chefer på avdelningen och boka in möten för att få veta vad de arbetar med och hur jag kan involveras. Awesome!!!

Imorgon ska jag nog ta med kameran och fota lite i korridorerna. Ska nog luncha med frugan också så ni kanske får lite bilder från hennes arbetsplats också. Hej så länge!

/Sanna

Stadshuset nästa

Yes, imorgon ska jag vara där klockan 9 för min första dag på jobbet. Skönt att jag inte är nervös, lite orolig bara för att försova mig men det ska nog inte vara några problem.

Imorgon ska alla sedan samlas klockan 10, det vill säga alla vi som kommer vara på en varsin förvaltning. Skönt att alla kommer till min arbetsplats så jag slipper åka någonstans hehe. Det ska bli spännande det här. Jag analyserar ju varje moment, varje liten del i det här projektet. Är inte riktigt imponerad än så länge men nu när jag kommer ska det bli ändring på saker och ting. Men jag förväntar mig ett kaos, ett ostrukturerat projekt där 20 viljor ska enas om några få viktiga frågor. Kaos var ordet men det är bra att jag vet vad som komma skall.

Fan, det är en massa fyrverkerier här utanför. Eller så blir någon skjuten, svårt att veta. (Nej mamma, jag skojar. Ingen blir skjuten här nere. Förutom tre pers vid Idas jobb och i vårt nya bostadsområde. Men det var organiserad brottslighet och sånt är vi än så länge inte inblandade i. Ah såattteh...)

Ny vecka hörrni. Får låta Ida intervjua mig imorgon efter jobbet. Ni vet väl fortfarande inte vad jag ska jobba med så då kan jag berätta ordentligt. Godnatt!

/Sanna

Så börjas det igen


Tjuvlyssnat

Södermalmstorg, Stockholm

En tjej ~23 och en kille ~30 går förbi en mörkhyad man i Röda Korset-kläder som höjer upp sina informationspapper.

Killen (skakar på huvudet): Nej tack. Jag stödjer redan Apartheid.
Han fortsätter vidare och pratar med tjejen. Tio meter senare stannar han till och rusar tillbaka.
Killen (bestört): Amnesty menade jag! Jag stödjer redan Amnesty!


VM-DAGS HÖRRNI!!!

Åh vad jag har längtat och nu sätter det igång. Känns inte som så länge sen jag var på marknad precis utanför Cape Town Stadium, som då höll på att byggas. Kommer ihåg att det var en massa bråk för byggarbetarna ställde en massa krav... som att få äta lunch på jobbet. Sjukt höga krav va? De kunde ställa krav som dessa eftersom arenan var tvungen att byggas. Det resulterade i att arbetet låg nere rätt ofta eftersom de inte kom överens om... ah grundläggande saker som att ha rätt till en okej lön och få möjlighet att käka under arbetsdagen. Men tillslut blev den klar.


Måste fixa så jag kan lyssna på matcherna som spelas dagtid, för på måndag börjar jag också jobba. Working girl, kanske inte i den bemärkelsen hehe. Snart spelar Sydafrika mot Mexiko vilket är grymt men mest ser jag fram emot morgondagens match mellan Argentina (är hemligt kär i Messi) och Nigeria (go Lagerbäck).

Kul att majoriteten av våra läsare säkerligen hatar sport. Kanske skulle nämna att det är VM i fotboll. Bara så ni vet. Hej så länge!

/Sanna

Studenter studenter studenter

Jag läste en sjukt rolig artikel i sydsvenskan under lunchen idag. Hitta den här. Det intressanta är egentligen inte artikeln i sig utan kommentarerna som folk har orkat skriva. Det är jättekul läsning jag lovar. Att orka klaga på att studenterna inte borde fira sin studentexamen för att det inte finns något sånt längre och att de inte följer trafikreglerna. HERREGUD MÄNNISKOR!

Att inte följa trafikreglerna kanske är en sak, men det här med att det inte finns någon studentexamen längre är ju bara löjligt. Vad är det för bittra människor som sitter och kommenterar Sydsvenskan dag ut och dag in? Har de inget bättre för sig?! Kan stackarna inte få fira friheten och inträdandet i vuxenlivet, slutet på ett kapitel och början på ett nytt? Räcker inte det? Varför ska folk vara så jävla bittra för?

Som ni kanske märker har jag det ganska lugnt på jobbet just för tillfället. Jag längtar hem. Det är fredag och extremt lugnt, vem fan skulle inte göra det?!

Var runt i butiker på skomakargatan idag för att få dem att vilja vara med på REKO-marknaden på Malmöfestivalen. I en butik som sålde kläder så pratade vi med ägaren och frågade om hon hade något ekologiskt, närproducerat, fairtrade eller liknande i sin butik. Maria råkade nämna bomull och då säger den här kvinnan att jo hon har en massa bomullskläder från fina och bra leverantörer, men sen om det är ekologiskt eller inte, det kan ju inte hon veta. Jag höll på att dö! Hon var så ignorant och jag ville strypa henne.

I väntan på fotbolls-vm ska jag nu sitta här på mitt kontor och se viktig ut. Det är sånt vi gör här på miljöförvaltningen vet ni. Nä så är det inte, nu var jag dum. Glöm det.

/Ida

Ibland bara löser det sig

Förut hade jag alltid mottot: det ordnar sig (nu bytt till hur svårt kan det vara?). Det stämmer sjukt bra för allt har bara gått min väg den senaste tiden. Uppdrag24, uppsatsen, jobb, bostad och ah, det värsta kaoset här på Fredsgatan verkar vara över.

Igår svarade några på annonsen och skulle kommit hit för visning, blev dock uppskjutet till måndag. Men så ringer vår hyresvärd idag och säger att hon visst tänker flytta tillbaka i augusti. Så det innebär att vi har dubbla hyror en månad men sen slipper vi ordna med uthyrning och allt sånt. Underbart!

Längtar efter att visa er bilder på vår nya lägenhet. Den är ju liiite större än vår nuvarande som är på 70kvadrat (nya är på 108). Det kommer se sjukt tomt ut med vår soffa och vårt matbord, våra enda möbler typ hehe. Det blir nog bra det där. Sen äger Möllevångsfestivalen rum i slutet av juli också, bara för att hälsa oss välkomna till kvarteret. Bra skit.

Nu ska jag förbereda lite inför mitt möte med Frivilligcentrat. Ska ju hjälpa till att utforma någon sorts marknadsföringsplan - något jag åtog mig innan jag hade ett heltidsjobb. Oh well. Hej så länge!
/sanna

Högsta betyg på d-uppsatsen - check!

Yes, fick mig ett VG på skiten. Duktigt duktigt. Tycker fortfarande det är hemskt dåligt att LTU inte ens kan bidra med ett ex av en tryckt uppsats vid önskemål. Här har man slitit i fyra år med indragna föreläsningar och en känsla av att inte få tillräckligt med resurser som utbildningdsprogram och så kan man inte ens få sin uppsats tryckt. Så jävla lame. Men ah, får vara glad för att jag skrev en grym uppsats!

Nu ska jag försöka lösa kaoset är på Fredsgatan. Ni vill inte ens veta hur mycket vi har att fixa med den här flytten. Någon som vill hyra en omöblerad lägenhet i tre månader? Nej tänkte väl det.

/sanna

Köp en lott!

Fan det är mycket som händer nu. Jag hänger inte riktigt med. Jag började på nya jobbet idag. Det känns bra. Det känns som att jag kommer att få bevisa mig när det gäller mycket, men jag vet att jag kommer att göra bra ifrån mig i det här jobbet. Det är bara att hoppas att det leder till något sen så att inte Malmö Stad bara wastear min förmåga. Jag har gjort en himla massa. Först var det frukostmöte på Mink med Malmöfestival-folket och sedan var det tillbaks ut i regnvädret (som förstörde mitt paraply, eller det var väl blåsten egentligen) och iväg till miljöförvaltningen för att få mitt kontor och en introduktion. Sjukt mycket att ta in, men jag har redan börjat jobba med min största arbetsuppgift och det känns skitkul.

Sen ringer Sanna och berättar att vi har fått en ny lägenhet, ungefär samtidigt som jag kom på att jag hade glömt min plånbok hemma. Gaaah stressa hem, fixa plånbok, tillbaks till jobbet för att ringa ett samtal, brainstorma lite med mig själv och läsa en jäkla massa om miljöarbete i Malmö. Plus fika såklart, glöm för guds skull inte fikan!

Jag har druckit för mycket kaffe idag, sånt ska jag inte börja med. Får inte dricka kaffe varje dag, det är  dåligt nog som det är redan. Note to self: Ta med plånbok + frukt imorgon. Höll förresten på att dö idag när vaktmästaren skulle visa mig förrådet med pärmar, papper, block, pennor etc. Jag ÄLSKAR kontorsmaterial! Jag ville seriöst bara hämta världens största resväska, fylla den och fly. Fan vad grymt! Men jag fick ju behärska mig, ta ett block, en penna, ett post-it-block och några plastfickor. Kanske kommer en dag där jag inte kan hålla fingrarna i styr sen.

Nu kanske man ska ta något lugnande eftersom kafferuset (eller nåt annat rus) fortfarande verkar hålla i sig. Det är bra just nu. Mycket, men bra.

/Ida

Thehoseontour säger Farväl Värnhem! och Hej Möllan!

Idag snackade jag med fastighetsägaren och fick veta att vi får flytta in i den underbara etagelägenheten på 108 kvadrat med torn på Möllevångsgatan! Så jävla klockrent. Eftersom det ena sovrummet ligger uppför en spiraltrappa så ringde jag den nuvarande hyresgästen och hörde så man kan ta in säng och sånt där. Och det gick såklart, genom vinden och sen in i vårt torn. Åh, så klockrent!

Kontraktet blir till november eller något nästa år och det är max 5 min gångavstånd till våra jobb, sen har vi Folkets Park, Debaser och KB sjukt nära + alla uteserveringar och mysiga ställen vid Möllan. Vårt gym finns i närheten också. Finns dock ingen hiss och vi bor på fjärde våningen och ingen balkong eller tvättmaskin, så det får vi ge upp nu - men det finns badkar! SOM jag har längtat. Imorgon ska vi skriva kontrakt men först blir det till att snacka med vår nuvarande hyresvärd. Ångest var ordet. Fy fan.
/Sanna

A day at the beach

I fredags var det en bra dag. Jag och Sanna begav oss efter hennes sammanträde till playan i Malmö och det slutade med lite av en sightseeing-tur för frugan. Bra dag helt enkelt. Kunde inte ha varit bättre väder på min sista semesterdag.


Nästan framme vid stranden.

Turning Torso fick också vara med såklart.

Modig kille i bakgrunden som badade. Det var faktiskt inte så kallt.

Studenter +  flotte = sant!

Åh det var så perfekt *naturlover*

Imorgon börjar jag mitt nya jobb som projektledarassistent på miljöförvaltningen i Malmö. Det ska bli spännande. Jag har egentligen ingen aning om vad jag ska förvänta mig, men jag hoppas att jag får säga vad jag tycker om saker och ting i alla fall. Hej jag vill ha makt! Hatar känslan av att inte ha koll eller kontroll, jag vill bara komma in i det och känna folk, jag vill inte vara nya tjejen som sitter själv på lunchen eller ännu värre, klänger sig fast vid någon stackars snäll sate som inte kan säga nej. Äh det löser sig. Jag ska vara grym! Vi hörs imorgon när jag har mer att berätta.

/ida


Min mamma springer marathon

Jojomen, lite komiskt att jag ska behöva kolla på TV4 för att få se min mamma haha. Hon är ju en av ledarna för Team Stockholm Marathon och gör hundra miljoner andra saker också. Nu under våren så har en serie om löpning visats där hon har varit med och nu visas en massa klipp från den under marathon-sändningen. Så stolt, så stolt! Håller tummarna för dig morsan! Du är grym!

Och grattis till min bror som tog studenten igår. Fast för mig kommer han alltid vara lillkillen på 13 år haha. Nej, nu ska jag fixa iordning lite för ikväll kommer Idas föräldrar för att käka middag ute i solen på vår balkong. Vi ska fira vår magisterexamen och våra jobb. Bra skit!

/Sanna

New York - dag 4

Denna söndag började vi med att flytta från vårt hemska hotell vid Penn Station till ett mycket bättre hostel på Upper West Side vid Broadway.
Sen käkade vi frukost på ett Metro Diner som låg på vår gata.
Efter det begav vi oss till MoMA, tidigt tidigt, för att scora biljetter till utställningen. Det var inte bara vi som var ute tidigt. I regnet. I MER ÄN EN TIMME!
Ida var inte så glad över vädret och vad det gjorde med hennes skor.
Eftersom alla ville se Tim Burton-utställningen så fick vi tiden 3.30 att få komma in på den speciella avdelningen. Så vi gick och käkade, åkte till 59th street och kollade in Urban Outfitters och lite annat. Sen drog vi tillbaka och kollade in det vi ville se. Så jävla mycket folk inne på Tim Burton, vi höll ärligt på att svimma. Det gjorde att man inte kunde kolla in allt så noga som man hade velat. Så jävla illa.
Man fick inte fota där inne, här är något skumt i den vanliga utställningen.
Sen gick vi förbi Times Square, ni får ett litet eget inlägg om det. På kvällen drog vi till en grym indisk restaurang på Broadway på Upper West Side. Hamnade helt klart på min topp 5-lista av restaurangbesök. Sen avslutade vi dagen på ett av Columbia-studenteras rock/indie-hangouts. Det heter Ding Dong och ligger vid Columbus, 106th street. Asgrym dag, trots regnet.

New York - dag 3 i Central Park


Jag har också fått jobb!!!

Var till stadskontoret/huset? idag och träffade stadsdirektören. Fick i början höra något i stil med att om jag inte säger något dumt inom vår halvtimme så är jobbet mitt. Så jag var cool under hela vårt samtal och frågade ut henne om saker och ting.

Det är så jävla nice, lönen, arbetsuppgifterna, att jag tillhör stadsdirektörens stab och fick den bästa tjänsten av alla vi 20 som har valts ut. Det är klockrent! Så numera har jag titeln projektsekreterare och jag börjar jobbet den 14 juni. Fast redan imorgon väljer jag att följa med på ett sammanträde med kommunens polischefer, stora åklagare och sånt - nätverka tänker jag. Försöka pränta in lite kunskap i hennes huvud tänker min kollega hehe. Men han hämtar upp mig tidigt imorgon så varför inte visa framfötterna även om jag inte får lön för det.

Var även på en lägenhetsvisning - en etagevåning vid Möllan. En hörnlägenhet med ett torn typ! Hoppas vi får den, den var grym och ligger sjukt nära mitt och Idas jobb. Stadshuset och Miljöförvaltningen ligger nära varandra så vi kommer kunna käka lunch tillsammans varje dag!

Life is good!

/Sanna

New York - dag 3

Vi började lördagen med ett bege oss till Cafe Lalo på Upper West Side, 83rd Street. Otroligt mysigt ställe med sjukt goda våfflor.
Sen drog vi vidare till MoMA för att fixa biljetter till Tim Burton-utställningen Gick förbi David Letterman först och skrev in oss för att vara med i deras biljettlotteri. Vann givetvis inte men oh well, vi hade en massa andra saker för oss så det fick ingen nöd på oss inte.
På MoMA var biljetterna slut. Om vi ville ha chans att se utställningen var vi tvungna att dyka upp och köa innan det öppnade dagen efter. För övrigt den sista dagen utställningen ägde rum = lååånga köer. Men efter MoMA så gick vi och köpte med oss sallad och satte oss och åt i Central Park. Så otroligt vackert, går inte riktigt att föreställa sig hur det ser ut, även om man har sett en massa bilder och filmer.
På vägen tillbaka till vårt hotell hann vi med att stalka Yoko Ono lite också. Vi gick uppåt Upper East side och hon gick framför oss. Coolt som fan. Såg även tjejen från tredje klotet från solen, ni vet den butchiga, men det är inte direkt lika creddigt hehe.
På kvällen drog vi till Soho om jag kommer ihåg rätt, och käkade middag med grabbarna (utom Fredrik som var trött efter att ha gått på alla stadens museum). Ett grymt thaiställe, hur mysigt som helst! Här är Ida och Carl (som inte kunde se normal ut på en enda bild).
Jag och Hamid. Hade flera intressanta diskussioner under middagen, mer olika kan man nog inte bli. Men en grym dag var det iallafall!

New York - dag 2

Efter en hemsk dag och natt i det äckliga hotellrummet begav vi oss ut för att köpa lite nya kläder och saker så vi kunde duscha. Att få sin resväska borttappad är fan det värsta som finns, nu hade vi ändå turen att få tillbaka dem rätt snabbt men still.
Första egobilden i NYC - reste i kläderna dagen innan, sov typ i dem och gick sedan ut och åt frukost i gissa vad... ah samma kläder. Mysigt värre. Vi käkade pannkakor med sirap och en massa frukt till frukost - så jävla gott!
Sen efter att ha fått duscha och sätta på oss nya kläder gick vi med killarna från Penn Station längs Broadway ner mot Midtown. Vi stötte på den här duden vid Union Square. Han hade nog sagt något elakt till Megan.
Vi gick förbi en marknad.
Grabbarna tog en glass medan jag och frugan försvann in på Forever 21 och sen köpte vi en varsin smoothie på Jamba Juice (bästa ever).
Här ser ni en massa turister och Empire State Building.
Vi gick runt kring Bleeker St, Spring St och Prince St. Sen gick vi Broadway upp och kollade in Uniqlo som ska vara som japanska HM (sjukt inte värt ett besök). Sen käkade vi pizza på kvällen, hängde lite på grabbarnas rum och försökte låta bli att andas in ångorna från dudsen som rökte på i rummet bredvid. Typ. Så var vår första riktiga dag i Nevvan.

Försök till bakdag hos Lindström/Ek


RSS 2.0