"Och där slog han spiken på huvudet"

Lite fel där för psykologen i programmet Garage som analyserade hur musiken kan påverka oss i olika situationer. Trevligt program för övrigt som jag lade märke till först idag. Repriser som går från 2008 men med intressanta artister och bra band. Garage alltså på tvåan (UR).

Det är fredag och jag nästan precis hem från frisören. Lite freaked out för jag kan inte bestämma mig för om det är en liten nyans av grönt jag ser eller om jag bara är skum. Ska känna in det hela lite men jag funkar säkert i grönt hår med.

Nu ska jag kolla på På Spåret! Älskar att jag har gått och blivit en hårt arbetande fröken på senare dagar - för då kan man försöka intala sig själv att man är alldeles för trött för att ge sig ut två dagar under samma helg.

/Sannaho

Men hallå där!

Det är äntligen fredag - wohoo! Ni slackers där uppe som skickade fyllo-sms igår - ni har ingen aning om hur skönt det känns. För imorgon är det min tur att försvinna in i dimman och förhoppningsvis inte komma ut igen förräns på söndag kväll.

Note to myself: Sanna, du är inte gjord för att jobba 9-5.
Note to myself 2: Sanna, du är fan jävligt bra ibland.
Note to myself 3: Sanna, nu missar du bussen snart.

/S

En torsdag på Designgalleriet

Huvudvärk. Så kan det gå när man bara ätit några snittar och druckit ett glas vin på en hel dag. Toppen.

Pressvisning på galleriet imorse. Sen ringde Stefan så jag fick skynda bort till Nero där Metro var i full färd med att fota honom till tidningen. De behövde mig som statist så jag fick sitta och låtsas ha möte med honom. Med andra ord kan ni se mig i Metro nästa vecka hehe.


Såhär såg det ut igår innan mattorna hade kommit upp...

Polsk snickare och Sara som har hand om galleriet.

Fotade imorse på pressfrukosten med Claesson Kiovisto Rune. Blev för övrigt polers med deras praktikant idag. Troligtvis ska vi mötas upp på onsdag när jag ska virra runt på Möbelmässan och trendspana/gå på pressvisningar.



Vid lunch så drog vi och Karin på Iittalas pressvisning i deras showroom i Gamla Stan. Sjukt god buffé och i presskitet med mig hem fick jag dessa fina muggar och skålar. Notera mina äggkoppar/shotglas i vänstra hörnet högst upp!


Nytt nytt nytt. Inte vidare snyggt tyvärr enligt min mening.

Stefan hittade en hund och en väldigt tjock dam men ni får bara se hunden.

Imorgon ska jag gå tidigare från jobbet för att gå till frisören. Oh yes - här prioriterar vi! Sen hoppas jag på en lunch med Jossan som har slutat slava för Telenor (?) på modemässan. Hej svejs.

/Sanna




Vem vill följa med mig?

Den 13 februari spelar Johnossi på Strand och efter det så är det Moneybrother och Howlin Pelle som står för DJ:andet. What the fuck - jag vill gå!!! På samma ställe dagen efter så är det konsert med Eugene McGuinness som ni kanske lyssnade på via Lanias blogg. Om inte annat så får ni inte missa duden:



/Sanna

... fan det suger så jävla hårt att jag inte kan ladda ner några serier alls. Mitt internet här hemma är helt stört och mina kvällar är typ SVT och deras jäkla nyheter som går nonstop. Snyft.

Och där var jag ja

Pust. Jag hinner inte riktigt med att ha ett liv känner jag. Upp vid 6.20 varje morgon och sen kommer jag hem runt halv sju - sju - hungrig som fan.

Jag som hade så storslagna planer. Jag skulle hinna återuppta kontakten med gammalt folk, gå på konserter, spela badminton med farsan och fika/öla en massa. Jag har inte hunnit med ett skit av det där vilket är trist. Kanske kommer bli bättre när jag har vant mig av vid att gå upp så tidigt.

Anyways, idag har jag sprungit runt hela stan på olika affärer/gallerier och lämnar flyers till den kommande veckans Design in Vasastan. Gick bara vilse en gång! och då kunde jag bara ringa morsan som guidade mig rätt hehe. Sen har det varit stressigt som fan med alla uppgifter jag får - love it. Fixa pressbilder, inbjudningar, gästlistor etc. Imorgon blir det pressfrukost, vilket ska bli spännande.

Nu ska jag kolla klart på Popcirkus. Ciao.

/Sanna


Stop this train!

Bra låt med John Mayer för övrigt.

Men, det var inte därför jag skulle skriva denna afton. Satt och skrev ner mina djupaste hemligheter i min hemliga dagbok nyss. Det är bara en sida kvar innan jag ska byta till min nya och det är alltid lite sentimentalt. Nu är det dags för det kryptiska, älska det kryptiska! Jag står vid ett vägskäl, bildligt talat dårå. Egentligen står jag vid flera, men eftersom man bara kan vara på en plats åt gången så kör vi på just det här vägskälet.

Hur jag än gör så kan jag inte vinna, tror jag i alla fall. Har haft en djup diskussion med fröken Emily om min situation, men jag är fortfarande lika förvirrad som jag alltid är. Eller egentligen är jag inte förvirrad, jag är nog ganska klar i huvudet. Äh jag vet inte. Vad jobbigt det är när man inte vet vad man ska göra alls och vad som är bäst.

I brist på ett bra ordspråk eller talesätt när det gäller min situation så avslutar jag inlägget med "Morgonstund har guld i mun" istället. Fast det är ju inte sant. Möjligtvis på sommaren

Godnatt!
/ida

Pest eller kolera

Äta en hink med bajs eller dricka en shot snor till frukost i 6 månader?

Jag hatar att vara förvirrad. Jag brukar vara ganska förvirrad, men just nu är det fan värre än vanligt. Allting bara snurrar, snurr snurr snurr. Kanske borde rymma ett tag. Bra Ida, spring ifrån problemen, gör det!

Har i alla fall hjälp Emily med flyttstäd idag och käkat pizza. Ganska skön dag som till största delen spenderades med att ligga i en soffa på Kåren. Älskar hur produktiv jag är just nu.

/Idaho

Bara lite fel ute... eller?

Minst en gång per dag nämner någon den här bloggen som heter Husmusen. Jag tänkte att jag givetvis måste kolla in den och hamnade alltså här. Kanske inte riktigt rätt eller vad tror ni?

/S


Rune who?

Kom hem halv 8 idag. Rätt trött och sjukt hungrig. Dagens uppgifter har inkluderat att ringa en massa samtal, fixa inbjudningar, handla kontorsmaterial, skriva text till ett pressmeddelande och börja rigga inför den kommande utställningen.

Utställarna är en av de mest kända arkitekter/designers Sverige har att erbjuda och trion heter Claesson Koivisto Rune. Börjat snappa upp lite namn nu som är sjukt grundläggande inom den här branschen. Så mycket att hålla koll på -speciellt då alla namedroppar konstant.

Mycket text så nu får ni en bild på mitt skrivbord.


Where was I? JO, på torsdag har vi pressfrukost, på tisdag är det vernissage och det ska bli riktigt roligt att se hur allt går till. Trots de hemska tiderna så vet jag att om tio veckor kommer jag vara SÅ mycket grymmare - även inom detta område.

Imorgon på min lunch har jag en dejt inbokad. Oh yes.

/Sannaho

Poetiskt är vad det är

Oj, vart tog jag vägen? Ingen som vet. Veckan som gick var fylld av mys, ångest och sjukt många blåmärken på armarna. Jag ser ut som att jag har gått en boxningsmatch mot Tyson eller något, men det var "bara" Olle och Juhahaha. Lite bilder från veckan kanske..ja.


Förra lördagen blev det bowling. Jag är bäst på bowling!

Emily började packa ihop sin lägenhet och därmed också maffiahyllan.

Lania och Dennis kom ut ur garderoben. Haha jag är rolig också.

Cienfuegos spelade på Kåren. Så bra!

Fredagen inleddes hemma hos Juha precis som traditionen säger.

Mördarn själv.

Tryckare..

Speciellt Olle tyckte att det var "mysigt".

Riktigt hyggliga killar.

Ingen bra bild, men Sanna, jag ville bara visa klännngen.

För full hals spelade på Kåren, med hockeykör och allt!

Min kameras blixt la av och då blev alla bilder så här.

Det finns inga bilder från lördagen, men det är nog lika bra. En grym helg i alla fall. Hoppas på ännu bättre nästa helg när vi ska på Deinkarnations spelning. Heja heja!

Saknar såklart frugan och Jossan. Snart lämnar Emily mig också, men det ska nog gå bra, kommer ju att ha henne i Malmö i alla fall.

/Idaho

Tack Island.

Hihi - lade just till en i registret som heter Kolbrún i förnamn. Hihi.


/S


Lördag oh lördag

Fan alltså. Sjuk och jäkligt bitter för tillfället. Hela veckan har jag släpat mitt ass iväg till praktiken och sett fram emot helgens party men så går jag och blir ännu sämre. Så nu sitter jag hemma och kvällens höjdpunkter är följande:

Handboll (sverige kommer dock förlora mot fucking frankrike).


Wild kidz (äntligen har det börjat igen *obs inte ironisk!!!*). Kolla på SVT Play om ni missat det - precis som vilken dokusåpa som helst men med mycket smartare och classy people som beter sig som människor och inte kändiskåta apor instängda i en bur - kan ju bero på att deltagarna nu bara är 10-12 år.

Saken blir ju inte bättre av att folk hör av sig och är pepp för fest idag :(. Inte heller att min vän som befinner sig på fucking Bali chillar i solen och lever livet medan jag är likblek i gråa Sthlm.

Nej, jag fortsätter köra på min Lania-session och goes bitter jag med.

Ciao.

/Sanna

Du kan va en glasögonorm!

Natten bjöd på rethosta och höll mig vaken alldeles för sent. Fick någon timme sömn och har trött/sjuk varit runt lite överallt under arbetsdagen. Jag och Stefan drog på möte på coola Malmen Hotell på söder. Kanske mitt nya hangout? Fritz Corner huserar tydligen där på onsdagarna och musik är deras nya stora satsning. Fick en tour runt i de nya lokalerna och de är galet snygga.

Efter lunchen drog vi vidare till Stockholmsmässan där Optikmässan ägde rum. Min kollega Moa var pressansvarig för ett företag så vi hängde lite i deras monter, testade glasögon och trendspanade lite.

Min hals håller på att döda mig men snart får jag se Sverige-Kroatien. Vilken match det kommer bli! Go Carlén och alla coola målvakter.




Just det allt pitefolk - Stefan kommer upp snart för en föreläsning om trenderna för 2009. Det får ni inte missa! Jag kanske till och med hänkar. Påminner er när det närmar sig.

Ciao bella!

/Sanna

Fröken som inte kunde sluta hosta

Inte ens Ida som lever studentlivet verkar hinna med att blogga. Kaos idag med internet men nu har jag fått en egen dator där allt funkar! Awesome - slipper jag kånka med mig min stora skithög. Ny dator nästa?

Jag börjar bli sjuk så dagen bjöd mest på huvudvärk och en fucking rethosta. Har annars jobbat med registret, handlat och sen fixat till lite pressmaterial som ska ges ut imorgon.

Bjuden på lunch i sällskap med trendiga människor på trendiga Café Nero och sen lite tjuvkikande på den heta fotografen som fotade kommande objekt till en utställning. Vernissage nästa vecka och pressfrukost. Det händer så mycket så jag inte rikigt hinner med.

Imorgon ska jag till en reklambyrå i stan och lyssna på min boss Stefan som ska föreläsa. Sen ska vi till Stockholmsmässan som för tillfället är alla glasögonormars rike. Jag ska hjälpa Moa med att vara lite värdinna, dela ut presskit och skicka iväg alla på en pressvisning typ. Vet inte riktigt men det blir nog kalas. Bara jag blir frisk :(.

Shit, för en gång skull känner jag verkligen inte för att festa i helgen. Vill inte lämna sängen förutom för att spela lite badminton typ.

Huvudvärk. Adjö.

/Sanna

Cooler than cold

Dag 2 avklarad. Känns lite för tidigt för nedräkning av praktiken eftersom jag har cirka 9 veckor kvar hehe. Jag trivs, alla är väldigt snälla och jag ser fram emot att haka på Stefan på en föreläsning han ska hålla om trender 2009 på torsdag. Den han höll i Piteyo var ju asgrym. Vet redan de fyra centrala punkterna, kan författa ett inlägg så ni vet vad ni ska handla för att vara cool. Inne. Hipp. Trendig.

Anyway, idag har jag mest suttit och fixat iordning deras register på VIP-människor som vi ska skicka ut inbjudningar till. Mailat runt en massa och kollat upp adresser mm. Tog sin lilla tid kan man säga. Sen var jag iväg till en affär och kollade in vilka etikett-ark vi ska köpa. Ibland blir det inte mer spännande än så men tiden går så sjukt fort när man är busy.

Lunchade med Jossan också. Tillslut hittade vi varandra vid Statiol. What up med att vägar som Birger Jarlsgatan ska försvinna i rök? Helt galet. Sjukt god pastasallad iallafall.

Vill kolla Gossip Girl men det tar en evighet att få ner här hemma :(. Ciao

/S


Men din mamma är inte inbjuden

Jag har ju gått och beklagat mig lite innerst inne över att ingen vän vill bjuda in mig till Spotify. Som alla tjatar om det - det är säkert bara skit tänker jag. Men innerst inne ville jag också leka som dom andra barnen. Men om man inte har några vänner får man ta tag i saken i egna händer och bli polers med dom viktiga och coola typerna. Så nu är jag bästis med Spotify och fick en PERSONLIG INBJUDAN. In your face!

/Sanna



ps: för er som inte vet hur man blir vänner med dom coola typerna så går man in på deras hemsida och skriver upp sig på en lista så får man en inbjudan någon dag senare. ds

Breath in, breath out

Usch, jag kommer bli en av dom. En av dom som sitter vid arbetsbordet hemma i sin mörka lägenhet när de andra ligger och sover. En av dom som är relativt lugn på dagarna och tror sig ha stressen under kontroll men ligger vaken hela natten och planerar morgondagen.

Fick en liten uppgift innan jag gick idag som var att göra research på 10 designers som ska ställa ut under Möbelmässan. Visst tänkte jag - går nog fort. - Jag fixar det till imorgon, sa jag. Nej, men det behövs inte, sa hon. -Effektivt arbete du vet, sa jag.

Och nu sitter jag här x antal timmar senare och är äntligen klar. Inte kan jag komma dit med något halvklart när jag lovat effektivt arbete. Och tack till Juha också som gjorde ett fint presskort. Lovely - vilken tur att man har begåvade vänner när man själv är värdelöst på att skapa fina saker. Jag ritar ju iof rätt fina hästar men det passade inte riktigt in nu.

Jag pallar inte berätta om första dagen idag så jag tar första dagen imorgon. Hängde ni med? Jag gjorde det inte så nu ska jag däcka framför tv:n. Ja, efter några desperata hemmafruar såklart.

Peace.
/Sanna

Oh yes I did

Wohoo - jag överlevde min första dag på praktiken! Jag menar, checka min nya email: [email protected]
Lite coolt sådär. Skriver om min första dag lite senare för nu ska jag göra research på en massa designers. Ciao!

/Sanna

Idag är hata-alla-levande-varelser-nästan-förutom-vissa-dagen!

Korkade människor som lägger in en kurs som jag redan har läst i en annan kurs utan att berätta det. Fint! Mycket fint gjort! Vad fan är det för fel på kommunikation?? Nej just det, vissa vid det här Universitetet är inte kapabla till att öppna käften så länge man inte går i försvarsställning när man får kritik för att man är värdelös på det mesta. Mycket hat idag.. sjukt mycket hat. Börjar fundera över vad fan det är jag håller på med! Slösar jag bort min tid?

Jag tror det.
/Ida

Good things...

Helgen har varit lugn och skön. I alla fall för mig. I lördags blev det bowlingturnering deluxe med det som numera kallas järngänget; Mördarn, Knivarn a.k.a klyvarn, Däckarn och Skallarn. Vilket gäng! Medan jag värmde upp under första omgången så vann Juhaha, men när jag väl kom igång hade de andra inte en chans att slå mig. Jag är grym på bowling, känns bra.

Igår blev det bara några promenader, tv-spel med Dennis och sen Indiana Jones 2 hos Emily. Skitfilm måste jag ju säga. Sevärd? Nej! Men det gjorde inget för att det var mysigt ändå. Emily fick reda på att hon fick lägenhet i Malmö, vilket är asbra, mest för henne, men också för mig. Kanske till och med åker ner en sväng senare i vår bara för att.

Lycka till Sanna och Jossan som börjar praktik idag i huvudstaden. Heja heja!

/Idaho

En sjukt tjejig kväll

Jo gårdagen ja. Grym kväll som tyvärr resulterade i lite bilder. Det var fullt på Cliff Barnes eftersom vi blev lite sena efter middagen och vi tog istället en taxi till något annat hak - där en enorm kö väntade oss.

Tack och lov var stället bredvid sjukt nice - hette Lokal och dit kommer jag säkerligen gå igen. Synd bara att man tvingades stå och hålla i jackan men jag gillade ändå viben på stället.


Livs arm, Johanna aka "Wham", Madde, Tilde och Cissi.

Min underbara Johanna som idag flyttade till Uppsala. Åh vad vi ska dit och röja.

Jag och Cissi kom även överens om att torsdagar blir en After Work-dag. Alla som vill får hänga med oss coola kidz. Notera mitt Z - bara en cool tjej på 22 jordsnurr skulle skriva så.

/Sannaho



Designgalleriet

Jag är lite nervös. Jag hatar att känna mig lite off och osäker men samtidigt vet jag att det är sånt man ska gå igenom när något nytt väntar.


Imorgon klockan 9 ska jag infinna mig i Designgalleriets lokal på Odengatan. Det kommer alltså vara min arbetsplats de kommande två månaderna. Alla frågar vad jag kommer få göra... jag vet faktiskt inte. Det här är väl det mesta jag vet egentligen och det skrev min boss i ett mail härom veckan:

"Jag räknar med att du arbetar ca 35-40 timmar i veckan, dvs en normal arbetstid. 9-18, med en timmes lunch. Det kommer att bli lite märkliga tider då det alltid dyker upp saker, men då får du flexa ut.

Jag blir väldigt ofta bjuden på kvällsmingel av olika slag. Om det finns utrymme så tänker jag se till att du får följa med – om du vill. De minglena är inte arbetstid utan bara socialt.

Dina två huvuduppgifter under praktiken är dels det där Kontor 2019 som vi mejlat om tidigare, och Beefeater Design Challenge. Men det kommer bli en hel del annat också. 2-8 februari är det Stockholm Design Week, eller som vi säger på svenska – Möbelmässan (www.stockholmfurniturefair.com). Då blir det en hel del annat… Phew… Massor av skoj."


Dessa glada människor ska få mig som slav. Lucky them? Lucky me?

/Sanna




We love stupid people

En tjej ~18 berättar för sina vänner om flygplansolyckan i USA där alla överlevde.
Hon berättar att det var änder som flög in i motorn.
Tjej 2: Hur kunde de flyga ikapp planet?

Från www.tjuvlyssnat.se

Jaha ja

Vad fan är det här med att jag har slutat socialisera och börjat nätverka? Duuuude.  Här kommer man hem med nya kvinnliga bekanta som man kanske kan nyttja i framtiden liksom. Så fel.

Awesome kväll ändå men nu försvinner Wham igen. Fast bara till cykelstaden (Uppsala såklart- släpp det alltså, Piteå blev cykelstad 2006 - move on).

Dress for success update: Vi vann mot fucking Kuba. Nu är vi med i gamet. Godnatt.

/S

Dress for success

Vet inte riktigt vad det är för framgång jag hoppas på (jo - handbollen ikväll såklart) men idag har jag handlat denna vackra skapelse:



Dyrt men fint från Topshop. I like. Ikväll ska vi testa Cliff Barnes som ska vara galet men innan dess blir det middag med bland annat dessa tjejer:

Sorry Wham - hade ingen annan bild på datorn men jag lägger upp en fin bild imorgon från kvällens äventyr hehe. Nej, dags att dra snart kanske. Peace.

/sanna

Kanye West, den gamla räven

Kanye Wests nya skiva är grym! Det skulle bara sägas!

Igår var dagen då jag och Emily köpte Entrcote (kan inte få till den där lilla saken på o:et eller vart den nu ska vara). Vi bankade och slog tills den var platt. Det var rikitgt kul faktiskt. Emily hade gjort en killer-potatisgratäng och det blev minst sagt asgott! Senare på kvällen gjorde jag och Lania dessutom ett besök på Max, vilket inte var helt fel.

Clownen Emily.


Clownen Juha behöver ingen näsa egentligen.

Mördarn, Knivarn och Däckarn.

Lania och Emily ser glada ut för kameran.

Har en känsla av att en del av mina kära vänner har en smula bakisångest och huvudvärk idag, men inte jag !
Ikväll ska jag döda Erik i bowling. Bring it ooaan!
/Idaho

Men kolla på den då!


I flera månader har jag gått och väntat på att få kolla på den hypade filmen Slumdog Millionaire - och idag fick jag äntligen se den. Sjukt höga förväntningar, speciellt eftersom bara själva soundtracket regeras av M.I.A. Awesome.

Filmen handlar om en dude vid namn Jamal som ställer upp som deltagare i  programmet "Vem vill bli miljonär". Han lyckas vinna en enorm summa pengar och anklagas för att fuska. För att förklara de rätta svaren på alla frågor får man reda på hur han har växt upp och vad han har gått igenom.



Första halvan var absolut bäst men filmen är otroligt sevärd så se till att få tag på den snarast. Cool musik och att huvudpersonen är allas våran Anwar (Dev Patel) från Skins försämrar inte filmen direkt.


Ikväll: På Spåret med päronen. Ser till att hålla mig hemma och ladda inför imorgon istället. Är även medveten om hur äckligt tuff denna praktikperiod kommer bli. Låååånga dagar och tidiga mornar. Inte min grej alls men I can do it.

/Sanna

Festivalsommar?

Kollade in Hultsfreds bandsläpp och so far är dessa akter bokade:

- ANNA TERNHEIM [S]
- DROPKICK MURPHYS [US]
- FRIDA HYVÖNEN [S]
- THE HEART STRINGS [UK]
- LARS WINNERBÄCK x4 [S]
- LENKA [AU]
- MAIA HIRASAWA [S]
- MARKUS KRUNEGÅRD [S]
- REGINA SPEKTOR [US]
- SONIC SYNDICATE [S]
- TAKIDA [S]
 - TIMBUKTU [S]

Påminner rätt mycket om 2005 när jag begav mig dit första gången. Relativt tråkig uppställning måste jag säga men det kommer ju mera som sagt. Inte för att Hultan i sig lockar så mycket. Då kör jag hellre på Roskilde eller varför inte ett återbesök på Emmaboda. Senast jag var där var 2004 och upptäckte Moneybrother och Slagsmålsklubben hehe.

Emmaboda har presenterat namn som Parken, Nordpolen, Navid Modiri och Gudarna, Moto boy, Parken, Markus Krunegård etc. Jag vill åka men biljetterna har typ redan tagit slut :(. Bara ett litet släpp med dyrare biljetter som finns kvar. Bajs.

Nej, hemfärd. Shit - taxin till flyget går snart. Adjö Piteyo.

/sanna

Summer in the city

Om det vore så väl. Men hem till storstaden ska jag iallafall och jag beger mig tidigt imorgon bitti. Dagens födelsedagsbarn Johanna kommer tillbaka imorgon- som jag tjatar - men det kommer bli så bra, så bra. Dessutom får jag träffa Tilde och Cissi på lördag.

Redovisning imorse. Fyra tappra soldater, höh?, infann sig och dessa bilder inledde min power point:




Visar på stor seriositet va? Mm jag är så trött på trista saker - hellre lite halvdåligt och roligt än rakt igenom fucking seriöst. Tror ni min nya praktikplats kommer att gilla min inställning hehe?

Avslutade dagen (efter en massa städning) med en middag i sällskap av favoriterna Ida, Emily, Erik och Juha. Tacos såklart.

Nej, dags att packa resten av all skit jag ska ha med hem. Vi ses i Stockholm.

/Sanna

Något sjukt stort hände idag

Här har jag gått i flera månader och horat tvättkort till höger och vänster. Nu slipper jag äntligen det för;

JAG HITTADE MITT TVÄTTKORT!!!!

Finally. Under en byrå kan tilläggas så det är inte så att jag är sjukt ostädad... nu blev det fel.. att lägenheten är sjukt ostädad. Jag dammsuger en gång i månaden iallafall. Nja, när det blir smuligt är nog mer korrekt. Anyway - Lycka!

/Sanna

Mer äventyr

Det är onsdag och vad passar då bättre än en aktivitet som badminton?! Vi hängde först på Kåren med Emily och fikade lite. Sen lekte vi lite med en funktion på min kamera - kameran känner av när objektivet ler och tar då bilden. Väldigt kul hö hö.





Sen gick vi vilse i sökandet efter Badminton-hallen men tillslut kom vi fram och spelade i en timme. Gustav och Andreas ville helst spela tillsammans hela tiden. De kanske tyckte vi var rätt dåliga. Men tappra krigare var vi.


Middag med Idaho och Erik. Nu ska jag slänga ihop en sjukt oseriös redovisning till imorgon. Är så trött på alla trista power points - nu blir det semesterkort som visas hehe. Ciao.

/Sanna

Jag är en upplevelse

I lördags hade vi en gestaltningssession på hög nivå. Det som gestaltades var "Jag pluggar Upplevelseproduktion". Det blev ett minst sagt blandat resultat.








Dagen kommer att bjuda på äventyr av olika slag. Haha. Det var kul. Haha. Ingen fattar jag vet, men jag är road i alla fall.

/Idaho

Sorgens dag

Jag glömde helt bort att nämna det sorgliga besked som Emily kom med idag. Varning för tårar: titta här .

Sanna och Emily på äventyr

Som jag skrev tidigare gick jag och Emily till Kupan och ÖB idag. Vi passade på att roa oss lite, för att vara på jakt efter flyttkartonger kan vara jäkligt roligt om man är lite kreativ.


Prinsessan Leia.





Sen lagade jag middag med herr Dennis ikväll. Gott som bara den.


Hem till Idaho för att hänga med henne. Sen kom Gustav och vi hamnade en sväng hos Andreas.

Rasmus är tillbaka från Amerikat. Gustav var glad. Vi tittade på Tila Tequila och Andreas stod för vinjetten.


Imorgon ska jag göra något jätteroligt - jättelångt bort. Ciao.
/Sanna

Allt misslyckat

Alltid när jag och Sanna (alla egentligen) lägger upp bilder så blir det de bilderna som är i fokus och som faktiskt visar det tänkta motivet. Bara för att vara lite trotsig tänkte jag göra precis tvärtom idag. Det är blandade bilder från veckan som gick. Enjoy!



Rumpa nr 1.

Scary Totte.


Finns bara en person i hela världen som kan göra den där minen.


Min personliga favorit.
Olle: "Jag har så himla ont i huvudet!"
Erik: "Stackarn då, kom ska jag trösta dig!"




Rumpa nr 2.

Visst är Juhas bokhylla fin!

Det var allt för idag.
/Ida

OJ OJ OJ

Jag och Emily har varit så sjukt duktiga idag. Vi tog en PROMENAD. En jättelång promenad. Visst, vi hade ett mission att införskaffa flyttkartonger men ändå... Och vilka bilder vi tog på Kupan och i elektronikaffären, Emily är en porrig kock och jag är en trött städare med orange väst och allt. Ni får se om ett tag.

Nu ska jag och Dennis försöka få till en ätlig (ätbar?) middag. Ska bara få tag på en massa kött först. Ciao

/Sanna

Ge mig våååår

Ikväll när jag gick hem från min kära Idaho efter en mysig tjejkväll med henne och Emily gick jag förbi grillplatsen. Så fort solen kommer fram på riktigt i mars/april så blir det så himla underbart här uppe. Grillkvällar, nattliga promenader ner till bryggan, vinkvällar ute under bar himmel med gitarr och vänner som sällskap. Inte mycket som slår det.

Förra året började dessutom jag och Frugan bära ut hennes soffa på loftgången när det var dags för en solsession. Vill ha! Nu! Iof drar jag mig till sydligare breddgrader på fredag. Får väl nöja mig med det.


För mycket solkräm.



Godnatt. /S

Countdown

Så har jag suttit och varit duktig på förmiddagen (bortsett från ett nytt avsnitt av Desperate Housewives). Varde ljus - och det blev ljus. Varde klockan halv fyra - och det blev mörkt. Fan, jag som skulle ta en promenad på isen idag men inte vågar jag mig ut dit i den svarta natten.

Kroppen blir ju helt jäkla lurad i dessa tider - nu vill den gå och lägga sig igen men det vill inte jag. I'll just keep on fighting the darkness - jag ska inte somna.

Ikväll är det Guldbaggegalan och Frugan ska bjuda mig på middag. Fan, jag vill inte lämna henne igen :(

/Sanna

Lördag kväll

Kickoff: Tjejmiddag med Jossan, jag, Ida och Emily som gäster - hemma hos värdinnan som ni ser nedan till höger.



Sen kom det en massa glada typer som tappert höll igång.

Det började spåra ur efter ett tag...


Fler bilder återfinns på Facebook. Peace.

/Sanna

Lördag förmiddag

Awesome start på lördagen. Emily och jag vandrade ner till stan för att avnjuta en spelning på Krokodil med allas våran Andreas. Eftersom han är naken på alla affischer så hade det kommit dit en stor skara lyssnare. Nästan så jag blev lite blödig när han spelade sista låten som var tillägnad sin farmor, som han även spelat på hennes begravning. Jag är inte riktigt okej än. Förståeligt.


Emily dokumenterade också sin dag - från en helt annan vinkel.

Jo, vi har ju rätt mycket snö i Norrland.

Always.

Det ökända "Trädet".

Andreas långt där borta.

Ida är döv på MAX. Emily är lite lite bakis på MAX.

Dennis bakom en burgare på MAX.

Sen laddade vi inför kvällen.

/Sannaho

Sova is the shit!

Jag är trött. Jättetrött. Insåg också igår att jag är ganska trött på det eviga festandet. Visst är det kul lite då och då, men jag kan nog klara mig med ett par gånger i månaden. Det ska dock sägas att gårdagen var högst angenäm. Emily ordnade med en grym fest och det uteblivna Kalles-besöket var en dundersuccé.

Nu sitter jag här, klockan är inte ens tio och jag funderar på att gå och lägga mig. Jag ska nog göra det tror jag. Ska drömma ljuva drömmar och förhoppningsvis vakna utvilad imorgon.

God natt!
/Idaho

MEN VAD FAN

JAg är hemma och det är lördag och klockan är bara halv tre. Vad fan! Jag har blivit en sån tråkig typ som går hem tidigt utan att ha nått min fulla potential om man säger så. Jag gillar det inte. Verkligen inte.

/S

En alldeles vanlig fredag




Juha gav Ida hjärnskakning. Allt i vanlig ordning.

Men din mamma kan ha snöbollskrig utan kramsnö

Äntligen är redovisningen över och jag lyckades genomlida en dag utan att somna i klassrummet. Credd till mig. Sen blev det häng hos Juha ikväll, "fest" på kvarters, "snöbollskrig" och sen häng hos Juha igen.

Jag är så himla trött eftersom jag fick nada sömn inatt så redan nu är jag tillbaka hemma en mi casa. Imorgon blir det röj så det nog kommer räcka för hela månaden så jag samlar mina krafter istället.

Operation: Sommarjobb i Piteå har tagit sin början och imorgon ska jag försöka vara lite duktig. Ge mig jobb, kom igen. You know you want me.

/Sanna

Plugghäst?

Ibland kan jag nästan glömma bort att jag ändå studerar på heltid. Så det är lika förvånande och trist varje gång en redovisning närmar sig. Jag är iallafall klar med både projektplan och praktikrapport så det borde ju inte vara så hemskt.

Men ärligt - typ 25 personer som ska stå och snacka skit imorgon en hel jäkla dag? Jag kommer dö. Okej, somna iallafall... får väl köra på Anna C's style och dricka redbull och ta en massa koffeintabletter hehe.

En promenad ute i snön och vintermörkret och sen middag a la fancy style med Frugan.

Ciao.

/Sanna

Party på Ankars

Ida gav bort en fin middag till mig i födelsedagspresent och igår ägde festligheterna rum. Fint folk kom och vi åt en riktigt god middag. Vi gjorde ett tappert försök där med att göra egen ravioli men ja... ni ser resultatet nedan så ni förstår nog att det blev en annan förrätt tillslut.


Ida var fin husmor i mitt förkläde.

Jag skulle bara sitta och göra ingenting.

Men sen försökte vi göra ravioli och testade lite olika varianter. Saken var den att vi inte hade riktiga verktyg - det hade blivit grymt bra annars.

Goa killar. Middagen blev lyckad som bara den och jag fick hela 22 hurrarop. Jag börjar bli vuxen.

Efterrätten serverades i salongen.

Ida went lite crazy och började mata Patrik med dreads.

Sen spelade vi mitt roliga spel som jag fått av Ida. Det heter "Hur fan visste du det" och innehåller frågor på en massa onödig fakta. Vi delade upp oss på två lag och roade oss kungligt i några timmar.

Jag gjorde en fläta på Totte.

Juha åt en pepparkaka toppad med lite helosansalva.


Sen hade vi efterfest hos Juha. Jag blev galen och flippade ut lite när det gick dåligt i tv-spelet. Hann också med att få världens bula efter att jag råkat slänga bak huvudet i väggen. Bra Sanna, bra. Gör fortfarande sjukt ont.

Mysigaste kvällen på väldigt länge och många tack till min underbara Fruga som var världens bästa värdinna - som alltid.

/Sanna

Åh ge mig!

Chuck Bass alltså - vilken kille

Fucking Kanada

Om det är något jag aldrig ska göra så är det att åka till Kanada. Okej, känns så nu iallafall efter att jag varit uppe hela natten till halv fem och tittat på lammkött som spelade junior-VM i ishockey.

Vet att ni inte direkt är några sportnördar men ni skulle sett!!! Kanada åkte in i Sveriges målvakt 4 ggr utan någon åtgärd (det får man alltså inte hehe). De där jävla domarna var så sjukt påverkade av att Kanada hade hemmaplan. Tydligen så måste man hålla sig väl med töntarna för annars för man inte döma stora turneringar och sånt. Det är ju bajs-Kanada som styr all sån skit. Usch, blir så irriterad.

Vi spelade jävligt dåligt till råga på allt men jag är ändå sjukt imponerad av småglinen. Mycket mer action än när gubbarna spelar. Gjorde mig bara mer säker på att jag ska pröva på ett lammkött detta år och hålla mig borta från "fårskallarna" aka de gamla i gamet. Höhö.

Nej, snart ska jag gå och sno en pulka vet ni. Så får man hem sin mat i Norrland när bussarna inte går.

/S


Men tack för den

Det är ju såhär att jag står i kö i Stockholm stads bostadsförmedling sen 2006. Man måste ha fyllt 18 innan man signar upp sig på att betala in pengar varje år men för denna lilla summa är chansen ändå lite lite större att jag ska få tag i en lägenhet när det väl beger sig.

Medeltiden att få en nice lägenhet med bra läge är hehe 7 år - lär väl ungefär vara då det är dags för mig att kirra lägenhet. Är ju inne på fjärde året nu i kön och snart drar jag ju ut i världen igen. Var ändå inne och tittade runt lite nu. Allt kräver såklart en fast årsinkomst på minst 250 000. Blir så stressad över sånt så jag lägger ner det där för idag känner jag.



Känns ändå som att det är i Stockholm jag kommer hamna tillslut med vem vet? Jag skulle säkert inte säga nej till ett sjukt stor gård ute på vischan där alla mina vänner borde i alla husen runt omkring. Som ett stort lyckligt kollektiv där vi odlar illegala saker och allt *hippie-tjej 2009* och mjölkar kossor och badar nakna under stjärnhimlen.

Nej, upp tidigt imorgon. Alarmet står på 9.45 --- blääää.

/Sanna

Det snurrar i min skalle

Fan, var övertygad om att det var söndag idag. Märks att man är på slacker-deluxe-mode om man säger så. Noll koll på dagarna, när det är dags för redovisningar eller inplanerade aktiviteter. Allt jag hoppas på nu är att morgondagens middag blir en 3rätters som planerat och att det går att ta en promenad på isen i solskenet.



Middagen imorgon var från början tänkt som min och Frugans reunion men det visade sig vara en hel del folk uppe. Gänget blir nog jag, Idaho, Lania, Juha, Olle, Patrik, Marcus och Totte.

Fuck, har ont i örat. Jag kommer dö på flyget.
Ses i Norrland.

/Sanna

ps: Idag var det första dagen på The Assembly för den praktikant jag valde ut som min ersättare. Hon är från Holland och är rätt lik mig. Hoppas hon orkar med Blaise och inte tar sitt pick och pack och drar hem efter idag. Ska bli spännande med en update. ds

Man måste älska Staffanstorp!

Kollade på några avsnitt av HippHipp säsong 2 igår. Det är så sjukt bra, jag tröttnar aldrig. Tiffany på Malmöfestivalen, svenska för nybörjare och Sunken säljer video is the shit!

Om ett par timmar är det dags för hemresa, vilket ska bli kul. Lite segt att inte vara hemma förrän ca 21.30 ikväll, men vad fan, det klarar jag. Det jag inte vet om jag klarar är eventuellt att stänga min väska. Julklappar + shopping har gjort sitt för att fylla den. Nej fan, äta, nu!

Vi ses i Norrland.
/Ida

Dagens låt

Älskart! Hoppas ni också gör det. /S


Man mår som man förtjänar

Vilket töntigt uttryck egentligen. Jag menar bara för att jag var ute och festade igår så betyder inte det att jag förtjänar att må dåligt. Jag ser ändå mig själv som en hyfsat bra människa och tycker verkligen inte att jag förtjänar att må som jag gör nu!

På tisdag ska jag fixa till en trerätters i Sannas ära. Tänkte lägga upp menyn så frugan får dregla lite och längta efter den oerhört goda maten som kommer att serveras.

Förrätt
Parmesan- & basilikafylld ravioli.

Huvudrätt
Kycklingfilé i tomat- & vitvinssås med klyftpotatis och sallad.

Efterrätt
Fruktsallad med youghurt och honung.

Vad tycker du om det frugan?

/Idaho

Huddinges stolthet



Förorter kan också bidra med storslagna stjärnor. Vi drar till Magaluf....

/S

En film ni bara måste se

Så var dagens gråtsession över då - fasen att jag ska vara en sucker för ångestladdade filmer och sorgliga dramarullar.

Anyways, äntligen fick jag tag på filmen "Boy A". Det är en sjukt rörande film från Storbritannien, årgång 2007. Den handlar om en 24-årig dude som släpps ut ur fängelset efter att som barn ha begått ett hemskt brott. Handlingen är sedan centrerad kring hans försök att återanpassa sig i samhället. Ni måste se den, do it!



Så jäkla nice att jag har kommit tillbaka till filmtittandet igen. Hamnade i en liten svacka där ett tag när filmer som Beverly Hills Chihuahua fanns som alternativ när vi skulle på bio (för allt var billigt människor, inte för att den skulle vara bra). Bra start på 2009- mindre fest och mer film. Får se hur länge det håller i sig hehe.

/Sanna

Så fel ni kan ha

'


Nu tror ni säkert att ovanstående bilder på Beutler och Ahlm är anledningen till att jag kommer sitta klistrad framför TV:n när handbolls-vm går av stapeln. Men se där har ni fel mina vänner - handboll är så sjukt roligt att kolla på och det trista är att jag inte kommer ha Frugan som sällskap.

Iof så kommer jag ihåg nu i det senaste mästerskapet där det var oliiidligt spännande i slutsekunderna, så går människan ut och diskar! Sånt förstår jag mig inte på. Men iallafall, nu laddar vi för 16jan-1feb.

För övrigt - what up med mig och lätt rödhåriga typer. Vart kom det ifrån liksom?
/Sanna

En kopp med vin

I sin låt "Hooked on a feeling" (som för övrigt var en stor hit i USA) sjunger Björn Skiffs något om att han får en "cup of wine". Alltså, en kopp med vin. Vem fan sjunger så? Denna strof har alltid stört mig något enormt och nu måste jag lätta mitt hjärta efter att jag hörde den på P4 imorse. Jag undrar vad det är för fel på "a glass of wine". Det känns bara så fel!

Nåväl. Ikväll ska vi festa som om det vore Oprahs födelsedag, eller kanske inte riktigt, men vi ska göra vårt bästa. Josse äger nämligen en dvd-box med Oprahs bästa klipp. Helt underbart! Kvinnan må ha spårat ur nu, men en gång i tiden, för inte så längesen, var hon helt fantastisk.

Nämen, här har vi henne. Slängde med en bild på Barack Obama också, han är ju så söt!

På måndag blir det Piteå igen. Ha en bra kväll!
/Idaho

Min studentlya

Jag har inte bott hemma på "riktigt" efter det att jag tog studenten och försvann iväg till London.  Har mer varit så att jag har mellanlandat hemma i kortare perioder. Så min alldeles egna lägenhet var en befrielse efter att jag bott i kollektivet och delat rum med en tjej. Tänkte ge er en liten visning av min lägenhet.

Bilderna är iof från första helgen efter det att jag flyttade in. Det är alltså mer saker på väggarna nu och betydligt mer skit och saker överallt. Tur att ni slipper se det.


Här är min hall. Numera så är det jackor, väskor, skor och sjalar överallt här.

Jag älskar mitt badkar mest av allt tror jag!

Sen har jag en konstig lång korridor i mitt hem. Lite onödigt kan tyckas men sen har jag ju ändå inte möbler att fylla ut den ytan. Här kan man springa naken om man vill eller leka human bowling eller något. Fast det gör man ju inte....eller?

Jag har en fin walk-in closet. Det var det då iallafall - nu är det bara saker överallt så man knappt kommer in.

Jag har ett sjukt stort kök. Mina stolar kom typ två veckor senare. Ser att mina växter fortfarande lever här. Det gör inte en enda längre kan jag meddela.

Vardagsrum/sovrum. Soffan aka "spälsängen" är utbytt mot en ny, stor fin säng. Tack och lov.

Några minuter bort finns det en massa vatten. Där kanske jag ska hänga i sommar. Om jag får jobb i Piteå. Ge mig jobb.

Det är trevligt att bo i Piteå, för- och nackdelar såklart men jag tycker alla borde pröva på att bo i en något mindre stad. Visst, 40 000 invånare kanske kan låta mycket för många med som storstadsbarn var det en väldigt stor omställning.

Många jag stöter på här hemma blir väldigt förvånade när de får reda på att jag tagit mitt pick och pack och flyttat upp till Norrland. Brukar vanligtvis vara Lund som lockar men det oväntade är oftast så mycket roligare. Sammanfattningsvis alltså: Flytta till Piteyo - ni får ju mig och Frugan som grannar.

/Sanna


Burn after reading

Dokumentet Projektplan har varit öppet hela dagen och gjort mig påmind om att jag ändå har en del skolsaker att ta tag i. Det betyder då inte att jag är duktig och pluggar utan istället har jag avverkat en film idag.



Burn after Reading från 2008 är en "komedi" (kanske inte den traditionella typen för det blir ju lite pangpang här och var - inte sex utan pangpangnuärdujättedöd. Iof lite sex också så pangpang i båda avseenderna dårå).

George Clooney är gammal och het, Brad Pitt är en korkad gymnörd och John Malkovich är rosenrasande mest hela tiden.Filmen kretsar kring en cd med sekretessbelagda filer på som kommer på villovägar och sen går det minst sagt utför om man säger så. Cool film - helt klart sevärd.

Ja, det var nära att jag följde med folket ut till Cliff Barnes vid Odenplan ikväll men vet ni vad?! Jag stannar hemma och kollar film istället och längtar till tisdag. Då ska frugan laga 3rätters till oss (födelsedagspresent), hoppas det är lite roligt folk uppe så tidigt som vi vill ska joina oss.

Peace.

/Sanna


Nyårsafton i bilder

Som sagt, sjukt kul kväll igår och det var väldigt otippat att jag hamnade på middag hos Micke som jag gick i högstadiet med. Kände inte direkt någon på middagen men det gjorde det hela bara ännu roligare. Ja, min kväll då:


Det här är Mikael aka Ibba. Kuriosa: Hans mamma var min lärare i spanska ett tag.

Värden Micke serverade hummersoppa och hade tillsammans med grabbarna styrt upp ett väldigt bra middagshäfte. Missade tyvärr det utlovade diabildsspelet bara... nästa år hehe. Men det blev lite visor, presentationer och tal.

För att göra det hela lite exotiskt fanns en norrman på plats och två tjejer från Jönköping.

David aka Sparf/Sparv poserar med en stol, Micke smyger mest.

Sen hittade han en krubba.

Jag hittade en ängel och ser lite smått manisk ut.

Coola tjejerna gjorde desserten.

Lite kul kort. Hittade David lite smått avdäckad och skulle just knäppa ett kort men då vaknar han till liv.

Den röde norrmannen kunde vara lite skrämmande.

Sen dansade vi till indieklassiker och blandade in lite Hanson såklart.

Jag har fasen aldrig haft så kul på dansgolvet som när Micke är med. Speciellt på Debban haha.

Sen drog vi in till Slussen och såg lite fyrverkerier men först stannade vi till och tog en drink på en hemmafest. Jag träffade en gammal barndomsvän som hade fått barn. Världens sötaste unge. Ååå cravings. Okej, inte direkt men så söt.

Etfer slussen mötte jag upp Emil, Emily, Ilker och hans underbara vän Fredrik (duden i glasögon och hatt). Emil hade en ny och jättecool tatuering.

Sen började Familjen spela och det var galet bra.

Mycket folk. Sen dansade vi hela kvällen och vid halv fyra rörde vi oss hemmåt. Jag blev övertalad att stanna till på efterfest - så skönt när när det är Piteå-nära till fest och hem.

Pojkarna hade skoj. Lite för skoj nästan.

Jag hade skoj med Davids ansikte och godiständer. Sen gick jag hem.

Inte bakis men jag hade inte tackat nej till mysmiddag med Frugan idag. Men på måndag bär det av! Hell yeah.
/Sanna

Men asså

Nu kan man ju iof ha en riktigt grym nyårsafton utan att ligga och spy hos någon. Jag var idag på middag hos Micke. Sjukt otippat men ändå den roligaste nyårsmiddagen jag varit på. Fick två nya tjejkompisar (!!!) från Jönköping och sen en grym kille som är polare med Ilker. Han heter numera Fredrik Hattpojken  (hattkillen är redan upptaget) på min mobil och när jag kommer tillbaka blir det röj. Awesome människa.

Konsert med grymma Familjen på Debban. Vi röjde sen till stängning i lilla baren och levde rövare. Micke är så rolig. Sen drog jag på efterfest i mina hoods och skrattade lite åt fulla typer. Säkert som jag brukar vara men inte idag. Nu sitter jag och käkar en macka och tänker att det kan bli ett rätt fint år ändå.

Gott nytt år och god fortsättning (varning för lillgammal tjej)

/Sanna


RSS 2.0