Oh No,a mushroom!

Här är jag, Ida rapporterar för tjänstgöring. Jag har ingen ursäkt till varför jag inte bloggat som en galning sedan jag kom hem. Det är inte direkt som att jag har mycket annat för mig. MEN, nu är jag här. Medan Sanna jobbar hårt i fjärran land gör jag ungefär det motsatta här hemma. Var inne i centrum i torsdags för att frisera mig och det är fan som att befinna sig i Stockholm. I princip alla som jag stötte på (jag STÖTTE inte på dem utan stötte PÅ) eller gick förbi pratade "stockholmska" eller någon annan infekterande dialekt. Det var minst sagt exotiskt och det var nästan så att jag fick sätta mig ner en stund och hämta andan för att det var så överväldigande.

Frisyren blev en hit i alla fall, även om det är lite ovant, men nu är jag blond på riktigt.


Egobild på Ida, notera håret.

Nu ska jag ta det klassiska badet före den klassiska middagen med föräldrarna. På menyn står fläskfilé med potatisgratäng och sallad. Sug på den alla norrmänn!

/Idaho

Är det Ida som skriver?

Nej, dra på trissor. Det är Sanna som skriver. Man kan undra vart Idaho håller hus...

Idag har jag jobbat utan mina svenska vänner som sällskap. Trots vissa språkbarriärer har dagen gått galant och jag är numera polers med lite småglin som diggar mig. Vilka uttryck jag slänger mig med. Har lärt mig att element är ugn, man ber inte innan maten om det inte är en speciell högtid samt att norrmän tycker det är otroligt roligt när vi svenskar säger "aah" hela tiden istället för "ja" i konversationer.

Sen blev det lite Sanna-tid, en promenad till Kiwi, vår lågprisaffär och sen biljard med Gustav och Lania. Efter dessa roliga tidsfördrivande aktiviteter har jag "spelat" piano i några timmar. Det tar sig må jag säga. Innan sommaren är över kommer jag vara en fena på alla klassiska mästerverk. Inom pop- och indiegenren såklart. Mozart är nog inte riktigt min grej, en klass för sig liksom.

Dagarna går och jag tror nog att det här ska gå. Pengar rullar in iallafall. Nu måste jag bara göra mitt bästa för att inte spendera allt. Imorgon blir det troligtvis en sväng på byn, öppna min literflaska med vodka kanske?

Puss, over and out
/Sanna

Gästinlägg: GusGus

fan vilka bilder, sjukt bra med traktorn, de syns att han som sitter på den vet vad han sysslar med. nu ska jag trycka en "bärs" vi ses imorn ditt kiwiskal. hehe va kul jag skrev de där... skrev kan också vara en annan sak, typ en del på kroppen...

På äventyr med Gustav


Gustav var dagen till ära min guide och visade mig området kring hotellet.

Fin utsikt.

Gustav visar mig hotellets gym och spänner sig lite.Manligt.

Jag vilar lite bara.

Gustav pekar på den roliga lekplatsen.

Gustav sitter på en stor traktor.

Jag och Gustav sitter på en stor traktor.

Jag och Gustav känner oss lite pimpiga på den stora traktorn.

Här gungar Gustav allt vad han bara kan.





En vig man i sina bästa dagar.

Nu verkar det som att jag och Lania får låna en kristens mans bil, det är ett härligt folk det där. Lita på människor bara sådär som man inte känner. Tur att han inte har åkt med Lania för då hade vi nog blivit kvar här. Festival idag igen alltså, tyvärr missar jag däremot kvällens match mellan Ryssland och Spanien, det suger som fan. Ska fixa någon som uppdaterar mig på allt. Nu blir det Hellacopters, Raconteurs, Duffy, Babyshambles mm. Ta-ta!

/Sannahohoho




Hove-festivalen

Folk försöker sova. Jag kan inte skriva men här kommer bilden från dagen då jag och Lania nästan höll på att gå miste om the Kooks. Efter att ha åkt buss, buss, båt och buss fick vi reda på att vi inte stod på listan som vi skulle. Fucking Billett Service. Nåväl, allt löste sig tillslut och som vanligt behövde vi inte ångra att vi ännu en gång lade ut en förmögenhet på att få se grabbarna i the Kooks live. Love it!


I Norge är allt dyrt så Lanias lunch består här av russin.

Jag är glad efter att ha fått mitt festivalarmband.

Festivalfolket gillar smuts och att sitta på marken. Yepp, det gäller alla.

Luke var lika bra som vanligt och resten av bandet var inte så dumma de heller.

Då vi var nära att missa sista bussen hem tog Lania lite kort för att fördriva tiden. Vi hade sol.

Nu blir det serier och sen jobb imorgon. Lägger upp bilder på mitt och Gustavs äventyr då också. Kommer inkludera allt från traktorer, gym, klippor och utvik. Något att längta efter. Själv hoppas jag få höra del två av Josefins nattliga drama. Igår natt fick jag citatet "Jag vill inte bli kvinna". Undrar vad hon kommer svamla om inatt. Spännande.

Over and out.
/Sannaho

Mitt liv som norsk

Efter 12 timmar på tåg och buss befinner jag mig nu äntligen i Norge. Ett mycket vackert land må jag säga men med mycket egendomliga ting som sker. Även här verkar nutella vara en hit, ingen lunch äter man och vårt "bärs" betyder bajs. Det är lite förvirrande som sagt men jag gör mitt bästa för att varva ner och komma in i det lugna livet här på Ansgar Sommehotell i Kristiansand.


Jag säger adjö och hoppas ni laddar tills jag kommer hem till Sthlm den 11 aug.

Här bor jag, Jossan och Lania. I en skola. På ett golv.

Här bor Jack. Han är vårt husdjur. Nen, nu ljög jag igen. Han är Elises husdjur.

Vi har trummor, piano och gitarrer. Vi har startat ett band och snart repat in Jesus älskar alla barnen. Sen känner vi en dansare som kan fixa lite snygga moves till våra ljuva toner. Ni har något att se fram emot gott folk!

Puss från Sanna



Ajaj Kapten!

Nu är Sanna i fjärran land igen. Själv har jag spenderat de senaste dagarna i sängen då jag lyckades dra på mig en elak magsjuka förmodligen från resan. Varför är det bara jag som har haft otur under reshelvetet?? (Jag är inte bitter?)

Imorgon ska jag i alla fall äntligen ut i verkligheten igen. Blir middag med Malin och kanske en tripp till farmor om inga tragedier inträffar. På torsdag ska jag bli blond på riktigt hos min riktiga frisör, inte som hon i Piteå som inte kunde ett skit! All min kärlek till Sannaho och de andra numera norrmännen, men vi ses snart mina darlings.

Puss

/Ida

Run fat boy run

Jag hinner inte med. Jag måste packa, skriva ut biljetter, skicka mail, ringa folk, äta, leva, andas. Jag hinner inte med.

Imorgon kommer jag alltså komma fram till Kristiansand i Norge om allt går som planerat. Det blir ännu en heldag med tåg och buss. Jag måste medge att jag är rätt trött på allt det här farandet fram och tillbaka nu. Som tur är väntar ändå mina bitchar Lania, Josefin och Gustav på hotellet och det gör ju saken bättre iallafall. Måste dock försöka finna min kreativa sida igen för att inte dö av tristess där borta. Det intrycket jag har fått , tyvärr.

Kooks på tisdag dock, har saknat festivalandet och nu behöver jag inte ens sova i tält. Bara min biljett kommer fram i tid. Skön söndag på er alla!

Puss S

ps: Rubriken är en väldigt rolig film som ni måste se. ds
ps 2: skicka mail till mig. jag vill ha mail. en massa mail: [email protected]. ds2

Patrioter se hit!

Hemma i Sverige igen sedan två dagar. Tänkte uppdatera med lite bilder från den sista tiden på resan.


Efter Biarritz drog vi till Barcelona där det var väldigt varmt.

Sanna tillverkade ett flyplan...

Hon siktade...

Hon kastade...

...och det flög...inte.

Liten rebus om vart vi skulle sen. Innan ni går vidare kan ni försöka lösa den. Måste säga att den är ganska svår.

I Malaga på en sportbar innan Spanien-matchen.

Ida i solen.

Vad är det med alla skumma skyltdockor? Vad gör hon liksom??

Idas ben och stranden.

Rummet på det hostel där vi bodde.

Myggan bara vilar lite på väggen.

Sanna badar. En dag höll vi på att drunkna för att vågorna var så galna. Massa grus i brallan.

Mer strand. Det var vi och alla spanska kruttanter som hängde där..samt ett naket par som körde någon slags skum yoga och plockade upp andras skräp.

Tillbaks i Barcelona hängde vi med Farid.

Inför Rysslands-matchen drack vi drinkar för 2,50 Euro styck :D

Såhär såg vi ut efter första halvlek och ännu värre efter andra.

En italienare som föröskte trösta oss när vi förlorade.

Om jag inte minns fel var han i röd tröja holländare. Han skulle ta med oss till någon klubb som inte hade öppet eller nåt.

Då drog vi till ett annat ställe där vi träffade de här danska filurerna.

Kvällen fortsatte på en hiphop-klubb där vi helt otippat skakade rumpan. Smart nog kom vi hem kl 6 på morognen och gick upp vid 8 YES! Sen blev det flyg hem till Sverige.

Tata!


En väska i min väska

Då var midsommar över. Fan, jag kommer bara hinna vara hemma imorgon och sen måste jag bege mig till Norge. Hade helst stannat hemma lite till för jag vill ha mat. Hemmalagad mat, min familj, min säng och viktigast, mitt BADKAR! Hur ska det här gå?

Gårdagen var otroligt mysig iallafall. Middag hos Tilde på Reimers, saknade dock min Johanna lite måste jag medge men vi hade det kalas ändå. Drog till Berns. Spännande, har aldrig dragit ut på midsommar men det var grymt. Mycket turister så man slapp det vanliga svenska packet och fick öva upp alla språk som finns. Otroligt hur duktig man kan vara på saker och ting i onyktert tillstånd. Snackade till och med latin igår för fan. Det ni!

Givetvis beställde tjejerna in tequila och sen såg jag de knappt under resten av kvällen. Brukar vara så, alla går och gömmer sig efter spriten börjar flöda så står jag där själv. Tur att jag har lätt att få nya vänner hehe. Grymt kul kväll iallafall. Här är de få bilder som togs under kvällen, kamera är inte prioritet ett när det är förfest ;).


Jag är lockig och Cissi är söt.

Roliga Karin var där.

Tilde hade en jättefin klänning på sig, med rosévin på och allt!

Jag vilar lite bara, i en trappa på Berns.

Maffian fortsätter att rekrytera nya medarbetare.

Mina föräldrar är impade över att jag är uppe så tidigt. Borde de vara efter igår. Kan skvallra sen hehe. Nu blir det filmen Dan in real life. Puss!


Yo!

Tja alla dar hemma. Vi ar hungriga och datorn ar sjutk seg sa det blev bara en bild. Duden till hoger bodde vi hos i Biarritz, trevlig prick det dar. Just nu befinner vi oss soderut, en rebus kommer imorgon och da kanske ni kan lista ut vart vi befinner oss. Om ni ar otroligt smarta saklart. 

Tata 



Bordeaux och Biarritz


Var host Karim. Fullast av alla under den middag vi var pa med hela deras klass. 35 grabbar och vi. Det gick bra efter det att spriten kom fram.

Ida fick lite problem med sin anka.

Blivande flygplanstekniker.

Det har med gestaltning har blivit en internationell aktivitet. Har ser vi en kamel.

Restaurangen forvandlades till ett stort disco efter maten.

Lania, har har du musikern.

Ni andra, har har ni resten av det glada ganget.

I Biarritz bor vi en minut fran vattnet. Life is good.

Vi badade och kastade oss i de vilda vagorna.

Utsikten fran var tradgard i Biarritz.

Hostel i Malaga ar bokat sa att vi kan fa lite sol innan vi aker hem till Sverige igen. Snart ar det Sveriges forsta match och vi ar sjukt taggade. Ska bege oss till puben nu, pa torsdag drar vi till Farid i Barcelona.

Adjo!

Blow de bloasa.

Denna dag var vi till Les Catacombes och gick i tunnlar laaaangt ner i underjorden. Har aldrig sett pa maken till sa manga doda manniskor pa ett och samma stalle. Tvi Vale!

image234
Sanna smyger fram i underjorden.
image235
Notera skallarna.
image236
Notera den langa hunden. Nagon som vet vad det har betyder?
image237
Glada ganget efter succèn med var fantastiska pastasallad. Fran vanster: Sanna, franska "Bob", den annu mer franska Olivier och langst till hoger hans brusha Pierre.
image239
Det ar olagligt att roka pa i Paris.

Imorgon drar vi vidare till Bordeaux pa nya aventyr. Au Revoir!

Baby FishMoses!

Efter London begav vi oss till Paris for att bo hos Olivier och hans tva rumskamrater i nagra dagar.

image221
Pa taget mot Gare du Nord fick Sanna syn pa nagot.
image223
- Namen! Ar det inte...
image224
... Baby FishMoses!
image225
- Aaaaaww
image226
Har bor vi just nu.
image227
Sanna pa toan i nya skorna. Notera den nakne mannen i bakgrunden.
image228
Grabbarna vi bor hos har barnasinnet i behall.
image230
Sightseeing med Notre Dame forst pa listan.
image231
Sen sag vi Triumfbagen.
image232
Vi poserade vid Eiffeltornet.
image233
Ida ar Eiffeltornet.


Kameran fixad!

Nu har Ida fixat en dyr javla laddare till sin kamera sa nu fortsatter uppdateringen fran London och KOKO-kvallen.

image212
Sanna ar ledsen for att Ida rakade spilla ol pa henne.
image214
- Hoppsan!
image215
- Det ar Rock n Roll!
image217.
Pa dansgolvet var det os.
image219
 Sanna och Jamie var glada. OBS! Notera duden i bakgrundens "heta" outfit.

KOKO baby!

image204
image205
image206
image207
image208
image209
image210
image211

Har tog batteriet till Idas kamera slut, laddaren rakade Ida glomma kvar hos Frida sa det blir ingen uppdatering fran de senaste dagarna pa ett tag. Dock har Sanna givetvis sin kamera med sig sa uppdatering fran Bordaux blir nasta steg. Vi drar imorgon och den 6:e ska vi pa tentaroj med middag och allt tillsammans med Karim som vi ska bo hos.

Nu ska vi aterhamta oss fran gardagen. Puss!


London calling

Eftersom vi har haft lite problem med datorer den senaste tiden kommer har annu en uppdatering. Battre sent an aldrig.

image196
Gjorde ett besok pa Sannas gamla hak.
image197
Chris var snall och bjod oss pa lunch.
image198
Efter lunchen drog vi pa sightseeing och hamnade i Royal Parks vid Buckingham Palace. Sanna visar upp sina nykopta skor och skivor (Andy Burrows, Johnny Flynn och Jamie Lidell).
image199
Ida kopte ocksa saker.
image200
Sanna gestaltar en dude med ett svard.
image201
Skylten "Humps for half a mile" far Ida att fnissa.
image202
Nu vet vi vad militaren roar sig med. Hoppborgar!
image203
Innan det var dags att bege sig hem for att piffa infor kvallen gestaltade Ida den store Ben.

RSS 2.0