Jag ska rida på en kamel, ja det ska jag!

Idag betalade jag resan till Tunisien. Imorgon är det 3 veckor tills vi åker. Sjukt spontant. Åh det kommer att bli så bra. För bara några månader sedan hade jag aldrig varit utanför Europa och helt plötsligt gör jag två främmande världsdelar under samma år. Vem vet, jag kanske hinner med Asien eller något innan nyår också.

Här är några bilder från resmålet:






Verkar lovande so far. Det finns dock en hake. Min research säger mig att folks engelska inte verkar vara den bästa utan att det är franska som gäller. Jag har därför bestämt mig för att ge mig själv en crash course i franska under tre veckor. Dagens ord: avion-flygplan, heure d'arrivée-ankomsttid och hotêsse de l'air-flygvärdinna.

Note to self: Kanske är bättre att plugga på restaurang-ord från och med nu.

Je vais maintenant faire couire.

Bonsoir mes amis.
/ida

A single man

Såg just designern Tom Fords regidebut i och med filmen A single man. Min favorit Colin Firth spelar huvudrollen som homosexuell professor som har förlorat sin partner i en bilolycka. Filmen utspelar sig på 60-talet under ett dygn och är sjukt vacker. Ljuset är helt galet snyggt och jag gillar att filmen är så lågmäld rakt igenom. Se den! Sen tar jag ju Colin Firth over Brad Pitt anyday. Just saying. Sen är lillkillen från About a boy och Skins med också. Bra skit.

/Sanna

Klart du ska rida på kameler!

*bokar resa till Tunisien*

Jävla blogghelvete

Hade skrivit värsta inlägget om hur det är sista dagen på Malmöfestivalen och hur allt har gått så bra och om hur jag aldrig (nästan) vill sluta jobba på miljöförvaltningen, men det försvann. Så, för att sammanfatta:



Så mår jag just nu. Jag borde snart gå känner jag. Snart är det helg. Jag älskar helg! Kanske mer än vad som är hälsosamt. Just det, Oskar Linnros igår. Sanna har väl redan skrivit någon sorts recension, men jag tyckte i alla fall att det var ok, inte mer. Kunde varit bättre med lite bättre publik. Folk är så tråkiga. Om jag inte vill se en konsert så går jag inte på konserten. Hur svårt kan det vara?

Fick se en liten glimt av Lisa Nilsson också. Precis när vi gick förbi sjöng hon "varje gång jag ser dig". Vilka minnen det väckte. Jösses. Sen åt jag, sen sov jag. Pensionärsvarning på att somna vidd 22-tiden.

Vi ses i barnhörnan på festivalen. Ciao.

/ida

Hinner. Inte. Med.

Imorse hade vi upptaktsträff med hela Stadskontoret i Konserthuset. Bland annat så var Malmö FF's VD där och pratade, sen i slutet fick alla vi nya medarbetare presentera oss. Bra skit. Sen har det varit möten hit och möten dit. Hinner inte med att jobba, än mindre ha ett liv fan. Men nu på kvällen drog vi och kollade på:
Oskar Linnros såklart. Festivalens måste. Hade hört att han skulle vara sådär men jag tycker har var grym. Bara publiken som var lite lame. Gillade även hans cover (fast det är hans låt...) på Veronica Maggios 17 år. Fint!
Imorgon väntar en fullspäckad dag med:

8-10 Möte med "Working Girls" på Serviceförvaltningen. Gillar vårt arbetsnamn.
12-13 Bli bjuden på lunch av näringslivsdirektören. Asnice dude.
13-14 Möte med HR
15-17 Möte med styrgruppen och Unga i Fokus

Helt störd dag. Tvivlar på att jag kommer iväg på konsert/fest på kvällen men hoppas kan man alltid göra. Ciao!

/Sanna

Mitt första publicerade foto


Återfinns i Kristianstadsbladet. Hehe.
/Sanna


Unga i fokus


En bild på alla oss glada människor som tillhör Unga i fokus. Tur att bilden där vi ligger på en gräsmatta formade som en sol och håller varandras händer inte användes. Som taget från en katalog för konfirmationsläger - sekten nästa. Men den bilden ovan var ju fin.

/Sanna


Familjen och lite annat

Igår mötte jag upp min kollega Helena och hennes kompis i Folkets park. Drack lite vin och begav oss sedan för att se Jonathan Johansson. Har inte gett killen en chans riktigt men fasen, har är inte så dum han. Kanske inte har lyssnat på honom eftersom det här är det jag förknippade med killen förut:
Sen drog vi vidare och såg Familjen som spelade på Stortorget, lika bra som vanligt. Efter en öl blev det sedan dags för Booka Shade som var riktigt bra. Ni kan lyssna på dem här. Avslutade kvällen på Debban och sen efterfest hos någon i mitt kvarter. Grym kväll! Bjuder på några dåliga mobilbilder.
/sanna

Malmöfestivalen Ja Tack!

Allt som jag har jobbat för under sommaren ska funka nu. Malmöfestivalen är igång och jag har jobbat fredag och lördag med en massa olika kul saker. Igår gick jag i princip i 10 timmar. Det är ganska stört. Jag hade ungefär 40 minuters lunchpaus, men förutom det blev det att springa runt på festivalområdet som en dåre. Det är ju inte särkilt lätt att ta sig fram i folkmassan heller, men man får knuffas lite så går det bra.

Idag är jag ledig, men imorgon är det dags igen. Då ska jag fixa med vår bananteckningstävling i barnhörnan. Jag tror att det kommer att bli grymt. Om det är någon som är sugen på att se mig i banandräkt så är enda gången under veckan som jag kommer slänga på mig den på onsdag mellan 12-16. Igår spelade bland annat Maskinen och Familjen. Jag såg inte dem så Sanna får berätta sen, men det verkade som att det var grymt. Jag fick dock se en liten glimt av Erik Hassle och då blev jag nöjd för resten av dagen. Orkar inte skriva mer nu, bilder kommer sen när jag hittar min sladd (ja den är alltid borta).

/ida

Home sweet home part II

Så sjukt hemmakär - två inlägg på raken som handlar om hur mycket jag älskar att vara hemma. Anyways, har varit iväg på internat med vårt unga nätverk. Haft processledare som hjälpt oss komma vidare i vårt arbete. Har ätit/fikat en massa a la typiskt kommunalt manér. vi har ogillat lite, gillat lite mer... lekt charader, sprungit stafett med gurkor, kastat äpplen och lekt hela havet stormar. Sen tillhörde kanske inte alla aktiviteter dagordningen men hem kom vi, lite mer fokuserade, lite mer peppade. Blir nog bra det där.

Hjärnan har gått på högvarv och verkar checka ut för helgen redan idag. Skönt att vara hemma iallafall. Märks att jag och Idaho har varit borta från varandra typ en hel dag. Helt speedade. Nej, söööömn! Imorgon kommer det bilder.

/Sanna

Home sweet home

Äntligen hemma. Har varit en fullspäckad dag med möte om publikationen gällande attraktionskraft (har fått alla att prata om transformationer - oh yeah), möte med Malmö stads jämställdhetsstrateg (sjukt intressant), sen åt jag min första riktiga Malmö-falafel (asgott) och sen var det dags för fotosession med ungdomar till en broschyr som ska tryckas. Bra skit det där.

Imorgon bitti drar vi alla 20 unga i fokus till någon folkhögskola på internat. Blir borta ons-tors och det ska bli spännande. Vet inget om upplägget - bara vilka tider det blir fika och mat. Hehe. Uppdaterar med en massa bilder sen. Hejdå.

/Sanna

Lite besatt


Tänk om man hade en tvättmaskin...

Så mycket gladare och lyckligare man skulle vara. Alltid ont om tvättider här vilket idag har resulterat i att jag har sprungit i våra 4 trappor hundra gånger, nästan och tvättat från 8 imorse till 13. Inte okej att ägna sin söndag åt såna tråkiga jäkla saker. Oh well, ser nästan lite mysigt ut här hemma nu när det hänger kläder på tork överallt. Kanske ska skippa att köpa möbler och bara hänga saker på galgar, betydligt billigare. Dock inte lika praktiskt när vi får gäster. Rensar datorn lite också och hittade lite gamla foton och filmer. Här nedan är två klipp från när vi var i Göteborg och hälsade på grabbarna.
Återgår till alla måsten nu. Hej så länge.
/Sanna

Händelsernas centrum

Ja, det händer ju alltid en massa saker här. Alldeles nyss hörde jag världens smäll, stängde av ljudet och kollade ut genom mina fönster. Såg inget. Sen någon minut senare stannar det en massa brandbilar, ambulanser och polis utanför vårt hus. Läste precis att det har skett en bilolycka här utanför. Sjuuukt vilken jävla smäll, hoppas alla inblandade klarade sig. Nu ska jag försöka bortse från tumultet utanför och kolla dagens serier. Hej hej.

Vad gör du om dagarna egentligen?

Kan ge er en liten inblick i hur en vecka kan se ut för mig:

Måndag: Research inför utformningen av min ansökan gällande kompetensutveckling, möte med ansvarig på HR för kompetens och karriär, presentation av mina förslag på vidare utveckling av projektet

Tisdag: Möte med kommunikationschefen för Malmö stad för att höra om avdelningen och möjliga uppgifter för mig om jag vill involvera mig i deras verksamhet. Brainstorming kring min ansökan. Möte med några andra unga medarbetare på Folkhälsoenheten som jobbar med ungas delaktighet och engagemang.

Onsdag: Möte med chefen på HR Strategiska och en kommunikatör. Planering inför ledarskapsdagen där stadens chefer samlas under en eftermiddag. Jobb hemifrån med min ansökan.

Torsdag: Möte med en styrgrupp som inkluderar min chef och en massa andra spännande människor om Malmö som evenemangsstad och hur den ska bli mer attraktiv osv. Tripp till Trelleborg med cheferna som ska på internat.

Fredag: Nätverksmöte med alla andra 20 unga akademiker som är ute på de andra förvaltningarna. Jobb i våra arbetsgrupper på eftermiddagen.

Ungefär så kommer denna vecka se ut. Mycket att göra men det är nice, lite tidspress med min ansökan för att få EU-pengar - ska in i början av september och det är sjukt mycket som ska göras innan dess. Men lite press och stress är ju alltid kul. Nej, ska upp vid typ 6 imorgon så nu ska jag fortsätta glädjas över Sveriges seger och försöka bli lite trött. Godnatt.

/Sanna

Det sista från Stockholm

Middag på Vapiano i Gamla stan och öl på någon bögbar vid Slussen där alla killar älskade Anton. Som vanligt alltså, han går alltid hem hos killarna.
/Sanna

Smart Sanna

Blir så trött på mig själv ibland. Men man lär sig av allt så moving on. Har kanske hittat ett roligt projekt som jag skulle kunna ta mig an. Förankra, förankra, förankra. Kanske tar en tripp till Mora också, när jag ändå är igång. Måste googla bara, vet inget om Mora.

/sanna


TILL MIG???

Ja, bara till dig, och några till. Fixade ihop en liten playlist med låtar från 2010. Vissa album är värda att kolla upp, som Kelis, Beach House, The Mary Onettes och allas våran Fyfe för att nämna några. Enjoy och den är öppen så lägg gärna till fler låtar om ni tror jag skulle gilla dem!

TILL MIG!

/Sanna

Mera Stockholm


Dagens musiktips

Ni kan lyssna på Beach House senaste skiva här.
/sanna

I en annan del av Malmö

Är hemma hos mina föräldrar och matar katt och rensar ut gammalt skräp. Jag hittade just en bok som jag har skrivit i när jag var runt 9-10 år. I den boken återfinns vad jag tror är en av mina första dikter. Redan i ett väldigt tidigt stadie i livet kunde man alltså se min talang.

"Mörkt, kallt.
Ja det är det nu.
Mycket som händer.
Ja.
Man klarar sig."

Ett mästerverk inte likt något annat.

/Ida

Läsläsläs

Jag gör som alla andra och länkar till det här grymma inlägget.
Klicka här.
/S

Scooore!

Fick reda på att jag kommer få mitt alldeles egna kontor! Nu har jag fått hoppa runt lite när alla är på semester. Någon vecka här, några veckor där. Men eftersom min boss ska sluta så får jag rummet intill stadsdirektörn dårå. Får hålla nere ljudvolymen lite kanske...

/Sanna

Första träningen avklarad

Ikväll har vi varit bort till Ribban (var det väl? eller potatisåkern?) och haft vår första lagträning. Tänkte först stå över hela korpen-grejen men det gick inte riktigt att hålla sig borta. Utan fotbollsskor och med världens sämsta kondis så är jag rätt död just nu. Fast det var jäkligt roligt och mycket sitter i. Förr i tiden var jag jäkligt snabb, sprang typ tio meter vid varje steg. Så är det inte riktigt idag haha. Men närkamperna är jag fortfarande rätt bra i. Måste bara orka springa en massa nu så det är mitt prio nummer ett.

Får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar den här gången, men vi har redan börjat planera in lagfester och träningsläger. Sånt kan man inte missa!

Hej så länge. Joina vårt lag om ni är tjejer och bor i Malmö. Höga krav vi ställer va?

/Sanna

Jobbar du så jobbar jag

Man är ju på kontoret. Man jobbar lite, fikar lite, lunchar med bra killar lite, jobbar lite mer, äter lite födelsedagstoffifee, jobbar lite, fikar lite och sen går man hem. Ändå bra dag. Ska ha första träningen med korpen-laget idag. Hoppas att vi kommer på ett bra namn. Förslag någon? Mitt förslag so far är The Gordons för att det visar på attityd. Vi tar inte skit från någon liksom.

Allt är bra i livet förutom en sak just nu. Eller kanske några saker, men det är en sak som stör mig så sjukt mycket. Det här med att gå upp tidigt, vad fan?! Jag kan inte förstå det. Varför tvingar man sig upp varje jävla morgon för? Inget för mig. Förstår verkligen inte hur jag gjorde det på gymnasiet när jag gick upp typ innan 6 varje morgon. Jo vänta nu det vet jag, JAG HADE INGET LIV EFTERSOM JAG TYP SOMNADE VID 9-TIDEN. Fan!

Nu ska jag gå och fika med informatörs-Malin. Hon är bra. Miljöförvaltningen är också bra så länge det inte är semester och alla som jag behöver är någonstans där inte jag är i alla fall. Läsa lite, skriva lite, mejla lite.

Nu tog jag en toffifee. Gott.

/Ida

Reality check

Kom precis på att jag är arbetslös igen i slutet av december. Pallar inte. Gick in och kollade jobbannonser för första gången på länge. Så tröttsamt läge. Vill ju vara kvar och arbeta inom Malmö stad ju. :(

/sanna

Bilder från Stockholm

Första kvällen hemma blev det ju vin hos Niklas med han och Lotta. Dagen efter blev det middag hos... ja kan ni gissa vem hehe?
Sen gick det utför. Kommer mer bilder snart.
/Sanna

Blir bara bättre och bättre


Mera mera

Fick lite Stockholmscravings så här på kvällskvisten. Till alla människor jag tycker om därhemma. Hann ju inte ens träffa hälften av alla jag hade tänkt när jag var hemma nu senast. Hittade två till bilder från Kent-kvällen.
Hoppas på augusti. Nu ska jag återgå till jobbet och friidrotten. Tja!

/Sanna

Dagens musiktips

Tycker ni ska lyssna lite på Danger Mouse & Sparklehorse skiva Dark night of the soul om ni inte har gjort det än. Favoriter är Revenge feat The Flaming Lips, Little Girl feat Julian Casablancas och Dark night of the soul feat David Lynch. Bra skit!

Lyssna här.

/Sanna

RSS 2.0