Way to go

Fick B i kursen Sociologi - Populärkultur. Först blev jag irriterad för jag ville ha ett A men sen insåg jag hur grymt det faktiskt är. Så duktigt Sanna *klappar mig själv på axeln*.

Annars då? Sitter och kollar vilka böcker jag ska låna på bibblan imorgon. Vågar knappt säga att det är fastighetsrätt, etik och avtal.. astråkiga böcker jag kollar på men I can't help it. Jag tycker det låter intressant!

Sen så har jag efter några telefonsamtal bokat in ett möte på fredag. Det spelas in en storfilm här i Piteå för tillfället, Jag saknar dig, jag saknar dig som baseras på boken med samma namn, och nu ska jag få in en fot och få delta lite i processen. Ja, samtidigt som jag får poäng i en kurs såklart. Här ger vi inte bort mina kunskaper inte.

NU - Entourage! Ciao.

/Sanna

Sista året då

Bilden är från 2006. Året då vi påbörjade utbildningen. Ida oskyldig och söt, jag relativt trött och förstörd efter London. Inte hade jag kunnat ana att följande år skulle bli lika fantastiska och dekadenta som min tid i Englandet. Sista spurten nu då, innan Malmö. Det ska bli så jävla skönt (och sorgligt) att lämna Piteå men det är fan på tiden.

/Sanna


Min helg i i några få bilder (det var inte min korv, bara mitt spett)

Sen blev det lördag och då svirade Emily sedvanligt om till hemmafru och Juha till marinsoldat.

Fredag: Kickoff. ÖL-TP, dans och dekadens.

Lördag: Häng i casa de Ingela och sen vidare för att kolla True Blood med Juha, Gustav och Raz.

Söndag: Finnkampen och sen "klassutflykt" då Emily, Jossan, Gustav, Markus, Torsten, Juha, Ben och jag gick i samlad trupp ner till stan för att se District 9.

Konstiga jävla mellanrum som förstörde detta inlägg men det är okej. Imorgon är det första dagen i skolan. Jag älskar sånt. Ja, vi är ju aldrig annars i skolan så en dag per år... det får man se fram emot.

Godnatt. /Sanna

 


Vad sägs om derå?

"Bandnudlar med rökt lax, vin, tomatsås och grädde".

Låter väl inte helt fel?! Var och käkade inne i stan med mamsen och pappsen idag för att fira pappa som fyller 60 år på torsdag. Guuud vad gott det var. Jag älskar verkligen mat. Vad vore livet utan mat? Jävligt tråkigt skulle jag nog påstå.

Har kollat klart finnkampen nu också och nej det är inte en film utan en årlig friidrottstävling mellan Sverige och Finland. Friidrott är nästan lika kul som mat, fast inte riktigt. Imorgon blir det middag med Malin. Life is good helt enkelt, även om jag saknar Pite-gänget en hel stor gnutta.

/ida

Söndag! Nää, lördag? Lördag!

Dagen efter då. Hm, det hände en massa skumma saker igår men jag ska nog inte skriva för detaljerat här på bloggen. Lite folk som freakade, lite love in the air, dans dans, oanständiga förslag och det sedvanliga bråket. Sen har min vän Emil gått och flyttat till Åmål för att bli typ smed. Världen är med andra ord helt crazey som Mogi skulle sagt.

Nu ska jag lyxa till det med lite färsk pasta och en äckligt god sallad. Tja!

/S

Jag förstår mig verkligen inte på killar alltså

"Jag är naken och redo". Yeah right. Något är ju jävligt fel med vissa människor.  Andra är bara SÅ bra. Gonatt.

/S

Åhmagaaaaad!

Medan pitegänget festar loss det ikväll ska jag sitta hemma och kolla friidrott. Det suger att inte vara med när det händer fast på ett sätt gör det inte så mycket för att jag har ju ändå gjort det tre väldigt snurriga gånger tidigare. Nä, jag kan hålla mig till den stundande kräfskivan om två veckor. DET ska bli kul. Det här med versaler är fan också kul.

Idag hände förresten något helt underbart. Jag var på stadsbiblioteket (JA FAKTISKT) och hade hittat några böcker om marknadsföring. När jag var på väg ut frågade en kille som satt vid en dator om jag hade lust att hjälpa honom med hans presentation. Han läste svenska och såg ut att vara typ spanjor eller nåt, jag glömde fråga för att jag var förstummad av hans vackra ögon.

Jag noterade det inte först, men han var skeeetasnygg! Jag hjälpte honom, snäll som jag är och sen frågade han mig vad jag gjorde och jag berättade att jag pluggar på universitet i Norrland. Då säger människan: Jaha, jag hade aldrig trott att du var mer än 16. SKOJAR DU?! Jag ser väl för fan inte ut som 16.

Anyways, han var i alla fall bland det vackraste jag har sett och jag önskar att jag hade flörtat lite med honom, men men. Det kommer väl fler tillfällen att träffa sin själsfrände, sin andra hälft, the one. Fan!

/Idaho

Peppen är total, som Josefin så fint sa

Ikväll är det kickoff. Nya studenter får äntligen träffa oss som är gamla i gamet. Min allra sista kickoff alltså. Den fjärde i raden av totala urladdningar. Kollade lite gamla bilder (som ni hittar under fliken augusti 2008) och det känns riktigt kul att så många av mina grymma kompisar har kommit upp. Hade inte varit samma sak annars. På ett sätt är det ändå inte det eftersom inte Frugan är här men jag kommer röja för dig också darling!

Dock har vi bestämt att Emil får ta över Idas roll som däckarn. Jag vill ju vara med på festligheterna för en gång skull (syftar på min skummaste kväll ever då jag däckade vid 12 och vaknade vid 05, redo för efterfest). Imorgon för ni bilder, skvaller och allt annat tänkbart.

Nu ska jag bryta mot mina principer (ej dricka alkohol i min ensamhet) och göra en riktig drink och sätta igång festligheterna innan det är dags för grillning.

Peace!

/S

Just det ja - efter Coldplay


Jag, Emily och Camilla ratade någon bar för en pub med världens största öl.

Juha tog en såndär öl med en fjäril på. Fjantigt tyckte vi med våra jätteöl.

Sen försökte Ben se sur ut. Misslyckades rätt rejält dårå.

Nej, funkar fortfarande inte.

Juha ska alltid vara så jävla svår och egen. Satt och mumlade för sig själv i ett hörn.

Sen spottade Emily i Juhas ansikte för hon blev så arg på hans mummel.

Johan försökte kolla i kors.

Sjukt utmattande.

Men han var glad ändå.

Har fortfarande inte skrivit något om Way out West eller Coldplay. Det kommer när upplevelsen har hunnit ifatt mig. Jag kan ju vara rätt seg med känslor och sånt så det kommer tids nog hörrni. Nu ska jag återgå till att skriva  marknadsföringskoncept för Kulturens Hus. Ciao!

/Sanna


Syrran blev ju gammal också



En trött morfar kom förbi och slumrade nästan till medan jag krossade mina syskon i...

basket! Såklart jag gjorde.

Min syster fick en blomma av sin pojkvän Adam.

Daniel fyllde gammal han också (jag glömde inte! hade bara kommit ihåg fel dag!) så ett grattis till honom också.

/S

The Boat That Rocked



Grym film faktiskt! Brittisk svart komedi med en massa asbra 60-talsmusik. Ni borde se den allihopa.

Idag blev det inget jobb så det fick bli en film istället. Stackars jag har ju inga pengar så det är ju inte lönt att försöka sysselsätta sig med något annat, typ shoppa eller fika eller något. Nästa vecka kommer ju pengarna i alla fall. Wihoo!

/Idaho

Passande inlägg med tanke på förra rubriken

Jag har en liten märklig granne. Nej nu ljög jag för han är inte så liten, lite märklig skulle jag skriva. Anyways, drömde under min tid borta från Piteyo att jag öppnade dörren en dag och han står där ute i hallen och sen knivhugger han mig. Järnet. Flera gånger. Sen har jag drömt att han tar sig in i lägenheten, att jag vaknar av dörren som öppnas.

Gud jag blir helt läskigt rädd nu, smart Sanna. Skräm upp dig själv nu när du sitter ensam i lägenheten och lyssnar efter ljud. Aja, kom hem nu med tvätten och då står han ute och tittar in i min lägenhet. Kan iof bara ha kollat på huset men ändå... står där helt i mörkret helt stilla och bara stirrar. Jag är fan asrädd. Jag vill inte gå och vara skitskraj varje gång jag ska hem. Eller ut.

Gustav kom och bo med mig!

/S

If it kills me



Den är ju så fiiiin. Jag är tillbaka i Piteå dårå. Lite typiskt att det första jag gör är att stöta på de tre personer jag känner till som ska börja på skolan. Sjukt random också, en tjej som jag hjälpte att fixa boende, en annan tjej vars blogg jag följer och en dude som känner min gymnasievän och Emil. Typiskt Ankars men trevliga verkar dom vara iallafall.

Nu tvätt. Imorgon uppladdning (systemet och coop *klapp klapp klapp*) och part I av min och Jossans game plan. No mercy! Hej så länge!

/Sanna

Ännu mera 9 till 5

Eller mer 1 till halv 6. Jag sadlar om och börjar jobba på fritids i några dagar. Det är fan ganska kul alltså, men man är helt slut när man kommer hem. Roliga kommentarer får man höra i alla fall:

Barn 1: Vad har du för tatuering på armen?
Ida: Ett ekblad.
Barn 2 (kommer från en bit bort): Varför har du ett ekollon på armen?

Människor som hör dåligt gör livet värt att leva.
Förresten, Gustav om du läser detta så har jag tappat bort ditt nummer och jag är alldeles förtvivlad. Kontakta mig snälla, jag skulle bli så glad!

/Idaho

Hur kunde jag missa detta?

År 2007 var ett av mina absoluta favoritalbum Grow up and blow away av Metric. Detta år har ännu ett album släppts vilket jag har missat helt. Mitt verdict kommer snart. Ni som inte kan lyssna på spotify här, kan få ett akustiskt smakprov:


Hm, lite skeptisk till det nya soundet. Gillade det gamla liiite bättre tror jag. Men jag ska ge det en chans. Fastnade inte för gamla skivan på en gång heller. Föredrar när det krävs några lyssningar för att förstå storheten hehe. Gonatt!

/S



I'm in love


Idag fick dessa fina skor följa med mig hem.

Nu ska jag köra brorsan till hans fotbollsträning och sen blir det packa för hela slanten. Kanske ska boka flyg eftersom jag drar imorgon hehe. Hejdå.

/Sanna

ps: lite niotillfem över inlägget. sorry. ds

Total förvirring

Vaknar någorlunda utvilad vid kvart över 8. Jahapp? Brorsan som går till skolan fast han har sovmorgon. Fel program på TV på fel tid. VAD HAR HÄNT MED VÄRLDEN?

Inser att klockan egentligen är kvart över elva. Skumt tänker jag. Går in på aftonbladet och inser att Telia har råkat skicka ut ändring av tid till alla sina kunder, med en diff på upp till tre timmar. Hehe, klockrent. Alla deras kunder har säkert försovit sig idag. How is that as a giltig anledning att komma försent till skolan/jobbet/mötet?!

Lite mindre kul att jag blev av med tre timmar nu. Fan då.

/S

Och hon fick mat

Världens godaste carbonara på Vapiano med ett grymt sällskap (de jag skrev innan + Daniella). Sen drog vi vidare till Vampire Lounge som har happy hour på drinkar på måndagar. Bra musik och en massa roliga drinkar + coola människor (alltså mina vänner dårå) = oslagbart.

Ännu bättre är att jag får veta att Juha, Emil, Ben och Emily kommer upp till helgen. Det kommer bli så jäkla bra. Alla vägar leder till Piteå - eller?

Godnatt.

/S

Ge mig mat!

Snart ska jag bege mig in till stan för att käka middag på Vapiano med Emily, Camilla, Johan, Ben och Juha. Var tydligen min idé men det hade jag glömt bort *minne guldfisk*.

Imorgon blir det fixardag och på onsdag far jag upp till Piteå igen. Dags för kickoff och en kväll i dimmans tecken. Dags att gå all ninja med Josefin tror jag närmare bestämt.

Peace.

/S

Malmö dag 4


På torsdagen drog vi iväg på en tripp till Köpenhamn för att kolla en massa second hand och vintage. Sjukt kul och sjukt jobbigt. Stackars fötter. Hittade sötaste örhängena. Ugglorna alltså.
'
Vi var runt överallt. Tänkte lägga upp en liten liten guide sen på vart man borde bege sig.

FIn husvägg. En massa krukor och roliga saker som satt fast i husfasaden.

Behövs det ens en kommentar?

Vi bestämde oss för att ge oss iväg på en helikotertur.

Kollade ner på 1500-talets Köpenhamn typ.

Näää, nu ljög jag. Var Bymuséets roliga miniatyrmodell bara.

Sen orkade vi inte mer så efter en middag på Jensen drog vi hem för att kolla höjdhoppsfinal. Awesome dag. Sen åkte jag hem till Stockholm på fredagskvällen.

/S


Malmö dag 3


Jag och Ida åt fin fin "frukost/lunch" ute på ett café.

Sen såg vi det här tornet som man ska ha sett om man varit i Malmö. Ida sa att Siv Malmqvist bor där men jag är skeptisk.

Området vid Västra Hamnen byggdes 2001 och är ett boendealternativ som är helt självförsörjande på förnybar energi. Eget och rätt snyggt för att vara så "modernt" i stilen. Brukar inte vanligtvis falla mig i smaken.

På kvällen drog vi ett gäng till Debban i Folkets Park och jag träffade min gamla vän Lennie. Han är inte så röd i verkligheten. Han kom bara inte överens med min blixt. Sen blev vi fulla och gick hem. Inte jag och Lennie alltså. Jag och Ida.

/S

He he he

Högdalens bibliotek

Två äldre herrar är i samtal vid dagstidningarna.
Herr 1: Jag frågade min kvinna hur det gick hos gynekologen. "Jag har inte varit hos gynekologen", svarade hon. "Jag var på fotvård". Jaha, sa jag, jag tyckte du sa att du skulle på fittvård.

Det tyckte jag var kul.

/S

Malmö dag 2


Öde innergård.

Ida och innegård.

Vi vaknade relativt tidigt och drog sen till Gränden för att käka med Idas trevliga kompis Malin.

Jag blev helt kär i stället. Vad är grejen att jag ska gå helt loco så fort jag kommer till en innergård?

Efter att ha sovit första natten dels på golvet (luftmadrassen var trasig) och dels i en tvåsittssoffa fick vi äntligen sova på en riktig luftmadrass. Jag hade ont i ryggen efter festivalhelgen (hej sanna 70 år!) så Ida fick stå för pumpandet. Hehe.

Sen blev det Johnossi i Folkets Park. (Foto: Rockfoto.nu)

Slut på dag 2.
/S

Fuck you Chris Martin

Varför är du gift med jävla Gwyneth som man inte ens kan stava till? Det är ju mig du ska sjunga för/vara med/aldrig lämna/döpa barn till banana med (ni fattar referensen va? apple.... banana....).

Ah, Coldplay var så jävla bra.

Gonatt.

/S


Malmö dag 1


Jag satte mig på ett tåg och lämnade Göteborg efter att ha klarat av Way out west för denna gången. Frugan och Emily hämtade upp mig på centralen. Fika på det och sen promenad hem till Emily.

Tacos till middag (yes Rasmus, du läste rätt).


Sen drog vi till Stortorget och kollade Anna Ternheim från ölområdet.

Ni ser inte texten men på huset står det "Vidgad och förskönad" i guld. Roligt tyckte vi.

Sen kollade vi Bob Hund och där fick det ta slut.

/S

Herrejävlar

Det handlar om ung kärlek. Min lillebror och hans tjej har förlovat sig. Nog för att jag är familjens "svarta får" som enbart kommer tänka på mig själv de kommande 10 åren men shit. Känner att jag inte riktigt gjort min uppgift som storesyrra i och med att jag (som ni märker) inte har skrämt upp honom tillräckligt.

Jag sa grattis iallafall *sanna goes bigger person* och bad honom säga till i god tid före det kommande bröllopet. Såg lite panik i hans ögon när jag fällde den kommentaren, tack och lov. Och ja morsan och farsan, om ni läser detta vet ni också nu hehe. Min bror har aldrig varit mycket för att prata.

Stay cool. Don't use drugs. Don't have sex. Don't get engaged. Ops too late tydligen.

/S

Hej Stockholm!

Yes, nu är jag back in town efter Way out west i Göteborg och en minisemester i Malmö. Har på det stora hela haft det jävligt grymt och bilder kommer  imorgon. Nu ska jag peppa peppa peppa för imorgon blir det Coldplay på Stadion. Äntligen!

Fick för övrigt ett samtal från SVT idag som erbjöd mig en praktikplats som prod. ass eller något liknande. Har funderat på det idag men det är verkligen helt fel tidpunkt. Kommer krocka med flytt och förberedande kurser för d-uppsatsen. Men kontakter är awesome så ännu ett alternativ för framtiden.

Gonatt.
/Sanna

ps: praktiken hade varit på produktionen av Myror i brallan (Läs: Gissa bajset!). Sjukt excited. ds


Jag drar till Malmö!

Oh yes and I did så nu sitter jag och myser med Ida och Emily. Kom hit i förmiddags och har sedan hunnit med en fika i stan, den första kommande traditionsenliga "familjemiddagen", konserter med Anna Ternheim och Bob Hund samt en öl och en massa promenad. Livet är rätt bra med andra ord.

Imorgon ska jag utforska min kommande bostadsort och se Salem och Johnossi.

Ciao!

/S


Malmö + Sanna = Sant!

Idag kommer Sanna till stan. Ska möta henne på centralstationen om två timmar. Ska bli sååå kul. Trion Emily, Sanna och Ida ska få testa att bo ihop på en väldigt väldigt liten yta. Kommer bli grymt!

Ha en bra dag alla glada.

/Idaho

Titta vem som skriver

Jag är helt kär. Gårdagens i särklass bästa konsert var Robyn med gästartister som Lykke Li, Royksopp, Mapei och Dr Alban (!). Hon är så otroligt jävla cool och om jag fick vara någon annan... guess who?

Skriver mer om alla grymma konserter sen, nu blir det frukost och sen mera grymma akter (Basement Jaxx bland annat och First aid kit i kyrkan).

Hej så länge.

/S

så finurligt. så bra.

Älskar.

Därför och enbart därför får jag inte missa honom på malmöfestivalen.

Nu åker jag. På riktigt.

/S

Inte som min syster

Igår tipsade Sanna mig om en dokumentär som ligger uppe på SVT Play. Den heter Inte som min syster. Hon sa att hon hade gråtit till den och jag tänkte att fan vad blödig hon är. Nu har jag just kollat den och tårarna bara rinner. Visst att vi människor lever i olika kulturer och man ska inte fördöma någon, men det där var bland det värsta jag har varit med om. Jag kan inte förstå att kvinnorna i dokumentären accepterar sitt öde och att männen behandlar dem som om de vore ägodelar.

Fan vad kränkt jag känner mig och jag bara hoppas att jag aldrig själv hamnar i en liknande situation som kvinnorna i dokumentären. Se den snälla!

/Ida

Nån som INTE tycker att Zac Efron är snygg?!



Efter Sannas biobesök och Ice Age 3 vill ju inte jag vara sämre. Jag kollade nämligen 17 again idag. Det är en komedi med Matthew Perry och Zac Efron i huvudrollerna. Matthew spelar Mark som ska skiljas från sin fru och är allmänt misslyckad, men han får möjligheten att vara 17 år igen ett tag. Rollen tas då över av Zac Efron och han hamnar på samma skola som sina barn blablabla.. vi vet resten.

Förutsägbar? Ja. (Jag älskar att besvara mina egna frågor)
Rolig? JA!
Sevärd? Oh ja!

Så mainstream är jag allihopa. Alla som inte gillar det kan typ äta bajs eller något annat som är inne såhär års. Oj nu var jag lite barnslig, detta ska aldrig upprepas.

/Idaho

Svensson-aktivitet deluxe



Idag var jag efter min lilla shoppingtur (älska storstan) på bio med hela familjen. Vi var och såg Ice Age 3 i Heron - man fick 3D-glasögon så förstå vilka höga förväntningar jag hade.

Anyways, mina tankar efter besöket:
1. Jag ser dåligt när jag ska köra bilen hem. Fucking glasögon, man blev helt seg i huvudet. Okej om det var några mindre effekter men skallen pallade inte dessa effekter i en och en halv timme. *hej pensionär at the early age of 22*

2. Vi såg tyvärr filmen med svenskt tal (har en liten syrra). Allt låter så jäkla löjligt. "Oj, hör du? Vindarna talar. Vad säger dom? Jag vet inte, jag är inte blåst". Förstår ni?????

3. Allt detta studerande av feminint genusskapande - filmens manus var under all kritik. Kommentarer om att tjejer ska ha rosa, killar ska ha blått - de kvinnliga djuren (aka honor/tikar.. vad finns det mer?) som ojjar sig över vikten och att "killar pratar inte med andra killar om känslor". Spydde lite i munnen varje gång såna saker sades. Bah ja, bekräfta de stereotypa bilderna ytterliggare så fortsätter vi leva som man gjorde på istiden (obs notera skämtet).

Men trevligt att spendera tid med familjen! Nu har jag packat och imorgon försvinner jag till Göteborg och går på äckligt bra konserter och dricker öl (om jag har en lucka någonstans) i solen/regnet. Bye bye my darlings!

xoxo
/S

ps: ni vet att jag skojade med mitt xoxo va? vill inte att det ska påverka min image (säger hon som stolt meddelar alla att hon köpt biljetter till BSB) ds



Den där sista kvällen


Jag och Ida drog ner till hamnen för att möta upp Niklas och Patrik.

Vi drack lite och kastade fresbee.

Sen mötte vi upp Lorens med hund och lite folk.

Skulle gått hem tidigt men efter guitar hero hos Loroens hamnade vi på Kalles. Sjukt länge sen sist. Förstår varför men tack och lov att man har trevligt sällskap.

Fullt sällskap.

På hemvägen cyklade Patrik i förväg. Sen cyklade han åt vänster. - Det finns väl inget till vänster? sa vi. Nej, mycket riktigt. Längre fram hittade vi Patrik i diket. Trevlig kväll.

/S

Slut - kommer aldrig mer

Idag åker min morfar och min pappa till mäklaren i Norrtälje för att skriva över landet på de nya ägarna. Tydligen en snickare som ska flytta in. I vårt hus. Undrar lite vilken veranda dom kommer tycka bäst om. Och om de hellre går till Plåten eller ner till Erken och badar. Om de kommer gå ner till dansbanan och låna böcker från biblioteket bestående av två små skåp där alla lägger sina gamla romaner och deckare. Och om dom gillar Maggan och hennes man som bor i närheten. Som jag hatar efter att dom gav oss äpplen när vi var påskkärringar. Vem ger två små barn äpplen när dom vill ha godis?

Maybe it's for the best.

/S

Vad säger ni blivande sambos - något för oss?

Hej du som är student eller singel och letar efter en säng eller ett hel rum!

I en gammal villa med stor gård och gott om parkering vi hyr rum eller sängar för studenter och samt singlar.
Det är inte så nytt i vår hem men man kan bo i alla fal.
Så blir det med den studentska livet och därför du har möjlighet att bo billigt hos oss i vår hem.
Vår hem är en villa från 4 rum och en gemmensamma vardagsrum, toalet och kök.

Vi är efter bara tjejer eller efter bara killar som kan bo i vår hem.
Om ni är mer tjejer som vill hyra våra hem? Då blir ni tjejer som ska okupera vår hem.
Om det är mer killar som visar intresset? Då, det blir att killarna som ska bo i vår hem!

Om ni är en grupp redan då det kan man hyra i paket hela objektet som består av 140 kvm. Om priset vi kan komma övverrens. Altså det är bara hyresgästerna som ska bo i hemmet, inte vi själva.

Tänk bara att vi låter inte bli utan betalning av sin hyra. Vi kräver garantier för hyrorna. Alla ni är vällkomna!

FINNS PÅ BLOCKET OM NI ÄR INTRESSERADE.

Och snart står han där framför mig och Lajma Fifepu



Är hemma i hufvudstaden nu. Gonatt.
/Sannaho
ps: Lajma Fifepu är givetvis Lania Sitepu. Bara ticnet som är lite clueless gällande alfabetet. ds

Skapandet av feminina genuspositioner... eller inte

Sista skoluppgiften för sommaren WOHO! Efter att ha läst 130 sidor i en intressant bok (på riktigt) och skrivit ett stycke på hemtentan börjar jag tappa fokus. Till och med tvätt känns roligare än att referera till en massa torra sociologigurus. Nä nu ska jag inte vara sån, det är faktiskt ganska lärorikt.

När jag hittar min sladd ska jag lägga upp lite bilder från lördagens festligheter. Jag utlovar bilder på Patrik i ett dike, kul va?!

På torsdag blir det att dra till Malmö i nästan en månad. Ska bli kul att träffa Amy Leeee och sen kommer Sanna ner också så det kommer nog bli grymt! Kanske ska plugga lite mer nu, eller göra något annat helt meningslöst.

/Idaho

När man är bakis får man leva genom andra

Och vad passar då bättre än att kolla på film en hel dag? Nej, inte mycket. Igår såg jag bland annat dessa två filmer:

Regissören John Hughes dog ju här i dagarna. Att någon ska dö för att deras verk ska vakna till liv igen. Anyways, denna klassiker från 1985 var intressant att se eftersom man inser att den har banat vägen för alla kommande ungdomsserier med de sedvanliga stereotypa karaktärerna. The Breakfast club alltså.

Något nyare film då, nämligen the Soloist. Jag är hemligt kär i Robert Downey JR så jag tyckte den var aswesome. Han = journalist. Jamie Foxx = hemlös psyko dude. Upplagt för succé eller vad.

Ska snart åka hem. Borde göra så mycket men jag pallar inte. Deadline på en skoluppgift som vi fick idag, sjukt stökigt hem och en opackad väska. Ses i Stockholm då.

/S


Usch sprit blä vill inte ha

Jag är bakis. Gjorde en Juha igår vilket innebär att jag idag vaknar upp med en stor bula på armen och har asont. Hoppade lite höjdhopp igår också och sprang ett varv på Kvarnvallen. Allt i vanlig ordning.

Nu ska jag gå och dö lite till.

/S

Men bra Sanna

Jag är så last minute ibland. Jag åker ju hem imorgon. Kan därför vara en fördel om jag har bokat flyg. Smart.

update: nej jag åker inte hem imorgon för givetvis finns det inga flyg. FAAAAAN! Aja, det blev måndag eftermiddag istället. Nu får jag hela två dagar hemma då innan Göteborg och Malmö. Yes.

/S

Jag är så jävla Dwayne ibland

Underbar kväll med frugan. Middag a la indisk style och efterrätt med friterad banan och vaniljglass. Sen en en massa Inside the actors studio på det. Riktigt bra och intressant program som genererade smidandet av lite planer inför framtiden.

Har även gjort en liten guide för shopping inför resan till Malmö/Köpenhamn samt gjort research om vad jag kan tänkas sysselsätta mig med efter flytten till Malmö. Har siktet inställt på ett företag men vi får se. D-uppsatsen kanske är nog med sysselsättning hehe.

Drar för övrigt hem på söndag istället. Lite ändrade planer då min kära mamma har ett trasigt ben :(. Men nu blir det grillning med Patrik och Niklas imorgon så jag klagar inte.

Värdelöst inlägg. Ni får en bild istället så kollar jag på Rocky IV. Oh the joy.



Tja.
/Sannaho




PDOL dag tre


Sista dagen. Många drickor och en gratishamburgare gjorde sitt. Vi gick med andra ord all in efter att vi sett:

Erik Hassle! Grym kille. Grymt hår. Bara så bra.

Sen blev det efterfest på Statt. Stötte på Linda som var glad.

Vet ej vem denna person är. Ida var elak mot honom så han gick.

?

???

Har ett ej så trevligt minne av att jag och Andreas drack ut någons fontän och sen hängde lite i någons hängmatta. Inte riktigt okej. Och där är min mössa ser jag. Tjuv är han! Den där Andreas.

Bra festivalhelg, mest för att de underbara polarna var på plats. Slut på min troligtvis enda PDOL-upplevelse.
/Sanna

Och där hänger något och dinglar


Update: Biljetter till Backstreet Boys fixade

Nu har vi biljetter! Jag, Sanna, Jossan och Lania drar till Stockholm den 4 december för att se våra (barndoms)idoler. Jag har engagerat så många timmar åt de små gossarna att det känns smått overkligt att jag vid 22 års ålder äntligen ska få se dem live. Nedräkningen börjar nu.

/Idaho

Här är grabbarna Ida - med byxorna uppe




PDOL dag två

Har glömt bort att lägga upp resten av bilderna från Piteå Dansar och ler så här kommer några x antal dagar senare.


Vi hade den sedvanliga grillförfesten och Juha lyckades fixa fram det  "perfekta utgångsläget" för att vinna. NOT!

Sen drog jag och Frugan ner till stan för att se Veronica Maggio. Tack och lov för damn vad cool hon är.

Fina Krille (Crille/Chrille) följde med.



Sen dissade vi A camp för att se Scaramanga. Lika bra som senast.

Den enda bilden från Siqus Alfon. Hade fullt upp med att dansa jöh.

Vad hände här?

Jag och frugan lyckades få vip-band så vi kunde hänga med våra vänner. Och få gratis hamburgare. Helt klart det bästa.

Det var dag två på PDOL:

/S


Pite Havsbad

Igår låg jag och Frugan och stekte nere vid Räkstigen. Patrik kom förbi, spöade mig (!) i yatzy och drog med oss till Piteå Havsbad. Anette gjorde allt i sin makt för att ta oss ut dit (läs: körde mot rödljus och sket i lite andra rnadom trafikregler). Har inte varit där sommartid, galet mycket folk där ute men fint värre.


Vi satt och drack öl i solen. Ja, inte hon som var gravid då. Det hade varit fel såklart.


Awesome dag. Och nu är det sol igen! Jag som borde packa och fixa innan mamma kommer (det vill säga städa städa städa) men inte ska väl jag? Näää.

/Sanna

The hoes goes... hem typ

En kvart sen = Sanna och Ida är party och redo att dra ner till stan och möta upp de andra
Tio minuter sen = Sanna sitter hemma framför datorn och njuter av att dissa utgång och embracear hemmet och den inbjudande sängen.

Jag tror att jag har gått och blivit tråkig på äldre dagar. Det är så jävla skönt. Nu ska jag snart kolla Spin City och Skål, sen sova gott för att vakna utvilad vid halv tio imorgon.

/Sanna

ps: vill ni veta en hemlis? jag, ida, lania och jossan ska gå och se ett band som jag redan sett två gånger, nämligen;

Pappa var med mig på första konserten. För övrigt min första riktiga konsert ever. Den ägde rum i Globen, när jag gick i fyran om jag inte missminner mig. En tioåring, en pappa och 13 000 skrikande småtjejer. Det var ren och skär lycka det. ds

Krigarn som lider av ranidaphobia

Jag har glas i foten. Blöder lite. Skaver lite. På "trampdynan".
-Du är väl ingen hund heller?
Men jag vet inte vad det heter. Fotsula? Jag som inte gillar fötter är därför ingen utnämnd expert inom fotområdet.

Tillbaka till glaset i foten. Skulle vilja säga att det är en arbetsskada/minne av ett slagsmål/ärr från att ha räddat undan ett barn från ett fallande vitrinskåp (tycker ni inte att vitrin låter som latrin eller är det bara jag?) men jag skulle diska (!) och tappade det. Bitarna flög åt alla håll och det var en riktig splitterbomb som attackerade mitt köksgolv.

Och min fot visar det sig. Jag hade inte så mycker mer att säga idag.

Godnatt.

/Sanna

ps: Ranidaphobia= Fear of frogs.ds

"Hata Daniel Lindström"

Sweet att det är därför de flesta random läsare hamnar här på grund av de sökorden. Känns bra. Represent.

Nu ska jag hem till Idaho och sen ska vi bada i älven som tydligen inte är en älv.

Tja.

/S

Happy birthdayyy to you (me)

Man fyllde ju hela 22 år förra veckan och igår fick jag minsann frugans födelsedagspresent. Sjukt bra!



Tack så mycket darling! Jag ska bara dricka ur den framöver.

/Idaho

Narvik update


Roadtrip fredag


På fredagen vaknade vi upp i Pajala. Efter en fika inne i stan gav vi oss ut  på Torneälven och paddlade. Vi kunde fan inte ha haft bättre tur med vädret. Såg en lax också. Den bara hoppade så sen satt jag och var livrädd för att någon skulle hoppa in i båten. Sånt händer - det vet vi som har kollat Americas funniest homevideos.



Sen började vi färden hem till Piteå. På vägen åkte vi förbi ett självplock och jordgubbar kan man inte bara köra förbi.

Jag tycker faktiskt att det är gott. Det är bara lite ljust.


/S

Så jävla lika


Zoey Deschanel

Katy Perry.

De ser fan likadana ut. Anyways, så var ännu en vecka över då. Sitter och planerar en liten shoppingrunda för Malmö/Köpenhamn med en lista över en massa second hand-affärer. Längtar!

Gonatt.

/Sanna

Roadtrip torsdag


På torsdagen drog vi iväg till Narvik. Helt galet för så fort man åkte över gränsen ändrades landskapet. Typiskt att vi fick den mindre fina naturen hehe för jävlar vad vackert det är. Så mäktiga vyer som bilderna aldrig kan göra rättvisa.

Efter en glass i solen i Narvik började vi vår färd mot Pajala.

Vi bodde i en mysig stuga med världens bästa ägare. Ida hittade sin egen stuga.



Ägarna hade världens sötaste hund som hette Pricken. Hon var halvdöd - älskade henne. Jag... en hund... som jag klappade...Så om jag ska skaffa en liten hund i framtiden så ska den vara halvt död. Eller halvt levande menar jag. Optimisten har talat.

Nu ska jag packa lite. Nästa vecka kommer morsan så ska jag skicka ner en massa saker till Stockholm. Flyttning fas 1 - check.

/S

Roadtrip onsdag


Vi vaknade upp i ett äckligt varmt rum på ett vandrarhem i Kiruna. Vi packade ihop, åt pasta till frukost och checkade sedan ut. Besökte Röda Korset där Ida fyndade lite, fikade och åt tårta för att fira Frugan. Passade på att öppna pärleporten också. Sjukt tungt.

Tack och lov bad Ida för oss alla.

Sen drog vi till Vassijaure som ligger nära Riksgränsen. Stil LTU har rum som vi studenter får hyra. Vi hade en jäkla tur denna gången + att vi hade hela stället för oss själva. Inte illa inte.

Vi snodde grannens grill lite snällt sådär och kunde sedan avnjuta en sjukt nice festmåltid.

Bakom huset hade vi fjäll.

Vi gick lite uppåt men gick rätt snabbt nedåt igen. Galet mycket mygg.

Simon vandrar.

Slut på onsdagen.
/Sanna

Roadtrip tisdag - Del II


Efter besöket i Vuollerim drog vi vidare uppåt och stannade till en sväng i Gällivare. Var mest bara ett stort torg med en fontän. Vi drog med andra ord vidare rätt fort.

Simon ville bada så vi svängde av på en liten väg och hittade en ministrand.

Jag lekte HC Andersens Lille Havfrue. Eller så sitter jag i en stor potta. Spelar inte så stor roll vilket egentligen.

Simon var för feg för att bada så han rodde lite istället.

Sen kom vi tillslut fram till Kiruna. Vi hittade världens bästa namn på ett café - Brända tomten.

Alla städer ska ha en fontän.

I Kiruna är alla barnskyltdockor nakna, Lite creepy.

Hehe. K'bab. He. He.

Fina Frugan som fyllde hela 22 år dagen efter.

/S

Roadtrip tisdag - Del I

Ja, då kommer några bilder från första dagen. Får dela upp det för det blev en hel del. Och jag är så sjukt glad att vi bestämde oss för att dra iväg. Man ska fan ha sett landskapet här uppe innan man flyttar ner till söder igen.

Klockan 6 på morgonen bar det av. Vi åkte lite fel men hittade en bro mitt i ingenstans.

Tillslut kom vi fram till Storforsen som är så galet mäktig.

Sen stannade vi till i en liten by och käkade lunch. Minigolf var ett måste såklart.

Sen drog vi till den lilla orten Vuollerim för att besöka deras stenåldersmuseum. Vi såg världens tråkigaste bildspel. fick en liten guidad tur, sprang lite i en labyrint och provade en massa gamla föremål.

Lika som bär?


Sen drog vi till Kiruna. Tbc.

/S

RSS 2.0