Veckans shout out - Gustavs framtid


Så var det helg

Jobb 16-20 - check
Högsta betyg i två kurser - check
Påbörja d-uppsatsen - inte check
Förberedelser för en fest-Lördag - check
Imorgon går vi all in på disco ghetto trash. Kommer bli bra skit.
/S

Sanna goes disco ghetto

Det trodde ni inte va men så kan det gå när man flyttar till Värnhem och byter husgud från Julian Casablancas till Jay Z. Nej, nu blir det en D to the U to the SCH. Okej, ska jobba på det där.
/Sanna

Förra veckan hann jag med att både gå på bibblan och åka till Piteå. Snabbarrrn!

Hade helt glömt bort att det fanns några bilder på kameran, men nu kom jag på det så här kommer de!


Vi hittade en bok om Gustav på bibblan.


Gustav är en poppis figur för många författare. Visst är det likt?!

In Piteyo. Vi hade det såååå mysigt.

Dag 2 typ. Lika mysigt även om Jossan ser lite stel ut.

Idag är det snöstorm och jag ska sitta inne hela dagen.

/Idaho

Dagens filmtips

Har ni missat Taking Woodstock? Då måste ni ta och kolla in Ang Lees film från förra året där bland annat Emile Hirsch medverkar.

Dagens ungdom alltså!

Smyrnakyrkans second hand, Göteborg

Två äldre damer ~80 står och tittar på skor.
Dam 1: Titta på de här klackarna.
Dam 2: Usch, det är sådana ungdomarna slår ihjäl varandra med nu för tiden.

(Tjuvlyssnat.se)

SÅ BRA!

Snart kommer frugan. Då ska vi äta spagetti och köttfärssås deluxe och gå och träna. Mina vuxenpoäng blir fler och fler. Idag ringde jag Folksam. Snart har jag väl mitt eget AB och sitter där på styrelsemötet med en kanelsnäcka i ena handen och en Loka i den andra.

/idaho


Imorgon bär det av igen

Yes, då drar jag ner till Malmö igen för plugg, jobb, träning och fest. Som det ska vara.

Här hemma har jag ändå hunnit med handledning med min grymma mentor Mie, kvalitetstid hemma, shopping och en visit på Designgalleriet och lunch med Sara på favoritstället. Asgrymt men jag längtar till Fredsgatan 29 och imorgon är det dags. Först några timmar på ett tåg och sen ska jag hitta hem själv från centralen med största väskan ever. En utmaning.

/sanna

Livet utropstecken

Är tillbaks i Malmö igen efter en snabbvisit i Piteå i veckan. Det var ett kärt återseende (inte själva "staden" men människorna) och fan jag saknar dem redan. Frugan ville inte följa med hem så jag lät henne stanna kvar i Stockholm några dagar.

Igår när jag kom hem var jag så trött så att jag inte kunde prata ordentligt. Pratade med mamsen i telefon, men det kom liksom inte ut några ord. Kvällen spenderades i sängen med cola och film. Idag blev det andra bullar. Mamsen pappsen och farmsen (farmor) kom på besök och var impade av vår helt fantastiska inredning. Sen bar det av till Entré och lite träning på det så var dagen gjord.

Imorgon ska jag jobba. Vad är det här?? (sagt som Gustav brukar säga det) (Ooops insider-joke jaja whatever).



Den här killen är grym. Refrängen är bäst, hans falsett är inte att leka med!

/Ida

hehehe

skulle just skriva aspekt men skrev apsekt

En liten bild från nyår

Sen hade jag inget mer att säga om det. Däremot så är jag äntligen hemma i Stockholm efter tre tunga dagar. Nu är examinationerna över och jag kan pusta ut lite iallafall. Nu väntar bara författandet av en d-uppsats hehe. Men imorgon ska jag träffa min inofficiella handledare och på måndag blir det lite shopping, sen ner till Malmö på tisdag. Just nu är jag bara sååå trött. Måste. Sova.

/Sanna

Vi har tagit över hans lägenhet och våra saker ligger ÖVERALLT

Han börjar se lite smått plågad ut.

Så var man här igen då

Piteå är som det alltid är vid den här tiden på året. Snöigt och jävligt kallt. Men vi myser så gott vi kan här hemma i Gustavs lägenhet. När vi kom hit efter en lååång dag så lagade Gustav mat till oss. Jossan var redan här. Sen kom Calle förbi och sa hej och kollade lite handboll.

Nu ska jag försöka glömma förlusten, Sverige är så jäkla värdelösa just nu. Nu väntar även två helvetesdagar och shit vad jag önskar att det är lördag och att jag sitter hemma på Balettvägen och äter middag lagad av farsan. Hååå snart så.

Helvetet väntar. Ciao!

Café Walonia

Yes, om ni vill träffa mig i veckorna så är det dit ni ska bege er. Även om ni inte vill träffa mig utan bara äta godsaker och hänga lite så funkar det med. Ikväll hade vi personalmöte med hela styrkan. Asnice med genomgång av verksamheten och allt. Intentionen är att vi ska ha det en gång i månaden. Ibland kanske det blir studiebesök för att kolla hur andra jobbar och sånt, allt för att få inspiration.

Sen är de sjukt noga med att vi ska få vara med att påverka och bestämma. Vi är ett team helt enkelt och jag gillar allt jag har hört, so far. Kommer nog bli riktigt bra det här. Berättelsen (storytelling) betonas konstant och att vi säljer en upplevelse. Snacka om att komma till rätt ställe. Ser fram emot att komma tillbaka och få jobba lite. Har redan tjänat ihop runt 800kr, inte fy skam inte!

Men jag ska försöka ta lite bilder nästa gång jag jobbar så ska ni få se hur det ser ut. Nu ska jag lämna in sista inlämningsuppgiften och gå och duscha efter träningen. Nya livet vet ni! (kommer garanterat hålla i sig mer än en vecka, bra Sanna och Ida).


/sanna

My name is working girl!

Vem trodde att allt snack om att jobba, starta upp projekt och träna skulle bli verklighet när jag och frugan flyttade till Malmö? Inte jag i alla fall. Det verkar som att det nya livet har uppslukat oss och det känns som att jag aldrig någonsin kommer komma in i någon Pite-rytm igen. Det är nice!

Jobbade idag på Bornholms förskola (inte på riktiga Bornholm utan här i Malmö, lite tokigt sådär) och det var väldigt trevligt. Efter Sannas personalmöte ska vi gå och träna och jag längtar nästan. Fan jag känner ju knappt igen mig själv. Imorgon blir det förberedelse för resan upp till Piteå på onsdag som kommer att ta ungefär 12 timmar. Kanske till och med 13. Jag längtar mest tills jag kommer hem igen faktiskt!

Nu ska jag kontakta släkten.

/Idaho

Krämig Fläskfilégryta med grönsaker & ris

Vad är: Sannas och Idas lunch på torsdag när dom är tillbaka i Piteå.

Mitt 2009 i bilder - juni

Några av bilderna tillhör egentligen maj eftersom gänget kom upp till bartömningen. Men ni får dom ändå.
Vi kollade på en massa fotboll. Somliga blev argare än andra.
Vi lånade projektor från skolan och hängde med Conan.
Gustav flyttade från Jossans lägenhet.
Vi badade nästan hela tiden.
Juha var eldmästarn.
Bartömningen var en klockren dag.
Midsommar i Piteyo. Mycket underhållande.
Sen drog jag till Sthlm en vända och var med om bästa utekvällen ever. Träffade Henrik igen.
Innan var det grillning hos Cissi och Gus och Malin som jag jobbade med i London kom dit!
Ny kan skymta Andreas look alike där bakom.
Och en massa dagar låg jag och latade på Dalarö med mamma och syrran.
Juni var grymt.

Idag kommer Big love och Brothers and Sisters så då måste det vara måndag ja

Fan, jag trodde man skulle ha en massa tid över nu till blogguppdateringar och sånt men till skillnad från i Piteå så har jag typ ett liv nu hehe. Eller ett halvt iallafall - det kommer.

Jobbade för första gången i lördags dårå. Ställde ju upp i sista sekund och det visade sig att det verkligen var en liten krissituation. Jag kom dit och skulle jobba med Maria (som också är från Sthlm) som bara jobbat tre ggr förut. Och jag då, rookien nr 1 som inte ens dricker kaffe = vet hur kaffe ska smaka. Och givetvis kommer det en massa människor under mina första timmar och vi står där och försöker reda ut alla beställningar. Men det är i såna situationer man lär sig som mest så det var skitkul. Jag fick bossa över musiken och vi försökte gå igenom det mesta. Hon är ju också ny så det blir väl till att få lära om allt korrekt sen hehe. Men vi var asgrymma!

Nu är frugan iväg och jobbar så jag ska väl ta tag i disken. När jag kom hem i lördags kväll så hade hon städat hela lägenheten och maten stod på bordet. Kan inte bli så mycket bättre. Sen blir det plugg plugg plugg och personalmöte ikväll. Och på onsdag bär det av till Piteå... ångest!

/S

I almost knew Bobby Moore

Arbetsintervjun jag och Ida var på idag gick asbra. Det är som kolloledare till sommaren. Dock fick de in typ 650 ansökningar förra året och nu blir det säkert mer på grund av ekonomin. Lite synd för det finns bara cirka 25 platser att fylla. Så vi får hoppas att de dissar runt 700 med pedagogisk erfarenhet för två newbies. Namedropade Bobby Moore mitt i allt vilket gick hem. Ena duden: "Han var min stora idol från det att jag var 10". Jag vet nog hur dom ska tas.

Även om vi inte får jobbet så var det en sjukt rolig intervju. Inte varit med om förut att man får direkta uppmaningar som: "nu innan vi skiljs åt, berätta varför du ska ha jobbet, börja nu". Annars är det oftast, berätta lite om dig själv men här körde man med raka puckar. I like. Får reda på i APRIL (aslångt ju) om vi får det eller ej.

Ska jobba imorgon för första gången på caféet. 6 h av förvirring antar jag men det blir en utmaning. Kanske ska hinna med lite plugg också innan alla deadlines går ut. Äsch då. Hej så länge!

/S

Bara bra

Jag har haft en grym dag so far. Imorse vid 9 ringde telefonen och det var duden från det där caféet som ligger här nedanför som är nyöppnat. Jag var förbi och lämnade CV och snackade in mig i förrgår och nu ska jag få testa att jobba. Funkar kemin med resten av teamet så är jag numera anställd på... fan, borde kolla upp vad stället heter hehe.

Bra är att jag får bestämma helt själv hur ofta och när jag vill jobba (passen är bara på 5h, helt perfa). Det tar en minut att gå dit och jag gillar viben på stället. Kommer tillkomma uteservering med bar och sånt till sommaren också. Fast då hoppas jag på jobbet som vi ska på anställningsintervju imorgon för istället. Skvallrar sen hur det gick.

Sen det här med det inställda tåget, vi blev uppgraderade till x2000 istället (= 1h mindre på tåget) och fick reserverade platser. Win!

Nej, nu måste jag plugga och sen blir det till att gå och träna. Igen. Så duktigt! Ciao.

/sanna

Bra och dåligt

Bra = Yeah, arbetsintervju på fredag - check.

Dåligt 1 = Glömd deadline på en uppgift idag.
Dåligt 2 = Vårt tåg är inställt!!! What the fuck. SJ ringde (en automatisk telefonröst ringde) och ba; ditt tåg är inställt. Tack, vi som har bokat flyg och allt från Sthlm. Så imorgon blir det till att SJ får lösa detta för annars missar vi Piteyo. (Hjärtar tar ett glädjeskutt av tanken men ångesten trycker ner mig för då kommer jag inte bli godkänd i kursen).
Nu ska jag fortsätta gotta mig i begrepp som hermeneutik, induktiv och deduktiv ansats, validitet, reliabilitet, giltighet och tillförlitlighet. Love my life. Ciao!
/Sanna

Åh hon e ba så seeeg

Bättre sent än aldrig. N.E.R.D, Santagold och Julian i ett. Tack.

Mitt 2009 i bilder - maj

På Valborg drog jag, Jossan och Juha till Uppsala för att festa och bo hos Wham.
Det gick vilt till.
Jag träffade roliga Johan för första gången.
Konstiga efterfester.
Roligt dansanta utekvällar i Stockholm bjöd maj på också.
Och kärlek i vanlig ordning.
Halvlama kårkvällar.
Trötta studenter.
Grym reunion vid bartömningen. SOM jag älskar den här bilden.
Till och med Jesper var på besök.
Massa grillande.
Och förbjudna aktiviteter. Det var maj det.

Beautiful boyz

Åh jag är så less på att ha skolskiten hängandes över mig. Försöker få något gjort idag men det går så seeeegt. Men jag myser och har hittat en gammal favorit som får spelas lite - Cocorosie. Fina låten med Antony från skivan Noah's Ark (2005) får ni här:
'
Har ju köpt gymkort om jag glömt berätta det. Har varit äckligt duktig i en vecka nu hehe. Var dit imorse igen och sen har jag hunnit med att charma in mig på ett nyöppnat café också. Har öppnat i samma hus (perfekt för mig som är så lat) och jag var smart nog att titta förbi med min CV. Hoppas bara att de är i behov av extra personal, duden jag träffade skulle försöka prata in mig hos cheferna. Håller tummarna. Imorgon ska vi försöka fixa ett sommarjobb, tbc.
Åter till pluggandet.
/Sanna

Mitt 2009 i bilder - april

Innan jag jag försvann upp till Piteå igen så hann jag med en sista utekväll i Sthlm. Då fick jag träffa Jossans Tiger.
'
Världens skummaste kväll men jag hade roligt som vanligt.
Sen åkte jag upp till de andra igen. Allt var precis som vanligt.
Partyhjulet spikades upp på väggen!
Sen drog jag med Cissi till Milano för att titta den största tillställningen inom designbranschen.
Vi var fattiga och kom över två billiga biljetter och bodde sen gratis genom couchsurfing hos en intressant dude. Antonio om jag inte missminner mig. Världens mysigaste innegård och läge.
Jag fick se världens äckligaste korv.
Vi hängde lite i Zona Tortona där det var festivalstämning.
Sjuuukt mycket folk.
Vi kollade in mässan såklart.
Sen följde vi med vår host på en asrolig tentafest utanför Milano någonstans.
Och när vi var runt och kollade affärer och marknader stötte vi på den här minnesvärda tanten. Asrolig.
Det var april det. Härnäst väntar reunion, tripp till Stockholm och Valbord i Uppsala.

Mitt 2009 i bilder - mars

'
Jag försökte träffan Jossan som också var i Stockholm på praktik så ofta som möjligt. Hon var ju så upptagen hela tiden.
Här ser ni transan från Fuldesigns invigning också.
Jag hängde en del med Cissi och hennes klass.
Jag jobbade mycket med en utställning i skyltfönstret på Malmen, i deras svarta låda. Work in progress.
Åkte runt och fixade inför Kontor 2019, här på Kvadrat för att välja tyger.
'
Sen som fin avslutning på hela praktiken så var det Trendgruppen som arrangerade lanseringen av prinsens egendesignade bestick. Allt skedde på Svenskt Tenn och vilken dag!
Jag står och snackar skit med livvakterna.
Chefer + prins.
Champagne för att pusta ut efter en stressig dag.
Det var mars och då var jag färdig med praktiken och drog upp till Piteyo igen.
/Sanna

Mitt 2009 i bilder - februari

Jag lärde känna alla praktikanter inom designbranschen. Nej men nästan. Sofie till vänster slavade på Transit/Konstfack. Här var vi på en utställning på Birger Jarls Hotell som vi på Trendgruppen kirrade med en massa duktiga designers under Stockholm Design Week.
Under möbelveckan hängde alla på Stockholmsmässan och sprang runt på en massa mingelaktiviteter.
Vi drog till Uppsala en massa och festade loss på olika nationer med Wham.
Tilde goes silja line-reklamen.
Fuldesign som gör massa snygga saker ställde ut hos oss på Designgalleriet. Bästa vernissagen, en transa gick runt och söp ner alla med snaps.
Sen drog vi till Tildes land för en mysig och lång helg.
Gick inge vidare. Här står Cissi och dammsuger upp RÅTTBAJS. Vi åkte hem rätt fort.
/Sanna

Mitt nya liv i Malmö

Hej gott folk! Har varitt pissig på det här med att blogga på senaste tiden, men nu jävlar ska det bloggas. Jag har ett nytt liv. Känns kul, känns bra, känns spännande.


Jag brukar åka bil.

Klättra i träd... (titta det är snö här!)

och slipa stolar. Nya livet helt enkelt.

Det blåser en del här. Det hade jag glömt.

Nu lite mer plugg. Sen fika och sen ännu mer plugg.

/Idaho

Jag kan inte sova så jag ger er första delen av "Mitt 2009 i bilder"

Först ut är... *trumvirvel* .... januari. Och det nya året började med middag hemma hos min gamla högstadievän Micke. En samling galna och otippade människor som jag hade jäkligt kul med.
Sen mötte jag upp lite glada människor och gick och såg Familjen på Debban Medis. Inte fy skam det heller.
Januari månad bestod av många middagar och myskvällar.
Glada högar.
En massa kärlek.
Sjukt många suddiga bilder. Här äts det något äckligt på en pepparkaka. Någon som kommer ihåg vad?
Min gamla soffa/säng trivdes bra hos Andreas.
Vi fick för oss att börja spela badminton.
Jag försvann iväg till Stockholm ett tag för praktik på pr-byrån Trendgruppen.
Underbara Moa och min boss Stefan.
Det blev många pressträffar och roliga tillställningar.
Och jag hade väldans tur som hade en massa fina vänner där hemma.
Imorgon får ni mera mera mera.
/Sanna

Lördag baby!


Siavash i en tunna

Här hos Lindström/Ek så pågår för tillfället ett big brother-maraton av sommarens brittiska upplaga av serien. Sjukt underhållande karaktärer där deltagarna får en massa roliga uppdrag. Som vi skrattade när Siavash får i uppgift att vara en fashionista. Han måste ha på sig en massa olika utstyrslar och klicka HÄR så får ni se ett väldigt roligt ögonblick. Så klockrent!
/Sanna & Idaho

Julafton hos Lindström

Nu när jag kan ladda upp bilder så kommer nu några lite efter, så att säga. Dessa är från julafton som spenderades hemma hos oss på Balettvägen.
FYI, jag gick inte runt sådär hela dagen.
Pappa aka Gordon (hehe han med, rörigt det där) fick köksknivar och mamma som ska åka vasaloppet fick en ascool pannlampa och ett par nya skor.
Sen fick jag ett infall och bakade asgoda lussebullar.
Och sen kom ju min kära barndomsvän Mattias över med mamma Mie. Grym dag!
/Sanna

Från dagarna i Stockholm

Några bilder från dagarna efter jul när vi käkade middag på Vapiano och drog ut och drack en massa öl.
Viktor mixade och trixade lite med kameran. Men det är jag iallafall.
Anton var sjukt impad av drickan som beställdes in. Alla bord gick all in på denna karaff med sjukt god drink som serverades med världens längsta sugrör.
Sen blev det väldigt suddigt och då åkte jag hem.

Gissa vem som har skaffat internet dårå

Jo, jag såklart. Och titta; jag måste ha fått världens mest supercoolaste, fantastiska, ultramoderna mobil till. Se så fin! För ingen slant alls! Man måste älska telenor.


Min relativt nya mobil kan slänga sig i väggen alltså. Annars då? Jo idag har jag fått se Jägersro Travbana, Ah nästan, åkte bussen förbi utanför för att ta oss till världens störta Coop Forum och storhandla. Det var kul. Sen har vi slipat en stol med en slipmaskin på balkongen och stört alla grannar i området, det var också askul. Imorse kom vår soffa också - 400 spänn inklusive leverans - check. En typisk soffa a la Kåren vilket är grymt bra. Kanske låter lite småironiskt det där men icke, jag är sjukt nöjd med min tillvaro vet ni.

Folket är jävligt trevliga här nere måste jag säga. Ler åt en och är bara... ah trevliga. Trodde dock alla skulle vara vana med stockholmare som springer runt här nere. Men på nyår när jag för första gången var social så fick jag direkt höra "du pratar konstigt". Men det blir bra det här.

/sannaho

Ångest!

Nu när jag äntligen har börjat känna mig hemma här i Malmö så blir jag tvingad att åka tillbaka till Piteå. Det suger så jävla hårt. Men jag gör det bästa av situationen; kommer upp en onsdag kväll, har två äckligt långa skoldagar och åker fort som fan till Sthlm lör morgon vid halv sju. Ska passa på att vara hemma där några dagar innan jag åker ner hit igen. Life is good.

Ah förutom att jag ska till Piteå igen då. Hoppas Gustav har fixat lägenhet så vi har någonstans att bo hehe. Nej, nu är det fika efter träningen som gäller. Hejdå.

/sanna

ps: ida är den enda som har internet för närvarande (= nästan inga blogginlägg) men snart ska jag också kunna bruka internetetetet. ds

Hos familjen Lindström/Ek

Nu har vi äntligen fått in bilderna från vårt nya hem i Malmö. Ni får hålla till godo med dessa tills ni får en äkta rundvandring a la Cribs style.


Vardagsrum och en liten glimt av Idas rum och Ida såklart.

Sannas superrosa lampa.

Lite mera vardagsrum/hall. Notera vår fina utsikt mot SATS! Motivation, ja tack.

Mera vardagsrum.

Kök.

Idas rum. Totalt kaos.

Sannas rum innan sängen kom dit.

Och här är jag. Har ju färgat håret igen vet  ni. Nu är det lite brunt, blont, rött.. ja en salig blandning.

/Idaho och Sannaho


RSS 2.0