Update

Nehepp, jag fick inte jobbet som informationsassistent. Det var det jag hade varit på tre intervjuer för och det stod nu i slutet mellan mig och två andra med en massa äcklig arbetslivserfarenhet. De valde någon annan tjej vilket var synd för jag hade gärna jobbat med det där arbetsteamet. De verkade ha jäkligt kul tillsammans på arbetsplatsen. Men the good news är iallafall att de verkligen gillade mig som fan och att chefen där nu ska rekommendera mig till ett annat jobb. Hon som ringde sa att de ska hjälpa mig att komma in i verksamheten och kanske till och med kolla möjligheten att skapa något jobb där hos dem. Vet inte hur det blir med det där men det är ju nice att man har gjort ett sånt intryck att de tänker försöka hjälpa mig/rekommendera mig till andra. Men det här jobbet var inte meant to be så moving on.

Igår: Financial district, färjan till Staten Island, Frihetsgudinnan, Barca-Inter med sjuukt många spanjorer och italienare på en pub, middag på något kinahak, Apple Store och sen bio.
Idag: Häng i solen i Central Park som ligger några kvarter från där vi bor. Ikväll... vem vet.
/Sanna

Min mamma och pappa

Jag och Ida har upplevt ett hemskt dygn. Var uppe i mer än 24 timmar och reste från Köpenhamn till Chicago. Vi köade och sprang runt en massa på den flygplatsen för att hinna med vår flight. Vi är sjukt nära på att missa planet men kommer tillslut med efter mycket om och men. Vi kommer fram till Newark - våra väskor kommer inte på bagagebandet. De är borta - KUL! Sen kom vi till hotellet med inga saker alls och tvingas sova i ett rum som är skitigt och så jääävla kallt. Utan mat i magen "sov" vi och duschade på morgonen för att sätta på oss samma par kläder som vi redan haft ett helt dygn. Hemskt jävla dygn alltså. Jag skickar två sms och berättar detta för mamma och pappa. Deras svar:

Mamma: Men gumman, jag betalar genast för två nätter så ni kan byta ställe. Bo inte kvar, kan ni inte byta till det hostel ni ska bo på sen? Strunta i de nätterna. Hur mycket pengar behöver du för att betala annat boende samt köpa nya kläder? Så sjukt trist att era saker är borta. Kan jag hjälpa till att leta och söka härifrån? Använd telefonen, jag betalar din räkning. Älskar dig gumman, nu kan det bara bli bättre ;)

Pappa: Låter inte alls kul men ni är på plats i varje fall. Hoppas ni får en spännande tid. Kram

Det är mina föräldrar det hehe. Nej, nu ska jag göra iordning mig. Sparar Harlem till på söndag och beger oss istället ner till Greenwich Village. Hej så länge!

/Sanna

Och här sitter jag och snor någons Internet

Regnet bara öser ner här i New York men det gör fan inget. Kanske har glömt bort att skriva om att vi dag två fick byta hotellrum till ett på våning 16! Så jävla högt upp och liite bättre än det första. Sen fick vi våra väskor senare samma dag också så det blev bra tillslut.


Igår flyttade vi hit till Upper West Side på Broadway där vi bor på ett helt okej hostel. Ska stanna här i totalt 12 nätter och vi bor ensamma i ett rum och delar en våningsäng. Inte så mycket turister i området, till skillnad från Times Square dårå hehe.

Ja, vi har gjort en massa sen vi kom hit. Varit på MoMA och köat en timme i regnet för att kunna få se Tim Burton-utställningen. Shoppat. Varit på bio. Ätit ute en massa och bara njutit. Hängt i Central Park. "Hängt" med Yoko Uno (Okej, råkat gått bakom henne och hennes assistent några kvarter). Idag tog vi M-tåget över till Brooklyn och gick hela Lafayette street bort till Bedford Avenue. Sån jäkla bit att gå. Och allt som man tänkt att det ska vara... så är det - HELA TIDEN. Berättar mer sen. Nu ska jag kolla Fantastic Mr Fox, imorgon bär det av til Harlem. Ciao!

Så klockrent. Duden stod vid Union Square och såg ledsen ut.


Godnatt! /Sanna

Vi lever!!!

Okej; missade nästan flyget, spydde nästan på flyget, våra väskor försvann så vi behövde köpa nytt av allt = gick omkring i mer än ett dygn i våra äckliga kläder, var vakna i mer än ett dygn, hamnade i ett rum som var sjukt skabbigt med mögel och massa andra fläckar... Ah, stört första dygn men vi är här och vi berättar mer sen! Ciao!!!
ps: NY är så jävla bra.ds

Sanna och Ida får åka till New York imorgon (idag)

Blev väckta imorse då vår underbara resebyråtjejellernågot Maria berättade att hon fixat så vi kan åka iväg idag trots allt! Vi mellanlandar i Washington och flyger därifrån vidare till New York. Kommer fram 23 lokal tid, så mitt i natten för vår del men vem bryr sig? Inte vi. Så snart får ni en massa uppdateringar från Amerikat! Vi bor på hotell de första dagarna vid Times Square, mitt i smeten och drar sen vidare till ett hostel/hotell på Upper west side vid Central Park. Vi hörs snart igen, antingen med en glad bild från NY eller en sorgsen sådan från Köpenhamns flygplats när vi tvingas åka hem på grund av ännu ett inställt flight. Hej hej!

Sanna och Ida får inte åka till New York imorgon

Hata askmoln. Hata Danmark och hata SAS. Hjärtat går sönder lite. Kanske blir det helt igen på fredag.

Skitskola

Åh vad jag älskar att LTU lägger så mycket pengar på utbildningen upplevelseproduktion. Så många föreläsningar som håller hög kvalité, så många utflykter, så stora budgetar när vi gör något som till och med är ett moment i en kurs. Så jävla INTE ATT DET STÄMMER. Jag har alltid stört mig på det där med grymma föreläsningar men tänkt att okej, efter fyra år får vi ändå en liten tryckt d-uppsats för allt vårt slit. Det är det minsta vi förtjänar. Men nooo, det måste man beställa och betala själv från tryckeriet. Varför kan de inte bara ta hand om oss? Jävla skitskola!

En liten liten chans

Det har sett sjukt mörkt ut gällande vår resa till NYC. Flygplatsen i Köpenhamn har varit stängd under hela flygkaoset, dock har de gått ut med att de ska öppna inatt klockan 2 och försöka få igång trafiken. HOPPAS HOPPAS HOPPAS att det håller i sig till torsdag morgon i såna fall, annars missat vi Gossip, och Tim Burton-utställningen... och ah, allt jag har sett fram emot.

Har låtit bli att påbörja min packning för jag inte har pallat att tänka på det. Grejen att behöva packa upp allt igen - pallar inte. Men nu får jag sätta igång ifall vi trots allt kommer iväg. Bara fucking molnet håller sig borta. Håller tummarna.

Annars då? Var på intervju igår för en tjänst som jag verkligen vill ha. Trodde inte det men jag blir så pepp av det arbetsteamet. Jag ringde ju och tvingade till mig en intervju där i början. De gillade mig tydligen så igår var jag på en "riktig" intervju. Tydligen är det sjukt hård konkurrens och vi är 10 som har valts ut so far. Jag är typ yngst och har ingen arbetslivserfarenhet inom informationsområdet. Vissa av de andra har 10-15 år i branschen så de sa uttryckligen att jag har gått vidare på grund av min personlighet. "Du kommer med säkerhet inte vara den bästa informationsassistenten men jag tror du kan bidra så himla mycket till hela avdelningen". Så vi får se om det blir en andra intervju, då måste jag vara bland de tre sista om jag inte missminner mig.

Sen var jag på en intervju imorse också för det där praktikjobbet. Jag och Ida är bland de fem som har valt ut till sista rundan men tydligen handlar det om att typ halva dagen stå och snacka med ungdomar på arbetsförmedlingen. Jag klarar inte den deprimerande miljön så jag tänker inte ta jobbet om jag får det. Skulle brytas ner psykiskt. Fy fan.

Nej, packa var det ja. Ciao!

/S

Copycat

I dessa väntans tider är det bra att hitta på saker för att slippa tänka på ett sketet askmoln som retas med oss. Påminn mig om att jag måste bli religiös. Det måste ju vara någon som straffar mig för att jag är en hedning. I alla fall så har jag börjat kolla på The Pacific, som är precis som Band of Brothers fast det utspelar sig istället när amerikanerna stred mot japanerna i sydostasien. Fösta avsnittet var asbra tyckte jag. Samma stil som Band of Brothers, som jag älskade högt!

Annat man kan göra i väntans tider är att provpacka (inte för att det verkar som att jag ska någonstans), käka lunch ute med min enorma budget eller varför inte plugga lite. Det sista var fan inget bra alternativ.

När jag var på stan med mamsen the other day la jag märke till något intressant (?) Vi var inne i en skivaffär och medans mamma frenetiskt browsade i jazz-sektionen stod jag och glodde på väggarna. Då fick jag syn på det här:


Omslaget på Salems senaste skiva Ignore This

Beyoncés fantastiska mästerverk I am...Sasha Fierce

Ser ni likheten? Salem är en riktig liten copycat. Man ser ju var han har hämtat sin inspiration till omslaget. Man kanske skulle starta en "Lika som bär"-serie här i bloggen. Det ska bli mitt nya mission!

God kväll!
/ida

WHY GOD, WHY?????

Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!? Efter att ha kämpat på med min jävla uppsats för att kunna glida runt i NYC i två veckor så bestämmer sig världen för att screwa mig totalt. Tänk om vi inte kommer kunna flyga? Vi ska åka på torsdag är det tänkt men det ser fan inte ljust ut. Får vi ens möjlighet att boka om våra biljetter? Jag döööör!

Jahaja

Ser ascoola Robyn på Skavlan. Någon som också la märke till duden från Sirqus Alfon som är med i bandet? Min favvo av alla. Duden som springer runt och spelar melodica... love him! Love Robyn ännu mer.

Tripp till Stockholm?

Funderar fan på det, om det inte vore för tågkaoset just nu så hade jag inte varit sen att boka en biljett hem för att besöka min underbara frisör. Går alltid till Eleganz vid medborgarplatsen, de gör alltid rätt och precis som jag vill ha det. Ska ju iväg imorgon igen så frisören kan fixa till sitt dåliga jobb (SOM TOG FEM TIMMAR!!! JAG SATT DÄR I FEM TIMMAR. FÖRSTÅ!?!?!). Ringde nu min frisör i uppe i Sthlm för att be om lite råd. De var sjukt hjälpsamma, kollade vad jag har gjort hos dem tidigare och vad jag skulle be frisören att göra imorgon. Så jävla snällt.

Fortfarande deppig. Med hår som skiftar i orange. Fy fan. Tänker inte gå någonstans idag.

/Sanna

Värnhems baksida

*utryckningar 24/7*

Seriöst, trodde att det skulle vara lite mer oljud när jag bodde i London och hade mitt fönster ut mot en relativt trafikerad gata men nooo Värnhem är fan inte att leka med. Ligger en brandstation i närheten och tydligen väljer alla att begå brott i vårt område för det här är typ polisens favvohood. Lite tryggt ändå, det lär ju inte ta lång tid för någon att komma om jag skulle bli knivhuggen någon sorglig dag.

Men trots oljudet så gillar jag Värnhem. Möllan är ju absolut inte dumt och fick jag en lägenhet där så hade jag inte tackat nej. Men jag tror det är lite som Williamsburg, har blivit lite för hippt och där i Brooklyn så är ju tydligen de polska hooden the next cool thing. Fortfarande lite sunkigt, oförstört och med en massa knäppisar (enligt min research hehe) och jag ser Värnhem lite som det där polska området. Lagom sunkigt med en massa knäppisar alltså.

Sen finns det nog en rätt klar orsak till alla skumma typer i det här området. Fick höra från en av mina informanter att det för en massa år sen låg ett psykhem i området, sen la man ner skiten och då placerade man alla dessa människor runt omkring här. Så ah, så kan det vara. Känner mig hemma här.

/sanna

Hatar

- att jag är 1500 kr fattigare
- att jag gick till frisören och gick hem och såg nästan likadan ut, fast lite sämre än tidigare
- att jag typ har en hårfärg som skiftar i orange
- att jag är så jävla less på allt och alla
- fucking jävla island och deras askmoln
/S

Using my powers for something good

Ah vet ni, det har jag faktiskt gjort idag. Var iväg på ett första möte hos en frivilligorganisation som jag ska hjälpa med att ta fram en marknadsföringsplan. De önskar flera aktiva i sin verksamhet och behöver styra upp sina strategier för hur de arbetar med sina samarbetspartners och sånt. Jag som är fattig bidrar inte med mina pengar till någonting - bättre upp vet ni - jag bidrar med mig själv! Så mycket roligare.

Var till arbetsförmedlingen idag också och träffade min handläggare för första gången. Smart grej de gör - hon och en till tjej har bara hand om unga akademiker. Vi är tydligen inte så prioriterade vanligtvis och ofta är vi överkvalificerade för många av jobben som läggs ut på ams.se eller så har vi inte den 20-åriga erfarenhet som krävs. Bra initiativ där, trots mitt hat mot deras inskrivningssystem. Fy fan.

Imorgon ska jag go back to basics. Ciao!

/Sanna

Regler regler regler

Det finns så sjukt många regler att komma ihåg när man skriver en uppsats. Man borde typ inte använda man och definitivt inte typ. Oh Lord, jag orkar inte mer akademiskt skitsnack, jag tuppar av. Nu är jag i alla fall klar för ikväll, jag orkar inte mer. På tal om regler, kolla bilden från tjuvtittat.se!

 



Så sjukt bra. Jag gillar speciellt nr 5 och nr 9.
Godnatt!
/idaho


Note to self:

- DU ÅKER TILL NEW YORK NÄSTA VECKA!!!!!

Klippt. Kommer aldrig igen. Eller...


Reservplan nummer 2 - check!

Nu har jag ju garanterat jobb i sommar men hösten är inte kirrad än. Så nu har jag sökt följande kurser:

  • Dokumentärt berättande
  • Entreprenörskap och social förändring
  • Socialt arbete
  • Interkulturell kommunikation
  • Arbetsorganisation och ledarskap
Lite annat fokus - ha gått från wannabe festivaldirektör till hippieälskarallaochvillgöravärldenbättre-tjej. Jojomen.
/Sanna

Jag är så bra part II

Och vem lyckas få sitt sommarjobb som ledare på kollo reserverat tills jag vet om jag får de andra tjänsterna eller ej? Jo jag. Sån jävla bra dag idag alltså.
/S

Jag är så bra

Nailade just min jobbintervju jag hade imorse. Jag sökte jobb som informationsassistent och personalsekreterare. Dock visade det sig att hon jag träffade kände mig lite bättre än jag trodde. "Du ska inte ha ett kontorsjobb - du ska ut och träffa människor". Så hon berättade om två andra tjänster som inte annonserats som jag skulle passa perfekt som.

Dels handlar den ena om problemlösande. Att åka runt till lite stadsdelar och förvaltningar och sitta med på deras ledningsmöten - få höra vad de har för problem. Sen åker man tillbaka till den egna arbetsplatsen, snacka ihop sig med sitt team (tre killar som jobbar nu så de vill få in en tjej) och kommer fram till en lösning. Love it. Det andra jobbet handlar om att hitta praktikplatser i kommunen till unga, att knyta kontakter, sälja in projektet och sen välja ut ungdomar som platsar. Det är jobbet jag är mest taggad på. Fy fan vad kul.

Det roliga är att hon innan intervjun hade lämnat in två CV:n till den arbetsgivaren som ska tillsätta den sistnämnda tjänster. Vilkas CV:n är det om inte mitt och Idas? De söker troligtvis två personer som ska jobba med det. Hoppas det blir vi! Hur coolt vore inte det.

Aja, ska lugna ner mig lite och fortsätta med d-uppsatsen nu. Börjar se slutet liksom... snart bara diskussion och metod kvar. Wohoo.

/Sanna

Leila K in the house!

Haha lyckades av någon anledning komma in på The Sweptaways på Spotify. Så jäkla skön skiva, jag gillar speciellt Electric! Annars är det bra här. Sol, söndag, söndagsmiddag, sovmorgon, Salem, sunkig. Bra skit.



/idaho in the house


Countdown och sånt

Sitter och pluggar. Ja igen. Eller inte ens igen egentligen eftersom det är konstant plugg. Jag har gjort någon sorts återupptäckt av The Beatles. Kan väl inte påstå att jag lyssnat ihjäl mig på deras musik tidigare, men grabbarna kunde fan det där med musik. Min favvo-låt måste nog vara Here Comes The Sun. Den passar så himla bra nu också när det är vår och man någonstans börjar skymta något som kanske är ljuset i tunneln.

Ser fram emot nästa vecka med massa fika, plugg, jobbintervju och jobb. Ja det ska fan bli kul.

Lyssna på den. Den är så bra!



/ida


Bra skit

Har precis lyckats skriva ihop mitt resultatkapitel (exklusive analys) på tio sidor utan att veta vad jag egentligen sysslar med. Rätt bra jobbat tycker jag. Ska unna mig själv några avsnitt av True Blood nu tror jag. Har inte gett det en ärlig chans förrän några dagar sen. Har ju en tendens att börja älska serier lagom till pluggstresstider.


Kommer ihåg hur mycket jag älskade introt när serien kom.Tur att jag väntade för nu har jag kunnat skjuta upp pluggandet i totalt cirka 14 avsnitt (=14 timmar).
Imorgon ska vi på visning av en fyra vid Möllan. Säkert med typ hundra äckliga par som väntar hundra äckliga barn = ingen lägenhet för the hose. Jag som ville ha min ateljé/pysselrum/matsal/bibliotek/work study. Oh well, kul med visning iallafall!
/Sanna

Åååå ångest

Okej, jag är ju mitt uppe i att styra upp jobb och sånt. Jag kan fortfarande ha chans på jobbet som informationsassistent och på måndag har jag en annan intervju för ett sådant jobb. Men så ringer dom nu och berättar att både jag och Ida fick jobb på kollot i sommar! Galet. De hade ju typ 30 platser och cirka 700 sökande. Sa att vi hade gjort ett bestående intryck så ja, nu är frågan om jag ska tacka ja eller satsa på något jag har chans att göra i sex månader. Det är att gambla alltså för det andra får jag inte reda på på ett bra tag skulle jag tro. Ååååå
/s

Snart: NY :).............Nu: plugga :(

Får vara glad att jag har bra musiksmak så länge och roa mig med att youtuba lite ibland. KUL LIV!
/Sanna

The hose goes arbetslösa

Okej, inte riktigt än men i början av sommaren så är vi förhoppningsvis klara med vår utbildning = dags att söka jobb. Så i förebyggande syfte så var vi idag till arbetsförmedlingen och skrev in oss. Mest egentligen för att det finns ett jobb som jag vill ha vilket kräver att man är registrerad hos dem.

Förstår att så jävla många är arbetslösa för det var nog det värsta jag varit med om. Vi kommer dit och visst, personalen är hur underbar som helst men vad som sen väntade var INTE okej. Vi fick sitta vid varsin stenåldersdator. Ingen mus till datorn utan någon stor boll som man fick använda för att scrolla. Sen väntade världens längsta registrering som var så sjukt dålig så jag vet inte vad... Man fick välja max 16 saker man är bra på... Kom igen - jag är ju bra på minst 100 saker. Nu fick jag inte ens plats att skriva med språkkunskaper och basic stuff som jag kan från utbildningen.

Nej, som sagt... ingen pallar väl gå igenom det där helvetet med att skriva in sig = därav arbetslösheten (lågkonjunktur - say what?)

/sannaho

Nej?

  • Söker du inträde för att ägna dig åt brottslig eller omoralisk aktivitet?
  • Har du någonsin varit inblandad i spionage, sabotage, terroristaktiviteter eller folkmord; eller var du mellan 1933 och 1945 på något sätt inblandad i förföljelseaktiviteter kopplade till Nazi Tyskland eller dess alierade?
  • Har du någonsin kvarhållit, undanhållit eller förvägrat vårdnad av ett barn från en amerikansk medborgare som har beviljats vårdnad av barnet?
Hm, hoppas amerikanerna släpper in mig. Lite orolig.
/Sanna

Vad fan sysslar jag med?

JAG HATAR MIN D-UPPSATS. JAG HATAR D. JAG HATAR UPPSATS. JAG HATAR:
- PINE & GILMORE
- JENSEN
- FLORIDA
- O'DELL
- DAHLÉN
- MOSSBERG
- FURLONG & CARTMEL
- STRINATI

- SPOTIFY (FÖR ATT DET SKA STRULA HELA JÄVLA TIDEN)
NU ÄR JAG LESS PÅ DEN HÄR SKITEN!

/SANNA

Vår på vår balkong

Snart kommer Idas päron på påskmiddag. Vi har sex liter vin hemma och är redo för påskskinkan!
Ciao!

Vad tror ni?

Jag har ju hört att om man vill ha nya vänner så ska man engagera sig i saker. Och nu kom jag över (hej dålig översättning till svenska.. eller säger man så?) en fin liten efterlysning:

"Äldre man med stort behov av fysisk aktivitet söker promenadsällskap, gärna flera gånger i veckan! Men även en gång i veckan är till glädje! Samma tidpunkt varje gång är en fördel."

Något att satsa på?

/sanna

Dagens asbra musiktips

Det får ni här: Crookers - Cooler, Couleur f. Yelle från skivan Tons of friends.
/S

Tjuvlyssnat

Påskvandring på kyrkans hus, Sundsvall

En präst ~40 står och förklarar för en grupp barn om när Jesus återuppstod.
Prästen: Hur skulle ni reagera om någon av era nära och kära återuppstod?
Pojke ~5: Ja, jag skulle kräkas…


RSS 2.0