Min bästa komediserie

Jag har säkert skrivit om detta förut men jag måste tipsa om min favoritserie med helt fantastiska Dylan Moran i huvudrollen. Det finns tre säsonger av den brittiska serien varav den första sändes år 2000.
Handlingen kretsar kring Bernard (Dylan Moran), Manny (Bill Bailey) och Fran (Tamsin Greig). Bernard äger en liten bokhandel där Manny jobbar medan Fran äger en affär vägg i vägg. Bernard är en misantrop och är i varje avsnitt mer eller mindre berusad. Han avskyr sina kunder och är helt ointresserad av att sälja några böcker överhuvudtaget; han vägrar att göra något annat än att röka, dricka och läsa.

Fran och Manny gör otaliga försök att få honom att komma ut från affären och umgås med andra människor, med kaosartade resultat. I ett avsnitt lyckas Manny sälja ut nästan hela affären, vilket resulterar i att Bernard blir rasande eftersom han då måste beställa nya böcker. (från Wikipedia)

Ni kan kolla på ett litet klipp här
eller streama hela serien här

Kom att tänka på serien idag när jag läste att Dylan Moran hade varit här i Malmö i dagarna och kört stand up. Jävla skit, så efter ibland.

/sanna

London del III


På lördagskvällen hade det blivit dags för musikal! Som jag var pepp, vi skulle nämligen se Billy Elliot. Det visade sig även vara huvudrollsinnehavarens sista föreställning ever så även publiken gick all in. Det var en så sjukt jäkla bra produktion. Allt verkligen stämde. Jag kan ofta känna att allt blir så konstlat och löjligt när man slänger in lite musik och varvar det med skitnödig dialog. Men detta hade man lyckats med så jäkla bra och allt bara harmoniserade. Så om ni drar förbi London, gå och se musikalen Billy Elliot!



På söndagen var det dags att åka hem. Vi hann med lite shopping, lunch på Vapiano och en promenad förbi min gamla pub och en sväng i Hyde Park.


Awesome resa!

/sanna

Åka hem?

Var galet nära igår att boka en resa hem över helgen. Då hade jag alltså suttit på ett tåg vid 9 imorse och åkt tillbaka på måndag. Men eftersom vi redan hade börjat dricka drinkar och grejer så visste jag att jag skulle vara bakis idag. Bakis = kan ej åka tåg.

MEN jag får peppa inför den 13 då vi drar till Niklas land istället. Credd till Niklas dock som har försökt få hem mig med hjälp av en massa "glada" bilder där alla har sjukt kul och erbjudande om att betala halva min biljett. Bästa personen ju, förutom bilderna kanske. 
Men jag gjorde rätt för idag mår jag inte toppen och har en del att styra upp inför nästa vecka. Nej, ska kolla en massa film nu så ja, glad påsk på er då!

/sanna

I London har de rätt bra handtorkare dårå...minst sagt


/sanna

London del II


St James's park.

Det cyklade förbi flera hundra cyklister på gamla cyklar med kläder som såg ut att vara på temat tidigt 1900-tal eller något. Hur coolt som helst. Notera cykeln med det stora hjulet precis efter bilen.


Vilopaus vid Buckingham Palace.




Jag och mamma drog som sagt vidare sen till Shoreditch. Som vanligt krånglade tunnelbanan så vi fick åka till Liverpool Street och gå bortåt. Gick förbi favoriten Café 1001, i området verkade man ha någon festival just denna helg. Galet mycket människor och sjukt skön stämning. Vi hittade till Absolute Vintage på Hanbury street där jag köpte en ryggsäck. Sen gick vi bort till Beyond Retro och åkte sen till Victoria för att möta upp Ida och hennes mamma på en pub. För sen var det musikaldags!


/sanna

Jobb i solen



Igår satt jag och Hala ute en stund i solen. Förra sommaren gick jag runt och var likblek ända in i augusti. Det här året ska jag fasen unna mig en timme ute på innergården under arbetstid när solen är framme. Tur att jag har en massa brainstorming-sessions som man kan förlägga till gräsmattan här utanför. Säkert en syn som inte irriterar alla oldies här, nej nej. Bortskämda 80-talister eller hur var det nu? Fuck no, bara bra resursplanerare.

/sanna


I Can't Help But Wonder Where I'm Bound


Kan inte sluta lyssna på Dion Dimuccis låt från 1965. Ge den några lyssningar så kommer ni också förstå storheten. Förhoppningsvis.

Nej nu går jag ut i solen och läser om "Journalistik och mångfald" och njuter av våren. Ciao.

/sanna

Vad hände?


Solen bara kom och bestämde sig för att stanna. Tack!

/sanna

London 2011 - Del I

Att komma till London känns alltid som att återvända lite till mitt 18-åriga liv. På ett bra sätt dårå. Det är luften, atmosfären... känslan som bara tar en tillbaka nästan 7 år snart. Shit, vad tiden går fort.

Vi tog flyget tidigt tidigt från Köpenhamn på fredagsmorgonen. Dumpade våra saker på vårt hostel i Willesden Green. Sen drog vi på en shoppingtur. Checkade av Top shop, Primark, Urban Outfitters och lite annat på måste-listan.

Förstår verkligen varför jag tog ledigt i veckorna ibland för att kunna åka in till oxford street och handla när jag bodde där. Alla människor som är där på helgen, det är verkligen hemskt. Fy fan, Primark gav mig typ en ångestattack. Nej men all den där hetsen, och att behöva stå i kö till provrummet i typ två timmar - inte min grej = jag bara köper saker utan att prova. För att fly allamänniskor gick vi in mot St Christophers Place och satte oss på ett ställe och tog en drink.


Ida och hennes mamma njuter av vårvärmen och att slippa alla människor såklart.




Mitt och mammas rum. Sjukt prisvärt, om man då bortser från helvetesnatten som vi råkade ut för första natten. En jävla fransk skolklass som förde världens liv ute i vår korridor. Jag är inte direkt känslig för ljud men när inte ens musiken i min iphone kan överrösta folk om springer runt och skriker och bankar på saker/utlöser larm/slår varandra så är det inte okej, även om man bor på ett hostel där man ändå får stå ut med en del.

Lite pigment över, någon?


Jag och Ida tog dag två med våra mammor på den vanliga promenaden där man får se alla "måsten". Start: Piccadilly circus, via Trafalgar Square, bort till St James's Park och Buckingham Palace, förbi Big Ben och London Eye. Sen delade vi upp oss, Ida och hennes mamma drog iväg till ett museum och jag om mamma åkte till Shoreditch. Mer bilder kommer.

/samma

Lugna gatan

Första helgen på ett bra tag som vi verkligen bara har slappat. Okej, bortsett från att jag vaknade på lördagen med några bett. Googlade och fick för mig att vi har vägglöss, antingen för att vi bor i en sjukt gammal lägenhet eller för att vi köper hem mest second hand-möbler alternativt att vi har fått med oss en massa skit hem från London. Alla alternativ är givetvis troliga så vi drar igång värsta städningen. Going crazy med påslakan i frysen, kör 6 tvättar och dammsuger sängen galet noggrant.

Ja, nu en natt senare så är det troligast att något jobbigt irriterande djur hade kommit in i mitt rum och gått all in. Kanske överreagerade en aning hehe, men städat fick vi iallafall, alltid bra kanske.

Madrass på "vädring", det regnade ute.

Ida rådfrågar sin mamma.

För att bli glada muntrade vi upp oss med lite grönt. Ha.

Och sen gick vi förbi Öppna Hjärtat och köpte lite skivor som vi ska spela på min grammofonspelare. Ida fick med sig Trazan och Banarne. Får se om vi orkar lyssna igenom den.

Ida slängde sen ihop världens godaste morotskaka, som är glutenfri och kan bli laktosfri. Himmel.

Idag har vi spelat kort på innergården i solskenet och nu sitter vi i salongen och pysslar.

Snart är det påsk och då vankas det traditionsenligt en festmåltid utan dess like. Lite fest på det. Yes.

/sanna

Idag har jag...

Sett världens största banan.
Ätit en groda.

Och sen var det helg. Tjoho.

/Sanna

Lite från lägenheten

Jag kom just på att jag har tagit några halvsuddiga bilder på vår lägenhet med mobilen och har man bilder så kan man ju lika gärna lägga upp dem. Vi spontangjordeom i vardagsrummet för några veckor sedan och det blev skitbra!


Kök. Notera bubblet och skymten av en nybakad rabarberpaj till höger i bild. Finns alltid hemma hos oss.

Vardagsrummet med lite franskt tema.

Mitt rum.

Annan vinkel.

Här ser man en skymt av mitt dansgolv också. Det är grymt.

That's that.
/Ida

Förra helgen var det London och nu är en resa bokad till...

Norrköping för den som inte har koll på var det här huset finns någonstans. Den 13 maj kommer Niklas som är hemma på visit från Sydafrika hämta upp oss. Sen bär det av mot hans landställe över helgen tillsammans med so far Ida, Niklas, Viktor, Anton, Ellen, Danne, Erik och Lotta. Åh peppen! Vi ska bara slappa, dricka öl, förhoppningsvis sola och bara umgås. Och grilla grilla grilla. Åååååh, Norrköping är nog inte så dumt ändå. Så värt 440 spänn.

/sanna

Talangfulla människor kan göra mig så fruktansvärt irriterad

När man är sjuk och inte har något bättre för sig så ligger man hemma och kollar på dåliga tv-program. Då och då kan det dock dyka upp en del guldkorn under dagarna. Idag hade jag ett sånt tillfälle där hela kroppen bara vändes ut och in och jag fick gåshud över hela kroppen. Adele!



/Ida

Imorgon drar vi!

Var ett tag sedan jag var i London nu. 2008 för att vara exakt. Åh, det ska bli så jäkla grymt det här! 
2008 var bra. Lagom dekadens med galna äventyr. Kanske inte riktigt samma style på resan nu, men bara för att vara säker är jag ledig även på måndag. Bra där.

/sanna

Kris och lite sånt

Nejdå, ingen livskris än så länge. Däremot hade vi en krisövning igår med en stadsdel. Vi på vår avdelning fick göra vissa inspel som sedan stadsdelens ledning var tvungen att hantera. Sjukt spännade att jobba utifrån ett scenario och skådespela lite.



Hade för övrigt bästa fikat idag. Först hade vi högläsning av dagens kontaktannonser i Sydsvenskan. My god, har fotat några, lägger upp dem sen hehe. Sen råkade Peter sätta eld på tidningen och lät det brinna en stund. Ingen panik liksom.

Nu ska jag hem och käka middag med Idaho. Hej på er!

/sanna


Helena fyller år!

Förra veckan fyllde bästa Helena 27 år och det firades på lördagen med hattfest. Alla hade fina huvudbonader, Ida lyckades slänga ihop två rosetter i sista sekund. Tittade avundsjukt mot Hildas hatt hela kvällen. Ni ser varför på bilden längst ner.
Givetvis är Hilda i mitten. Hon hade en kalkon på huvudet och slog på stort med ett ägg som hon värpte lite spontant vid flera tillfällen under kvällen.


I present från oss fick Helena en kväll i Helenas tecken, oj oj som jag längtar! Nej, nu ska jag styra upp lite inför helgen som kommer spenderas i LONDON! Peppen!

/sanna

RSS 2.0