En helt vanlig måndag med lyxfixa

Ostbricka och grejer. Vanliga lyxfikat. Inget konstigt med det inte. Luktade asgott.

Mycket att göra i veckan, sen på måndag åker jag och avdelningen till ett slott någonstans långt bort på internat. Roadtrip!

/sanna

Konsten att köpa en tron

Det var någon vecka sen, men jag och Sanna har köpt en tron. Ett av mina skummaste köp någonsin. Det är inte en vanlig stol, det är inte en fåtölj, det är inte en gungstol. Det är en tron. Den för tankarna genast till en dalahäst.

Bussresan hem från Myrorna blev väldigt bekväm för Sanna, som fick sitta på tronen hela vägen. Jag vet fortfarande inte riktigt om jag gillar den eller inte, men den måste nog få stå till sig lite i vardagsrummet innan jag kan bestämma mig.

/Ida

Lägenhet med touch av fransk patriotism

Kommer nog trötta ut er rätt snabbt med en massa bilder tagna med min iPhone, men det är ju så kul. Här får ni se lite grejer som jag gillar med vår lägenhet just nu.
För runt 50 kronor hittade vi för någon vecka sen den här svarta tavlan. Målade den i vitt och passade på att skriva något franskt som passade bra till vår Franska fest vi hade förra helgen (bilder kommer). 
Ida gjorde ett bra jobb med att klippa ut dessa stora bokstäver också - det står Vive la france på vår vägg i vardagsrummet. Blev så fint med vårt franska pynt så vi kör lite inredningsstil a la fransk patriotism i några veckor till.
Vi spikade upp en massa tavlor med franska personer i. Ni hittar till exempel Edith Piaf och Thierry Henry.
Vi har en stor klocka i vardagsrummet.
Det här vinstället köpte vi för någon tjuga och målade om. Sen ser ni också min favorittallrik från vår utställning vi hade i stadshuset. "Till minne av tronskiftet". Asbra. Lite mustascher på hyllan under också - sånt ska alla ha hemma.
Idas fina godisskål. Hedersplats på matbordet.
Tavla vi köpte för 15 kronor. Korsstygn med lite syltburkar och grejer.
I köket hänger även den här mannen som håller i en massa bröd. Ah, lite favoritsaker. Gillar vår franska lägenhet hehe, hänger vimplar i form av Frankrikes flagga i hela lägenheten. Grannarna måste undra lite...


/sanna

Åh ljuva helg

Väldigt mycket att göra i veckan men konstigt nog ville den inte gå snabbt. Har nog aldrig längtat så mycket till helgen, efter att bara få vara. Kolla lite serier, bli bortbjuden på middag, få besök och gå på handbollsmatch. Åh lycka! Bjuder på två bilder från det traditionsenliga fikat som ägt rum cirka... ja, många ggr idag. MEN det är ju trots allt fredag.


/sanna

Titta vad jag har fått!

iPhone 4 - min nya jobbtelefon. Rätt nöjd.

Det här är min kompis Lotta

Vi passade på att ses när jag var hemma i julas. Hon bjöd över mig på middag i hennes sjukt fina och nya lägenhet vid Mariatorget. Blev som vanligt en massa vin och skitsnack, om allt och inget. Men rätt mycket framtid blev det...

Det är nämligen så att Lotta är riktigt duktig och har scoreat världens coolaste jobb. Hon jobbar inom TV på ett produktionsbolag och ska nu ge sig ut i världen på äventyr (hemligt vad hon ska iväg på). Jag tycker hon är hur grym som helst, kan bara inspireras och hoppas att jag får vara med om något lika häftigt jobbuppdrag i framtiden.

Nu är hon i Kapstaden och hälsar på Niklas. Avis där också fan, jag hade gärna hängt på altanen, dragit till Fork eller Panchos för att äta och röja loss på Assembly eller något, hälsa på gamla bossen. Äh, det kommer fler dagar. Men Lotta, ah hon är rätt bra hon.

/sanna

Working 9-5

Tänkte att ni skulle få se mitt nya kontor. Här sitter jag om dagarna.
Efter utställningen fick jag med mig lite småsaker till mitt kontor. Som den här stolen som jag har målat helt själv. Och ljusstakarna i bakgrunden, det var där jag tände eld på mig själv härom dagen. Blomman är lite ledsen men idag fick den vatten, tydligen det som håller växter vid liv. Vem hade anat det?
Fina affischen som jag anlitade Juha för att göra till vår produktion av Halv tolv hos mig i höstas.
Jag har nästan jobbat 9-5 sedan jag började på nya jobbet. Trodde inte att jag skulle palla med det men det finns så mycket att göra om dagarna så det är helt okej!
Jo, jag har rätt många datorer (som är inlåsta för dig som planerar att sno något ifrån mig), vet inte riktigt hur jag ska hantera detta. Ge bort någon? Näää, jag kommer säkert råka ha sönder något snart ändå, bra med backup.
Den öppna dörren till höger leder in till min kollega Lotta. Tack och lov störs hon inte av musik så jag är musikdiktator om dagarna.
Och här är det berömda fikarummet där man hänger minst två gånger om dagen. Kommer ta ett tag för mig att vänja mig vid hela den här fikakulturen, jag kan bli så rastlös och vill bara jobba. Men det kommer väl, har ju redan börjat dricka te ibland, på väg att gå utför helt enkelt.


Ja, här hänger jag om dagarna. Trivs riktigt bra och min avdelning är sjukt grym. Kan berätta sen vad jag gör om dagarna.

/sanna

Ibland får man unna sig något

Idag är en sådan dag. Jag har alltid velat ha en skivspelare som man kan spela gamla LP- och EP-skivor på. Hade haft ögonen på en från Urban Outfitters men den var slutsåld. SÅ, det fick bli en billig en från Clas Ohlson istället för 350 kronor. Funkar riktigt bra faktiskt!


Jag premiärspelade den för en stund sen, gissa vilken skiva som fick äran? Jo, Det hysteriska draget. Hehe, en skiva vi köpte bara för att vi gillade omslaget. Hittade ingen större bild på det men visst är det fint? Ett sjukt hysteriskt drag helt enkelt.

Skivan för övrigt var faktiskt inte så dum, hade inte hört talas om den här Anders Rönnholm förut men nu har jag läst på lite. Ser fram emot att handla på mig lite skumma skivor på Myrornas i veckan och kanske hitta något som sticker ut lite. Kanske något franskt till lördagens temafest...

/sanna

Det är dumt att vara duktig istället för smart

Det finns en blogg som jag läser varje dag och det är Underbaraclara. Hon är sjukt smart, sjukt norrländsk och sjukt mycket annat intressant. I dagarna skrev hon ett väldigt bra inlägg som ni kan läsa här. Det handlar kort och gott om att:

"Tricket till att bli framgångsrik är att kunna sålla och bara lägga krut på det som är viktigt. Där det märks och gör skillnad. Man ska kalkylera noga. Vara beräknande, slug och gärna lite lat på de områden som inte räknas."

Clara skriver om att många, speciellt tjejer, inte nöjer sig med att vara precis så bra som behövs, utan att man hela tiden strävar efter att göra något perfekt. "Och istället för att anstränga sig där det behövs och slappa där det inte behövs så bränner man ut sig på att försöka göra allt."

Jag kan också se tillbaka och tänka på hur mycket tid jag la ner på att få perfekta betyg under gymnasietiden. Vara grymt duktig och känna mig bäst. Men då är det frågan om jag gjorde det för min egen skull eller lika mycket för att få bekräftelse från andra och vara fröken duktig. All den där betygshetsen som i slutet gav mig grymma betyg, men som kanske ändå faktiskt inte spelade så stor roll. Jag kom in på min utbildning utan problem och hade kanske kunnat lägga många timmar på att göra roligare saker. Så man kan ju fundera, var det värt det? Kanske var jag duktig istället för smart? (oj hej sex and the city)

Sen har ju jag en tendens att vilja vara bäst på allt, jag vill vinna. Vet inte om den inställningen kan likställas med att vara duktig på allt men något jag ska försöka bli ännu bättre på är att vara mer smart, mer strategisk än duktig. Lägga ner mer tid på saker som syns, som märks och gör skillnad. Kanske inte som nu när jag sitter med en artikel på en söndag, som jag faktiskt lika gärna kan skriva ihop imorgon under arbetstid. Mindre duktig, mer smart it is!

/sanna

Oj där började jag visst brinna

Kom till jobbet för cirka en timme sedan. Avdelningen är helt öde och jag i min ensamhet tyckte det kunde vara lite mysigt att tända ljus. Sen freakade dock ett ljus och det började bildas en stor stearinpöl på fönsterbrädet, varav jag tycker det är dags att blåsa ut ljuset. Råkar då samtidigt tända eld på mitt nyfärgade hår (fick jag in det också hehe) och det börjar lukta bränt som in i helvete.

Var mest orolig för brandvarnare och sånt, gud, tänk om larmet hade gått. Stadshuset hade behövt utrymmas... hade nog dragits lite pengar på lönen skulle jag tro hehe. Nej, sen försökte dränka den brända lukten med lite tvål, funkade inte. Får sitta här och lukta bränt, inte direkt så jag stör någon med tanke på att jag är ensam. Ska lyssna på alla mina skämslåtar JÄTTEHÖGT nu.

Hej hej.

/sanna

Min nya kärlek

Jag har blivit helt förälskad i Bagaren och Kocken. Världens bästa sida för alla köksälskare. Här är bara några av de saker som står på min lista för att inhandlas framöver.


Ett kakfat, som är alldeles för dyrt, men som jag bara måste ha!

Muffinsformar i silikon.


Det ser ju så tråkigt ut med baginbox. Tänk att ha den här istället!




Gult är inte alls fult. Det är faktiskt jättejättefint.

Kan inte någon vänlig själ bara ge mig hela den där hyllan + innehåll?!

Back to work aka sitta i telefonkö mest hela dagen. Har varit på plats 19 i kön hur länge som helst nu.

/Ida

Tillbaka till Skåneland

Om några timmar går tåget till Malmö. Hur mysigt jag än har haft det här hemma så ska det bli grymt att komma hem till lägenheten på Möllevångsgatan. Sen imorgon börjar jag på mitt nya jobb. Ska bli spännande att se hur det här kommer gå. Har ju faktiskt ingen koll egentligen på det jag har sålt in att jag kan hehe, men det ska nog gå. Om inte annat kommer jag lära mig en massa nya saker. Fake it till you make it.

/sanna

RSS 2.0