Finaste finaste

Igår fyllde jag år och hade en riktigt bra dag. Började med att slänga ihop en fruktansvärt god tårta med lite hjälp från frugan. Sen kom päronen på besök och jag fick en solros och en klocka (förutom tv:n som jag redan har fått). Jag älskar solrosor. Jag vill helst av allt bo på landet intill ett fält med solrosor. Majs hade också varit trevligt iofs, men nä solrosor är så trevliga att titta på.

Följde med päronen en sväng på stan, vilket resulterade i ett par fotbollsskor, en öl och thai-take away. Mums. Sen var det meningen att jag och Sanna skulle se Inception, men så blev det inte. Frugan var smart nog att ge mig en vattenpipa i present så vi gick och köpte en gigantisk rosa sak, som vi sedan testade. Åh det var bra skit!

Lite sång på det så var dagen och kvällen fulländad. Ikväll kommer det lite löst folk och andra som jag älskar hit och nu ska jag snart fixa ihop ytterligare en tårta. Tur att man tycker att det är kul! Bilder på presenter och gäster och så kommer inom kort.

/ida

Födelsedagsfirande på Möllevångsgatan

Ida blir hela 23 år idag! Hurra hurra! Själv har man ju varit med i gamet ett tag nu hehe *gammal och vis*

Jobbar hemifrån idag. Sitter och skriver på en projektplan, ska ansöka om en massa massa pengar och förhoppningsvis få jobb nästa år. Kommer säkert inte hända men det är kul som fan! Fick även reda på igår att min mentor och närmsta chef har gått och blivit kommunchef i Bromölla. Synd för han är hur bra som helst. Får se det från den ljusa sidan - nu kanske jag får det bästa kontoret ever. Nej, nu blir det tårta med Ida och hennes föräldrar. Hörs sen!

Lördagens bravader

Gick runt och kollade in Möllevångsfestivalen. Käkade samosa och ris.
Sen gick vi hem till oss och spelade spel och drack vin.
Maria kom förbi. Snart flyttar hon till Paris. Vad händer med den franska avskedsfesten? *håller tummarna*
Här någonstans gick det utför sen. Vi begav oss till Debban, trängde oss i köer och köpte dyra drinkar och spärrade sim-kort till höger och vänster. Men it's aaaall good. Nästa helg coming up hehe och då ska frugan firas med pompa och ståt!

Malmöfestivalen närmar sig hörrni

Några bra bokningar:
- Amanda Jenssen
- Johnossi (igen? men jag klagar inte)
- Maskinen
- Moto Boy
- Oskar Linnros(!!!)
- Helt off
- Salem
- Familjen
- The Chords
- Efterklang
- Band of horses
- James Yuill (ääälskar this sweet love)


Några bokningar som kan vara spännande:
- Health
- Theresa Andersson
- Lindstrom & Christabelle
- Washed out
- Toro Y Moi
- Gaby and the guns
- Jessica Lea Mayfield
Älskar att allt är gratis. Älskar älskar älskar.

/Sanna

Fredagens bravader

Tog tåget ner från Stockholm på morgonen efter att ha hälsat på morfar en snabbis. Sen på kvällen blev det parkhäng i Folkets park.
Vi hade med vår matta, mycket bättre än en filt.
Jens kom förbi.
Så coolt träd. Love it!
Ansträngt leende. Efter parkhänget gick vi till något kubanskt ställe och skämde ut oss när vi dansade salsa. Sen gick vi vidare till KB.
Awesome kväll.

Om ni undrar varför jag inte svarar i telefonen

var korkad och råkade spärra mitt sim-kort igår. smart där, jag vet. ni kan nå mig på jobbtelefonen om det är något. synd bara att jag inte kan det numret utantill hehe. men jag lever, bara så ni vet.

/sanna


UPDATE: mitt jobbnummer om ni vill nå mig - 0766 26 91 71

Almedalsveckan Part II

Så många bilder som jag har att dela med mig av från helgens äventyr och stockholmsvistelsen. Måste börja någonstans och det får bli resten av bilderna från Gotland.
Seminarium: Rätten att vara nörd.
Mina kollegor från Stadskontoret, Jessica och Daniel.
En eftermiddag drog vi på utflykt till Ljugarn. Här stannade vi till i en liten antikshop.
Svensk sommar.
Lunch på ett trevligt ställe vid vattnet.
Man får ju inte åka till Gotland utan att se raukar såklart.
Här bodde vi i två nätter. Sååå nice!
Sommarläsning.
Frukost ute i trädgården på morgonen.
Härligaste nyttjandet av en markyta. Vet inte vad det var för folk dock, såg bara ut att ha jäkligt roligt.
En annan rolig sak; titta min vattenflaska som jag fick i Öresundshuset. Ni gamla pitebor känner väl igen honom?!
/Sanna

Titta vad jag hittade!

Nu har jag semester. En hel dag är redan förbrukad fast jag försöker att inte tänka så för att då mår man bara dåligt. Gårdagen spenderades med häng med farmor och faster och sen kattvaktning hos päronen. Idag är det dags att klippa nästan alla band till Fredsgatan, ska lämna över nycklarna till Veronica. Känns skönt. Man har ju redan lämnat det men ändå. Hittade lite kuliga bilder på mina pärons dator så jag tänkte att jag skulle passa på att lägga upp lite.

Middag på vår föredetta balkong med mina päron (som inte fick vara med på bild).

Nya lägenheten och diskmaskinen är med i bild!

Så här ser det ungefär ut 3 veckor senare också.

Flyttpizza med våra hjältar Erik och Albin.

Min farmor fyllde 90 år.

Det firades med stort kalas hos min faster och farbror.

90 ljus på tårtan.

Jag måste ju träna inför korpen-fotbollen som sätter igång snart.

Sen hittade jag den här från i julas. Mitt bland sommarbilderna.

 

Det blev lite blandat. Nu ska jag ta tag i mitt liv. See  ya.

 

/Ida


Kent på Långholmen

Åh sommar, grillat och konsert. Kan inte bli så mycket bättre va? Var hem till Mie med morsan och åt middag med henne, barndomsvännen Mattias och hans 16-åriga kusin som hade åkt hit bara för att få se Kent. Tänk när man själv var i den åldern och skulle på första Kent-konserten. Det var tider det.
16-åringen som är blivande hockeyproffs. Dödar getingar just nu dårå.
Tog bilder med jobbmobilen. Hundra miljoner gånger bättre än min egna. Tack jobbet! Konserten då... ljudet var inte det bästa. Jag saknade en massa gamla låtar men Jocke åh Jocke - alltid lika klockrent. Skyller nog mest på publiken faktiskt som verkade sommartrötta av värmen och inte riktigt så pepp som jag hade velat. Men en toppenkväll blev det! Imorgon tar jag tåget ner till Malmö igen. Fan vad tiden gick fort.

/Sanna

Ooops!

Jag tappade just en helt ny toarulle i toan full med kiss. Jag hade snott rullen från mina päron för att jag inte ville köpa, men ironin slog till och nu har jag inget toapapper. Tack gode gud för hushållspapper.

/Ida

Åh så bra!

Jag älskar sommaren. Trots all svett så älskar jag verkligen att det är sommar. Än så länge har jag inte råkat ut för så många getingar och skit så jag gillar! Nu ska jag bara jobba två dagar till innan jag har 1,5 veckas semester. Det ska bli nice! Inte för att jag bär världens tyngsta börda på jobbet just nu, men ändå. När jag spotifyade igår upptäckte jag ett band som jag hade lyssnat på förra året kanske en gång. Fattar inte varför jag fortsatte, det var ju skitbra. Gillar tjejen också, hon är grym.



Hå nu ska jag fortsätta youtubea. Enda dagen för mig själv på hela veckan. Sen är det fullt ös. Hoppas Sanna kommer hem snart dock så lägenheten inte behöver vara så tom!

/Ida

Älskade Stockholm

Igår tog jag tåget upp till Stockholm. Gick sjukt smärtfritt för äntligen fick jag sitta på en bra plats. Första klass (tack prio-kortet) och vid ett fönster!!! (hamnar alltid mellan två fönster). Så bra skit helt enkelt.
På kvällen drog jag hem till Niklas som är hemma från Kapstaden. Vi skulle dricka vin och snacka skit med Lotta som är här över helgen. Kapstaden reunion, minus Lania dårå :(
Niklas galna lugg.
Sen bjöds det på lite sång också.
Lotta njuter.
Tre liter vin försvann bara sådär.
Sen blev det dags för kvällsdopp.
Awesome kväll och senare idag kan det bli ännu bättre. Ska på middag hos Niklas med bland annat Anton, Ellen och sen kommer Viktor förbi också. Sen ska jag försöka möta upp Andreas och Emil. Piteå-reunion med andra ord hehe. Ha en grym kväll! I know I will.

/Sanna

Ida testar...



... nya webbkameran på nya datorn. Ja man blir fan som ett barn när man köper en ny teknikpryl. Jag älskar den fortfarande baj de wäj.

/ida


För lite att tänka på?

*wikipediar skillnaden mellan världsdel och kontinent*

LÄNGTAR!

På fredag drar jag till Stockholm någon vecka eller så och på lördag blir det lite av en Kapstaden-reunion. Maken Niklas är hemma från Sydafrika och även Lotta är i huvudstaden i helgen. Awesome!

Alla vägar leder till Piteå... något jag återigen kan konstatera. Idag kom en kille och intervjuade mig, han är informatör för det ungdomsprojekt Idas anställning tillhör. Och var har han pluggat om inte arena i Piteå? Klockrent.

Nej, värmen dödar mig här i mitt torn. Ska hänga med min fläkt nu. Ciao!

/Sanna

Love it


Sommarsnack

Sitter med Sanna i köket och lyssnar på Mark Levengoods sommarprat i P1 från 2007. Älskar den killen. Sitter förresten vid min nya dator, min älskade nya dator Hedvig. Yes, Ida har joinat 2000-talet och skaffat en bärbar dator. Det är bra skit. Nu kan jag flytta runt fritt med min lilla älskade vän. Jag menar vem behöver pojkvän liksom?!

Idag gjorde jag ett trevligt litet besök på vårdcentralen. Efter ungefär 2,5 veckor av förkylning, feber och allmänt sjukt tillstånd fick jag nog när jag imorse knappt kunde svälja min äggmacka som jag väldigt noga hade "tillagat". Doktorn smetade in hela fejan med klet och körde ultraljud. Det var tydligen bihåleinflammation och så var det dags för en dos penicillin. Då blev det inget vin ikväll. Fan.

Oh well. Det gör inte så mycket. Jag har ju frugan här så allt löser sig. Tungt att hon ska dra iväg igen, men jag får väl helt enkelt göra det bästa av situationen. Usch nu blev det tråkigt här, men jag lever i alla fall. Längtar tills Jossan ska komma hit nästnästa helg, det kommer att bli grymt. Så ska jag fylla år också. Någon som vill komma på kalas?! Möllevångsfestivalen är nästa helg också och snart har jag lite semester. Min allra första riktiga semester, sjukt vuxet.

/Ida

Almedalen Part I

Vi lånade en bil från kommunen som var utrustad med alkolås och världens sämsta lilla motor. Vi kom inte uppför rampen till färjan. Gick inte att gasa, så vi fick stanna och höll på att åka in i bilen bakom. Sen fick Marie gasa på som in i helvete på ettan så det började lukta bränt och vi flög tillslut uppför rampen. Asläskigt. Vi undvek backar efter detta.
Vi bodde mysigt de första två nätterna på vandrarhem Rävhagen. Lånade två skruttiga cyklar så vi kunde cykla in till stan på tio minuter.
Vi började måndagen med en paneldebatt. Handlade om unga akademiker och svårigheten att ta sig in på arbetsmarknaden. Saker som hur Högskolorna skulle kunna jobba för att underlätta denna övergång etc. Sjukt bra genomfört, speciellt i jämförelse med resten av sakerna vi gick på under veckan.
Här hängde vi såklart en del - Öresundshuset. Malmö stad var arrangör för några av dagarna. Bästa lokalen, utan tvekan. Dock hade man inte jobbat så mycket på att nyttja lokalen och skapa något kring seminarierna. Väldigt trist, tror det kunde ha blivit riktigt grymt! Jag som besökare fick inte direkt känna mig delaktig, endast när möjligheten gavs att ställa en fråga de sista 5 minuterna. Får anlita mig nästa år helt enkelt. Detta var även något som jag la märke till överlag. Ingen nyttjade direkt möjligheten att synas på riktigt och skapa relationer till sina besökare.
Hööög medelålder. På onsdagen så handlade det dock om upplevelseindustrin och begreppet kreativa näringar som man tydligen ska använda nu. Kommer inte jag göra för det fokuserar inte på gästen och relationerna som själva begreppet upplevelseindustrin gör. Sorry, upplevelseproducenten kommer fram ibland.
Vi gjorde ett kariärrstest. Jag ska tydligen vara inriktad på ett specifikt område men röra mig runt lite och arbeta med olika saker, men inom samma område. Låter bra tycker jag, men det visste jag ju redan.
Vi åt lunch på restaurang Trädgården. Pastabuffé. Ingen hit.
Sen tvingade jag med Marie för att lyssna på Gudrun. Innan hon brände 100 000 dårå. Det snackades om mediedrev och Gudrun pratade lite om sina "skandaler". Moderatorn var inte den mest uppstyrda. Kände jag faktiskt gällande många. Det var ofta mer fokus på att "bli kompis" med alla på scenen och inte styra upp och se till att frågor besvarades etc.
Här ville ingen sitta.
Vi var på mingel. Jag var mest impad över discokulan.
'
Sen åt vi middag hemma hos oss. Slut på måndagen.

Du jag och... Kent?

Verkar inte bättre. Trodde nog inte jag skulle gå och se Kent spela igen för de senaste gångerna har det inte varit fullt så bra som jag är van vid. Höga förväntningar på ett band som förr i tiden var så jäkla klockrena. Men åren har ju gått. De har blivit gubbar och jag har blivit typ... vuxen. Men så ringde mamma idag och berättade att hon, en väninna och hennes son (min barndomskompis) ska gå och se Kent nästa vecka. Happ tänkte jag, om man kanske skulle ta ut några semesterdagar och stanna några dagar extra? Ja, så fick det bli för jag har en snäll mamma som betalar min biljett. Hoppas de spelar en massa gamla låtar.

Annars så har jag och frugan haft kvalitetstid idag, ses ju aldrig längre känns det som med jobb och allt. Men vi har ätit god middag och kollat fotbollen iallafall. Så intressant är mitt liv denna helg. Förhoppningsvis dör jag inte under natten, varför slutar aldrig snoret komma? Och hur många fler halstabletter kan jag äta innan jag blir sjuk av den skiten? Och på tal om det, eller ah typ, men om man måste välja något som man ska käka resten av sitt liv, vad ska man då välja? Typ oxpytt eller något? Rätt varierat. I don't know. Måste googla. (rörigt inlägg, är trött, hjärnan rann ut med snoret. lost cause)

/s

Mitt bästa köp ever

Jag är snorig och hostig och känner mig bara jävligt opepp, så Ida får posera lite med mitt nya inköp.
/Sanna

Almedalsveckan - check!

Nu är jag äntligen hemma och jag är sååå trött. Kommer somna inom en kvart alltså. Ni får en massa bilder
imorgon! Förhoppningsvis ska jag ut som planerat men min hals verkar inte må så bra :(

/sanna

I en stuga i Visby

Här sitter jag och vilar ut efter en fullspäckad dag. Orkar inte riktigt berätta om vår hemska upplevelse igår då vår bil inte ville köra uppför rampen till färjan. Så vi pratar inte om det nu. Men idag har jag och Marie varit runt på en massa saker och även hunnit med att dricka lite öl och prata igenom vad vi varit med om och alla intryck. Sen mingel med en massa unga politiker och jag vet inte vad och icke att förglömma, fått se grymma Gudrun Schyman också. Älskar henne! Helt grymt duktig talare.

Sen har vi minglat lite också med min boss Inger och lite annat folk från Stadskontoret och Malmö Stad i Öresundshuset och druckit lite mera öl. Så en bra dag. Funderade på att cykla in till Gutekällaren nu för Hoffmaestro ska spela. Åååh, hade inte varit dumt men vi är sååå trötta. Lägger upp bilder sen!

Hej så länge!

/Sanna

Bajs bajs bajs

Jag åker hem från Gotland på torsdag morgon och vem ska spela innan Mona Sahlins tal på kvällen om inte Moneybrother?!?! Jävla skit.

Välkomna till Möllan

Högst upp i tornet bor vi. Eller jag, våningen under är resten av lägenheten.
Om man går in genom porten kommer man till en trevlig innergård där man kan sola om dagarna eller grilla om kvällarna.
Här går man in och sedan fyra jobbiga trappor upp till oss.
Här är Erik och Albin som var helt sjukt snälla och hjälpte oss att flytta. Annars hade det aldrig gått så himla smidigt.
Här kommer man in i vår hall.
Här är Idas sovrum som ligger till vänster när man kommer in. Stooort och vitt.
Till höger finns vårt badrum med badkar och allt.
Här har vi hallen igen, men nu går vi in i köket.
Vidare genom köket och till vänster så kommer man  in i vardagsrummet eller salongen som jag tycker vi ska kalla det. Finns två stora dörrar som man kan öppna upp/stänga.
Här ser ni köket till vänster och en öppning till hallen rakt fram.
Sen går man uppför trappan för att komma till mitt sovrum.
Först möts man av denna syn. Dörren leder ut till vinden där vi har förråd och grejer. Alla stora saker som ska in i rummet tas även in genom vinden.
Säng och skrivbord.
Utsikt från ett av mina fönster. Sådär, ni kan få fler bilder när vi har börjat komma iordning lite. Nu ska jag sucka lite mer åt Argentina som suger och packa för imorgon drar jag till Gotland och Almedalsveckan. Ska försöka vara duktig och uppdatera en massa. Hej så länge!

/Sanna

Den här lägenheten är helt störd!

Här är jag, bloggar live från nya lägenheten och jag kan inte säga annat än att den är helt fantastisk! Jag älskar den redan och jag är sååå glad att vi fattade beslutet att lämna Fredsgatan. Flytten igår gick bättre än väntat. För mig resulterade det i att mina stämband bestämde sig för att ta en vilopaus och därför är jag just nu stum. Det ironiska är att jag skulle ha ringt en massa samtal på jobbet idag för att jag var sjuk i början på veckan, men NEJ för de kommer ändå inte höra vad jag säger.

Kudos till Albin, Erik och mina päron i alla fall för hjälpen. Det gick så sjukt fort! 3 långa trappor upp utan hiss bara flög förbi. Eller för Erik och Albin i alla fall. Jag däremot fick ju som sagt men för livet.

Jobbar hemifrån idag eftersom jag ändå inte kan prata och då kan jag lika gärna sitta och skriva här. Väntar på att Sannisen ska komma hem så att vi kan dra till IKEA och köpa något att hänga våra kläder på. Seriöst, det finns en pytteliten garderob i hela stora stora lägenheten. Hur tänkte man?! Annars är mitt rum sjukt stort och jag har ca 4 möbler som inte tar upp någon plats alls. Nu har jag en anledning att spendera pengar (som om jag inte brukar ha det annars?!).

Kom nu då Sannapanna så att vi kan gå. Jag är ju inget vidare sällskap i mitt tillstånd, men jag får nicka och skaka.

Återkommer med bilder när jag hittar kamerasladden.

/Ida

RSS 2.0