Dagen efter

Åh vad jag är död i kroppen. Men oj så glad. Ska försöka ladda om lite så jag pallar med att gå och jobba sen. Snart kommer några bilder också. Tyvärr så filmade arrangörerna när vi vann så det kommer en film inom kort också. Och tyvärr säger jag för att jag måste ha sett helt förstörd ut.. och chockad hehe. Men så länge kan ni kolla in lite felcitat från den där artikeln jag var med i här - gå in på tidningen från den 25; sid 17. Notera: datorn är mitt liv. Det allra bästa.
/S

Skojar du med mig?!!

Det här kan bara inte vara sant! Vaknar efter 13 timmars sömn och tänker att jaja det var ju kul att vara med i Uppdrag 24. I nästa sekund inser jag att just det vi vann ju faktiskt! Det är nästan för bra för att vara sant, men det är sant. Befinner mig i världens lyckorus just nu. Är för trött för att skrika och hoppa, men annars hade jag gjort det. Fy fan vilken grym känsla! AAAAAAAAHHH!!!!! Är så jäkla stolt över mig själv och över Sanna, we can do it YES WE CAN!

/ida

Gissa vilka som ska till New York!

Det är helt otroligt och helt stört men efter 36 vakna timmar så fick reda på att vår grupp vunnit hela Uppdrag24. Så vi får därmed en resa till NY och tre nätter betalt boende. Åh, det är så jävla stört. SOM vi har kämpat och gissa om vår idé var grym. Alla deadlines, den stora presentationen inför juryn... WE DID IT!!!

Still alive

Jo alltså, slumrade till i kanske tio minuter här på golvet i en helt upplust idrottshall. Annars har vi jobbat konstant sen klockan 12 igår och hjärnan är helt fucked. Vår grupp är.. blandad. Lite olika viljor - minst sagt men det gör det bara till en utmaning. Hehe, längtar såååå hem till sängen. Och man går runt och känner sig festival-äcklig. Inte en härlig känsla.
Slog upp tidningen igår också, trodde jag skulle omnämnas. Och så är det en stor bild på mig och en halv sida med bara min intervju. Typ inget om själva projektet hehe. Tur det var jag som valde bilden iallafall.
Ida hälsar. Jag hälsar. Håll tummarna för att vi klarar oss till slutet!
/Sanna

Nu smäller det!

Gick upp: 08.15 torsdag

Gick och la mig: Återkommer imorgon.

/ida

Snart blir vi inlåsta

Hej hörrni. Idag har jag och Ida fikat med en dude som är med i vår grupp imorgon på Uppdrag24. Sen har City-tidningen intervjuat mig, något korkat felcitat kanske dyker upp i tidningen i dagarna (Malmös upplaga såklart). Nu är Josse här på middag och jag ska påbörja packningen inför imorgon. Gode gud, låt mig hålla mig vaken i mer än 24h nu. Måste. Vinna. Måste. Vinna. Fast tydligen skiter man i priset i slutändan för man är så trött så man stupar. Kanske har tid att uppdatera imorgon under dagen så håll utkik.
Tills dess så får ni lyssna lite på grymma Local Natives som jag inte kan sluta lyssna på. Påminner sjukt mycket om Fleet Foxes blandat med lite Band of horses. Nedan har ni låten Sun Hands live. Och här kan ni lyssna på resten av skivan och min favvolåt.
jävla skitblogg. kan inte fixa texten som jag vill med sjukt komplicerade saker som.. NYTT STYCKE. hata blogg.se ibland.
/Sanna

Bowling baby!

Ikväll har jag varit och bowlat med mina jobbarkompisar. Sjukt roligt! Om det är något som ägarna har lyckats med så är det att få ihop ett grymt härligt team. Vanligtvis brukar det vara någon tråkig/irriterande/wasteofspace-person men det finns det faktiskt inte här. Hur coolt är inte det?
Min kamera var lite elak idag för alla är sååå mycket hetare i verkligheten. Var för övrigt väldigt mycket bättre på bowling än jag kom ihåg. Korpen nästa?

Nej, nu ska jag kolla lite Dexter, drömma mardrömmar och sen åka på den där idégenereringen imorgon och jobba på eftermiddagen. Hej så länge!

/Sanna

Jag ska till NY

Jo, det är planen. Och hur ska jag ta mig dit då? Jo, genom att krossa allt motstånd i en tävling som vi ska vara med i på torsdag. Nu ska jag berätta för er.

Fick möjligheten att anmäla mig till utmaningen Uppdrag24. Den går ut på att x antal personer blir inlåsta i 24 timmar och delas in i olika grupper. Alla får sedan jobba med ett case och måste kunna lämna in dokument till olika deadlines som finns. Man får inte lämna salen under den här tiden. Så kl 11.30 på torsdag till kl 19.00 på fredag så kommer vi vara med om det här. Stod på reservlistan men idag ringde de och berättade att vi hade turen att få vara med.

Och förstapriset är då en resa till New York. Åh, måste vinna. Hoppas jag inte hamnar med inkompetenta människor men jag och Ida är ju grymma så vi får väl styra upp det hela ;). Herregud vilken rolig grej. Imorgon ska vi får privatundervisning i idégenerering för vi missade den föreläsningen. Tur att man har läst kreativitetsmanagement. Score.

Håll tummarna för oss nu.

/Sanna

Ännu en helg

Gårdagen var jäkligt rolig. Först jobb och en massa prat om allt mellan himmel och jord. Älskar att diskutera saker och ting med människor som är väldigt olika mig själv. Sen kom Aden över och därefter drog vi till Emily och Elli där även Josse och Maria joinade in. Återigen hamnade vi på KB. Nästa gång ska vi gå någon annanstans men jag hade det grymt roligt i vanlig ordning.

Jag har äntligen fått tag i sladden till min kamera så nu kommer lite bilder. Dock inte från igår för då glömde jag givetvis kameran hemma men bilderna nedan visar typ hur det vanligtvis brukar gå till innan utgång.
Galenpanna is the shit. Imorgon ska jag bowla med jobbet, ska bli spännande för jag är så jäkla värdelös på det så det finns inte. Men jag ska inte visa några sura miner vid förlust inte. Ska försöka iallafall. Nej nu ska jag kolla på en dokumentär om fängelser. Att jag kan vara så intresserad av sånt, har ofta funderat huruvida jag skulle palla med en tid i ett fängelse. Vems bitch man skulle vara hehe. Ciao.
/S

Kids

Yes, idag var jag och slet på mitt andra jobb. Well, slet och slet - jag fikade, spelade spel och ritade. Sen gungade jag också. Helt okej arbetsuppgifter måste jag säga. Ungarna var väldigt snälla och jag jobbade med en dude i min egen ålder så det var grymt.

Däremot så blir jag så irriterad över kommentarer från ungar till varandra i stil med "jävla bög".. blablabla. Det värsta jag vet och givetvis gör jag mitt bästa för att snacka lite vett i dem. Tuff utmaning eftersom de säkert inte ens vet vad det betyder utan bara härmar saker de hört någon annan säga (föräldrar/syskon/TV/film/whatever. Pallar inte låta sånt passera. Samma sak med alla orättvisa kommentarer men tillslut kanske man inte orkar bry sig. I don't know men just nu fortsätter jag tillrättavisandet.

Nej, nu blir det skins. Har precis kollat hockeyn som Sverige vann - för en gång skull så var det en rolig sändning tidigt. Hatar att OS är i Kanada så alla intressanta hålltider är vid 03.00. Usch.

/S

Lite kär

Om en viss Erik Enocksson skulle fråga ska vi gifta oss? så skulle jag fan inte tveka (trots min tveksamma inställning till giftemål). Han är en grym kompositör som har skapat musiken till filmerna Farväl Falkenberg och Man tänker sitt. Jobbar tydligen som maskinist eller något för att han kan inte kan försörja sig på musiken.
Ni kan lyssna mer på honom på spotify - här. För övrigt är ju Farväl Falkenberg en grym svensk film. Hade därmed höga förväntningar på Man tänker sitt. Man känner igen sättet att filma och berätta från deras första film men storyn hänger inte lika bra ihop som den i Farväl. Men den är riktigt fin och stämningsfull emellanåt så kolla den om ni får tid.
/Sanna

Sjuk sjuk sjuk... eller?

Fan, jag har inte ens varit förkyld på ett år eller något nu... men nu känner jag att något är på gång. Har inte tid att åka på någonting, så mycket att göra. Ska knarka ner mig med det där Caroline tipsade om. Måste bara komma ihåg vad det var hehe.

Anyways, ska iväg snart och ha möte med duden som är chef för kommunens fritidsförvaltning. Här ska nätverkas vet ni. Sen bibblan och sen ska vi unna oss en fika. Älskar att man inte behöver gå en halvtimme i -30 grader för att få njuta av en varm choklad. Jag längtar verkligen inte tillbaka till Piteå och det är en sån härlig känsla.

Nu senast när jag var uppe så gick jag ju hem till min gamla lägenhet och snackade med han som bor där nu. (fick honom att ta hand om min post i två månader typ hehe) Kändes så himla konstigt. Det är otroligt hur snabbt man kan anpassa sig till nya situationer, till en ny vardag. Jahapp, det här är mitt hem nu. Okej. Bra.

Nej, dags att göra sig iordning. Just det, har jag berättat att vi ska till Amsterdam? Ska boka biljetter i slutet av månaden. Billigare än jag trott, 1200 t/rt typ. Awesome!

/Sanna

Inte en popstjärna...


Mera freda'

Emily ska alltid vara en rockstjärna.
Vi var krigare och redo att fightas för vinsten i Alfapet. Ida med ett leende, jag med tydligen en lite surare min.
Snart kommer ett fint filmklipp också. Hehe.
/S

Den där helgen

Gott folk gott folk. Idag är det söndag, det är vilodagen och därför vilar jag, eller typ i alla fall. Jag sitter ju på en stol så jag är inte så aktiv rent fysiskt. Fick glada nyheter idag, vilket innebär ganska mycket jobb framöver (skjuter på uppsatsskrivandet hehe). Helgen gick fort, fredagen spenderades hos Emily med lite vin och Alfapet och lördagen spenderades här hemma med päronen på besök. JA vilken pensionär man har blivit, I like it!


Nu segar datorn så jag orkar inte lägga upp fler bilder, det kommer sen. Gustav, den här är till dig :)

Nu ska jag laga mat till frugan, gissa vad det blir....trumvirvel...TACOS!

/ida


Intressant

SOM jag skulle vilja gå på en föreläsning med den här duden Micael Dahlén. Jag har ju läst hans bok Nextopia som beskriver förväntningssamhället. Han menar att allt handlar om vad som händer härnäst och att vi inte riktigt uppskattar vad som händer just nu. Riktigt intressant, även om jag inte håller med om alla hans tankar. Så där fick ni ett boktips bara sådär.

Kom att tänka på det eftersom jag kan över den här artikeln nyss - om konsumtion på nedgång. Några har till exempel kommit på ett man kan låna kläder - som ett bibliotek. Läs här.

Nej, nu ska jag preppa och peppa inför mötet/pitchen... whatever it is. Ciao!

/sanna

Rädslan

Idag lyssnar jag på Andreas Gregas skiva som släpptes nyligen. Den heter En sak i taget och ni kan lyssna på låten Rädslan ovan och på hela skivan här.
/S

Vår/vinter/vår/vinter/vår

Ena dagen är det snöstorm utanför fönstret och nästa dag kan jag sitta på balkongen i t-shirt. Trevligt att jag flyttar ner precis när vädret bestämmer sig för att jävlas med Malmö.
Men idag kan jag inte klaga för idag kunde jag stå ute på balkongen och plantera om blommor. Med kökssleven såklart, här har vi inga trädgårdsverktyg inte hehe.
Lite bilder från mitt rum. Organiserat kaos när det är som bäst. Vill få upp lite saker på väggarna bara, sen är det perfa.
Och mitt fina nya halsband. Det var det, nu ska jag försöka mig på en budget och förbereda presentationen och mötet inför imorgon med Garaget - exciting!
/Sanna

Jag vill inte leva utan den här mannen!

Lania nu talar jag till dig. Du måste måste MÅSTE kolla det här klippet. Jag döööör! Den där snubben har ju fan allt. Det måste finnas en gud för att annars hade han inte existerat. Jag blir religiös, jag är religiös. Nu ska jag be kvällsbön...för Justin.



Amen.
/ida

Vi döööör

Kolla hela klippet - klockrent med peruker som ramlar av och folk som nästan spyr. Awesome.

En helt vanlig tisdag

Det här är Aden. Han är från Australien och flyttade hit förra veckan. Så eftersom vi båda är new in town så har vi idag irrat runt lite tillsammans med kartor i högsta hugg.
Tillslut hamnade vi på Moderna Museet och kollade in deras pågående utställningar. Hade nog lite väl höga förväntningar eftersom jag tänkte mig något i stil med Tate i London - stort misstag. Var mest nakna människor som gjorde saker med döda djur. Rätt skumt med andra ord. Sen blev det fika för Malmö är tydligen ingen storstad för här visas det inga filmer på biograferna på dagtid. Konstigaste jag hört.

Grym dag och träning på det så nu ska jag duscha och ha den vanliga kvällsfikan med Idaho. Ciao!
/Sanna

Livet från den ljusa sidan

Jag har funderat mycket på vad som ska hända med mitt liv efter examen (just nu känns det som att jag kommer att misslyckas totalt med den) och det känns ganska bra. Jag är inte orolig, även om jag förmodligen borde vara det. D-uppsatsen blir lidande för tillfället. För det första har jag en massa andra saker för mig, som känns roligare och för det andra så har jag ingen motivation. Jag är inne i en svacka och jag måste ta mig ur den fort som fan för så här kan jag ju inte fortsätta.

Jag hoppas verkligen att jag lyckas scorea ett heltidsjobb efter examen så att jag kan slippa ta kurser på Malmö Högskola i höst (mitt safe-alternativ), men något jobb måste det ju finnas. Nu måste jag återgå till jobbet, ja jag kallar det jobb så att jag kan chilaxa lite sen yaaall!

/idaho goes adult

"nu pratar vi med småååå bokstäver" - oh no she didn't just say that

Idag har jag ont i huvudet. Det är inte på grund av kidsen utan för att mitt alarm ringde klockan 6 imorse. Men vi begav oss till skolan och efter åtta så rusade alla ungarna in i klassrummet. Jag och Ida skulle då vikariera för två fröknar och få pli 15 ungar. Lättare sagt än gjort.

Intressant hur de små barnen fungerar alltså. Så fort något nytt skedde utanför deras ordinära schema så blev de med ens oroliga. De embraceade inte direkt förändringar med andra ord. Utom oss dårå, tog en minut sen sprang alla och drog i en och kramade en. Så idag jobbade jag lite genom att spela spel och bygga stridsvagnar med smågrabbarna.

Efter att ha läst en massa om genus och sånt lockade ju frågor som "varför leker ni inte med dockskåpet?". Otroligt intressant så jag genomförde väl min egna studie idag hehe. Ser fram emot nästa jobbtillfälle. I skolan dårå, på caféet ska jag jobba lör-sön redan.

Nej, lite affärsplan på det då. Skolan blir just nu sjukt lidande, har inte gjort ett skit som jag ska göra och min preliminära tidsplan är redan fucked. Oh well.

/Sanna

I'm still standing

Nej inte riktigt men lever gör jag iallafall. Hade ett grymt pass igår med Maria på jobbet. En massa folk som var där till stängning vilket var grymt. Allt blir så lugnt när det är vi som jobbar tillsammans, känns som att man har lika stor koll och vågar "göra fel" och inte frågar så fort man är osäker på något. Nej, istället kan man ta den extra lilla sekunden och tänka logiskt och göra som man själv tycker är bäst.

Anyways, sen kom jag hem och fick mat serverad. Aiden, Josse och Maria kom förbi och efter en massa "galenpanna" drog vi ut en sväng. Grym kväll. Nu ska jag försöka bli trött för jag ska upp galet tidigt imorgon och leka skolfröken. Hoppas barnen gillar mig hehe.
/Sanna

The courage of others

SOM jag älskade Midlakes skiva The trials of van occupanther som släpptes 2006. Nu har jag gett senaste skivan The courage of others en chans. Det borde ni också göra. Har tipsat om Midlake förut - påminner sjukt mycket om Rufus Wainwright och det slår ju aldrig fel.
/Sanna

I know you

I och med min d-uppsats och dess ämnesval så har jag börjar fundera mycket över människors inställning till arbete, och då främst arbetsgivarens syn på personalens relation till varandra. Som när jag var på intervju för jobbet som kolloledare – där betonades vikten av att teamet är som en familj. Jobbet är med andra ord en tillvaro där det är av betydelse att personalen känner varandra. För då kan kommunikationen bli effektivare.


Sen har vi då mitt nuvarande extrajobb där de under personalmötet sa något i stil med ”det här är ett jobb – alla är enbart här för att arbeta”. För mig personligen så stämmer det inte alls. Jag jobbar inte enbart för att tjäna pengar utan det finns så mycket mer än så. Någon fällde kommentaren under ett pass ”vi är ju här för att jobba men det skadar ju inte att veta lite om varandra”.


För min del är det så sjukt viktigt att jag vill lära känna mina kollegor och att det finns ett intresse från deras sida också. Visst behöver man inte sitta och utbyta snyfthistorier och bli gudmödrar åt varandras kidz men jag tror det påverkar arbetsplatsen och stämningen så sjukt mycket. Jag gillar med andra ord inte inställningen att ”vi är bara här för att jobba” och skulle inte vilja jobba på en arbetsplats där den inställningen genomsyrar verksamheten. Känns som en sjukt förlegad inställning.


Nej, nog med föreläsning för idag eller vad säger ni? Jag har bakat till frugan som har varit och knegat idag. Annars har vi galet mycket och göra och lite saker på gång. Har till exempel utvecklat en idé som har gått vidare till steg två i en tävling så nu måste en affärsplan slängas ihop illa kvickt. Sen imorgon ska vi på teater vet ni, vi är sjukt kulturella här på Fredsgatan!


/Sanna


Mitt 2009 i bilder - september

I september blev jag brunett igen.
Sen invaderade en massa nya människor Piteå.
Men vi som är gamla i gamet fortsatte att njuta av goda middagar. Mums.
Sen fick jag en ny vän!
Lotta lämnade Norge och kom och hälsade på i Piteå.
Då blev det givetvis dags för ännu en roadtrip.
Var förbi Stockholm och passade på att gå på min fasters födelsedagsfest. Fast här är ju pappa såklart.
Bästa familjefotot ever. Alla är så med och så engagerade och så glada. Det ska förstoras fortast möjligt och ramas in och hängas på en hedersplats som vi inte har.
I september hängde vi en massa på Kulturens Hus i Luleå och konceptutvecklade.
Sen ägde den legendariska kräftskivan rum.
Succé!

Mitt 2009 i bilder - augusti

Vi besökte Piteå Havsbad.
Åt en massa gratis hamburgare på VIP-området.
Spelade kubb.
Jag började tycka att hundar är rätt okej ändå.
Förstörd efter Way out west åkte jag vidare ner till Malmö.
Det blev en musikens sommar med Piteå dansar och ler, Way out west och Malmöfestivalen.
Vi drog till Köpenhamn och gick oss trötta i en massa second hand-affärer.
Det dracks en massa öl.
Och spelades sjukt mycket TP.
Och som vi höjde taket.

Vem jag ska vara på nästa Halloween!

Min kärlek till den här låten bara växer och växer. Äntligen finns videon på Youtube, vilket är helt fantastiskt. Det måste vara en av de bästa musikvideorna i musikvideons historia (skoja). Nästa Halloween SKA jag och några andra frivilliga vara Boyz II Men. Det är ju så klockrent. Att jag inte har kommit på det här tidigare liksom, WHAAAT!?! Förra årtets utstyrsel var ju grym, man var ju het som vis man, men det här skulle ju toppa allt! Det är något jag måste göra innan jag dör känner jag. Måste skriva det på min sån lista fast jag har ingen så jag kanske måste skapa en sådan bara för att kunna skriva upp "Klä ut mig till valfri medlem ur Boyz II Men". Ville först vara han som pratsjunger, men han är fulast så jag kanske måste tänka om.



KOLLA VIDEON! Den är grym, den är fantastisk, den kommer att förgylla er dag. Jag lovar.

Annars har dagen varit fin och bra. Är på satans bra humör idag, till och med när vädret är som det är. Vaknade utvilad, lunchade med Malin, köpte hushålls- och toapapper på Coop, pluggade LITE, lagade spagetti och köttfärssås, bloggade, gick och tränade, kollade på tv (de två sista sakerna ska jag göra sen, men kändes som att jag ville fylla ut lite).

Satans bloggjävel beter sig inte som jag vill, men livet går vidare. Hej hopp!
/idaho


Dagens filmtips - New York, I love you

Efter att ha blivit kär i den franska filmen Paris, je t'aime så hade jag rätt höga förväntningar inför New York, I love you. Blev lite besviken men den är ändå sevärd. Speciellt eftersom flera spännande namn dyker upp, som mina favoriter Natalie Portman och Ethan Hawke. Men även Rachel Bilson, Shia LaBeouf, Orlando Bloom, Blake Lively, Christina Ricci, Hayden Christensen och Andy Garcia medverkar.
/S

Mitt 2009 i bilder - juli

Fan. för mycket att göra så alla inlägg blir en månad sena men bilder är alltid kul! Så vi fortsätter med juli.
Niklas var hemma från Kapstaden.
Karin fyllde år.
Roligaste kvällen.
Grabbarna kom upp när det var festivaldags.
Vi åkte på roadtrip. Här ser ni en sjukt stor älv.
Vi gick en massa.
Men åkte mest runt i den här röda faran. Hm...
Ida började gå i kyrkan.
I Norge stagedivar man.
Grymt bra månad, den där juli.
/Sanna

RSS 2.0