Lata dagar

Idag följde jag med föräldrarna till playan i Falsterbo. Minus alla getingar och strandflugor så var det helt underbart. Dessutom var det förvånande varmt i vattnet så det var ingen plåga att doppa sig.


Strand.

Strand åt andra hållet.

Östersjön.

Ida i Östersjön.

Ikväll väntar picknick i Västra hamnen med Albin, vilket ska bli kul så länge jag inte blir stucken av alla miljoner getingar som stormtrivs där nere(notera att jag hatar getingar).

/Idaho


Happy birthday to meeee!

Igår firades det födelsedag för fulla muggar! "Firandet" började redan i måndags när päronen bjöd mig på lunch på Gränden som är världens mysigaste ute-restaurang. Rikitgt härligt sommarväder, kycklingspett och en kall COLA (inte öl). Kan livet bli bättre?

Igår träffade jag Malin och blev bjuden på lunch/middag, sen begav vi oss till Ribban för att dricka lite vin och käka jordgubbar och vindruvor. Alldeles lysande, förutom de 10 000 getingar som förföljde oss och jagade oss därifrån.


Gränden, som väldigt passande ligger i en gränd.

Mamma på Gränden.

Mer Gränden.

Jag äter (ursäkta bildkvaliteten)

Pappa ser sur ut, men han var glad.

Limhamnsfältet. Stranden ligger bakom busken. Turning Torso återigen strategiskt placerad i bakgrunden.

Malin vid container. Det var enda stället man kunde få skugga på.

Tack för alla gratulationer!
/Idaho

Bilder från Josefins dag

Lania fotade lite igår och här nedan kommer lite bilder från gårdagen, jag håller vad jag lovar.


Middag på Hamresanden, det funkade.

Josefin fick en liten dessert från arbetskamraterna, med tillhörande sång och allt.

Sen gick vi ner till stranden och drack lite öl i solnedgången.

Rick och "Den ensamma killen".

Barn och hund.


Nu kom Chrisma hit och vi ska få de små liven att gråta till The Notebook. Kommer inte bli så svårt.
Peace.

/Sanna

Grattis darling!

Idag fyller min alldeles egna fruga 21 år år och det ska vi fira som fan när jag kommer upp till Piteyo, babe!



Alla pussar till dig!

Öl och naket

En rubrik som denna borde locka många bloggläsare, tror ni inte? Nåväl, bilder kommer imorgon men Josefins födelsedag bjöd på middag ute, öl i solnedgången och nakenbad på hemvägen. Glömde jag säga att vi åt The kaka to die for också?

Puss på er i natten

Joråvars!

De senaste dagarna har varit fyllda med sol, sol, sol och mer sol. Svensk sommar när den är som bäst! Mamsen och pappsen kom hem igår så nu är ordningen återställd hos familjen Ek. Grattis Jossan som fyller 21 år idag! Imorgon är det min tur.

Om två veckor är det dags för mig att bege mig norrut igen. Ska bli ganska kul, har nästan glömt hur lägenheten ser ut. Ser ut som att jag kommer att ha ett par dagar för mig själv också innan resten dyker upp, vilket ska bli ganska skönt. Hoppas bara att det blir fint väder så att jag kan sätta mig i solen med en bra bok och glömma bort tiden.

Nu blir det stan med mor. Svett, here I come!

Puss och kram
/Idaho

Annars då?

Jobb, sol och bad nere på stranden och film med gänget. Det var min dag.

Ibland tänker man lite för mycket och det är inte bra. Jag gillar inte tänka för mycket för då tänker man så att rätt blir fel. Eller så att fel blir rätt. Jo, jag är nog lite trött. Eller...? Ser ni hur jobbigt det kan bli?

Rätt är iallafall att Josefin fyller år idag (28 juli) och imorgon ska vi fira med att äta på Hamresanden och förtära lite vin i kvällssolen. Oh yeah.

/Sannaho

Love it

Om jag hade spenderat denna lördag hemma i Stockholm hade jag troligtvis varit på Trädgården vid det här laget. Istället har dagen bjudit på jobb i värmen, chill nere vid stranden och avslutningsvis en favorit i repris då jag och Gustav tittade på Eagle vs Shark och åt popcorn. Inte fy skam det heller!


Jag är inte sur, det är bara lite ljust.

Lite sömnig?

Vi drack upp Jens öl samt en kvarhittad en. Om ni visste vilka fynd vi hittar på rummen om dagarna.


Gustav bestiger en porlande bäck på min begäran. Snuskigt det lät.


Imorgon hoppas jag på en tur i kanoten. Alltså ärligt, en tur i kanoten.

Peace.

/Sanna

Bered väg för töntarna!

Igår hade jag en helt underbar eftermiddag/kväll. Började med thai-takeout på Triangeln med Albin och Carl. Efter det köpte de med sig lite öl och vi gick till Folkets Park där det var jättemycket folk som satt ute. Vi kom på att det var Möllevångsfestivalen och vi hann lyssna på 3 artister som jag inte har någon aning om vad de heter, men de var riktigt bra i alla fall. På väg till Golden gick vi igenom ett myller av bohemmänniskor som hade ställt ut soffor, satt på musik, sålde smycken och andra hantverk. Det var hur mysigt som helst. Världens bästa festival!


Folkets Park. Nice fontän långt där borta.

Albin som vanligt med telefonen i högsta hugg ch Carl till höger.

Jag försökte fota Pariserhjulet :P

Någon spelning. Det var dragspel med i alla fall.

På Golden lät vi Carls solbrillor färdas.

Blev annorlunda look på alla.

Personligen tyckte jag ju att min bild blev bäst!

Grabbarna shotade, men jag hade ju mitt penicillin som jag satt och knaprade på.

Ta-Ta

/Ida


Hello sunshine

Idag är jag ledig. Igår var jag hem till Rick och berättade den roliga nyheten att jag ska ut på äventyr. Han hade kommit in på den skola han sökt till i Amsterdam så vi var glada tillsammans. Seg start på dagen, blev lite sol när jag kom hem, såg en dokumentärfilm i SVT:s serie "Kärlek med förhinder" och den senaste timmen har jag tro det eller ej suttit och skrivit lite. Har haft en liten block gällande skrivandet men när jag väl kommer igång, lyssnar på en bra låt och blir inspirerad så flyter det på lite.

Den andra september blir det som sagt en tripp till Kapstaden och hemfärden sker sedan den 30 oktober. Känns grymt att få komma iväg och få uppleva något helt nytt. Okej, de senaste månaderna har varit helt galna men man får mersmak på det hela. Jag ska bo hos denna unga mannen som heter Niklas (längst bak till höger med mobilen i högsta hugg, hade tyvärr ingen annan bild på honom hehe):



Det kommer bli awesome det här, hur det än blir med praktik och shit på plats. Roligt att tänka tillbaka på den här tiden för två år sedan. Då satt jag hemma i Stockholm, lite smått sur över att jag inte skulle få åka på resa med mina kompisar eftersom jag kom in på skolan men samtigigt väldigt förväntansfull. Längtan tillbaka till London och stressad över allt som skulle fixas inför flytt och skolstart. Bilden nedan är från den dag då jag och Lania var upp till Piteyo för att kolla in Ankars. Det var tider det, mycket har hänt på de här två åren och tur är väl det.




Nu ska jag återgå till skrivandet och sen ta en promenad i kvällssolen. Ciao!

Fornlämningar

Har tänkt lite på det där ordet fornlämning. Det låter som att det skulle kunna betyda bajs, men det var bara en liten parentes. Kollade in Lanias blogg och hon hade lagt upp lite gamla bilder. Då blev jag också sugen så jag kollade in vad jag hade på hårddisken. Nedanför följer ett högst angenämt utdrag av vad som pågått i mitt liv de senaste åren.


Både jag och frugan gillar ost!

Kräftskiva hos Sara 2006.

Jag och Lania hittade ett jättestort chips som nästan täckte hel hennes ansikte.

Partyglada!

Vad fylla kan göra med folk 1.

Vad fylla kan göra med folk 2. (Ja, hon försöker döda mig med gräddfil)

Varför så ledsna?

?

Förförarblicken.

Älskar den här bilden.

Student 2006 med Turning Torso strategiskt placerad i bakgrunden.

Gustav flyttar in i sin lägenhet.

Vårt framtida hem?

Maj 2008, kvällen innan vi drog ut på tågluff.

Sanna var lite vemodig (nej, inte alls).

Kaka-To-Die-For, känner lite smått sug nu efter några månaders uppehåll.

Grattis till både Sanna och Lania som ska åka till Sydafrika och vara galna. Jag håller ställningarna i Piteå så länge, någon måste ju göra det.

Kram
/Ida

Vilken poppare jag är

För någon vecka sen kom det ett enormt stort brev adresserat till mig. Frugan hade skickat lite gott som till exempel tablettask, en chokladkaka och bäst av allt; hello kitty-godis som poppar hej vilt i munnen. Lite skrämmande med otroligt underhållande. Njut av den vackra bilden nu.



Kapstaden baby!

Nu har jag bokat min biljett!!!
Den 2 september försvinner jag i två hela månader. Det kan bli grymt, det kan gå åt helvete men åker gör jag iallafall.
Skriver mer sen. Puss

Oh the joy

Nu har jag tackat ja.
Väntar bara på en bekräftelse.
Imorgon ska jag nog boka flyg.
Jag tror jag åker.



/Sannaho

Jag vill ha!

Just nu ser jag mest fram emot sena sommardagar i Piteyo med nära och kära. Vin, musik och en solnedgångar. Grillade kycklingspett med potatissallad, häng på bakisbryggan och nattliga konversationer.

Kickoffen förra året bjöd på en riktigt rolig ikväll och nu närmar sig årets med stormsteg. Fan frugan, snart är det dags att kolla in de nya lammkötten. Can't wait. Nedan följer ett urval bilder från årets fest.


Grabbarna från vänster: Hannes, Raz, Laaawrence, Gusgus och Jocke.
Vi poserar lite inne på Lanias toalett.
Gestaltning av en sparris.
Något skumt har hänt med Lanias handskar.
Josefin leker sjörövare.
Emil gillar öl. Fast här dricker han nog vatten.
Vi vet alla vad som hände sen...

Nu ska jag hitta på något att göra. Hoppas ni får en fin kväll. Over and out.

/Sannaho




Nurå Frugan?

Sitter hemma och är uttråkad. Dagarna går fort fast ändå sakta och den förbaskade halsflussen (så kul att säga förbaskade) börjar äntligen ge med sig sådär en vecka senare. Mamsen och pappsen njuter väl sådär lagom av värmen och solen i Italien och just nu är de på vinprovning. Jag vill också vara på vinprovning! Eller ännu bättre; sitta hemma hos mig i PiteYo med frugan och en flaska vodka. Det slutar alltid bra, förutom när det slutar dåligt.

Jag kan inte fatta att jag fyller år om en vecka och om knappt 3 veckor åker jag upp igen. Tiden har gått så fort och det känns som att jag inte riktigt hinner med. Innan jag vet ordet av har jag väl en unge i famnen och huslån upp över öronen. Nu hoppas jag ju förhoppningsvis att jag blir extremt rik så att jag slipper ta lån.

Har det hänt något kul idag frugan?
Någon annan som har något spännande att berätta?

Kram
/Idaho

Dansa hjärnbalett

Jag behöver sömn men istället är det snart dags för ännu ett arbetspass, så jäkla lame. Jag är van att arbeta med människor men istället får jag sängar som mitt enda sällskap dagarna i ända. Inte direkt något socialt utbyte där inte.

Och nu börjar man borra i väggen här också... Oh the joy.

Kvällen igår var grym. Det blev promenad, solnedgång, skitsnack och cola! En av höjdpunkterna den kvällen, vilket inte säger så lite om mina matvanor nu för tiden. Jag kommer nog spy på pasta när jag lämnar det här bakom mig. Fan frugan. vilka festmåltider vi ska tillaga när jag kommer upp till Piteyo.

Jobb var det ja. Hörs senare.



Peace

/Sannaho


Flickor små

Har ni inte lärt er att man regelbundet ska byta lösenord till diverse inloggningsbara konton på internet? Tänk vad som skulle kunna hända om lösenordet råkade hamna i fel händer?

Något att reflektera över innan ni lämnar ut lösenord till lömska främlingar.

/ Främling (vad döljer du för mig?)

Dagens HippHipp

Katt i tratt.


/Idaho

Sommarlov

Innan min hemska halsfluss hann ge sig på mig så han jag med en helkväll med Albin som just kommit hem efter att ha varit konfirmationslägersledare i en månad. Vilken jävla titel alltså, tänk att ha den på CV:t!


Västra hamnen i molnig solnedgång.

Galen Albin i Västra Hamnen.

Öresundsbron lååångt borta.

Jag är Turning Torso.

Sen drog vi till Möllan. Ajajaj!

Behöver jag säga nåt mer?

Nu börjas det.

Före...


Efter!

Tequila är alltid en "bra" idé.

Inte vackert.

Tur att de bara hade öppet till 1 i alla fall.

/Idaho

Bajs bajs bajs

Jag håller på att bli sjuk, inte så oväntat med tanke på att alla redan går omkring och sprider äckliga sjukdomar omkring sig. Mår illa och jag tror ärlig talat inte att det är Ricks matlagning som spökar. Var dit igår och fick avnjuta kalkon, pasta och wokade grönsaker. Hör och häpna va, det var inte så dumt inte.

Jag ska försöka få lite sömn nu, fem dagars slit väntar. I can do it!

För övrigt har jag fått praktik på en Casting agency i Kapstaden där jag även ska hjälpa till med produktionen av en dokumentärfilm. Får se vad jag väljer, musikklubben med konserter, bandrelationer och marknadsföring eller det jag beskrev innan. Verkar som det blir en tripp till Sydafrika iallafall om allt går som jag vill.

Peace.

/Sannaho

Favorit i repris

Som vanligt blir rätt helt fel. What the fuck.

/S

Döda mig


Jag är sjuk!

/Idaho

Sanna, Gustav och Juice på nya äventyr

Hej på er! Idag har jag kämpat och slitit på jobbet, jävla skitjobb jag har. Ingen tankeverksamhet krävs vilket gör det otroligt långttråkigt och irriterande då småglinen fattar noll. Nästa sommar blir det troligtvis Hamresanden istället, mer pengar och mer folk.

Idag har jag hängt mest med min Gustav, spelat volleyboll i sällskap av Elise och Markus, sen spelat cirka hundra omgångar med biljard. Ett under att jag lyckas få ner den vita hela tiden, volleybollen däremot var jag lite mer flink i.




Lägg märke till Gustavs underbara benparad a la modebloggare.


Jag är rätt död, sömn kanske?

Peace.

/Sanna

Livet på Bibelskolan: Till minne av Gustav





I'm back

Känner att det senaste årets drama har fått mig lite ur balans, det gör det hela mycket mer underbart just nu. Sakta men säkert börjar jag komma tillbaka lite, gamla Sanna. Inte oroa sig över saker och ting, vad folk ska tycka, vem man sårar utan bara leva mer för nuet och göra vad jag själv vill. Okej, egoistiska val har val alltid varit min grej men ändå, ni kanske förstår vad jag menar.Att bo här gör att det finns en hel del utrymme för filosoferande vilket är på både gott och ont. Jag har fått lugna ner mig lite helt enkelt, välbehövligt. Bort från festandet och det konstanta men, om, kanske.

Oj, klockan är mycket och jag ska sluta sväva iväg och skriva en massa nonsens. Idag var det jobb, jobb, jobb, glass i solen och sen häng med Rick på Hamresanden. Life is good.

Puss på er i natten

/Sannaho

Igår drog vi en lina

Kanske inte riktigt men gick på den gjorde vi iallafall. Christoffer som har lite svårt för att sitta stilla har en tendens att hitta på lite skojiga saker. Denna gång spände han upp en lina som han sprang fram och tillbaka på. jag gjorde ett tappert försök jag med men det gick väl sådär. Sämst gick det nog för lilla Lania, men vi vågade testa.






Visst ser det roligt ut? Nåväl, nu har Christoffer dragit för lite ferie så jag får vänta några dagar på nästa aktivitet. Ska bege mig bort till holländaren Rick nu och hänga lite. Har just ätit en härlig tacos-middag med familjen. Så går det när Josefins Jens är på besök.

Over and out,

/Sannaho

Livet på Bibelskolan: Putetrekk






(Sorry för bildkvaliteten, min kamera är fucked och nu har den lagt av för gott verkar det som. Bajs.)


De senaste dagarna

Tänkte att ni skulle få möjlighet att bekanta er lite med vårt sommarhotell innan första inlägget av "Livet på Bibelskolan".

Det här är min favoritreceptionist, "Clint" Thomas.

Det här är Birgitte. Hon är bara 15 år och jobbar med oss. Hon gillar äpple på macka men inte smör.

Här är vår uteplats där jag brukar äta frukost i solskenet.

Här nere ligger alla rummen där vi donar hela dagarna i ända.

Här brukar jag hänga med mina polers "lärarna". Jag är deras svenska vän, klingar bra.

Vi har en egen biosal här på skolan, härom kvällen såg vi skräckisen El orfanato.

Lania blev jätterädd och kissade nästan ner sig.

Men sen kom vår nattvakt Christoffer och spelade lite lugnande musik och då var igen rädd längre.

Sen försökte han lära mig att spela lite, jag ser koncentrerad ut iallafall. Alltid något.

And these are the days of our lives.

Partey in Kristiansand

Igår var det alltså dags, min vodkaflaska öppnades för första gången sen jag kom hit. Jag och Gustav fick skjuts med holländaren Rick till Lund (inte LUND Lund utan Lund a la Pizzabagarens håla). Hemmafest med svenskar, vad fan, alla dessa svenskar. Sen blev det en vända in till staden och utgång på något lame ställe. Jag hade fint sällskap så jag var glad ändå.

Det var jag och min följeslagare Gustav som begav oss ut på ännu ett äventyr.

Så fort vi kom fram till festen hade vi en fotosession i köket med timer och allt.



Jag och Gustav ser inte spöket.

Gustav är en exemplarisk gäst som dammsuger lite.

Det här är David.

Gustav visar stolt upp "tårtan" som David bakade till Linus ära.

He likes his pole.

Rick och John börjar bli glada i hågen.

En drink.

Det festliga paret.

Jag skakar rumpan till någon lame låt.

Födelsedagsbarnet Linus i grå/blå/rosa/gul tröja.

Gustav var lite smått uttråkad och åkte hem tidigare och lämnade mig ensam.Bastard. Neee...


Det blev en grym kväll och jag tog sista nattbussen hem till vår Bibelskola där Christoffer väntade med ficklampa och bjöd på trevligt skitsnack. Som jag skrev tidigare idag har jag dock fått sota lite för gårdagens äventyr på jobbet. Har klarat av 6 dagars jobb nu och tar en dag ledigt imorgon. Har planerat att sova och kolla på So you think you can dance. Lite lagom sådär. Hoppas ni har det bra där hemma eller vart ni nu befinner er.

Peace.

/Sannaho

På släktträff i Böckerskogen

Blev släktträff i min fasters sommarhus i Båstad i helgen. Här kommer lite bilder från det.


Det var fin utsikt på vägen, även om det inte syns på bilden.

Trevligt att kunna sitta ute i sommarvärmen...

3 minuter senare...

Regn och åska.

Hund.

Bad.

Erik har världens coolaste badmössa. Den hade till och med en fena där bak!

Jag kan också bada.

Tävling. Djurläten var involverade.

Mer tävling.

Ännu mer tävling.

Vinnarlaget. Notera hållningen.

Farmor skär tårta. Notera de entusiastiska barnen.

Promenad. Notera korna.

De hade en liten egen fest. Den närmsta döpte jag till Sanna, den var så lik.

Hög med bajs.

Notera den skrattande mannen.

Peace! Notera att jag skäms lite.

Veckan som kommer har inte mycket att erbjuda, speciellt eftersom busstrejken börjar på tisdag. Jag vädjar nu: Snälla bussguden, vart du än är, gör så att busschaufförerna sätter sig bakom ratten igen och kör mig dit jag vill åka! Snälla, jag ber på mina påklädda knän (jag råkade skriva träd först istället för knän, varför vet jag inte).

Nu ska jag njuta av livet.

Puss och kram
/Idaho

Fuck

Det blev röj igår för min del, grymt roligt men eftersom jag kom hem så sent igår så är jag död idag. Bakis och alldeles förstörd måste jag bädda sängar. Inte det roligaste men so worth it. Nu har jag lunch men jag orkar inte vara social så jag har smitit iväg lite.

Bilder, bilder och lite fler bilder kommer efter att jag har slutat jobba.

Håll tummarna för att jag ska orka mig igenom resten av arbetspasset. Puss S

När Lania och Josefin sover

Borde gå och lägga mig eftersom jag ska upp och arbeta imorgon. Istället spöade jag Gustav, Frode och Christoffer på biljard (sista omgången iallafall, den som räknas). Nu försöker grabbarna döda sig själva med jonglering med bollarna (kulorna, kloten?) och jag skriver lite för er. Ska sno lite batterier imorgon så jag kan lägga upp lite bilder. Bilder is the shit.

Dagarna försvinner fort som fan, idag fick jag mitt första lönebesked. Jag kommer komma härifrån med en liten kosing, det är ett som är säkert. Nu ska jag konversera lite och bege mig mot vårt klassrum (är för tillfället flyttade till ett annat litet skyffe för en dude målar graffiti här i korridorerna på skolan. De försöker nog bli lite hippa). 
 
Imorgon kanske jag och Gustav ger oss ut på äventyr, in till byn och allt med vodkan i högsta hugg.

Puss Sannaho

Förlåt

Premiären får nog vänta tills imorgon, mitt batteri på kameran tog slut idag så jag måste gå på jakt efter nya imorgon. Kan säkert charma till mig några av receptionisterna. Nu ska jag spöa Christoffer på biljard så jag kan gå och lägga mig som en lycklig vinnare.

Imorgon blir det jobb, sex dagar i rad... tre kvar att klara av. Ska jag nog klara, ska som sagt unna mig några öl i helgen för att jag slitit så hårt ;). Övrigt då, saknar min Johanna som är ute i världen, fick ett mail idag som uppdaterade mig lite på hennes äventyr i det stora landet borta i väst. Och den roligaste nyheten idag, Anton ska flytta till Piteyo. En av mina bästa killpolare under gymnasietiden som jag ser fram emot att lära känna på nytt. Can't wait!

Puss och godnatt


Ikväll...

... kommer det första inlägget av följetången "Livet på Bibelskolan". Ses ikväll, nu blir det Family Guy i vår egna biosalong. Puss puss

/S

Tidsfördriv

Idag har jag varit inne i centrum med mor min. Det var en trevlig liten vända som tyvärr inte resulterade i ett headset så att jag kunde skypea med min kära fruga idag, men imorgon ska både det och tåg + flygbiljett till Piteå fixas. Jag är så festsugen, men det finns ingen att festa med, jag efterlyser därför en festpolare. Snälla, vi beöver inte umgås annars, bara drick lite öl med mig och var lite galen. Galet är bra.


Mamma fikar.

Min halvätna macka för intresserade.

Min nyopererade kissemons som inte vill vara med på bild.

Här bor jag.

Här bor jag nästan.

Eftersom Sanna skryter med Norges vackra natur så tänkte jag att jag måste kontra med den så kallade "Ankdammen" i Oxie. En oas för diverse fåglar, möss och knarkare. Ett riktigt bra ställe helt enkelt.

Imorgon frugan, imorgon!

Puss på er!
/Idaho


Why does it always rain on me?

Idag har det regnat som fan. Öst ner men vi fick ett litet uppehåll då vi vågade oss iväg till wannabe-ICA (KIWI) och handlade upp våra obefintliga pengar. Jag lever vanligtvis på pasta och tomatsås men idag festade jag till det med hemmagjort potatismos och biffar med fetaost. Fan vad gott det blev!

Annars har jag inte gjort så mycket på min lediga dag. Spelat biljard, tvättat och varit lite duktig, fått mail från en casting agency i Sydafrika som vill göra en intervju via skype (praktik jag sökt) och avverkat lite avsnitt av diverse b-serier. Väldigt produktiv dag, inte sant?

Jag ser fram emot ögonblicket då jag äntligen öppnar dörren till min lägenhet hemma i Piteyo. Känslan av mitt, den är ganska oslagbar. Och jösses, mitt badkar ska vi inte prata om. Jag ser även fram emot imorgon då jag äntligen ska få prata skit med frugan, can't wait darling.

Annars då? Läget? What up? Angenämnt. Kommer du hit ofta?

Kanske lite uttråkad. Puss S




Tankspridd.

Inte för att jag idag hittade en ring på ett rum och friade till Gustav (som vid senare tillfälle lämnade in min kärleksgåva i receptionen) utan för en massa annan skit. Har därför försökt hålla mig någorlunda sysselsatt. Det blev kollektiv bokläsning med Gustav. Tände ljus, hörde regnet utanför och avslutade tegelstenen jag läst i några dagar.


Gustav är helt inne i boken och försöker inte alls se så naturlig ut som möjligt.

Fin utsikt från vårt hotell.

Runt hörnet här borta brukar vi svenskar hänga bäst vi bara kan i solskenet.

Supersvenska Gustav med sina mexikanska drag.

Den senaste timmen har jag suttit och "införskaffat" mig lite ny musik. Kanske inte så ny egentligen men jag har inte riktigt hunnit med. Ny börjar jag tröttna lite på Laura Marling, Jamie Lidell och alla andra gamla förälskelser. Visst blir det lite gammalt men u i ny tappning: The Fratellis, Reverend and the makers, Editors, en massa My Morning Jacket, First aid kit, Bon Iver, Mai och the Last shadow puppets. Hoppas något faller mig i smaken.

Imorgon är jag ledig innan en ny vända med fem dagars jobb drar igång igen. Det är inte direkt slitsamt, hade gärna jobbat mera. Har för övrigt skickat iväg ett och annat mail till sydafrika. Jag tror fasen att jag verkligen vill åka. Vad ska jag hemma och göra?

Puss på er!

/Sannaho

I min ensamhet

Jag har tråkigt! Fruktansvärt tråkigt! Kan bero på att 1. Mina vänner få vänner som jag har kvar här hemma åker bort precis i samband med att jag kommer hem och 2. För att mina katter tvunget skulle kastreras precis nu och måste hållas under uppsikt hela jävla tiden.  Snart får jag väl mitt roliga, den som väntar på något gott...

Blir sjukt sugen på att köpa en biljett till Kristiansand och spendera några dagar med mina kära kamrater där, men ekonomin är ju inte den bästa så jag får observera på avstånd så länge. Ikväll bir det chill på altanen och Göta Kanal 2 i alla fall och förhoppningsvis återfår jag mitt liv snart igen.

Puss och kram

/Idaho

Tre friska själar på kvällsäventyr

Det är galet hur vackert det är ibland. Det var ingen dum idé alls (min, givetvis..  korrigering: och Gustavs...) att gå ner och lägga oss på klipporna vid vattnet. Solen gassade, vi fyllde en hink med vatten och kylde våra öl. En strandad val på andra sidan, en naken kvinna på den andra. Svanarna kom förbi och satte skräck i oss (läs:mig) och det kunde inte ha blivit så mycket bättre. Jo, lite kanske men nu ska vi inte vara såna. Det är fint ibland.


"Jätten" Gustav laddade för äventyr.

Look at my buuuckeeet!

Lania är attityd på burk.

Gustav står på en hal sten.

Sanna försöker putta Gustav men får tillslut dåligt samvete och hjälper honom.

I Norge har man inte råd med lyx-öl utan det blir Tuborg och Ringnes.

Vi filosoferar...

...filosoferar om det ligger en strandad val på den andra sidan eller bara en väldigt stor kvinna (titta noga så ser ni).

Vår buuuckeeet med lite öl kvar.

Gustav gör sig som vanligt till för kameran.



Plötsligt fick vi syn på en massa läskiga maneter som omringade oss.

Jag sitter på en sten i vattnet. Vet dock inte riktigt vad jag sysselsätter mig med.

Svanarna som kom förbi en vända. Hemska djur.

Imorgon blir det jobb igen, två dagar till så har jag en ledig dag. Spelar egentligen inte så stor roll eftersom det känns som att jag är ledig mest hela tiden. Hade dock inte bangat på en utekväll på Trädgården ikväll. Nåväl, här är nu.

Puss puss på er!

/Sannaho

Hur fördriver vi tiden bland Jesus vänner?

Jo, med hjälp av tegelstenar. Nej mina vänner, nu tänker ni fel. Du skall icke kasta tunga föremål på guds arbetare. Nej, jag menar givetvis böcker på cirka 600 sidor. Josefin släpade med sig tre böcker av Stieg Larsson som vi i "familjen" nu i tur och ordning plöjer igenom. Eftersom jag kom sist till hotellet innebär det även att jag står sist i kön till böckerna men igår blev det äntligen min tur. Spännande läsning må jag säga som gör att dagarna går allt mycket fortare.

Solen lyser på oss för det mesta, fräknar ploppar upp med jämna mellanrum och jag ligger rätt bra till mellan Josefins kräftbränna och Gustavs afrikanska gener. Vi kämpar som sagt och klär oss var dag i strandkläder för att bege oss upp till den stenbelagda altanen. Det blåser för mycket nere vid vattnet, vi trivs bäst här, där vi kan lukta på blommorna.

Imorgon blir det jobb, jobb, jobb och därefter har vi planerat öl i solen nere på klipporna. Livet är inte så dumt trots allt.

Over and out.

/Sanna

For you my love



Killen ovan träffade vi i Bordeaux på den galna middagen som vi blev inbjudna till av vår host. Han tillsammans med 4 andra killar gick som i ett koppel efter mig hela kvällen. Han har som ni ser getskägg och är typ hälften så lång som jag. När vi åkte hem kom han fram till mig och ville prata. Glad i hågen snackade jag på när jag plötsligt upptäckte att han hade något som stack upp ur hans jeansficka. Jag lyfte på tröjan och där låg det 6 gafflar. Han hade alltså stulit gafflar från restaurangen där vi åt. I hans andra ficka låg ytterligare 6 gafflar. Hans ursäkt för stölden var för att han var en fattig student som inte ägde några bestick. Sen kan man ju fråga sig varför han inte passade på att haffa åt sig några knivar medan han ändå höll på, men lycklig var han i alla fall. Sen tvingade han mig att ta en bild på oss tillsammans.

Bara en liten anekdot sådär på kvällskvisten. Saknar dig frugan, livet är inte detsamma utan dig. Det är jävligt mycket tråkigare måste jag säga, men det löser sig nog ska du se. Snart kommer jag ha skype och headset i högsta hugg och då kan vi prata heeeela tiden.

Nu film.

Puss
/Ida

Jag saknar!

Det är fan jobbigt att vara ifrån varandra. Någon jag har sovit bredvid i en månad, som jag har skrattat med konstant i två år nu, som jag kan lita på fullt ut och som alltid finns där. Fan frugan, även om du inte är här så är du här ändå. Du förstår precis vad jag menar. Det är ändå tomt och ingen avslutar mina meningar så jag måste förklara det mesta vilket är jobbigt. Jag förstår inte hur jag ska kunna vara ifrån dig så länge, ska ringa din mamma och övertala henne att köra dig till Göteborg iallafall. Jag kan vara rätt charmerande om jag vill. You and me, babe.



Livet här på bibelskolan går vidare. Idag flyttade min nyfunna vän Elise ut från klassrummet vilket jag tycker är trist som fan eftersom vi kom riktigt bra överens. Vi jobbar ju tillsammans fortfarande och hon har lovat att hänga här. Får åka och hälsa på henne annars i nya lägenheten. Och fisken Jack tog hon med sig också, så tooomt.



Börjar dock tröttna lite på all den är kristendomen runt omkring mig. Är det inte Jesus som kan gå på vattnet så är det präster hit och dit. Det är som sagt väldigt intressant att få höra saker ur deras religions perspektiv men tyvärr hamnade jag i en diskussion härom dagen med en person som jag tycker om. Grym kille, sen började vi prata om hans tro och där försvann den bilden.

Jag respekterar hans tro och val, därför känns det så fel hur en människa kan säga "Du kan ha ett så mycket bättre liv". Men jag är nöjd med mitt liv svarar jag (ett liv som han för övrigt inte vet ett skit om). " Men du kan få det så mycket bättre, jag vet". Varför kan inte han respektera mitt val jag har gjort här i livet? Well, det gjorde iallafall att bilden av honom förändrades. Trist som fan.

Vodkaflaskan är ännu oöppnad, jag kommer komma härifrån som en ny människa. Detoxad och full av guds ord. Kanske inte så troligt men rikare om inte annat. Har endast 8 lediga dagar kvar nu och jag drar härifrån den 11 augusti. Hemma i Sthlm hade jag inte haft kvar ett öre i slutet av sommaren.

Sydafrika nästa? Kanske... kanske inte.

Puss på er, over and out

/Sannaho




Livet på bibelskolan: Familjen fäller tårar

Som i alla familjer förekommer det stunder präglade av både glädje och sorg. Trots min icke befintliga empati för djur kunde inte ens jag hålla tårarna tillbaka då jag såg denna filmen på youtube. Givetvis var jag tvungen att tvinga Lania att titta på den då hon vanligtvis brukar grina till det mesta. Ack så rätt jag hade, även hon stämde in i tårfällandet(?).

Titta själva på klippet och joina familjen på en gråtstund, här på Kristiansand gör vi nämligen det mesta tillsammans...

http://youtube.com/watch?v=g-2S7ZML_8U&feature=related




Livsviktigt!

Goddag kära vänner. Under vår resa delade jag och Sanna en del frågor som vi tänkte ställa på bloggen. Det blev av någon anledning inte av. MEN, idag hittade jag frågorna och tyckte då att det var ett lysande tillfälle att fråga. Svara gärna i kommentatorsfältet om ni vet svaret på dessa frågor.

1. Två stycken i den skandinaviska versionen av So You Think You Can Dance såg ut som att de skulle kunna vara ett par. Jag minns att det var en lång blond kille, men har glömt vad de hette. Är det någon som vet om de är eller någonsin var ett par?

2. Det här kan verka som en extremt blond fråga, men i något berusat ögonblick ställde vi oss den. Varför firar vi Sveriges nationaldag?

3. Är det "Finska Kriget" samma som det "Finska vinterkriget"?

4. Hur mycket pengar har Fredrik Ljungberg?

5. Vad händer med Svennis nu?

Det var alla frågor för den här gången. Jag hittade även en konversation som jag hade skrivit ner.

Om anklever:
Sanna: Lever är ju lite äckligt!
Ida: Den får ju ta all skit, varför vill man äta den?
Sanna: Den får ta allt piss.
Ida: och alkohol.
Sanna: Så sant.
Ida: Fast iofs, ankor kanske inte dricker så mycket alkohol.

Humorn sitter definitivt där den ska.

/Idaho

RSS 2.0