Vandrarhemmet Ida Ek AB

Juha på luftmadrass och Emily på bäddsäng. Min lägenhet är i missär, men det gör inte så mycket egentligen för att det är ganska mysigt med sällis. De kunde fan inte ha valt en bättre helg att komma upp. Sol och grill och fest och massa kul. Jag funderar på att öppna upp mitt hem för helt främmande människor, mot betalning såklart! Det är kanske det jag ska göra i sommar.

Lite bilder från förra helgen.


Stämsång is the shit man!

Hemvändarfest på Kåren.

Jag fikar lite, sittandes på Gustav.




Jag skrattar faktiskt inte, utan håller på att bli strypt.

Wiiiie!

Jesper hittade en hjälm och det var nog tur med tanke på hur många gånger han föll.

/Idaho

Familjen på semester

Happ, dagen efter då. Dagen efter borde nästan vara the dag liksom. Ni fattar. Jag och Ida var hungriga så vi tog en promenad ner till MAX. Såklart. Köpte med en burgare till Juha som även fick stöldgods i form av en liten keps med texten Minipolis (eller något liknande).


Emily var sjukt avundsjuk på keps och burgare men Juha ville ha allt för sig själv. Snål typ.

Familjen på semester. Gänget drog ner till stranden för lite kvalitativt häng i solen. Varmt!

Emil är cool och hade jeans på sig längst av alla.

Jesper har kommit till Piteå! Han har blivit lite äldre på senare dar.

Så har nördarna funnit varandra!

*Hemlig hemlis* viskar Gustav till en rodnande Jesper.

Emily visar hur man ska bada.

Kallt vatten.

- Här ska smörjas, säger Emily och smörjer för glatta livet.

Sen blev det Öppen Scen på bryggan. Jesper var först ut.

Han dansade något spansk för oss och hoppade snabbt och glatt.

Efter strandhänget blev det grill på Ankars där vattenkrig och cowboys fanns med. Juha har intagit sin ställning och stickar nog va...

Männen myser bäst själva verkar det som.

Sen slog Ida Emil och då ville ingen leka längre.

Fast jag ljög lite för alla gick hem och myste med Robinson och en massa filmer. Fast vi var team Jarmo så vi förlorade väl lite. Men annars var det en perfekt dag och nu är jag äntligen hemma. Min säng har aldrig sett mer inbjudande ut. Så jävla billig som bjuder ut sig bara sådär. I like.

Godnatt.

/Sanna

Ladda, människa!



Jag göööör. Till denna såklart!

/Sannahohoho

Imorgon händer det!

Ännu en dag har passerat och kvälllens höjdpunkt är vi nog alla ense om - Idas goda bröd! Jojomen men nu är det ju såhär, den finns en bar som måste bli tömd imorgon. Så vi laddar med grillning och sen blir det åka av. Folk färdas från hela landet för att få vara med om detta. Tji fick ni som sitter hemma och missar galenskaperna.


Sol har vi också. Emellanåt. Ida och jag hängde på stranden för några dagar sen.

Och lite i vattnet.

Idag hade vi storfika på Kåren. Tillslut var det bara några tappra själar kvar som däckade i soffan.

Men de laddade ju bara krafterna för detta såklart! Juha ser ut att må lite illa.

Ida aka "Mamman" aka "Bosse" tittade på på avstånd.

Så vi lever och frodas, ni vet. Dagens citat stod Emil för: "Jag har fotografiskt kukminne." Frågan är vad han ska med det till. Anyways, godnatt!

/Sanna

Och äntligen är favoriterna tillbaka!

Det känns himla fint att gänget är återsamlat igen. Underbart god middag, häng och sen Kalles på det. Jag bara längtar till grillning och bartömning på fredag. Nu är det the end på något sätt, nästa år kommer allt vara annorlunda. Så det blir till att njuta nu innan det är för sent.

/S

"Större potential i Tomas kalsonger"

Jag är fortfarande helt fucked efter helgen och det är sisådär kul. Speciellt med tanke på att jag har en deadline idag och jag hade planerat att göra allt igår. Men det gick ju inte direkt.

Har kollat lite på det här Draknästet på SVT Play. Folk får pitcha sina idéer/uppfinningar till några rika investerare. Man kan lära sig en hel del faktiskt. Mest vad man inte ska göra hehe. Gillar vissa citat som kommer ibland hehe, därav min fina rubrik. Det syftade inte på helgen alltså.

Jag dör ett tag till då. HEJ!

/S

Bästa kvälleb ever

jag älskar ida! Ida är min"
/S

Det lever, det lever!

Jo, det känns som att Ankars har vaknat ur sitt ide. På kvällarna hörs hög musik från olika håll, skratt och högljudda skååååål som ekar i kvarteret. Vet inte om det beror på att våren/sommaren är här eller om det är för att fyllegänget har återvänt. Jo, det är hemvändarhelgen där gamla studenter kommer tillbaka och super järnet i några dagar så imorgon blir det grillning för hela slanten och fest på Kåren. Awesome.

Ikväll har jag och Frugan storslagna planer som säkert kommer slå morgondagen med hästlängder. Ciao!

/Sannaho

Haha love it!



Den här reklamen är så jävla bra. /S

Jag älskar sommar!

Det är så jävla ljust här hela tiden. Dygnsrytmen kommer ju förstöras totalt om man ska vara här en stor del av sommaren. Har insett hur lyxigt det är att bo precis vid vattnet. Frugan och jag låg på stranden för några dagar sen och då togs även säsongens första nästan-dopp.

Ikväll blir det final i American Idol. Vi är team Chris. Den andra duden är ju sååå fel. Finalen till ära tänkte vi också baka brownies. Livet är för jävla härligt ibland!

/Idaho

Gangsta for life... eller?

Gick in på aftonbladet och läste om en dude som flytt med sin fru efter att banken råkat sätta in 50 miljoner på deras konto. Till denna artikel fanns en liten undersökning där det svenska folket får svara på frågan:

Vad skulle du göra om du kom över mycket pengar som inte var dina?
- Fly landet och starta ett nytt liv
- Spendera rubbet
- Skänka allt till välgörenhet
- Behålla men inte röra pengarna
- Kontakta banken

Jag trodde såklart att de flesta hade valt att kontakta banken. Så går det till i Sverige, rätt ska vara rätt. Typ. Sen glömde jag iof att gräset alltid är grönare på andra sidan och att vi svenskar aldrig är nöjda. Mer ska vi ha! Såklart... 45 % hade givetvis valt att de skulle fly landet och starta ett nytt liv.

Jag valde att jag skulle behålla pengarna men inte röra dem. Istället skulle jag nog avvakta lite och se om någon kontaktar mig. 50 miljoner är ju ingenting. Kan knappt få ett snygg lägenhet i NY och London för det liksom, Mer ska jag ha!

Avslutningsvis vet vi alla hur pålitliga aftonbladets undersökningar är. För jag är ju en sån fegis och skulle nog inte vågat behålla pengarna. Jag som alltid trott att jag skulle bli en grym gangsta-tjej som hade hundra bitchar i fängelset. Fan vilket nederlag.

/Sanna


Det är en gång...

... en kille som heter Simon Norrsveden. Han har en galet bra och finurlig blogg.

Hehe, det här inlägget skrev han nyligen. Bra kille den där Simon.

/S

Just fucking perfect

Det finns en dag denna termin då jag kommer må skit. En dag som är reserverad som en bakisdag. En dag då jag troligtvis inte kommer gå utanför dörren, knappt gå upp ur sängen. En dag då jag har gått all in och kört en samuraj-fylla kvällen innan.

Och vad fan händer? Jo, givetvis lägger min lärare i distanskursen Event och musikmanagement en jävla hemtenta kl 10-18. As if. I bästa fall är jag fortfarande vaken klockan 10, smått full och redo att skriva en vg-tenta. *Håller tummarna*

/Sannaho

Jag upphör aldrig att förvåna mig själv

1. Jag sitter och PLUGGAR!
2. Jag har varit vaken sen KLOCKAN 9!!
3. Jag lyssnar på EMINEM och lyssnar faktiskt på TEXTERNA!!!

Lär ju inte hända igen.

/S

Ibland är jag glad att jag inte bor i en "studentstad"

- för gud vet vilket hemskt levnadssätt man skulle ha.

Bild: Tagen i Flogsta - Uppsala.
Från Tjuvtittat.se

Fan vad sugen jag blev på en öl då. Damn.
/S

You did good

"Jag har nu läst dina PM från samtliga artiklar på Eventkursen och du har gjort ett väldigt ambitiöst arbete med mycket bra analyser och personliga reflektioner. Bra struktur och väldigt bra analyser. Du är godkänd på detta moment i kursen."

Ibland känns det allt bra att vara grym utan att ens försöka. Plugga? Näää, säsongsfinal av desperate housewives såklart.
Hej svejs.

/S

Bara för er!

Låg nere på en filt på stranden i solen idag och lyssnade på Radioskugga - Studentradion. Fick ett härligt musiktips som jag passar vidare till er. Enjoy.



Gonatt.
/Sanna

Another day in paradise.

Igår var det vårsittning på Kåren. Gustav och Raz kom hem till mig och förfestade lite. Sen begav vi oss iväg till eftersläppet och ja, det var väl som en vanlig kårkväll. Det var ju sittningen som var "grejen" för kvällen men som vanligt här uppe så är det alltid drama så kommer i vägen. Inte för min del denna kväll men det går fan inte att undkomma.

Som jag längtar efter den dag då inte småsaker ska göras till enorma problem och vi lämnar dessa mellanstadiefasoner bakom oss. Men nog om det, jag hade en trevlig kväll som avslutades med varma mackor hemma hos Gustav och lite Whose line is it anyway på det. Mycket bra.


Kärlek.

Gustav står på en grill.

Jag drömmer om att få genomföra "Plankan" från Robinson. Här övar jag balansen och ser lite smått skräckslagen ut.

Gustav smyger med något i busken.

Dans på Kåren. Jag gillar Rasmus moves hehe.


Gustav får Dennis slips...

och ser lagom nöjd ut.

Nu ska jag promenera lite med Frugan och sätta mig i solen och avnjuta en dag i slackerns tecken. Ciao!
/Sanna

Varför?

Varför inte?

/S

Det trodde ni inte va?!?

Att jag kom hem från skolan för några minuter sen... Jojomen. Jag har tillbringat kvällen på skolan i sällskap av Dennis och Gustav samt lite annat "löst folk". Och vad produktiv jag har varit! Att det skulle ta tre år innan jag gjorde som riktiga studenter gör inför examinationsperioder kanske dock inte är så duktigt - men bättre sent än aldrig.

Föresten, kommer ni ihåg att jag jobbade med projektet Kontor 2019 under min praktik? Anyways, idag ägde vernissagen rum och jag satte alarmet på 08.15 imorse för att slå på nyhetsmorgon på fyran. Där fanns nämligen en intrevju med min boss om utställningen. Galet coolt! Titta här.



Nu sömn. Imorgon fest.

/Sanna








Grattis mamma!

Min morsa är cool och springer marathon och grejer. Nu senast tog hon guldmedalj i sin klass i Kungsholmen runt.
Hon är allt bra min mamma.

Morsan i mitten.

Synd bara att hon kom på att hon gillar att springa för två år sen. Så jävlig som jag var i mina yngre dagar hade det nog varit passande för hennes skull att ge sig ut på långa springturer för att slippa mina rackartyg. He he.

/Sanna

Ny mobil kanske?

Min kära telefon har fått fnatt och visar inte namnet på den som ringer. Så de personer jag pratar relativt ofta med nu har jag lärt mig de två sista siffrorna i numret på. Men ibland funkar det inte riktigt.
- Tjenare! säger jag.
-Hej! säger han (slutar på 54... så jag tror det är Calle som ringer)
- Hur är det? Allt bra? (Hm, låter inte som Calle. Är det brorsan?)
- Jo det är bra vet du, säger jag. (Undrar fortfarande vem jag pratar med)
- Bra, har du lust att vara med i min fokusgrupp imorgon? (Aha, det är Ali)

Börjar bli lite irriterande nu.

/S

Älska folk med för mycket fritid!


/Sanna

Freakin Jingle Bells!!! from Mark Pfeffer on Vimeo.


Inspiration, baby!

Det tog sin lilla tid men nu ligger det en mapp på skrivbordet med namnet inspiration. Det är så ofta jag kommer över små bilder eller texter som genererar idéer - som coola saker att tillföra ett evenamang eller liknande.

I framtiden kommer det säkert hända att man sitter där med en uppgift och behöver lite inspiration för att skapa något utöver det vanliga. Vad är då bättre än en massa bilder som en gång i tiden fick fart på kreativiteten?







/Sanna

Är det bara jag?

Christina Appelgate pratar om att hon opererat bort sina bröst på grund av bröstcancer och säger något om att de ändå gör snygga bröst nu för tiden.
Oprah - Before we take a look… eh … pause…

Är det bara jag som tycker detta är kul?

/S

Milano - Part III

På fredagen begav vi oss ut till designmässan. Cirka 24 hallar (hela stockholmsmässan motsvarar typ en hall) och vi försökte titta på så mycket som vi bara orkade. Det är så sjukt ansträngande dock och efter några timmar gav vi upp.

Bara byggnaden är galet cool.

Jag tittade väl mest på montrarna och hur företagen utnyttjade sina rum. Presentation, om de involverade gästen, bidrog med något unikt etc. Vanligt upplevelsetjafs. Men ibland fastnade man för lite annorlunda saker. En galen krona till exempel.


Snyggt snyggt.



Wohoo, svensk design!

Här kunde man gå och så blev ens fotsteg til rosenblad.

På hemvägen råkade vi som vanligt missa vår station och hamnade fel. Men ändå rätt för vad hittade vi här om inte slottet vi "letat" efter i några dagar.


Parken var roligare så vi hängde där ett tag istället.



När vi kom hem lagade Antonio middag åt oss.

Sen hämtade hans kompisar upp oss och vi åkte ut till Aurora, utanför Milano på en studentfest. Grym kväll!



Sista dagen innan hemfärd begav vi oss till lördagsmarknaden vid Zona Tortona. Väldigt mysig marknad och inte samma skit överallt som det brukar vara på såna ställen.

Jag hittade en rolig nötknäckare.

Men roligast och galnast var denna dam som hade en massa härliga gamla saker. Jag köpte en fint armband och Cissi shoppade loss på smycken hon med. Här bakom bilen satt en dude och rökte på för kung och fosterland.

Det var Milano det, and I'll be back.

/Sanna


Dagens filmtips

Söndagsfilmen denna vecka blev The boy in the striped pyjamas (2008). Jag pallar inte förklara och skriva om handlingen  men då är det tur att internet finns. Här snor vi hej vilt.


Under andra världskriget tvingas åttaårige Bruno att flytta från vännerna och tryggheten i Berlin till "landet", där hans far är befälhavare över ett koncentrationsläger. Detta håller familjen dock hemligt för Bruno, som på egen hand upptäcker sina nya omgivningar. Här lär han känna Shmuel, en jämngammal judisk pojke som är fånge på lägret, och en vänskap uppstår mellan pojkarna.

Det råkade jag rippa från Filmtipset.se. Ops. Men anyways, filmen var grym så titta på den, grina och snora ner er bäst ni vill. Godnatt.

/Sanna

The show must go on

Igår arrangerade vår vän Ali en filmfestival så det blev till att bege sig till Acusticum för att avnjuta en dokumentär från 70-talet. Det handlade om the Rolling Stones och ett gäng rockmusiker spelade musik till vissa avsnitt i filmen, Galet stämningsfullt.

Akt två var en samling kortfilmer, som några gamla stumfilmer och David Lynchs galenheter, som ljudsattes av olika band på skolan. Och dansarna var med på ett hörn också. Jäkligt grymt jobbat av Ali, äntligen något annorlunda.

Ida var lite trött på att sitta inne i Blackboxen och går ut i foajén i pausen för att sitta. Variation förnöjer.

Middag med Frugan och sen joinade grabzen oss. Konstigt nog hamnade vi framför singstar. Det lät inte direkt vackert, bäst var Ain't no mountains high enough.. den går till historien. Ska se om jag kan lägga upp den sen,

Sen var killarna tvugna att vara lite manliga för att väga upp sångsessionen.

Andreas lyckades givetvis ha sönder sina glasögon. Det slår fan aldrig fel.

Men hemmafrun Ida har tejp och lagar och fixar.

Dagens mission: hjälpa Ida att panta flaskor. Lagom ansträngande.

/Sanna

Boys will be boys

Är ruskigt irriterad just nu. Spindeln i taket får agera substitut för den egentliga orsaken. Hur fan får man bort skitinsekten, jag når ju inte! Nu skulle man haft en låååång flugsmälla alternativt en harlem globetrotter typ.

Nu kryper den mot köket. Awesome. Nehepp, nu kommer den tillbaka mot sängområdet igen. Jag orkar inte mer!!! Vad fan har jag gjort för att förtjäna en spindel i taket?

/S

Pucken är lös!!!

Fan, dagarna bara försvinner här uppe. Snart är det helg men för mig känns varje dag som en lördag och inte ska väl jag klaga inte.

Dagens mission var att spela badminton och det gick väl sådär. Varken jag eller Ida gjorde vårt livs set om man säger så. Är det set i badminton? Bra där.

Anyways, kvällen tillbringades hemma hos Tobbe med Idaho, Gustav, Andreas, Torben, Tobbe och hans katt Emo (aka Lilly). Det var hockey vet ni. Inte för att någon som läser den här bloggen gillar sport men vi vann iallafall så nu kan ni sova gott.

Om det är något som jag älskar men samtidigt irriterar mig på är det kommentatorer som är jävla värdelösa. Men så får man vissa liners serverade som "Han lägger rabarber på pucken" och då är allt förlåtet.

Ni får en favorit i repris hörrni, bara för att jag är så snäll. Liiite bättre om ni söker på spotify men give it a go. Godnatt!



/Sanna

Mitt år som globetrotter

Året är 2005. Jag är nyss hemflyttad från ett år i London och undrar vad nästa äventyr blir. Jag är mitt uppe i att planera en resa till sydamerika men sen kom det där brevet. Brevet som sa att jag skulle flytta till Piteå och studera. Så jag hamnade här uppe och trodde att mina dagar ute i vida världen hade satts på hold. Men icke! Som jag har rest under ett år. Damn.

I Maj 2008 började det med tågluffen med frugan tog mig till en massa spännande städer. Sen kneg i Norge, Kapstaden på det och Milano som avslutning.


KÖPENHAMN!

BERLIN!

AMSTERDAM!

BRYSSEL!

LONDON!

PARIS!

BORDEAUX!

BIARRITZ!

BARCELONA!

MALAGA!

KRISTIANSAND, NORGE!

KAPSTADEN!

MILANO!
Så nu väntar ett lite lugnare år med en flytt till Malmö som höjdpunkt. Oh yes.

/Sannaho

Kontakter är allt

Niklas säger (23:50): what up!!!!
Sanna säger (23:50): tja tja! kom precis tillbaka till piteyo vet du
Niklas säger (23:59): soft
Niklas säger (00:00): jag har pratat med USA
Niklas säger (00:00): kollat visum och grejer
Niklas säger (00:00): det verkar inte så svårt ändå
Sanna säger (00:00): du har pratat med usa haha

Niklas är bra. Niklas gör.

Nu är jag tillbaka. Planer inkluderande kladdkaka är redan gjorda. Nu ska vi göra bra skit av det här!
/S

Äckligt grym lördag

Jo så var det faktiskt. Mötte upp Juha vid Zinken och sen letade vi rätt på hans nya bromance som heter Johan. Vi joinade han och hans kompisar för lite häng i Tanto. Trevligt gäng.

Grabbarna "spelade" fotboll.

Nästan en Josefin nr 2.

En spirande bromance. Johan is the shit.

Oskar och Josefin kom förbi!

Josefin nr 1.

De tappra själarna (Johan, Juha och jag) begav oss vidare. Jag övertalade dudsen att Fasching is the shit på lördagarna. Med hjälp av min charm (och en liten lögn) så gick vi förbi evighetskön och kom in, sen blev det dans resten av kvällen.

Lokalen fylldes på jäkligt fort och snart var dansgolvet i full gång.


Jag fotade dansgolvet. Inte killen.

Grym kväll och en perfekt avslutning på vistelsen här hemma. Nu beger jag mig upp till Piteå igen då. Hej!
/Sanna

Skepp o Hoj!



Det här hände två helger i rad på samma ställe!

Verkar som att våren har kommit till Norrland nu, eller man kan ju hoppas på det i alla fall! Ankars har vaknat till liv igen och än en gång inser jag att det faktiskt bor en hel del människor på området. Det är bra, mycket grill ska det bli...och mycket sol och sådär..aah livet är bra när det är sol!

/Idaho

Valborg i Uppsala

Jösses, jag känner mig som en gammal tant. Det bara värker i hela kroppen och jag har komiskt nog träningsvärk. Från vad, undrade pappa. Från att bära alla systemetkassar och övernattningssaker runt hela Uppsala, svarade jag. Spritbärarn. Anyways, Festivalstämning överallt, Uppsala på Valborg is the shit.


Vi hittade tillslut till Ekonomikumparken. Livemusik, sol och sjuuukt mycket heta människor. Vi joinade Johanna Wham och hennes klasskompisar.

Jossan tog ett fint kompiskort på mig och Johanna. Hon kanske hade lite svårt att fokusera på objektet... too much Asti för henne alltså.

Men hon var lika glad för det!

De andra drog på champagnegalopp men vi hängde kvar och stötte på lite Upplevelsefolk. Massa piteyomänniskor överallt, det går inte att fly från oss.

Jag skålade på något märkligt sätt. Hade drömt natten innan att min vinbox gick sönder och jag hade panik i drömmen. Mycket riktigt sker det i verkligheten sen. Synd alla mina sanndrömmar ska involvera såna småsaker.

Mest underhållande denna dag var denna duden som fastnade i sin stol. Han hade ett himla problem med att komma loss. Men vi fick oss ett gott skratt iallafall.

Så jävla bra.

Tillslut kom han loss och satt och pustade ut.

Vi röjde på, utan lunch. Smart Hans.

Vi stötte på upplevelse-Hanna och Mia + deras vänner som köpte glass åt alla.

Efter ett stopp på MAX senare var det dags för grillkväll och häng på Studentvägen. Tilde piffade.

Juha piffade inte.

Tog inte så mycket bilder under kvällen för jag var väl full och hade bättre saker för mig. Men Wham och hennes kompisar dansade för oss. Något med en kanin va?

Tilde är som vanligt lika populär bland småkidzen. Hehe.

Hamnade på lite olika korridorsfester och joinade tillslut några på efterfest. Vi sjöng till en massa gamla låtar (Boys II men såklart) och festade till in på småtimmarna.

Som vi sjöng.

Vi hittade lite lammkött på vägen som fick följa med.

Sen runt fem på morgonen då vi var på väg hem till Johanna fick vi i berusat tillstånd en lysande idé att bege oss hem till Stockholm. Finns det något bättre än att vakna upp i sin egen säng efter en dags festande? Näää. Så vi hämtade våra saker i lägenheten, FÖRSÖKTE FÅ MED JUHA HEM, och liftade till stationen och tog första tåget hem vid halv sju. Kom hem runt åtta imorse och sov ca 3 timmar. Inte undra på att jag är helt fucked,

Well, imorgon siktar jag på att vara som ny (nästan) och bege mig till Djurgården med Jossan och hänga med Oskar innan han blir spanjor. Ciao.

/Sannaho

RSS 2.0