DU kan va sjuk

Fast egentligen är det ju jag som sitter hemma, snorar, hostar och tycker synd om mig själv eftersom jag till och med hade feber idag! Jag har aldrig feber. Kan iof bero på att jag inte äger en termometer och istället oroar mig för att jag har hamnat i ett tidigt stadie av klimakteriet typ.

Försöker börja med den ena rapporten i populärkultur-kursen. Ska analysera en reklam har jag bestämt mig för med feministisk teori som grund och med hjälp av klassiska semiologiska verktyg. Exactly - jag vet inte alls vad jag sysslar med. Smart att börja några dagar innan skiten ska in, speciellt med tanke på att den utgör 1/3 av betyget.

Anyways, jag börjar sakna min fruga lite men snart är det bryggdagar för hela slanten.

God natt då.

/S som i sjukling

2216 kr och 57 öre

Wohoo. Så mycket pengar är Norge skyldig mig. Awesome.

/S

Ro ro båten

Stockholm är så jävla varmt Jag dör! Men det är så nice med sol - bara det finns vatten i närheten. Har en stor sjö cirka 5 min bort här hemma men det är småbarn överallt. Av denna anledning brukar familjen oftast dra till Dalarö och steka. Det är precis vad vi gjorde idag.



Min mamma - Fota rötterna, Sanna!
Jag - Varför ska jag fota rötterna, mamma?
Min mamma - Det påminner om min barndom.
*Awkward silence*


Nu är det tennis vet ni. Wimbledon och våran Söderling kommer krossas. Gotta go.
/S


Bildkavalkad!

Jävla kväll igår. Som straff fick jag en helt up fuckad hals så jag är hemma denna lördag. Men gårdagen räknas nästan som två utgångar så jag kan nog nöja mig med en lugn hemmakväll. Bilder:


Grillfest hos Cissi. Värdinnan har strikta regler gällande sport på förfester men vi fick tillslut sätta på ljudet.

Josefin var på plats.

Mums! Alla luktade vitlök sen, but so worth it.

Grillmästaren Jonas kunde vända på mina spett.

Vi lekte en lek. Otroligt komplicerad.

Folk var tvunga att springa runt träd och grejer.

Jag hade ny tröja, love top shop!

Somliga var mer party än andra.

Sen kom Gus och det lyckliga paret. Så jävla kul att ses igen. Har saknat sambon men nu stannar hon i Sverige. Wohoo.


Sen drog vi till Debaser Slussen och hade väldans roligt.

Krister och Vera kom och joinade oss.Lååångt finger. Tillhör?

Inomhus var det galet. Varmt och dansant. Jag verkar ha sett ljuset.

Jag träffade på Henrik (vars glasögon jag trampade sönder när vi hängde lite under gymnasietiden).

Sen gick jag och H, slog oss ner vid kajkanten och bestämde oss för att se soluppgången. Henrik hade gitarren med sig vilket gjorde att alla möjliga typer slog sig ner och hängde lite i sensommarnatten.

Har inga bilder på en dude som kom förbi men anyways så grät han. Var ledsen för kärlekens skull. Sen kom hans ex och hennes nya kille som skulle slå ner den gråtande duden som satt med oss. Det var hans födelsedag och det var så sorgligt. Men den galna pojkvännen försvann tillslut och vi sa grattis flera gånger för att trösta. Typ.

Solen kom fleeeera timmar senare.

En tjej kom förbi och försökte sjunga låtar. Så läskigt full men rolig att skratta åt - speciellt när hon sjöng Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind. "Ren som en hynd". Näää, ren som en blomma var det va?

Jag joinade två grymma dudes och gick och köpte frukost. Sen satte vi oss i solen och Henrik anslöt han med sen.

Vi var inte ensamma att köra en helkväll/morgon.

Klockan 08.00 ramlade jag in här hemma. Imorgon ska jag troligtvis bege mig till Johannas mansion och sola/bada. Peace!

/Sanna

Starkt jobbat!

Nu har jag varit vaken i 24 timmar. Galet. Samma ord passar perfekt att beskriva kvällen också. Har aldrig varit med om något skummare men I like! Stockholm är så fint ibland! Har avnjutit en soluppgång med en gammal flamma (får man säga så) och en massa främlingar. Nu ska jag försöka sova. Hej!

/S

Så kan det gå när inte ditt hjärta tycker om dig

Det är ju helt stört. Michael Jackson är död. Folk bara börjar dö runt omkring en som man ändå har en viss relation till. Nu pratar jag inte om släktingar och dylikt utan syftar på de kända personligheter som tuppar av. Vanligtvis är det alla dessa äldre, gamla svenskar som är stora ikoner för de äldre generationerna. Men så börjar andra försvinna nu då.. Heath Ledger, Michael Jackson... såna som man själv har koll på. Speciellt Jackson, säga vad man vill om all den skit han gjort men musik - det kan han. Kunde han.

Men ikväll är det fest. (För er som tycker det var okänsligt kan jag lägga till "men så kommer ändå hans musik göra honom odödlig, blablabla).

/S





Äntligen!

Orkade tillslut ta mig iväg till frisören och fan vad bra det blev! Precis lagom nyans, inte för att ni säkert ser någon skillnad men jaja. Vart tvungen att ego-föreviga detta moment. Så nu är jag fin och redo för en helkväll imorgon hehe.


En annan rolig sak är att jag idag ringde hem till Malins föräldrar för att höra när min kära vän kommer hem från Australien. Och vem svarar om inte Malin själv?!? Så imorgon kommer även hon joina oss med pojkvännen Ian hemma hos Cissi. Grillfest står på agendan med hela hennes klass som jag träffat förut och lite annat bra folk. Älskar att grilla! Och sen fotboll på det. Life is good, man!

/Sanna



Hum hum i Humlegården


Jag och Jossan möttes upp och köpte med oss lite mat.

Sen satt vi och hängde i Humlegården och drack vin. Sjukt mysigt. Sen drog jag vidare hem till Daniel som hade två vänner på besök. Awesome kväll med en massa skitsnack och öl in på småtimmarna. Och dålig musik i och med att jag inte tillhör deras "generation". Inte ens en backstreet boys-låt fick jag spela. Usch.





Jag är inte på topp idag direkt. Kan bero på att jag sov cirka 3 timmar men nu ska jag till frisören och bli människa igen. Wohoo. Ciao!

/Sanna

Home sweet home


Min mamma är brun. Det är inte jag.

Mitt underbara radhus. Love it! Här blev jag busunge på riktigt med hjälp av kvarterets äldre barn.

Balettvägen is the shit.

Vi bor på gård 1 såklart.

Jag smyger lite på syrran och hennes kompis.

De ignorerar mig så jag antar att jag är för gammal för att leka.

Så jag passade på att skämma ut syrran som tack för det.

Pappa är glad att jag är hemma. Kanske inte lika glad att jag tog med en kamera som jag försöker förstå mig på (han är inte så blå egentligen). Lania, jag vill ha en riktig genomgång när jag kommer upp! Inte samtidigt som vi kollar på korp-fotboll hehe och hatar Erik.

/S







Jag vet, jag är dålig



Men jag skrattar inte mindre för det he he he.

Nu är jag hemma i soliga Stockholm igen, hörrni. I'm all yours.
/Sanna

Skojar du?

Vad fan! Jag är verkligen inte gjord för att vara sjuk. Jag tycker bara synd om mig själv och vill att världen ska stanna upp för att ta hand om mig. Tur att jag ska hem till päronen imorgon då så jag får bli lite ompysslad hehe.

/S

Till mig själv

Jag har aldrig riktigt tyckt om att prata inför en stor samling människor. Inte under såna former då man ska stå ensam, längst fram i klassrummet och presentera något. Ha en powerpoint som man är så sjukligt trött på och försöka berätta det mest väsentliga för att inte tråka ut lyssnarna.

Det är skillnad om alla sitter runt ett bord, under avslappnade former och det känns som ett samtal - och inte en trist monolog. Och nu babblar jag på om en massa ingenting men jag ville väl mest komma fram till att det därför känns rätt coolt precis nu. Fick denna kommentar på en presentation av en som är verksam inom pr- och eventbranschen:

"Mycket bra muntlig presentation också. Jag nämnde det även då - känns som du är klippt och skuren för detta - kommer gå hur bra som helst. "

Det skriftliga har aldrig varit något  på problem så det fick mig att bli lite glad. Dessutom inser jag nu hur långt jag har kommit gällande retoriken i jämförelse med när jag började här på skolan. Och jag skulle nog inte ge själva kurserna mest credd för det utan mig själv.

Bra jobbat, Sanna. Tack, Sanna.

/Hon den där Sanna

Midsommar one more time!


Gestaltning: Ni är kära, Alexander är döv och Ida råkar trampa på hans glasögon. (?)

"Dags för crocket"

Det var alla mina bilder från midsommar. Jag hann inte fota så mycket eftersom jag hade fullt upp med att döda myggor. Jag har räknat till 26 myggbett på benen varav ett är ungefär lika stort som ett A5. Nu blir det snart korp-fotboll woho!

/idaho

Midsommar på Ankars

Oh yes, för första gången firade vi midsommar uppe i Piteyo och det blev en grym dag. Mycket KÖTT, mycket skratt och mycket dricka. Mådde bättre än jag borde ha gjort igår och det tackar jag för. Jag och Frugan var redan kl 12 nere och slappade på bryggan. Hände inte direkt förra året hehe. Anyways, lite bilder kommer här.


Jag och Ida blev lite mobbade för vår enorma flintastek. Vi döpte den till Kristoffer-Robin. Sen åt vi Kristoffer-Robin och han var galet god.

Björn tycker det är roligt att grilla.

Men sen tappade Björn sin köttbit och då var det inte så kul längre.

Det var en massa folk som joinade in och vi gjorde ett sjukt långt långbord.


Glada midsommarfirare. Typ.


Sen sjöng vi en massa visor och drack.. ja en massa.

Sen blev det fylle-kubb.





Sen är det rätt svart. Vissa delar iallafall. Råkade vara dryg-Sanna när jag pikade några som satt och spelade gitarr och sjöng sommarvisor inne på Kvarters a la sektstyle. Sen låste sekten ut oss. Men awesome kväll med nya bekantskaper.

På tisdag kommer jag hem till Stockholm igen!

/Sanna

Jag är inte riktigt okej än

så jag återkommer senare. hoppas ni också hade en grym midsommar.

ciao!

/s

Min framtida unge

Buss 515 mot Odenplan, Stockholm
En pojke ~7 vänder sig till medelålders kvinna med en fransk bulldog.

Pojken (nyfiket): Är hunden snäll?
Kvinnan (ler stort): Ja, jättesnäll…
Pojken: Bra, för annars kan han få en spruta så han dör.

Från tjuvlyssnat.se

/S

Ain't no sunshine


Det är inte riktigt såhär kallt i Luleå. Ingen snö iallafall!

Idag var vi till Kulturens Hus i Luleå på vårt andra möte med programchef  Anna och producent Patrik. Ska nog inte säga för mycket men jag och Ida ska utveckla ett marknadsföringskoncept för att nå en ny målgrupp. Spännande spännande! Har redan en massa idéer.

Avslutade dagen med ett kvällsdopp och nu ska jag påbörja processen att bli trött. Good luck med det, säger jag till mig själv. Peace.

/Sanna

Andreas sista helg


Andreas myser i soffan på 1906 med pitebor.

Mysig uteservering.

Loffe och Loffe om 30 år.

Ajabaja!

Som straff fick Rasmus läsa denna parks historia.

Misslyckat fotograferande från min sida på en hoppande Ida.

Sedan i söndags är även Andreas på vift ute i stora vida världen. Eller var det Gällivare? Hm.

/S

Jag hatar Sven!

Det här är inte okej. Nu har man äntligen suttit och läst en jävla bok (på engelska och på datorn dessutom) och så kommer det slutgiltiga testet. Inga problem - det här kan jag.

Kolla frågan som avslutade det fina testet på 20 frågor:

För ungdomar i dag är:

1. position på arbetsmarknaden den enda implicita prediktorn gällande transitionspreferens som är valid
2. position på arbetsmarknaden inte lika viktigt för subjektiv klasstillhörighet som det har varit i tidigare generationer
3. position på arbetsmarknaden inte lika viktigt för den tids-rumsliga separationen som den varit i tidigare generationer

Jag hatar Sven. Scorade ändå 15/20 men det kommer han inte undan med. He's going down! Det är inget jävla språktest. Inte okej att man behöver sitta och goggla ord för att förstå fråghelvetet!

Men Sverige vann första matchen i U21-EM så jag är glad ändå. Möte tidiiigt imorgon i Luleyo på Kulturens Hus. Ciao.

/Sanna

Oh Lord!

Har äntligen läst ut första boken i ungdomssociologi-kursen. Nu är jag lite rikare på kunskap inom ungdomssociologi. Young people and social change har lärt mig uttryck som "epistemological fallacy", "late modernity", "reflexivity" och "Fordism".  Känns bra ändå nu när man är klar. Nu ska boken bara diskuteras med Sanna och sen ska man se om man har lärt sig något av bokhelvetet i ett test på 20 frågor.

Nu ska jag verkligen inte plugga mer idag. Fotboll snart!

/idaho

Wohooooooo!

Det blir lite av en musiksommar iallfall. Nu har jag bokat biljett till Way out west. Sen drar jag vidare ner från Göteborg till Malmö för att hänga med Ida och Emily. Malmöfestivalen äger rum när jag kommer ner vilket är ett sjukt stort plus. Sen hem för att dagen efter gå på Coldplay på Stadion. Innan allt detta blir det Piteå dansar och ler här uppe. Awesome!

Sen att allt resande där gick för sammanlagt 49+49+370 gör inte saken sämre!

/Sanna

Just det ja, bartömningen


Juha is the king of fire.

And the king of smoke. Typ.

Det behövs kungar för att klara av att steka Juhas och Idas enorma köttbit.

Ibland tycker vi inte om varandra.

Men ibland älskar vi varandra jättemycket!

Jesper bara dök upp helt random och var hemlös i några dagar.

Emil försöker sig på ett fuck you med krokigt finger. Erik äter, hoppas jag.

Tobbe smakar gott.

Jag spöade alla på kubb såklart.

Emily och jag på utsidan.

Emily och jag på insidan.

Manlig kärlek är vanligt förekommande i vårt gäng.

Även korkade idéer som att klättra upp på saker och hoppa ner från saker,

Gode går loss på dansgolvet på Kåren.

Kärlek,

Philip kom på besök och..

Calle med.


Simon och Krille gillade nog musiken.


Mycket bra kväll.

/Sanna

Medan somliga hänger i bunkern tar andra kvällsdopp i älven





/Sanna

Raindrops Keep Fallin' on My Head


Idag regnar det.

Idag pluggar jag.

Att det skulle ta tre år för dagen att komma då jag skulle sitta mer än 6 timmar i sträck och plugga. Jag känner mig jävligt duktig, med betoning på jävligt.

Men nu vill jag ha sol. Fucking svensk sommar.

/Sanna

"Vi kan sjunga för dig. Eller vi kan låta bli att sjunga för dig, blir det 100 kr då?"

Åh vilken bra kväll det blev igår. Lite otippat för vi hade inte planerat in några festligheter men det gäller att ta tillvara på tiden. På söndag flyttar Andreas så igår passade vi på att dra till 1906 tillsammans med Raz och Loffe. Vet inte riktigt vad som hände men på vägen hem hamnade vi där, fem fulla människor på rad - liggandes ner på asfalten och stirrandes upp mot himlen. Sen kom postbilen med morgontidningen och då vinglade vi hem. Speciellt Loffe.

Igår runt 04 - Vi borde åka till Luleå imorgon och festa. Röja järnet vet du!"
Idag runt 16 -Vi borde handla jordgubbar, läsa en massa böcker och kolla på film!

Man är inte 18 längre.

/Sanna

...

"jag blev faktiskt kär i dig jättemycke när vi först träffades. men de är mycke mera, sånt man som inte går att förklara, blir man kär så blir man thats it".

vad svarar man? tack? vad fint? det är fint men jag förstår inte.

/s

Life through a lens

Ikväll såg jag och Ida en otroligt fin dokumentär som jag har velat se en tid nu, nämligen Life through a lens. Den handlar om den sjukt grymma fotografen Annie Leibovitz och hennes historia. Den kvinnan alltså... shit vad mycket hon måste ha sett. Ha fått erfara. Så jävla cool.










Ah, så jävla cool. Se filmen hörrni!
/Sanna








End of an era

När jag var liten hade vi landställe på Dalarö. Jag hängde med morfar dagarna i ända. Cyklade, badade och tvingade den äldre granntjejen att umgås med mig. Sen byttes Dalarö ut mot Koludden vid Norrtälje, det bästa stället ever att ha fritidshus på.

Så nu när det är bestämt att stället ska säljas så känns det lite vemodigt. Så många minnen; Frida och jag, 11år som tar motorbåten ut, lägger oss i en vik och smygröker. Jag och Sara som sätter upp lappar på den enda anslagstavlan om en fotbollsmatch - som säkert 50 pers dyker upp till. Jag och F igen som blandar hennes farfars HB med juice och sitter och smuttar mitt på blanka dagen med hennes mormor sittandes bredvid. De "coola" grabbarna som vi hängde med ut och åkte motorbåt mitt i natten när vi fiskade kräftor.

Men nu då? Jag är ju aldrig där längre så ändå känns det rätt naturligt. Ett hus som bara står tomt... Nej, positiva tankar här. Om några år när vi är redo kan vi skaffa något nytt som vi får välja helt själva utan mormor och morfars inflytande. Fast det betyder ju inte att det inte känns.




/Sanna

Jag är inte bitter

När jag bestämde mig för att inte jobba i sommar utan läsa sommarkurser hade jag en bild av mig själv liggandes på stranden, plöjandes igenom bok efter bok. Idag kom jag därför hem med cirka tio böcker med allt från marknadsföring av kulturevent till en biografi om Janis Joplin. Älskar bibliotek! Här ska kunskap präntas in och sommarlovet ska börja på riktigt.

En sak saknas bara; Den fucking jävla solen så jag slipper sitta inomus i min ensamhet med mina böcker. Så jävla dåligt. Hoppas ni också har moln över er. Konstant.

/Sanna

Materialist, javisst!

Fan, att slänga saker är så svårt ibland. När jag flyttade hit tog jag med mig nästan allt jag äger. "Flickrummet" där hemma byttes mot ett mindre och lägenheten här uppe är fullproppad med alla mina minnen.

Hur fan rensar man? Vad är viktigast och vad kan jag kasta långt åt helvete? Jag ser bara ett stort berg av flyttkartonger som ska flyttas ner till Malmö. Jag önskar jag bara hade en liten ryggsäck och kände mig nöjd med att leva ur en resväska men efter Kapstaden och alla andra resor vet jag att jag inte funkar så. Jävla skit.

/S

Gustavs nästan sista dag


Gustav har lämnat Piteå men en av de sista kvällarna passade vi på att mysa lite på Krokodil.

Vår kära vän Andreas Gode spelade med Torsten och lite annat folk. Svängigt.

Rasmus gjorde mig röd och nära.

Jag zooomade in Andreas och gjorde honom läskig och lite röd.

Sen drog vi hem till Gurra Banan. Han gömde sig.


Men vi visste att det var han hela tiden jöh.

Imorgon ska jag upp galet tidigt för att åka på äventyr till Luleå. Åh så roligt!

/Sanna

ps: ni glömde inte att rösta va? vi gick i samlad trupp från ankars. dessa studenter. för trött för versaler. ciao. ds

Nationaldag!


Ida var GLAD för vi skulle på loppis.

Alla i hela Piteå var glada fast tillslut insåg vi att det inte var någon loppis. Jävla nationaldag.

Men parker finns det i Piteå.

Sen tog jag ett glädjeskutt när jag fick syn på en....

FONTÄN!

Vi har lånat en projektor från skolan. Ida passade på att hänga lite med Conan.

Sen var det dags för fotboll hemma hos Andreas. Matchen väckte många känslor.

Vi vet ju alla hur det gick. Fucking Danmark.

Imorgon ska jag rösta. Så vuxet. Sen blir det till att ladda inför måndagen. Då händer det grejer vet ni!

Godnatt.

/Sannaho

*Kvitter kvitter*


Okej, jag gillar inte fåglar men det kanske var lite väl elakt...

Nåväl, idag ska jag och Frugan på loppis, sen blir det VM-kval. Vilken dag!

/S


Prince är bög va?

Det måste han väl vara. Jaja, pallar inte med duden och tycker han är sjukt överskattad. Ska väl påpeka att det inte har med hans sexuella läggning att göra. Annars får jag väl bannor.

Idag har det varit Ida-Sanna-tid. Ett tag sen sist. Sen lite häng med Gustav och Raz på det. Han den där Gustav försvinner nu och lämnar oss för sin framtida tjockisfru i USA. Ej okej! Men nästa sommar hakar jag på på en roadtrip. Mitt mål är fortfarande att se världens största garnnystan. Hoppas jag inte har drömt det där men jag har för mig att det är rött och finns i USA om man åker Route 66. Lätt att hitta va?

Imorgon - MERA SOMMARLOV!

/S

Hihi

Jag lyssnar på en låt med en massa stråkar i samtidigt som jag borstar tänderna. Jag leker nästan lite i smyg att jag spelar fiol med tandborsten. Sånt får man göra när man har sommarlov!

Awesome kväll. Godnatt.

/S

Sommarlov!!!



Sådär glad är jag just nu. Är inte sommarlov det finaste ordet ever? Sista redovisningen är avklarad, alla examinationsuppgifter är färdiga och till råga på allt kom jag på att jag kan ansöka om resersättning på cirka 3500. Life is fucking good!

Firade med lunch på Thai Garden, köpte Jenna Jamesons hyllade bok "Att älska som en porrstjärna" dessutom. Är redan hooked i denna välskrivna biografi - ger er en uppdatering sen när den är utläst. En vernissage på det och nu är jag redo för en öl på Logen i goda vänners sällskap (kan inte bli mer landet va?).

Ciao!

/Sanna

Mardrömmar

Jag drömmer mardrömmar hela tiden. Kan vara för att Juha är här. Annars vet jag inte vad det skulle bero på. Det kan handla om allt från spindlar i papperskorgen, berg- och dalbanor från helvetet till rådjur i lägenheten som kastar sig ut från loftgången och dör. Vad betyder det här? Drömtydare någon?

Emily drog igår. Det var jävligt tråkigt. Skönt att lägenheten inte är lika crowded, men ändå trist. Snart drar resten också, men jag har ju frugan.. om hon inte drar iväg på nåt jävla Kollo. Jag är inte bitter nejnej. Snart blir det thai garden i alla fall!

/Idaho

Så var dom bara... kvar

Så var det dags för vår första hemvändare att dra tillbaka till verkligheten. Emily kånkade med sig resväskan upp till Valdinos med oss andra i släptåg. En fika och en saxofonkonsert senare gick vi hem för att hälsa ersättaren Josefin välkommen hem för en dag.


Torsten kan det här med blåsinstrument.


Vi njöt och njöt.

Sen njöt vi lite till.

Rasmus hade ett halvt huvud.

Grabbarna hittar alltid något att roa (läs: smiska) varandra med.


Ikväll blir det middag och häng med gänget. Snart är det bara jag och Frugan kvar så det gäller att njuta så länge alla fina vänner är kvar.

Tja.

/Sannaho

RSS 2.0