Välkomna till Värnhem

Hej på er! Vi har haft fullt upp de senaste dagarna med att åka runt och fixa sängar, lampor... ja en massa möbler helt enkelt och det börjar sakta men säkert bli ett riktigt hem. Väntar nu på en leverans med 4 köksstolar, en assnygg klädhängare och en TV-bänk. Vi har fått låna en slipmaskin också så nu ska här slipas, målas och göras om som aldrig förr!

Malmö är för övrigt sjukt nice. Vi hade en massa sol när jag kom ner så jag kunde sitta i kortärmat på vår balkong ( som är rätt stor och har sol nästan hela dagen). Igår var även Josse här på kvällsbesök vilket var jäkligt mysigt. Snart ska vi på jakt efter en vattenpipa och ladda upp inför en morgondagens festmåltid.

Jag tog en massa bilder första dagen jag kom hit och lägger upp dessa senare idag. Blir lite före och efter. Men här får ni en liten tjuvtitt på mitt rum.


Hej så länge!

/Sanna

Grattis Sanna!

Yes, idag söndag fyller jag 23 år. Firade klockan 00.00 ikväll med att skåla. Först blev det middag på Vapiano i gamla stan med Lania, Niklas, Viktor, Ellen, Anton, Danne och Felix. Sen drog vi till Hilton vid Slussen. Tänka sig att en hotellbar kunde spela så jäkla grym musik. Underbart!

Nu måste jag sova och vakna upp som en gammal vis kvinna. Hehe.
Gonatt!
/Sanna

Så nära men så långt borta

Julafton igår. Kommer ihåg att jag kunde vakna vid 5 på morgonen när jag var mindre, enbart på grund av att jag var så exalterad över att få öppna presenter och allt det där. MEN det var då det. Nu sov jag till 10 och satte sen igång att fixa iordning julbordet. Försökte undvika det sedvanliga kaoset här hemma och lyckades rätt bra tycker jag hehe. Ingen vågade röra något så det flöt på bra det där.

Annars gjorde vi som vanligt, åt tills vid dog lite. Kollade Kalle Anka och öppnade en massa paket. Sen kom mammas väninna Mie över i sällskap av hennes söta son Mattias som är min barndomsvän. Väldigt nice. Sen vid 23 drog vi till kyrkan för Mie skulle sjunga. Trodde det skulle bli lite körsång men det var the real deal så att säga; predikan, böner, nattvard... you name it. Så nu är jag en julnattsmässa rikare och ah, fortfarande en massa nattvarder fattigare.

Roade mig rätt bra där. Gjorde en massa talkshow-ljud i huvudet. Typ: "Och påsken är mycket viktigare än julen, det nämns inte någonstans om betlehem, de tre vise männen och krubban" (buuuuuu). "Ty Jesus ville berika andras liv" (oh no he didn't). *prästen dricker ur samma "karaff" som en annan tjej (svinis! svinis! svinis!).

Anyways, det var rätt kul ändå hehe. Den 25 brukar jag alltid gå ut och supa till med mina kära vänner, det har blivit en tradition. Men ikväll stannar jag hemma, dissar 300-kronors inträde på Berns och kollar På Spåret. Love it!

/Sanna

God jul och allt det där

Julafton 2009 alltså. Har inte skrivit något på senaste tiden i brist på dator och tid, men på julafton måste man ju skriva. Har flyttat in alla våra grejer i vår nya fina lägenhet, har dessutom hunnit med några vändor till nya Ikea som olyckligtvis har flyttat till fel sida av stan och på detta har jag panikshoppat julklappar i feberyra. Självklart skulle man ju gå och bli sjuk till jul.

Det känns i alla fall bättre idag och dessutom är det julafton. Efter en dush och några pepparkakor kommer nog julstämningen, det brukar den göra. God jul allihopa!

"If I was a cheese, I would be cheesecake!"

/idaho

Jag är inte bitter

Känns som att mina senaste inlägg har varit sjukt negativa med en massa klagan och gnäll. Så jag tänkte fortsätta lite på det spåret.

Har börjat hata stora företag som utnyttjar sina snälla kunder. Som SAS som jag alltid reser med. De hade sönder min väska nu senast och givetvis blir det jag som får ta av min dyrbara tid och ringa runt en massa och kopplas hit och dit. Fick seriöst avvara två timmar imorse (TVÅ TIMMAR!!!) för att sitta i telefonkö för ett samtal som gick på fem minuter när jag väl kom fram. Allt för att SAS förstört min väska. Tid är pengar liksom. Inte okej. Support och kundtjänst ska vara en trygghet för konsumenten. Men näää - istället är det en jävla skyddsbarriär för att försöka förhindra att eventuella klagomål når någon som faktiskt har lite makt.

Men jag är inte bitter. Nu är det jul och jag ska äta mig äckligt mätt på mat och godis imorgon. Sen blir det middag med lite härliga människor på fredag. Skippar nog Berns och utgång med "tjejgänget". 300kr på inträde är inte min grej men det hade varit kul att träffa alla. Nåväl, jag ska få träffa Niklas som HAR ETT VIRUS I HJÄRNAN (aka hjärnhinneinflammation) - det är oslagbart.

GOD JUL!!!

/Sanna

Money money money

Jag är så jävla trött på pengar. Fy fan. Utöver att allt kretsar kring pengar just nu så räknade jag ut att jag kommer ha lagt ut 12500 i slutet av denna månad. Då exklusive julklappar. Det är fan inte ens okej. Jag har tur som har haft mina föräldrar som har hjälpt mig en massa men jag kan inte förstå hur studenter ska kunna fokusera på skolan - en heltidssysselsättning och kunna leva på existensminimum. För alla har inte möjlighet att skaffa jobb och samtidigt lägga ner all sin tid på skolarbete. Det fattar ju vem som helst. Uh, hatar pengar.

Nu ska jag till IKEA. Paradiset för pengar. Typ. Jag kräks lite. 
/S

Hehe

Refererade just till en person vid namn Schnorbart

Sanna vs Telia 2-1

Ja, det räckte med att komma hem till en storstad för att äntligen få lite service. Frågade inte ens efter den jävla plastförpackningen så där slapp jag betala 1300 kronor - check.

Annars har det varit en väldigt fullspäckad dag. Har varit runt och handlat julklappar, varit förbi Stadsbibblan och gjort en massa andra saker. Är helt slut och nu har jag suttit och pluggat lite. Tjuvtittar lite på Ernst  på TV. Han har julmys. Hans lugna röst får till och med mig att komma i julstämning. Hååå, vilken man. Typ.

Ida var förbi vår lägenhet idag också och fick nycklar. Om några dagar släpar jag in världens överviktigaste bagage och börjar inreda vårt nya hem. Åh vad jag längtar. Frugan har även till uppgift att styra upp nyår. Känns nästan lite skönt att jag inte känner någon. Nu slipper jag engagera mig hehe.

Nej, nu ska jag nyttja vårt badkar. Som jag har saknat ett badkar. Vet inte hur jag ska överleva sen i Malmö. Får kanske köpa en liten bassäng att ha i badrummet hehe. Hejhej.
/S

The hoes lämnar Norrland

Yepp, en städad lägenhet senare och snart sitter vi i flygtaxin på väg hem. Eller ja, det känns nästan som jag har tre hem för tillfället; Piteå, Stockholm och Malmö. Svårt det där med hem faktiskt men jag lär ju inte slå mig ner på samma ställe på ett bra tag har jag en känsla av.

Så lite nostalgi på det här då. År 2006 i augusti kom jag hit. Blev förskräckt över Ankars betongförortskänsla men blev kär i min lägenhet på en gång. Hann med att älska nolle-p. Hann med att hata nolle-p, sittandes utanför Kåren och hade en rejäl ångest över att behöva vara kvar i Piteå i fyra år.

Men vad snabbt det gick. Sen kan det också ha att göra med att jag hunnit med praktik i Kapstaden, en tågluff genom Europa, jobb i Norge, praktik i Stockholm och allt sånt där. Jag har ju inte varit här i fyra år tack och lov. Och världens bästa gäng på det också, så jäkla roligt som vi har haft (och kommer att ha). End of an era. Yepp, det känns som att det är på tiden. Och Malmö... vad ska jag göra i Malmö? Jag vet inte. Kirra en d-uppsats och leka lite tänkte jag. En början och jag är aspepp!

Nu drar jag till Stockholm en vecka för jul och min födelsedag. Tja!
/S

Party party party... eller inte

Eller jo, för Idas del så. Jag var inte på humör så jag sitter här och har pluggat. Känner mig mer nördig än duktig (hehe skrev nödig först). Anyways, imorgon är det städning som gäller och sen är jag outta here på söndag. Stockholm, here i come!

Nä, ovärt inlägg. Hej så länge.
/S

Sanna vs Telia 1-1

Okej, jag tar tillbaka det där om att jag inte varit så arg på ett bra tag. Idag var fan det värsta alltså, har aldrig blivit så illa bemött ever. Att tre pers står och försöker tjafsa och är asotrevliga. Okej att de anser att jag har fel, men att stå och vara otrevliga och dumförklara mig. Jävla idioter. Jag stod givetvis på mig för jag anser att de har gjort fel. Så nu hoppas jag på att butiker i Sthlm är lite mer brighta. Annars får jag gå vidare till avdelningen kundrelationer och work some magic. Det är fan INTE okej.

Och den fucking jävla butiken i Piteå ska inte komma undan. Anmälning nästa alltså. Akta er för Siv i Telia-butiken i Piteå, hör ni det? Inkompetenta jävla kärring. Kundrelation? Service? Kundbemötande? Hon lär ju aldrig ha hört talas om dessa begrepp. Uuuuh, äckelmänniska. Må hon brinna i helvetet.
/S

Sanna vs Telia 1-0

Det var sjukt länge sen jag var så irriterad som idag när jag gick ifrån Telias butik här i Piteå. För två veckor sen fixade jag så jag fick testa deras mobila bredband (vilket man får göra i 30 dagar innan man bestämmer sig helt). Jag är inte nöjd så jag skulle säga upp mitt avtal och lämna tillbaka modemet och allt.

Butiksförsäljaren - har du inte med originalförpackningen?
Jag - nej, den slängde jag. Ni sa bara att jag behövde ta med alla papper.
Butiksförsäljaren - ja du, då blir det en liten kostnad för det vet du
Jag - hur liten då?
Butiksförsäljaren - Ja, det blir väl 1300 kronor
Jag - Näää du. Det blir det inte

Typ så. Tog mina saker och gick för det går jag fan inte med på. Han vägrade ge sig och det gjorde jag med. Så nu har jag lusläst avtalet jag skrev på, deras allmäna garantivillkor och sen kollat upp konsumentlagen. Sen nu efter en massa samtal så fick jag höra de rätta orden: DU HAR RÄTT. DU SKA INTE BEHÖVA BETALA 1300 KRONOR.

Så imorgon ska jag tillbaka och jag hoppas den idiotiska försäljaren jobbar så jag får le väldigt snällt a la hahavadvardetjagsa åt honom. Skönt att man är envis ibland. Även om jag är fattig så var det fan en principsak. Inte tänker jag betala 1300 för en liten plastförpackning inte.

Hoppas nu bara att de inte hittar något som gör att det blir 1-1 och att jag måste börja om från början. Imorgon får vi se...
/Sanna

Helvetesdag nummer 2


I måndags kom en gammal man hem till hos. Han tog allt vi äger.

Kollektivt hissåkande


Bästa filmklippet ever

Igår var det den näst sista kårkvällen ever. Började med middag hos Juha - mycket trevligt! Gillar vår lilla dysfunktionella familj. Sen drog vi till Kåren som var rätt lame. Ida drog hem tidigt, jag håll ut i en kvart till och vandrade sen den halkiga vägen hem. Pallar inte riktigt med det där längre.

Men detta moment gjorde ändå kvällen. Allt finns med i det här klippet: Jossan som håller på att snubbla, sekunden efter skriker någon till, en tjej tappar sitt vinglas varpå en förvirrad Juha ramlar och försvinner ut ur bild. Så jävla bra. Titta själv.
Sen kommer bilder från julfesten!
/Sanna

I'm a drink makaaah

Jag och frugan tar en eftermiddagsdrink med diverse ingredienser som vi har här hemma. Jag skulle bli en grym bartender. Jag skapade just en asgod drink med ananasjuice, ananas, lime, is och Fanta citron. Ja sen ska man ju inte glömma vodkan och bacardin. Grymt god!

Ikväll blir det tacomiddag. Lite av den sista måltiden faktiskt. Juhas vittnen samlas för en sista brakfest. Sen är det slut på det roliga, dags att klippa sig och skaffa sig ett jobb, skaffa man, volvo och två och ett halvt barn. En hund skulle man ha också, eller en minigris kanske.



Jag, Jossan, Sanna och Gustav var på teater igår faktiskt. No tears for Queers hette den. Den var faktiskt grymt bra! Ganska magstark stundvis. Den handlade om manlighet, stereotyper och hatbrott. Annorlunda, men definitivt sevärd!

Åter till min drink. Happy friday.
/idaho


Jay Z och Kanye West here we come!

Jag och Sanna har startat en hiphop-grup som heter Hyndor och Horor (Bitches and Hoes). Vår första hitlåt är nu färdigskriven och videoinspelningen kommer att ske i helgen. Nu tänkte jag dock ge er ett litet smakprov i form av texten. Här har ni den alltså, vår allra första hit!

Hyndor och Horor - "Comin' at ya!

Vers 1
Yesterday I walked the streets
Listening to all the beats
Said hi to Big "Phat" Joe
"Yo niggah where you wanna go?"
Punched me in the stomach, hit me in the face
Please spare the dough makaah

We down in Piteyo, listening to the radio

Refräng
Holla at Phat Joe (coming at ya)
Holla to the people (coming at ya)
Spare my money makaah
I aint no fakaah

Coming at ya!
Coming at ya!

Vers 2
With a black eye I walked the street
Bling all the way down to my feet
Fucked a hoe, slapped a child (woaah)
Don't worry fellas, the slap wasn't wild

Brygga (typ Beyonce som sjunger)
Get me some milk
Smooth as silk (silk silk silk silk)
Look at my mustasch
Coming at yaaaaaaaaaaaooooh!

Refräng
Holla at Phat Joe (coming at ya)
Holla to the people (coming at ya)
Spare my money makaah
I aint no fakaah

Coming at ya!
Coming at ya!
Coming at ya!
Are you coming at me?
Coming at ya!

Ge gärna synpunkter, men helst positiva!

/ida och sanna

Wohoo

Bokade just flygbiljett ner till mitt nya hem i Malmö den 28 dec. Jag lääääängtar! Sen kommer Matilda ner efter nyår och förhoppningsvis kommer Chrille bo hos oss i två månader eller något. Kan vara bra eftersom jag inte känner någon. Kul att hänga med Ida hela tiden liksom.  För det gör jag ju inte nu...
Röd text - check!
Lektion imorgon och sen teater på kvällen. På fredag blir det middag med gänget och troligtvis även det sista festkvällen här uppe. Typ ever. Så jävla grymt!
/S

DU kan va svinis!

Idag blev vi stuckna. Familjen Lindström/Nilsson/Ek gick i samlad trupp ner till Regnbågen och blev infösta i bås som djur. Jag skakade faktiskt måste jag erkänna, inte så pigg på det här med sprutor. Det blev inte bättre av att en liten unge satt och skrek i båset mitt emot. Bra där. Men fan, skiten var ju över på 2 sekunder, gick hur fort som helst. Jag är en sån jävla mes! Jaja, nu ska man bara vänta en vecka på att vaccinet ska börja verka sen kan alla svinisar komma och umgås med mig...NOT!

Just nu är d plugg som gäller. Som vanligt med andra ord. Det är inte så kul just nu, men jag hittade en låt som jag hörde på GG (Gossip Girl) förra veckan, jag bara äääälskar den just nu (läs: kommer vara trött på den om ungefär en timme).



/nöff nöff idaho

Jag ska sticka kniiiiven i dig

Nästan... imorgon är det dags för vaccinering men kära Ida tycker nog det är lika illa som att bli knivhuggen typ. Men jag ska hålla hennes hand och torka hennes tårar. Sen le lite i smyg åt hennes rädsla och få äta upp det sekunderna senare när det är min tur och jag inte är lika cool längre.
Imorgon ska jag hämta hem min kamera från Björn också. Visste väl att den skulle hitta hem till mig tillslut. Annars så händer det inte så mycket. Plugg. Jag fick en snögubbe i min chokladkalender. Ida har varit hemmafruig och bakat bröd. Ah, life is exciting! Jag vill aldrig lämna Piteå!
/Sanna

Mentalsjukhus nästa!

Jag förstår mig inte på en del människor! Jag är så glad att jag ska härifrån snart för att jag står inte ut längre! Hur kan man vara så jävla idiotiskt korkad och dum i huvudet??!! Jag förstår inte, snälla förklara för mig någon! Har precis kommit tillbaks till bubblan och längtar redan ut mer än någonsin. Sen finns det ju en del "saker" som gör att man vill smeta in ansiktet med bananmos, gå genom isen och skrika rakt ut hur mycket man hatar den här skiten! Jag blir så trött. Jag är så less på det här att jag inte riktigt vet om jag ska skratta, gråta eller gå och kasta bajs i någons brevlåda. FAN!

Tack liksom? Kan det vara så svårt? Sen kan man ju tänka efter innan man säger saker. Herregud i himmelen hur ska det här gå?

Har trots allt varit två fina helger. Först julfest i Jossans Winterland med våra näraste käraste och lite annat löst folk och sen weekend i Stockholm med VÄRLDENS BÄSTA pojkband och mina allra bästa. Piteå suger just nu, men snart är det dags för nytt. Tur att det finns en del ljusglimtar kvar i alla fall, annars hade jag nog slitit håret och hamnat på mentalsjukhus.

/Ida

Back in town

Känns inte direkt bra men det är inte lång tid kvar nu. Snart är jag done med Piteå och det känns SÅ skööööönt. Sitter här och ångestar (har verbar vi allt till höger och vänster för det är kul) med en massa böcker framför mig och försöker börja omarbetera min gröna text. Det går asdåligt. Eller nää, det går inte ens asdåligt, det går inte alls.

 

Försöker ändå peppa mig lite med att kolla in andras arbeten och då blir jag lite lugnare. Verkar inte hålla alltför hög nivå så det ska nog inte bli alltför svårt. Tänker ju i nuläget att jag ska prestera mitt livs verk typ och bidrag till forskningsvärlden samtidigt som som jag tänker att slutresultatet ska bli i stil med forskares publicerade studier. Yeah right liksom. Det är ju inte riktigt målsättningen. Jag vill ju bara bli klar och bli fri hehe.

 

Ikväll  blir det film - Public Enemies med frugan. Hej så länge.

/S

 


Happ, så drar vi upp igen då

Vill inte!!! Har återigen blivit kär i min hemstad och Piteå lockar fan inte. Jag hade gärna dragit direkt ner till Malmö och skippat tiden där uppe.
Dagen har varit riktigt grym iallafall. Brunch på Elverket (dog lite av varje tugga) och bio nu ikväll - Bröllopsfotografen. Riktigt rolig, kul att det var samma låtar från soundtracket till Smala Sussie också. Ulf Malmros kan han.
Nej nu blir det sömn så vi kommer upp tiiidigt imorgon och kommer iväg till flyget. Gonatt.
/S

Backstreets back alright!

Fy fan, vilken helt underbar konsert. För tredje gången fick jag se Backstreet Boys och det var lika bra som tidigare gånger. Om någon hade sagt till 11-åriga Sanna att hon x antal år senare skulle stå typ två meter från Brian och Nick... oj oj oj säger jag bara.
Det är kul att 9000 tjejer i åldern 20+ fortfarande kan förvandlas till småtjejer som skriker efter sina idoler. Och då menar jag SKRIKER. Kolla klippet nedan och lyssna till slutet - först skriker alla åt tv-skärmen bara... sen kliver de ut på scenen hehe.
Nu blir det brunch på Elverket och sen Konstfacks julmarknad. Ciao!
/Sanna

Thehoseontour on tour

Vi befinner oss just nu hemma hos Sannas familj och ska snart bege oss in till stan för mera shopping, god mat och framför allt BACKSTREET BOYS-konserten! Igår blev det en hel del shopping och vi hann dessutom med att käka Nacho Deluxe på Tacobar och kolla New Moon på bio. Vilket jävla slut alltså...
/Idaho & Sannaho

Nu drar vi!

Imorgon åker vi till Stockholm. Vi flyr skolan, pluggandet och alla måsten. Istället ska vi shoppa, gå på bio, äta på Vapiano och brunch på Elverket, gå på Konstfacks julmarknad, konsert med Backstreet Boys, dricka en massa vin och gå och se en utställning på Moderna. Får väl se hur mycket vi faktiskt orkar med att göra hehe. Ida har en sån där sak som kallas kamera - som inte jag har längre- så det kommer en massa bilder.
Hej på en stund.
/Sanna

Vi lever och frodas

Det är väldigt mycket just nu. En heldag i skolan - check. Nu mat och sen konsert på Kåren då våra kära vänner ska spela. Sen pannkakor till folket! Måste för övrigt boka flyg, fixa teaterbiljett och ordna med allt inför hemresan på torsdag. Skolan får nästan sättas på hold ett tag.
Har fortfarande inte återförenats med min kamera så ni får inga bilder från julfesten. Hej hej.
/Sanna

RSS 2.0