Sommar i Malmö

De senaste dagarna har varit helt underbara och jag har varit ledig. Jag har bara glassat runt, lunchat ute och tagit två timmar långa tupplurar precis när jag har kännt för det. Exakt som en minisemester ska vara. Imorgon börjar allvaret, eller ja nästan i alla fall eftersom det är helg direkt efter. Vi har bestämt att vi ska fira midsommar på lördag eftersom det inte blev så mycket firande förra helgen. Så snapsvisor, kransar och jordgubbar here I come!


Igår spelade jag världens längsta crocketmatch med gamla jobbet och lite annat löst folk. Alla hade väldigt intressanta stilar när de spelade.

På besök hemma hos farmor hittade jag det här fina kortet på mina föräldrar när de gifte sig för snart 35 år sedan. Galet! Notera pappas fluga. Den är sjukt stor.

Min farmors gård är så himla fin. Önskar lite att jag bodde där. Då hade jag gått igenom den här varje dag.

Kolla gärna in Lanias senaste inlägg om vad Svenskt Näringsliv säger om CSN för oss som utbildar oss inom kultur och liknande. Hon säger ungefär vad jag tycker så jag behöver ju inte säga det en gång till.

/Ida

Värsta flytet

Igår fick jag ett vanligt nyhetsbrev från Nöjesguiden där de hade en tävling där man kunde vinna två biljetter till Veronica Maggios konsert på Sofiero slott den 6 juli. Skrev rätt svar och vad får jag får mail idag om inte ett "grattis till vinsten"-mail. Ska hämta ut två biljetter i helgen så jag och Ida kan dra iväg nästa vecka. Var fan ligger Helsingborg liksom... Kan bli spännande.

Lycka!

/sanna

Ledmotivet till mitt liv

Besökte Stockholm och mestadels Sannas familj i helgen. Tack och lov att Sanna och resten av familjen Lindström välkomnade mig hem till sig, annars kanske jag hade fått dela tidning med någon stackare vid Slussen eller något. Trots väldigt mycket ändrade planer och irriterande händelser så måste jag säga att det var en bra helg. Synd att jag och frugan inte hann planera mera. Då hade det kanske blivit en helg i skärgården, men vi kan spara den karamellen till en annan gång.

Idag har jag skrivit på kontrakt på en ny lägenhet. En tvåa på 56 kvm i andrahand i ett år precis mitt emot mitt nya jobb och mitt i centrum. Tack finaste Maria som tänkte på mig!!! Nytt jobb och ny lägenhet snart alltså. Det är helt galet vad livet springer iväg utan att jag ens hinner tänka efter. Jag rider på den här fina vågen så länge som jag får och hoppas att den aldrig tar slut.

Lite bilder från veckan som gick kanske.


Min sista dag på jobbet spenderades med min bästa bästa avdelning i Bokskogen utanför Malmö. Sara kämpar på bilden för att hitta ett ställe med mottagning på mobilen. Det är inte lätt att vara i skogen.

Jag fick jättefina blommor och så ska jag få gå en matlagningskurs för Raw Food. Häftigt!

Dalarö, där Sannas familj hade landställe förut. Såååå fint!


10 minuters gångavstånd från Sannas hus fanns den här fina stranden. När vi hängde på bryggan kom det en massa änder och hängde med oss. Vi hade det jättemysigt. Eller ja, alla utom Sanna som trodde att de skulle döda henne. Hon lever än och har idag ändrat uppfattning om änder.

Det obligatoriska besöket på Vapiano resulterade i den här drinken som hette Frozen Summer. Rekommenderas varmt, men se till att ha god tid på dig för att den var både stor och, som namnet avslöjar, väldigt väldigt kall.

Nu är det snart juli och på fredag är första dagen på nya jobbet. Jag, som alltid annars är ett nervöst vrak, känner mig av någon anledning helt lugn. Kan vara för att jag redan har hängt där en hel del. Jag borde vara nervös för att jag ska göra saker som jag aldrig har gjort förut, men det känns bara som att det löser sig. Har andra människor klarat det förut så ska ju inte jag vara sämre.

/Ida

Spontant

Igår hängde jag med Sanna när hon skylle fylla i sin tatuering. Jag skulle boka in en tid och tänkte att väntetiden skulle vara några veckor eller en månad. Men jag fick en tid idag! Helt galet spontant, men sjukt kul. Så idag klockan 11 traskade jag dit och fick min fina origami-tatuering. Jag höll nästan på att svimma där ett tag och det gjorde ju ont såklart, men det var det värt. Den blev så himla bra!
Såhär blev det. Så så så så nöjd! Jag är alldeles lycklig nu.
Sanna drog till Stockholm idag och jag åker imorgon. Har egentligen inte gjort upp några planer, ska bara njuta av min semester och vara glad över tatueringen och en massa andra skojiga saker.
/Ida

A day at the zoo

Nu har jag två dagar kvar på mitt nuvarande jobb. Sedan är det dags att gå vidare med livet och ge sig ut på nya äventyr på stadshuset i Malmö hehe. Jag ser faktiskt fram emot det, även om jag just nu går igenom lite av en "åh vad jag kommer att sakna alla på jobbet och har jag fattat rätt beslut"-fas. Den stora fördelen är att nya jobbet inte ligger mer än 50 meter från det gamla så det är ju inte direkt så att man inte kan gå dit och fika nästan precis när man vill. Det lär ju hända lite då och då.
Anyways, lite bilder från mina sista dagar. Det blir lite av ett djurtema den här gången.
Kom på att jag inte har fotograferat något alls på kontoret och så hände det här! Det är alldeles fantastiskt. Jag stod och skrattade åt det i säkert 10 minuter medan några av mina andra, mer erfarna kollegor inte var lika roade. Hur kan man inte tycka att det här är roligt??
Hejdå-grill med Fairtrade-maffian. Malin dukar. Efter det tog jag bara bilder på fiskar.
Den ena firren fastnade lite i gallret och Malin råkade slita av stackarens öga och lite annat som man kan se här på bilden. Lite groteskt sådär bara.
Igår hade vi frukost på jobbet. Det var smaskens och jag blev så nöjd med min uppläggning.
Sen bar det av till Malmö Museer på möte. Fast först kollade jag in de uppstoppade djuren, fiskarna och en massa annat smått och gott. Kan nog vara bland det bästa jag vet. Får jag egna barn så kommer jag garanterat att släpa med dem på allt sånt.
Sen var det ju möte. Lite folk som jag jobbar med för att väga upp alla bilder på djur.
Perukduva. Behöver jag säga mer?
Det var lite från mina sista dagar. Eller nästan sista i alla fall. På tisdag ska jag bjuda på hejdå-kaka/paj/tårta och funderar på att bjuda på någon Raw food-grej, men förslag önskas om det är någon som vet något sjukt bra.
/Ida

Gamla saker

Letar igenom en massa viktiga papper och hittar ett inte så himla viktigt papper. Eller det är snarare kanske hundra papper som vi lämnade in som uppgift i kursen juridik för producenter. Vi fick välja ett valfritt evenemang, skriva hur vi tänkt oss det hela och sedan skriva ut de viktigaste lagarna som evenemanget kan tänkas påverkas av.

Av alla saker vi kunde ha valt tyckte jag, Lania, Ida och Jossan att detta var det bästa vi kunde komma på:

Hyllningsgala till Povel Ramel


Handelsbolaget Wholahey Production har fått i uppdrag av Povel Ramels skivbolad Knäppupp AB att arrangera en gala i Povel Ramels ära. Detta i samband med att de släpper ett hyllningsalbum där folkkära svenska artister och tidigare mottagare av Karamelodiktstipendiet tolkar Povel Ramels verk.

Galan kommer att arrangeras i Globen och hållas i form av en bankett med sittning. Publiken kommer att bestå av särskilt inbjudna gäster samt offentligheten. Inträde till galan löses genom köp av biljett. Evenemanget kommer äga rum den 2 juni och sedan sändas i SVT den 5 juni, ett år efter Povel Ramels död. Under kvällen kommer Povel Ramels verk att framföras i första hand av artister som mottagit Karamelodiktstipendiet, men även av andra kända svenska artister och band. Även inslag med revyaktig känsla där stå upp-komiker framträder kommer att inkluderas.

Bah, what? Hur fan kom det sig att vi valde Povel? Revyaktig känsla? Namnet Wholahey Production äger ju dock fortfarande.

/sanna

Dags att packa väskan

Yes, för imorgon bär det av hem till Stockholm över helgen. Ska bli skönt att komma bort i några dagar och förhoppningsvis koppla bort lite av allt som rör sig i huvudet. Återigen börjar en ny uppsättning av förra årets tankar komma tillbaka, om boende, vad jag kommer göra efter det här osv. Det börjar liksom dra ihop sig lite känner jag. Oro blandat med spänning.

Nej, jag fortsätter väl att dö av värmeslag här i mitt torn. Fan, enda nackdelen med att ha ett eget torn alltså, det kan bli rätt varmt på sommaren.

/sanna

Huvudvärken

Lord have mercy! Det här vädret gör mig alldeles snurrig. Det måste sluta upp på en gång!
Annars har långhelgen varit helt underbar. Fem dagar av avkoppling som fylldes av ingenting egentligen. Lördagkvällen spenderades med en middag på Gränden med mamma och Sanna. Vi käkade grillspett och drack melonmojitos och jag och Sanna fortsatte på mojitospåret när vi kom hem. En massa singstar och djupa samtal om döden senare ringdes det diverse (det vill säga ett) pinsamma samtal. Påminn mig att lägga bort telefonen så fort jag dricker mojitos, vilket verkar vara någon sorts ärlighetsdryck.
Igår la jag mig i Pildammsparken och dog lite i värmen. Men härligt var det.
/Ida

När blev det sommar egentligen?

Juni. Helt plötsligt är det juni och jag har 11 arbetsdagar kvar på mitt jobb innan det är dags att börja nya jobbet. Sjukt spännande! Först ska det hända en massa kul saker dock.
På tal om kul så drog vi till Siesta i Hässleholm i torsdags och såg The Kooks, vilket trots publikens milda intresse, var grymt! Resten av festivalen var väl inte riktigt min grej. Alldeles för mycket tonårsfylla. Har man själv varit sådär en gång i tiden? När man inte ens minns är det väl ett tecken på att man börjar bli gammal. Bara för det kommer här en liten recap på vad som har hänt de senaste veckorna.
Jag och mina kollegor klappade får i Lund på jobbet.
Jag sprang runt i Pildammsparken och kände mig duktig.
Sanna och jag bestämde oss för att åka till Finspång för att hänga på ICA. Kan varmt rekommenderas.
Robin välte ut blomkrukor på vår luftmadrass och såg mest besatt ut.
Sen var det parad utanför mitt fönster. Alltid trevligt.
Niklas kom på besök. Här i en asiatisk stenträdgård med den obligatoriska H&M-kassen.
Siesta med Matilda som vi inte hade träffat på typ ett år.
Självklart hängde vi bakom den längsta människan i Hässleholm.
Det var det. Ikväll ska jag käka grillspett på Gränden med mamsen och Sannisen. Mums!
/Ida

It began in Hässleholm

Wohoo! Ledighet! Det inleder vi med att dra till Hässleholm på Siesta. Matilda är nere i Skåneland på besök och ska snart möta upp oss vid Triangeln. Klockan 21 går the Kooks på scen! Lyckan alltså.
/sanna

Lottas sommarlov

Igår hade vi en liten avslutning för min allra bästa kollega Lotta som går på mammaledighet. Fan, bara idag så kändes det helt tomt utan henne. Vi har kontor bredvid varandra med en öppen dörr emellan. Vi brukar alltid sitta och snacka, kommentera saker eller bara klaga på något eller skratta åt något annat. Idag var jag ensam, fy fan. Men om en månad kommer Ida och flyttar in. Om någon ens ska kunna jämföras med Lotta så är det väl Ida.
Vid fyra igår stämplade de flesta på avdelningen ut och gick och satte oss på innergården.
Vi drack en massa saft. Typ. Som behövdes kylas i en plastpåse. Typ.
Sen hade jag och Lotta förberett ett musikquiz.
Sen gick vi och käkade gott på Tusentvå och drack mojitos på Restaurang Möllan som lägligt nog ligger i samma hus där jag bor. Men jag och Lotta inleder hennes sommarlov på måndag med en hemlig date. To be continued...
/sanna

RSS 2.0