Har ni hört talas om de tre vise männen?

Igår var det den årliga Halloweenfesten på Kåren. Vilket galej alltså. Det bästa med hela alltet var nog egentligen att föbereda skiten. Skrattade nästan så att jag kissade på mig varenda gång jag tittade på Sanna och Jossan. Vi var ju som ni kanske förstår de tre vise männen och var iförda hela kitet med skägg och gåvor och allt. Grymt bra outfit måste jag säga!

Som vanligt var ju typ alla utklädda, väldigt många transor i år. Killar som får chansen att testa på det där med strumpbyxor för en kväll utan att behöva skämmas - det är bra skit. Förutom transor fanns det tjuvar, Alice i underlandet, munkar, nunnor, byggarbetare, hembiträden, dockteatrar, superhjältar. Någon jävel hade dessutom klätt ut sig till Juha. Han var sjukt lik. Nästan snyggare än den riktiga Juha faktiskt. Bra jobbat!

Sannas dator är lite trött idag, men så fort den har piggnat till kommer det lite bilder från kvällen. Nu blir det lite vinmys.

/ida

Nu ska här firas!

Wohoo! Vad låg i min brevlåda idag om inte ett HYRESAVTAL!!! Så i helgen ska jag och Idaho skriva på för ett andrahandskontrakt på ett år - en trea i centrala Malmö vid Värnhem. Vi har en månads uppsägning + att vi får ställa in saker redan i december fast vi officiellt flyttar in 1 jan. Awesome!

/Sannaho

Sista Halloween i Piteyo

Imorgon är det dags för den traditionella Halloween-festen på Kåren. Kvällen då alla klär ut sig och super ner sig. Det förstnämnda går vi all in på imorgon. Idag fixade vi våra outfits och Juha har redan fått en smygtitt. Kommer bli hur bra som helst - bara lite jobbigt med värmen och att dricka ut sugrör hela kvällen.

Imorgon får ni se våra fina utstyrslar. Nedan ser ni bilder från festen 2007 (missade förra för då lekte jag runt i Kapstaden).

Året då alla var ninjor. But not tomorrow...

/Sanna


Kysst av spriten

Sketabra dokumentärserie på SVT. Den handlar om Sverige och spriten. Alla borde fan kolla på den, riktigt bra tycker jag! Se den här.

/idaho

Kärring

Jag går fortfarande runt och muttrar. Irriterad är vad jag är och vet ni varför? För att jag snackade med en tant, bajs-Liselotte, förut idag. Hon jobbar på ett fastighetsbolag och jag ställde några enkla frågor, på ett TREVLIGT! sätt. Och hon var så jävla neggo så det finns inte och var galet otrevlig mot mig.

Så mamma tycker jag ska kanalisera min ilska - revenge. Hon menar säkert i form av ett mail till hennes chef eller något. Men det är lite för snällt så kom igen nu mina onda vänner - hur ska jag få hämnd på bajs-Liselott?

/sanna

Orkar inte kolla om jag redan har postat den här

Men jag gör det igen får jag kan lyssna på den om och om igen. Underbara Kris Allen gör den asbra och publiken ännu bättre när de sjunger "still believe". Haha.

/Sanna


Sanna frågar Ida

1. Ditt namn om du får bestämma: Hoolahey såklart! (Nä men jag gillar Sofia, mitt andranamn)

2. Du får byta liv med någon, vem and why: Whitney Houston som ung, där när hon gjorde Bodyguard. Skulle kunna döda för hennes röst. Eller kanske jultomten. Verkar ju vara ett soft liv.

3. Vilken låt kan du inte leva utan: Oj oj OJ! Den var svår, men kanske ”Do Your Thing” med Basement Jaxx.

4. Den/det mest överskattade du vet: Svenska filmmanus. Hur svårt är det att få till en okej dialog liksom? Kom igen Sverige!

5. Ditt favoritplagg: Just nu är det nog min nya svarta tajta klänning som visar upp alla mina former. Bra skit.

6. Du får ta bort ett land från kartan, vilket: Hemsk fråga! Skulle nog säga USA, mest eftersom det skulle vara kul att se vad som hände då.

7. Vem ska spela dig i filmen om ditt liv: Den unga jag ska spelas av Sienna Miller (inte lik mig alls) och den gamla jag Meryl Streep med en annan näsa.

8. Din favoritbild: Är det meningen att jag ska lägga in en bild här?


Den här är ju bara så rolig.


Egobildernas egobild. Inte ens hela Eiffeltornet fick vara med.

9. Det bästa med dig: Att jag är så ödmjuk *skrattar högt för sig själv* nej men jag vet nog faktiskt inte. Känns ju mesigt att säga att det är att jag är snäll liksom, men jag tycker att jag är det.

10. Ditt senaste sms: Skittråkigt bara till Gustav: ”Yo vi ska kolla film vid 6, kom förbi om du vill.”

11. Vad gör dig glad: Skitfula skrattanfall.

12. Tror du på ett liv efter döden: Ja det gör jag nog. Eller det är nog mer en förhoppning. Bara man inte kommer tillbaka som en slav eller fluga eller nåt.

13. Senaste gången du grät: I fredags natt, mest för att jag var full och kände för det. Det var skönt. Det är skönt att gråta ibland.

14. Tre ord som andra skulle beskriva dig med: Rolig, skånsk och förståndig.

15. Karaktär i Gossip Girl: Nate. Har alltid rätt och har snygg frilla. Nä fan jag är ingen i Gossip Girl. De behöver en ny karaktär.

16. Vad längtar du till: Flytten till Malmö, vad annars?!

17. Drömscenariot om 10 år: Att jag har ett gigantisch fett café i Malmö där alla coola och ocoola kidz hänger. Att jag har någon att kramas med när jag behöver och kanske till och med en bulle i ugnen. Sen att frugan också har en bulle eller två i sin ugn samtidigt. Takvåning med pool vore inte fel heller. Dessutom ska jag ha tillräckligt mycket pengar för att köpa ett hus i Grekland till mamsen och pappsen. Det har jag lovat.

18. Ångrar mest att du inte gjort: Chansat med kärleken en gång.

19. Vad är troligast, att du rymmer från ditt eget bröllop eller kör över en katt och lämnar brottsplatsen fort som fan utan att någon ser dig: Jag kommer aldrig köra över en katt eftersom jag förmodligen aldrig kommer få (ta) mitt körkort. Så det får väl bli bröllopet.

20. Just nu vill du: Spola fram tiden 2 månader.

/ida


Ida frågar Sannaho

1. Vad är ditt fullständiga namn? Sanna ”Maggan” Lindström
2. Vem skulle du helst hångla med, Göran Persson eller Fredrik Reinfeldt? Freddan såklart. That big forehead.. mums
3. Vilken Astrid Lindgren-karaktär är du? Lotta på Bråkmakargatan
4. Vad äter du helst till frukost? Varm oboy och macka i äkta svensson-anda
5. Vad skulle du göra om du vann 10 miljoner? Ge bort till välgörenhet. Hehe as if. Köpa en lägenhet, resa och försöka leva så länge som möjligt på skiten utan att behöva jobba
6. Hur skulle du vinna 10 miljoner? När jag krossar min rika brittiska man in court och går ifrån skilsmässan med en stooor kappsäck full med pengar
7. Favvo-uteställe? KOKO vid Mornington Crescent
8. Vilken är din största fobi/rädsla? Att trampa på grodor/paddor när det är mörkt ute
9. Vilken karaktär i Grey’s Anatomy är du? Alex och Yang. Vem som helst förutom cancer-Izzie
10. Vad gjorde du under terrorattackerna 2001? Planerade säkert hur vi skulle få töntiga ”Anden” att köpa ut till helgens festligheter
11. Sött eller salt? Syrligt
12. Bästa talesättet? Skörda frukten, inte säden
13. Hur kommer du dö? Ramla på något väldigt vasst
14. Vad tröstäter du? Ben and Jerry’s Half Baked. Himmel
15. Vilket är ditt bästa minne från studietiden? Gymnasiet: när vi gick vilse i skogen på orienteringen och var borta i timmar. Högskolan: när jag träffade frugan *match made in heaven*
16. Vad har du för relation till Jesus? Han är min granne
17. Vilken maträtt är du? Nacho deluxe såklart
18. Vad gör du om ett år? Bor i Malmö, planerar framtiden men vet inte vad jag ska göra med mitt liv
19. Favoritlåt med Michael Jackson? I’ll be there
20. Vad kan du inte vara utan? Ida! Och ett badkar

Äntligen måndag!

Eller inte. För mig spelar det inte så stor roll om det är fredag eller måndag. Jag kan göra whatever. Men det tar slut nästa måndag då helvetet börjar. Förberedelse inför d-uppsats och bara en massa lektioner. Inte min grej.

Men nu njuter jag lite till innan allt drar igång. Det gör vi med Mumford & Sons som ni kan lyssna på här. Låter som en mix av Fleet Foxes, Johnny Flynn, Bon Iver, My morning jacket och Johnossi typ. Asbra.

/Sanna

I'm still standing

Fredagen var som alla andra fredagar, bara att mitt alkoholintag var lite större än vanligt. Med andra ord var jag rätt förstörd igår och min konklusion är faktiskt att jag hade kunnat strunta i att gå all in för jag hade säkerligen haft det lika roligt. Plus att jag hade mått bättre igår. Det är liksom inte värt det längre för jag känner hur jag förstör min kropp.

Det komiska är om jag tänker tillbaka på ettan. Hur tråkiga jag tyckte alla de äldre var som aldrig röjde till det lite. Nu är jag lätt en av dom haha. Men lite skillnad på en 19-åring och en soon to be 23-åring. Tack och lov att festandets glada alladagariveckan är över. (säger jag nu. efter flytten till malmö är 19-åringen säkerligen tillbaka)

Festen då. Boooring. Eller jag hade skitkul som vanligt men det skulle ju vara de nya upplevelseettornas chans att få visa upp sig. Festivaltema - awesome. Borde kanske ha inriktat sig på woodstock så folk faktiskt klädde ut sig lite. Och vad hände med upplevelserummet? Inga öltält där inne, eller typ korv med bröd som man kunde köpa utanför. Vad är en festival utan festivalmat liksom?

De kunde ha gjort såååå mycket mer men jag vet ju inte deras förutsättningar direkt. Men ingen verkade vara imponerad. Bättre lycka nästa gång!

Bilder kommer sen. Nu ska jag njuta av Liverpools seger över Man United och gå hem till Ida för filmeftermiddag.

/Sanna

Fy fan vad jag har lidit

Måste först säga att jag skulle ha lagt upp bilder från gårdagen men ap-kameran har pajat för andra gången nu och jag blir så less. Jaja, det skull ändå bara ha varit de vanliga förfest-bilderna med samma folk som alltid så om ni vill kolla bilder får ni gå till nåt gammalt festinlägg.

Kvällen igår var som den skulle. Skitsnack, musik, massa morötter, festivaltema på Kåren (även om det inte märktes), efterfest nånstans där mitt humör sviktade litegrann, men kvällen slutade bra och jag inser både inatt och idag hur mycket jag älskar mina vänner. Japp så är det faktiskt.

Idag har jag lidit. Fy fan vad jag har lidit. Jag pallar inte att vara äckligt bakis. Nu är det bättre. Vem skulle kunna gissa att salta pinnar var det som behövdes för att jag skulle må bättre. Jag menar SALTA PINNAR liksom, de fyller ju typ ingen funktion. Inte förrän idag i alla fall. Nu ska jag fortsätta med att vara mysbakis och njuta av lugnet före stormen.

/ida

P.S Förlåt säkerhetsvakten som jag råkade störta in i igår. Argare blick får man leta efter. Sorry.

Upplevelsefest!

Ikväll är det dags för den årliga upplevelsfesten. Vår första läsperiod år 2006 arrangerade min klass en asgrym fest på Kåren. Vi valde mellan after ski och festivaltema och rösterna föll på det förstnämnda förslaget. Damn vad bra det blev. Kåre blev helt klart legendary vilket till stor del berodde på det gamla glada gänget som fanns kvar på den tiden. Lite bilder från vår produktion:

Inte ofta det är så packat med folk på Kåren. Ikväll är det alltså upplevelse-ettorna som ställer till med fest och temat är festival. Jag kan man andra ord ha mina vanliga kläder på mig hehe. Bilder kommer imorgon!

 

/sanna


Så var helgen redan här

Damn, nu flyger dagarna förbi. Obsessar mest med skolan och försöker motverka att bli hemlös. Går nog rätt bra med båda alltså. Är äntligen klar med två rapporter på typ 13 sidor vardera, en massa bilagor och till och med en röd tråd trots att jag har klippt och klistat båda dokumenten. En loggbok kvar att ljuga ihop bara. Awesome.

Bemödade mig inte ens med att skriva om sakerna. En sida är typ helt tagen från en tidigare uppsats jag skrivit. Citerar nästan mig själv lite sådär * i äkta caroline-anda*. Love her.

Sen får vi inte glömma att Emily fyller äldre idag! Grattis!


/Sannaho



 


Hemlisen

Det handlade givetvis om en lägenhet. Roligare än så var det inte för er. Inte för oss heller visar det sig för vi var så jävla nära på att scora ännu en grym lägenhet. Men alla hyresvärdar diskriminerar oss studenter eller vi som inte lever som en familj. Så from now on är Ida min flickvän när jag svarar på annonser.

Men vi har en reservplan och idag får vi veta om det håller eller ej. Då kan vi spara en massa pengar.
Plugg ja. Eller nä. Kanske.

/S

Man ska aldrig döma tjejen efter gosedjurets prickar

Minns ni Ulrika som vann Big Brother. Så jävla bra bara! Att man kan vinna en tävling bara för att man är kul på fyllan liksom.

"I lavv big braddar yes I did"

Bra jobbat Ulrika!

/ida

Vardagsgodis

Stressad. Känns som jag begravs under tråkiga rapporter och sökandet på en jävla lägenhet. Men så får man ett samtal från en gammal romans som cyklar runt på Amsterdams gator och då blir allt lite roligare.

- Kom och plugga eller något HÄR, säger han.
- Varför inte, säger jag.

Måste sluta med sånt. Kan inte vara rastlös och resa runt konstant. När är det dags att börja slå sig till ro och försöka  slå sig in i den bransch man vill vara verksam inom? INTE NU svarar jag mig själv när jag inser att jag bara fyller 23 i år och att jag har måååånga år kvar att leka.

Wohoo.

/s

Nerver av stål. Not.

Sitter och försöker plugga men det går åt helvete. Spelar David Guettas skiva från i år varvat med Jamie T's senaste. Vet inte om det påverkar mitt plugg-mode. Och vet inte riktigt vilken skiva som går hem bäst. Tror omständigheterna påverkar mitt omdöme. True.

Hemlisar berättar vi sen. Okej.

/S

Ni får "In my place" också



/S

Klockan är snart 18 och det är mörkt ute så jag peppar upp mig med lite Coldplay från i somras på Stadion

Tack til Lania som jag tvingade filma i fyra minuter trots att hon säkert fick kramp i armarna.

/Sannaho


Lite komiskt

Wohoo, jag ska på lägenhetsvisning imorgon.
Inte så wohoo, det är här i Piteå och det är för Millies och Annas skull.

Är det inte vår tur snart? Kom igen jävla Blocket. Jag är som en junkie. Så fort en ny annons kommer upp får jag dagens dos. Liiiite scary.

/S

Vanlig middag en casa de Sanna

Dagens meny: pulvermos med fläskfilé.

Mums.

Ge mig

en spruta!


Ringde vårdcentralen idag eftersom jag, Sanna och Jossan har mission bli vaccinerade mot svininfluensan. Det enda problemet är att hela Norrbotten råkar ha precis samma mission som oss. Tänka sig vilket sammanträffande. Jag får väl ringa på morgonen istället så att man ens kan få en tid att prata med folket på vårdcentralen. En spruta ska jag ha i alla fall trots att det sticker i hela mig och jag börjar kallsvettas i händerna så fort jag tänker på det. Återkommer när det är mission completed.

/ida


Så kom jag på det

När jag började här på utbildningen var jag galet insnöad på att jobba som projektledare vid festivalproduktion. MEN, jag har efter de här tre-fyra åren insett att jag glidit lite längre bort ifrån det drömyrket. Okej, jag skulle inte tacka nej till ett sånt jobberbjudande men det finns så mycket jag vill göra och hinna med.

- Skriva en bok
- Arrangera en festival
- Casting
- Arbeta med ungdomar (jo det är sant. gärna att de har haft en tuff uppväxt så jag får rädda dom lite)
- Projektass. eller något vid en filminspelning
- Upptäcka nya band
- Bandmanager
- Skriva en resguide där inte de vanliga turistplatserna inkluderas
- Alla projekt som inkluderar flera kreativa uttryckssätt (film, konst, musik, mode etc)

Men så kom jag på ett alternativt drömyrke igår. Att tjäna pengar på att komma på och utveckla idéer. Allt från idéer till nya tv-program till att skapa marknadsföringskoncept. Ett jobb där jag bestämmer mina arbetstider och där jag får resa en massa för att få inspiration. Like that's gonna happen hehe. Jo fan, jag fixar det. Ungefär som upplevelse försökte ha siktet inställt på Beach 2010. En ouppnåelig vision med andra ord.

/Sanna

Allt detta prat om shopping

Det tär lite på mig. Jag vill sätta på mig spenderarbyxorna (oh yes, I did use that word) och gå helt crazy i en affär som inte är Gina Tricot. Sitter och tittar runt på lite sidor och det liksom vattnas i munnen. Nästan så jag skulle kunna beställa något bara för att få vara glad och gå runt i ett nytt plagg - och sen skicka tillbaka det. Men nej nej. Hittade lite fina saker som Rag & Bones hade gjort.

Inte för att jag någonsin skulle köpa något av dessa plagg men det får mig att vilja kasta pengar på någon och gå hem med tusen kassar. Nej, nu ska jag vänja mig vid livet som fattig. Hej hej!

/Sanna


Alla som inte fick vara med - Part II


Det kommer mera. Var så säker.

/Sanna


Döööh!

Ida: Hon har nog damp.
Sanna: Ja säkert!
Ida: ADHD kanske. Fler bokstavssjukdomar vi kan komma på?
Sanna: Analfabet.

Hahahaha. Jag tyckte att det var jättekul!

/ida

Lugna gatan

Luften gick liksom ur mig lite i veckan. Vi var SÅ himla nära på att scora världens finaste lägenhet vid Folkets Park. En fyra med diskmaskin, balkong, badkar, lummig innergård, walk in closet... vi hade gjort ett av rummen till ateljé - det säger väl det mesta.

Ringde vid precis rätt tidpunkt och blev den första han pratade med. Fick komma på exklusiv visning och allt var så gott som klart förutom ett godkännande från hyresvärden. Men vad händer? Jo givetvis har det uppstått ett missförstånd och värden har redan hunnit sätta ut en annons. Max 7 par väljs ut för att komma på visning. Nu tillhör vi den sista gruppen, vilket är en framgång bara det. Men den var vår så det känns pissigt.

Han kommer ju välja en äcklig liten familj med tråkiga jobb och skita i oss studenter som aldrig ges en chans. Ja, bitter är jag. Men försöker tänka positivt. Den var egentligen lite för dyr så nu kör vi igen. Bättre ska det bli.

Världens godaste 3-rätters igår med Ida, Jossan och Gustav. Idag väntar pysselkväll. Underbart.

/Sanna

Mitt liv som hund

Ni måste bara besöka en ny blogg som vi har upptäckt. Den heter www.lifeofleif.com 

Bloggen handlar om Leif, en sjukt liten hund som bland annat rånar butiker och pissar i fontäner. Jävligt cool hund alltså. Bloggvärlden är alltså nu så utvecklad att till och med djur går och blir bloggare. Heja Leif!

/ida & sanna


Skins

Det kan ju vara lite svårt det här med ungdomsserier. Antingen suger dialogen eller så fuckar alla överdrivna intriger upp hela serien. Däremot finns det en brittisk serie som aldrig gör en besviken. Den är klockren i alla avseenden. Det finns kärlek, droger, sex, musik... och inga direkta censurer. Helt underbar.

Peppar inför januari då troligtvis säsong 4 kommer!

/Sanna


En hyllning till alla som inte fick vara med

Alla dessa bilder. De där bilderna som egentligen inte borde vara med eller de som man inte vill lägga upp för att man ser lite skum ut. Sen finns det bilder som bara faller i glömska. Här har vi ett urval av alla dessa bilder. Enjoy!




















/idaho


Påbörjat självbiografi check!

Mitt liv är bara FÖR intressant för att skriva om. Därför gör jag det ändå, för att jag är en egocentrisk människa som gillar att läsa om sitt eget liv på internet. Jupp så är det. Tänkte visa mitt liv just nu i bilder.


Plugga! Notera Party Marketing. Bra skit.

Sanna och jag stötte på första snön i centrum. Den var visserligen ditskyfflad, men jag tycker ändå att det räknas.

Jag gillar Sanna och Gustav. Bra bild på Gustavs rumpa förresten. Nu är Jossan tillbaks från sina hemtrakter också, vilket är asbra.

Soppa a.k.a suppe a.k.a soep a.k.a sopa a.k.a スープ

Igår skapade jag. Man får inte säga pyssla på Kulturens Hus i Luleå. Det ses som något fult, något barnsligt som man gör på dagis. Vad fan är det för fel på pyssla?! Jag älskar att pyssla *uppriktigt upprörd*. Jag vet att det finns folk som står på min sida. Låt oss starta en revolution. Sluta skapa börja pyssla!

/ida


Såklart

givetvis var det för bra för att vara sant

Håller ni inte med?

Klippet som jag länkar till sen... det är helt galet vad jag tycker duden påminner om allas våran Emil aka Katten. Inte utseendet eller så men vissa miner och sättet han pratar på. Kolla kolla! Vad tycker ni?

Titta här.

/Sanna

snälla snälla snälla

låt det inte vara för bra för att vara sant

Run for your life


Och vi gav allt

Till och med våra hjärtan. Gör det du också här.

Donationsrådet fick vänta lite för länge på att vi registrerade oss men som tur är hann vi inte gå och dö innan det var försent.

/Sanna och Ida

Jag grävde också i arkivet

Vilka skatter det finns. Första videon är från våren 2008 när vi hade middag på loftgången. Andreas blev gradvis mer norsk och det finns ju nästan inget bättre. Den andra videon är från ett av många besök på 1906. Juha önskade en låt med Jan Johansson, men fick något mycket bättre, nämligen Jan Johansen. Haha



/ida


Nu blir jag nästan religiös

Vi behöver en lägenhet. Ja det gör vi. Jag och frugan bestämde att om vi blir religiösa så kanske vi kan be om ett mirakel och få en lägenhet. Vi tänkte också att om vi väljer två olika religioner är chansen större att vi hittar den "rätta" och får vårt mirakel. Sanna valde Hinduismen och jag Judendomen. Jag menar lockar, hebreiska och brödbrytning låter väl inte helt fel?

Nu ska jag sy nåt.

/ida

Måndagsmys

Ida säger (22:55):
du ser ut som en gris och jag som ett mongobarn med överbett
lite alien över dig med

/Sanna


Reality check!

Jag säger upp min lägenhet om två veckor. Med andra ord kommer jag vara hemlös den 1 december. Awesome.

/Sanna

En gammal suprise-förödelsedagsfest


Den här videon är från kvällen då Juha blev galet överraskad. *Note to self: håll inte över mikrofonen*

Naaaw, titta vad jag hittade


Det här var i början på 2006. Jag hade precis flytt The Monkey Puzzle (världens sämsta pubnamn) och alla horor på Edgare. Det var min första dag på Pride of Paddington och jag fick äran att ringa i klockan för sista beställningen. Och min bästa chef Chris sitter till vänster och är full. Allt i vanlig ordning.


/Sanna

Postverket

Har tänkt läsa Bukowskis verk sjukt länge nu men senast när jag var till bibblan lånade jag äntligen hem något. Började med hans debutroman Postverket som skrev 1970.

Charles Bukowskis romaner är som små käftsmällar på en fin överordnad moralisk amerikansk världsbild. Bukowskis uppgörelse med anrika statliga postverket då hans underbara alter ego Henry Chinaski både svär, knullar kvinnorna för att fylla sitt behov av en ömhet som mest går genom ständig alkoholberusning.

Han arbetar, är ständigt bakfull och ser världen bitter rammas av en hycklande anständighet från amerikanska moralens ordning. Själv är han en blandning av cyniker i sitt sätt att se på arbetet, lagar och paragrafer är bara idiotier för en rad med paragrafryttare som använder för att göra livet surt. (från denna sida)

Asgrym bok. Verkligen. Vet bara inte riktigt hur jag ska förhålla mig tills hans sexistiska berättelser vilket är ett återkommande ämne när folk försöker analysera och förstå sig på Bukowski. Men trots hans upfuckade ordval fråntar inte det att han otroligt grym på att skriva. Underhållande på ett kort och koncist sätt.

Så nu ska jag fortsätta med hans följande romaner. Ska tydligen vara betydligt mer sexistiska men time will tell.

Läs Postverket iallafall!

/Sanna

Förödelsedagsfest!

Igår hade Erik lite firande för han är hela 27 jordsnurr nu. Ops, kräktes lite för det ordvalet men moving on. Vi hade klurat på den perfekta presenten... vad skulle Erik uppskatta? Och det blev givetvis trisslotter och två äckligt stora burkar med gurka. Han blev asglad. Såklart.

Jag får aldrig vara med på bilder nu för tiden eftersom jag alltid har kameran. Så det blev en egobild på det. Ny tradition.

Gustav fick också en egobild. Doin' something...

"Skit-Olle" var ruskigt glad i vanlig ordning.

Gustav med två drickor. En halv jag.

Födelsedagsbarnet!

Gode försöker få till det - bild 1.

Gode försöker få till det - bild 2.

Gustavs egobild nummer 2. Doin' something ännu värre.

Bästa Andreas är på Piteå-besök vilket var grymt. Äntligen fick jag och Frugan lite sällskap när vi kollade fotbollen. Fucking Danmark men nu kanske Lagerbäck äntligen försvinner.

Den senaste veckan har vi haft en bananfluga på besök. Hon heter Annika. För några dagar sen mördade vi hennes bror Åke. Igår var det kusin Åsas tur. Annika hänger kvar... men snart kanske det är hennes tur att se ljuset. Fast hon har blivit lite som en i familjen. Här ser ni Åsa - det som är mosat och svart i Idas hand.

Efter mordet på Åsa hann vi med en intervention med Juha också. Min första någonsin. Lite ledsen att vi inte hann med att skriva ett varsitt brev men nästa gång så. Juha var mest förvirrad. Sött.

När det var dags för hemgång blev det tid för det sedvanliga slagsmålet.

Det var lördagen det.

/Sanna


Bajsjävlaskithelvetefan

Härom dagen la jag mig fjärrkontroll till TV:n på ett dåligt ställe. Därför tänkte jag med ens; nu du Sanna, nu får du allt komma ihåg vart du lägger din fjärrkontroll för annars kommer du behöva gå fram till din TV för att byta program i framtiden.

Och nu kommer jag inte ihåg det här dåliga stället så jag måste gå fram till min TV för att byta program i framtiden. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Gonatt.

/S

Tutorials

För alla er som ännu inte upptäckt hur fantastiskt youtube är så ska jag berätta. Det finns tutorials för allt! Jag gick alldeles nyss in på youtube för att jag skulle kolla en musikvideo. På förstasidan finns det "videos playing right now" och en av dessa videor var den här. Det är alltså en video som heter "How to shave your groin". Det finns alltså en tutorial för alla er som inte vet hur ni ska raka skrevet. The fantastic world of youtube everyone!

/ida

Så kom den tillslut

Så jävla snygg, helt galet vacker. Kan inte sluta stirra på min soultmate. Min nya livskamrat som ska följa mig vart jag än tar vägen.

Min dator är äntligen här. Lycka!

/Sanna

ps: kändis på vift föresten. den där duden som kom rätt långt i Idol. Mm, inget namn. Lite schlager över honom. Blir inte bättre än så. ds

ps2: jo kom på när jag nästan såg Anders Svensson på gågatan. Den var nog snäppet coolare. Det var ju inte Anders alltså. Men lätt om han var 10 år äldre.ds2


Jag vill också!


Ååååh, min bror drar hit på måndag och jag är SÅ avundsjuk. Fan.

/Sanna


FIKA


Från vänster: Wienerbröd, Arraksboll, kaffe, Arla kaffemjölk.

Jag är så sjukt sugen på fika. Jag vill gå på Nodo och vara Pite-trendig med frugan, dricka latte och snacka skit om allt och ingenting. Synd bara att det snart är midnatt och att Nodo förmodligen har stängt. Får hålla mig ända tills imorgon. Kommer bli en tuff natt med kladdkaka-abstinens och hemska kaffesvettningar. Jag hoppas på ljuva drömmar om lunchbaguetter och chokladbollar. Vi ses på Nodo eller nåt annat kafé i Piteå imorgon gott folk.

/ida


Shit vad coolt.

Vilken produktion. Lite smått obehagligt också. Titta här.

/S

Ah snart kommer den. Den där snön.

Men jag försöker att inte märka av att det blir kallt. Att alla löv är borta från träden. Jag låtsas att jag har rest till Costa Rica och ligger och pimplar drinkar på stranden. Kan skylla på att det är mina fantasier som har gjort att jag inte har gått utanför dörren idag och inte min lathet hehe. Oh well.

/sanna


Keep rockin and keep knockin

Åååh, ibland är mitt liv så bra. Så klockrent.

/s

Hemmafruarna

I söndags var det kanelbullens dag så vi gjorde som alla "riktiga" svenskar där ute och bakade bullar. Massa bullar, som även Gustav fick smaka igår när vi hängde hos Idaho. Lucky him. Sen gjorde vi egna vårrullar! Så jäkla gott men vilken tid det tog.

Första plåten. Det kom mera mera.

Idag blir det en tour till skolans och stadens bibliotek. Sen middag och vinkväll med Frugan. Plugg, sa någon. Va? sa jag. Hej så länge.

/Sanna


Update

Idas mamma och Emily var på den där visningen av lägenheten i Davidshall idag. Det var en fyra. Nice tänkte vi. Mindre nice insåg vi idag när det tredje sovrummet var cirka 6 kvadratmeter. Fan, inte ens min säng kommer få plats där. Så det blir till att leta vidare.

Spännande. Såklart. Men jag vill inte ha spännande när det gäller min bostadssituation. Pallar inte leva ur en resväska igen. Vill ha allt klart när jag säger upp min bostad nu i slutet av månaden. Fan.

Nu lyssnar jag på kent också. Nya singeln var sådär lagom lame som de vanligtvis brukar vara. Gillar låtar som växer vilket de också vanligtvis brukar göra. Så töntarna får några chanser till. Deras nya singel alltså.

BLI TRÖTT SANNA! BLI TRÖTT!

/S

The September issue

I dagarna kollade jag på den omtalade dokumentären The september issue. Den kretsar kring att få Vogues nummer för september klart vilket inkluderar allt från photo shoots till den kreativa processen. Man får följa med Anna Wintour som är känd för att vara en bitch (rollen som Meryl Streep spelar i The devil wears prada är påstådd att vara baserad på Anna).

Sevärd! Min favorit är the creative director Grace. Så jääävla duktig. Kolla!

/sanna


Jag har ingen koll längre

Bon Ivers sidoprojekt Volcano Choir har jag missat helt. Ni kan lyssna här. Faller inte alla i smaken. Tack och lov.

Gonatt.

/S

Antar att ni har sett denna video vid det här laget


Lite stört. Vet inte om jag ska gilla att han berättar det under sändningen eller ej. Publiken har ju noll koll på att han är allvarlig till en början och skrattar i tron om att han skämtar. Hans fru tycker nog inte att det är lika roligt...

 

/S


Fram med stålarna

Jag har gått och blivit förkyld. Inte jättejätte-jag-dör-förkyld, men ändå. Inte för att det ska stoppa mig! Jag och frugan ska göra vårrullar idag. Vi har köpt filodeg eller vad det nu heter.

Sanna: Lägg ut din deg nu.
Ida: *vad fan menar hon, är jag skyldig henne pengar* Ah okej.

Jossan drar hem till Rentjärn idag. Tråkigt för oss. Vi ska sakna henne som vi saknar sommaren! Kanske att jag ska gråta en skvätt, sen komma över det hela och inse att det faktiskt bara är en vecka hon ska vara borta. Sen frukost/lunch.

/ida

Fredag i bröstens tecken - Part II

Efter att vi käkat en sjukt god middag och sjungit många visor i sånghäftet så lekte vi lite charader.

Sen pratade vi mycket också. Några citat från konversationerna fick förevigas på sånghäftet.

Sen tog vi en taxi till Kåren och dansade lite till tveksam musik.

Sen tittade vi förbi Juha och Torsten. Vi tog med fina plastblommor som ni ser på bilden, typ. Sen ser ni säkert morotsbitarna som Juha spottade på bordet. Allt i vanlig ordning. Det var den fredagen.

 

Igår blev det fotboll då Zlatans Barca återigen vannen ligamatch. Fan, min nya grej. Sitta hemma, lite smått bakis och kolla fotboll i min ensamhet. Helt underbart! Jag pluggade till och med samt kollade en asbra dokumentär. Skriver om den i ett inlägg sen.


/Sanna


Miss USA 2009

Jupp, jag kollar på Miss USA-tävlingen. Var precis tvungen att byta kanal dock fö att det var alldeles för mentalt nedbrytande för att kolla på. Det är alltså typ 30 tjejer i glitterbikini som strattar runt på en scen och ger oss tittare det där Jag-är-sjukt-fejk-men-jag-ler-tills-ni-röstar-på-mig-för-att-slippa-kolla-på-mig-leende.

Dagen har varit lugn. Det enda vettiga jag har gjort är nog att ta en promenad med Sannaho. Imorgon blir det nog en lite mer aktiv dag förhoppningsvis. Nu ska jag återgå till att plåga mig själv med ett gäng pantade Miss USA-kandidater.

/idaho

Dagens sökord för att hamna på vår blogg:

Gles skäggväxt

Hoppas bloggbesökaren hittade vad han/hon sökte efter hos oss. Hehe.


Fredag i bröstens tecken

Igår käkade vi en grym middag hos Gustav. Tack Gustav! Sång, skitsnack och en massa skratt. Sen drog vi till Kåren där det var rosa bandet-kväll. Behöver såna kvällar när man inser att det bara är ens vänner som är det fina med att bo kvar här. Jag kommer inte sakna något annat vilket är en skön känsla eftersom alla drar vid jul ändå.

Vi hade säkert minst fem såser. Mums.

f

Kommer fler bilder sen och filmklipp, det ni!

/sanna


Sakta men säkert

Woohoo, det händer något på bostadsfronten. Efter ett grymt brev och lite telefonterror ska vi nu få komma på visning på måndag (Emily går såklart - vi är typ 180 mil långt borta). Det är en fyra som ligger sjuuukt centralt och ett förstahandskontrakt på det. Kom igen bostadsgudar - give me!

Ni får höra hur det gick på måndag. Håll tummarna.

/Sanna

Oj vad hon pluggar

Yes, har säkert skrivit två stycken nu hehe. Jag, Idaho och Jossan kom hem rätt tidigt från "tjejkvällen". Shit, det kom alltså stora bussar med en massa shoppingsugna människor. Lite too much för min del. Stora folkmassor + butiker är inte min grej. Jag föredrar ju att oftast gå själv när jag ska spendera lite pengar på kläder. Det slutade iallafall med en fika och ett par knästrumpor.

Men nu pluggar jag lite eftersom jag har kollat serier hela dagen hehe. Lyssnar lite på det här gör jag också:

Imorgon ska Gustav bjuda mig, Jossan och Ida på middag. Sen väntar det... sånghäften. Det kan inte sluta bra alltså. Som om det någonsin gör det. Peace.

 

/Sanna


Det här var ju så jävla länge sen

Och en helt annan Sanna och Ida. Kan sakna att vara etta - förvirrad, naiv och för kaxig för sitt eget bästa. Hm, är iof så jag nog skulle beskriva mig själv idag också fast inte lika naiv. All drama här uppe får en att inse hur saker och ting verkligen fungerar.

 

Men ändå känslan av att vara minst, ha allt framför sig. Känner så nu på ett sätt eftersom jag kan göra vad fan jag vill snart. Resa. Jobba. Vara arbetslös. Helt upp till mig vilket är sjukt skrämmande och spännande såklart. Nu skulle jag gärna digga att vara en rik hemmafru i NY ett tag. Får se hur det går. Tips önskas.


Hej så länge.
/Sanna

Hej plugg!

Vaknade och kände mig nästan lite sjuk, men efter en dusch och lite lunch känner jag mig som en ny människa. Ikväll blir det tjejkväll på stan med shopping och fika. Innan dess måste jag dock plugga. Det känns nästan inte ens som ett "måste", det känns kul för en gångs skull. Tänk vad en bra lärare kan göra!


Den boken plockade jag helt frivilligt fram ur bokhyllan efter nästan 3 år. Helt tokigt! D-uppsatspeppen har börjat mina damer och herrar.

Skittråkigt inlägg jag vet hehe.

/ida


Den sista grillen

Idag gick vi all in på att grilla för sista gången innan snön kommer. Yepp, det närmar sig. Förra året kom den i början av oktober så vi försöker passa på här uppe.

Frugan gör sig alltid bra på bild.


Körde Vouge-style. För mycket ANTM för mig.

Ännu en bröstkonversation.

Sen blev det dags för klassbilder.

Vi käkade inne hos Jossan för det var sjukt kallt. En massa vin på det och underhållande konversationer. Nu ska jag sova för imorgon ska jag göra nytta. Yepp, you heard me.


Gonatt.


/Sanna

RSS 2.0