Det händer liksom inget

Så därför har jag inget att skriva om. Önskar att jag kunde berätta om en grym konsert jag varit på. Eller att jag dragit på en weekend till Berlin. Eller hånglat upp grannkillen. Men nada.

Tur ändå att jag har Ida. Och Jossan. Och alla andra som gör att "det händer ingenting" blir skitbra för mig men tråkigt för er att läsa om.

Blir mest möten. Plugg på Kåren. Så jag planerar framtiden för att peppa upp mig själv lite och tänker att jag ska ta igen alla såna här dagar så fort jag kommer till "bebyggelsen". Men så vet jag nog innerst inne att jag bara byter stad att vara lat i. Så vi får väl se.

Nu mera Zlatan när Barcelona ska vinna nästa match i CL. Hej svejs.

/Sanna

Dagens

Jag bakar bröd. Det är bra skit. Kanske ska lägga upp receptet. Ja det ska jag.

VÄLDIGT-ENKELT-ATT-BAKA-SÅ-ATT-DET-NÄSTAN-ÄR-FUSK-FOCCACIA:

3,5 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk olivolja
massa mjöl
(soltorkade tomater, oliver, oregano, timjan)

1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen har smält.
3. Häll i saltet och oljan. (Eventuell smaksättning)
4. Blanda ner mjöl tills degen släpper från bunken. TA INTE FÖR MYCKET FÖR HELVETE!
5. Låt jäsa under duk i en timme.
6. Knåda lite, använd mjöl om det behövs. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt eller i en långpanna. Den ska vara ca 3 cm tjock.
7. Låt jäsa i 30-40 minuter under duk. Sätt på ugnen på 225 grader.
8. Pensla med olivolja och strö på flingsalt.
9. In i ugnen 15-20 minuter.
10. ÄT!

Det var väl inte så jävla svårt. Gå och fixa kvällsfika till era vänner nu. De kommer bli jätteglada jag lovar.

/idaho

Höj taket!


 


En helt TOKIG kräftskiva - Del III

Efter ett tag började det spåra ur lite. Men på ett bra sätt såklart. Borden ställdes undan och sen blev det dans dans dans!

Ida går all in på maken Chrille.

Haha så klockren bild. Simon ser verkligen ut att njuta.

Efter all dans var det dags att gå vidare till en husfest.

På husfesten dykte någon upp... vem kan det vara?

Erik såklart! Say whaaaaat?

Jag skrattar.

Simon försöker peka. Vet inte vad den andra duden gör.

Den här bilden är så fin. Chrille ser så kär ut i Ida.

Representant för den yngsta upplevelseklassen.

Well, det var kräftskivan det. Lägger upp bilderna på facebook sen eftersom alla klagar att jag aldrig gör det i vanliga fall. Nej, snart kommer en gubbe och ska kolla på mitt sideboard. Hej så länge!

/Sanna


En helt TOKIG kräftskiva - Del II

Undrar vad Juha tänker på. Kan det vara hur stolt han är över det fina sånghäftet han designade?

Chrille visar storleken på något...

Torsten visar storleken på något...

Och som vi sjöng! Vissa förstod inte det här med att fylla halva snapsglaset efter de första fem visorna hehe.

Party!

Och ja, det kommer mera!


/Sanna


En helt TOKIG kräftskiva - Del I

Igår ägde En helt TOKIG kräftskiva! rum. Jag, Ida och Jossan hade "lånat" bord och stolar från Kvarters. Allt var helt perfekt och stämningen var på topp redan innan alkoholen ens hade börjat flöda hehe. Anyways, asgrym kväll vilket vi inte verkar vara ensamma om att tycka (tack och lov). Härmed har vi haft vår sista traditionella kräftskiva här uppe.

Givetvis var Festmannen på plats!

Vid ankomst fick alla gäster tillverka sin egna partyhatt.

Och givetvis fanns partyhjulet i beredskap. Tack och lov fick det inte vara med och leka igår eftersom vi ägnade oss åt att sjunga snapsvisor var tionde minut. Efter ca en timme var alla fucked. Allt enligt traditionella manér. Minnesluckor. Folk som flydde hem på sin cykel. You name it.

Gustav var min bordsgranne.

Mer bilder kommer sen!

 

/Sanna


Fixarn, Donarn och Allvetarn!

Sista fixet för kräftskivan och jag känner mig lite (mycket) peppad. Försöker styra ihop en pastasallad, det är inte en av mina starka sidor, men annars finns det ju snaps och sånt. Imorgon eller någon dag efter det kommer nog en hel drös bilder dyka upp här. Åh... pepp!

Förrsesten fögryllde Jossan min dag idag när hon berättade att det kommer ett dubbelavsnitt av Grey's Anatomy imorgon. Helt perfekt för min bakisdag!

/idaho

Sanna och Ida goes flitiga arbetare

Idag har vi återigen varit iväg till Luleå för att jobba lite med förberedelserna inför nästa veckas eventgenomförande. Jag och Ida har redan gjort vår del av arbetet och hjälper nu till Kulturens Hus med vad som kan behövas göras.

Världens bästa Anna som jobbar på Kulturens Hus.

Idag har vi målat om monterväggar. Synd, gillade den rosa färgen.

Sen hängde vi i ateljén och pysslade (nej förlåt, förbjudet ord. vi SKAPADE). Fixade inför en tävling.

Fast vi lekte lite också när ingen såg. Vi hittade en sån här.. spikgrej. Så jävla roligt! Jag ville high fiva med Ida.

Ida var inte lika oskyldig hon inte.

Sen ett besök på Kupan för att hitta lite grejer. På Kupan gillar man sin radio.

Bra dag. Nu har vi även burit en massa bord och stolar samt dukat inför morgondagens kräftskiva. Det kommer bli så bra så bra.

 

GLÖM EJ: MAT. DRICKA. 18.00 (finns en akademisk kvart, ingen fucking timme hörrni).

 

Ses imorgon!


/Sanna

En helt TOKIG kräftskiva!

Så har det blivit dags igen. På fredag kör vi en grym kräftskiva (hoppas vi alla får plats, var kanske lite väl ivriga när vi bjöd in folk). Ni andra som inte får plats är mer än hjärtligt välkomna efter vår festmåltid för att röja lite. Kom förbi efter 21.30 - vi är hos Jossan. Vi ska snapsa järnet så hoppas ni också är festligt glada vid ankomst. He he.

 

Är du ännu en av alla dessa musikhitlers får du önska låtar i en kommentar till detta inlägg. Så snälla är vi.

Ses på fredag!

/Sanna, Ida & Jossan

 


Come to mama

En beställning är gjord och snart är den sjukt snygga macbook pro på väg hem till mig!

Lycka! Snart tar jag flyget upp till Piteå efter lite kvalitetstid här hemma i Stockholm. Imorgon blir det jobb i Luleå för att förbereda montern och på fredag är det kräftskiva! Den sista i raden av alla (två? tre?) vi arrangerat tidigare. Hej så länge.

 

/Sanna

Sommartjej 87

Väntar på att Jossan ska ringa så att vi kan åka till Dollarstore och köpa plastmuggar. JA jag ser fram emot det. Först och främst ser jag fram emot att åka bil. Åka bil är en av mina favoritsysselsättningar förutom att åka buss. Fast bara regionsbuss, inte nåt jävla Skånetrafiken stadsbuss i Malmö. Bajs.

Kommer du ihåg sommaren 2009 Sanna? Det gör jag. Den var bra. En lagom blandning mellan sociologi-plugg, nattliga nakenbad, vin, stämsång och upptäckandet av Norrland.

Här har vi tjejen som just badat naken i Bottenviken. Gjorde dessutom nästan en Britney på bilden, det ni haha.

 

/idaho

 


I min garderob

Rensar och försöker få plats för en massa saker som jag tagit ner från min lägenhet. Jag har så SJUKT mycket böcker. Älskar böcker. Men vad hittar jag i högen om inte:

Lite otippat. Lite mindre otippat när man ser vem den egentligen tillhör:

Ops. Sorry Gert.

/S


UPDATE: Alltså det var meningen att skriva Gert. Stavade inte fel på Gud. Gert är min bästaste bästa lärare of all time. Eller inte lärare iof utan mer duden som ringde upp så fort man inte var i skolan. ds

"F(l)oppatoffeln i akut krisläge"

Thank God! Äntligen!!! Sen kan man diskutera Aftonbladets försök på "fyndiga" rubriker dock. Känns lite väl 90 va?

/S

Det är äkta lycka - att få en riktigt gul ostkrok

Hoppas verkligen att ni kollar Hollywoodfruar just nu. Så jävla underhållande!

Så var det måndag igen

Har så svårt att hålla koll på dagarna men idag kommer Entourage så då måste det vara måndag. Kalender har aldrig riktigt varit min grej hehe. Glömmer bort den efter två veckor och råkar alltid lämna den hemma när jag ska på möten och shit.

Anyways. Drog in till stan idag och gick runt bland alla människor, i affärer... helt själv. Lycka! Stötte på gamla klasskamrater och jämförde liv. Vad man gör och hur långt man har kommit. Det är väl det man gör oftast eftersom man kommer ju inte direkt ringa upp varandra imorgon för att hänga. Bara en uppdatering på varandras liv och sen moving on.

Tittade just in på stockholms bostadsförmedling och sökte på hur jag ligger till i jakten på ett förstahandskontrakt. Måttligt bra ändå måste jag säga. Två år till och jag kan kamma hem något bra skulle jag tro. Till exempel: en lägenhet på söder, två med okej hyra, 180 stod i kön och om jag hade anmält mitt intresse hade jag plats 42. Så det är nice!

Nej, plugga var det ja!

/Sanna

Sanna goes storasyster

Yes, har varit en väldigt snäll syster den senaste.. halvtimmen. Har gjort en lista på utbildningar som kan passa min bror. Han funderar på journalistik och polis så nu har jag knåpat ihop lite inspiration till honom.

Shit, kommer ihåg när man själv var där. Läste igenom. Valde mellan städer. Fast det var inte så mycket val trots allt. Det var nästan förutbestämt det där. Sökte endast en utbildning och kom in på den. Så var det med det. Hade jag valt samma om jag fick göra om det? Hell yeah. Lekstugan passar mig perfekt.

Nej nu ska jag försöka hitta någon dokumentär jag inte har sett på SVT Play än. By the way måste ni kolla Uppdrag granskning. De har gjort program nu om stafettläkare, alla thailändska bärplockare som utnyttjas och om pirater. Sjukt intressant. Och Jossan, vi har haft möte med ena duden i det programmet som handlar om bärplockarna. Kan du gissa vem?

Nej, hej så länge.

/Sanna

Sluta grilla börja steka

Söndag igen. Har inte gjort en endaste vettig sak idag. Sitter och uppdaterar Blocket stup i kvarten, youtubear och lyssnar på musik. Jag känner att jag förtjänar den här dagen lite i frväg för att i veckan blir det plugg deluxe och några resor till Luleå och Kulturens Hus. Imorgon ska jag dessutom träffa en gammal gymnasiepolare som också hittat till Norrland. Alla vägar leder hit.

Men först, en titt på helgen som gick. Ni får ursäkta bildkvaliteten, den är inte den bästa. Men kul hade vi.

Eftersom det inte var grillväder fick det bli till att ugnssteka skiten istället. Har aldrig sett så många korvar på en och samma gång.

Storebror och Lillebror.

Inide-Erik.

"Åh vad kul vi har det... NOT!"

Eller?

Erik pratar gles skäggväxt.

Torsten pratar gles skäggväxt.

Efter en massa föris blev det Kåren som kändes samma fast ändå inte. Vi tog dock ett beslut om att det skulle vara kul och dansade galet till Boels partybitar. En tidig, men bra kväll!

 

/idaho

 


Det här lät ju hur bra som helst

Jog vill uthyra 2 rum ineboende (kort eler long periud)inflitning omgåande Jog har också en lägenhet fron 20 december på 47km.

Eller inte. Fan, om man pröjsar 110 kronor för att sätta in en annons kan man väl "ordboka/uppslagsverka" lite. För övrigt är jag numera en blocket-junkie utan dess like. Uppdaterar frenetiskt och får cravings så fort jag inte har klickat på sök under en timme. Icke bra.

Snart ska jag ge mig iväg och researcha PC respektive mac. Funderar på att gå över till andra sidan. Hej svejs.
/Sanna

Rut fyller 50

Vi Lindströmare gillar roadtrips (vi skulle bara till Södertälje) och köpte god matsäck.

Min faster Rut hade hyrt en fin gård och dukat upp för en riktigt god måltid.

Välkomstdrink.

Födelsedagsbarnet!

Mina kunsiner Lovisa och Felicia.

Min kusin Nicklas.

Brorsan och mamma. Hehe, de satt vid övergången från barnbordet till vuxenbordet.

Jag fick sitta vid födelsedagsbarnets hedersbord. Man har ju gått och blivit gammal.

Sen lekte vi och givetvis krossade mitt lag alla andra och vann "gissa låten-tävligen".


Mycket trevlig kväll. Nu ska jag kolla Zlatans Barcelona med brorsan. Tja!

/Sanna

God help me, please!

Jag ska snart iväg på min fasters 50-årsfest. Har hyrt någon gård eller något och jag kommer träffa folk jag inte sett på 10 år. Det är ju lite av ett minus när man alltid är ute på vift - att man missar alla släktträffar och andra kalas. Har iof inte varit borta i tio år men varför vi inte setts på så länge ska vi nog inte gå in på nu.

Tänker iallafall unna dom ett appearance. Dricka vin (finns väl alltid alkohol i överflöd på såna tillställningar) och ta med mig kameran så jag har något att göra om det är astråkigt. Hoppas på en snygg kille som står där i ett hörn och känner sig lite out of place *han är inte en släkting! obs. han är säkert bara en kompis till någon kusin*.

Hoppas på det bästa. Hej!

/Sanna

Saker jag hatar - Part II

Folk som "vinkar" genom att stänga och öppna handen, som småbarn gör.

/S

ps: jag hatar alltså inte asiatiska barn eller så. han vinkade bara på ett för texten passande sätt. ds

Ni fattar att det här inte är jag va?

Vet inte om det var den rosa färgen, blommorna eller skorna som avslöjade mig. Anyways, nu är jag hemma i Stockholm efter en låååång bilresa. Saker är inflyttade nere i garaget på söder och mitt rum är belamrat med en massa massa saker. Att man kan samla på sig så mycket på tre år. Jösses.

 

Happ, Ida är ute och röjer. Jag ska kolla Idol. Tur att man prioriterar. Idag fick jag craving att dra ut i skogen och plocka svamp. What up liksom. Fast jag tror vi har Ben & Jerry hemma - half baked. Det har inte ni. Ha!


/S


Chilla Pernilla

Fan man skulle varit katt alltså.

 

/ida

Att leva i kaos

Sannas mamma kom idag för att köra ner en massa av Sannas prylar till Stockholm. När jag och frugan pratade om flytten förut insåg jag att om två månader ska jag flytta ut. Jag, som hatar att stressa, drog just fram i princip allt jag äger och började packa ner i lådor. Jag har hittills fått ihop 5 kassar med kläder och skit som ska skänkas bort och det är inte ens allt. Fan vad man samlar på sig alltså. Så här fint har jag det just nu. Jesus Kristus, hur ska det här gå?!


/idaho

Min husgud

Igår: Fotboll Inter- Barcelona som givetvis inte visas på någon kanal som jag har tillgång till. Resulterade i att jag fick streama med kinesiska kommentatorer. Yes, kinesiska i två timmar. Tur att de var störda och skrattade/skrek om vart annat. Tråkigt match för övrigt.

Idag: Min mamma kommer hit. Hon är på väg och verkar åka liiiite snabbare än jag trott så jag stressar runt för att städa undan (gömma undan) allt som inte borde ligga framme. Inte så farligt dock som jag får det att låta.

Så imorgon blir det roadtrip ner till Stockholm och sen drar jag tillbaka hit på onsdag. Har tänkt att bli lite ompysslad, shoppa och plugga där hemma. Bra som fan.

/S

Saker jag hatar - part I

Klockspel som lite exotiska människor hänger utanför sitt hus. Överallt. På alla verandor. Fucking klockspel.

Oh yes I did!

Fick ett stort fett A på min grymma uppsats. I'm fucking awesome.

Sedan är operation "Hitta lägenhet i Malmö" från och med idag påbörjad.

/S

Som ni säkert har sett. Men som ni borde se igen.


Jag slänger in en fjollig domare också. För er skull.


Det var inte ens första gången!

Idag skulle Sanna komma till mig halv 6. Sanna är aldrig sen. Om hon mot förmodan är sen så hör hon alltid av sig. Klockan blev tio i sex och hon hade fortfarande inte kommit, svarade inte på msn och inte i telefon. Då blir man ju fan lite orolig. Typ tio olika scenarion hann gå genom min fantasifulla skalle. Jag ringde Jossan och skrämde upp henne och sen gick jag hela vägen bort till Sanna för att möta den eventuella mördare som kanske höll henne under knivhot. Jag funderade på att ta med ett vapen, men tänkte att jag ju ändå är ganska stark så det skulle nog gå bra.

När jag ringer på dörren öppnar hon direkt. Helt frisk!

"Jag råkade somna" slängde hon ur sig helt oberörd. Fan.

Det värsta med den här historien är att det har hänt förut. En gång hade hon dragit ut i skogen med Simon som vi inte ens kände då, för att typ kolla på en fotbollsmatch. Människan hade ju såklart ingen täckning på mobilen så jag och Lania trodde att hon hade blivit kidnappad. En annan gång låg hon i badet. När fan inte okej.

Är fortfarande skakad och kommer antagligen drömma mardrömmar inatt.

/ida

Dagen alla trodde att jag hade kolat

Råkade somna till idag, tio minuter innan jag skulle över till Ida för att käka middag med henne och Jossan. Vaknade upp, sjukt lost och undrade vad som hade hänt. Ett slutspelat weeds-avsnitt, mörkt utanför, tystnad... Det var något som inte riktigt kändes rätt.

Sen en massa missade samtal på mobilen och sen en Ida som förtvivlat ringer på dörren och står där utanför när jag öppnar... mest irriterad över att jag inte låg död/knivhuggen/skjuten i lägenheten. Hon hade trots allt varit så orolig att hon gått hela vägen hemifrån när jag inte svarat.

Det kanske är mitt straff för att jag alltid kommer i tid. Att folk tror att jag har dött bara för att jag inte är på plats vid bestämd tidpunkt. Komiskt ändå. Och sött av frugan att bli orolig. Sen kanske jag har skrämt upp folk i min omgivning eftersom jag tror att min granne kommer döda mig.

Så fortsätt vara på vakt - för jag är säker på att "Jesus" är on a mission. Snälla?

/Sanna



Roadtrip - Del II



Som om vi inte vet. Som om vi bryr oss.

Det här inlägget är så jävla bra. Hon skriver vanligtvis saker som jag har tänkt på men inte pallar skriva om. Som detta inlägg om ett "vi". Hon och hennes bästis.

Jag och Ida kommer ju i ett så kallat paket. Dyker hon upp så dyker jag upp, vice versa. Vi är nästan som ett sånt där äckligt par som aldrig kan skiljas från varandra. Men det är så det ska vara så fuck you all.

Som när jag är nere i Stockholm och lever rövare *btw - förlegat uttryck som borde utplånas* och jag besöker festliga tillställningar själv med andra vänner. Då kan det kännas ensamt för man brukar ju ha frugan med sig. Som shotar när du shotar, som hatar när du hatar och som skrattar när du skrattar. Lycka!

Aja, läs inlägget nu.

/S

Antichrist

Jag, Jossan och Sanna såg den omtalade filmen Antichrist igår. Jag, som hatar sräckfilm låg nerbäddad under täcket och var beredd på det värsta under hela spektaklet. Första scenen var sjukt grym och resten av filmen var minst sagt intressant. Efteråt diskuterade vi flitigt kring filmens budskap, men det verkar finnas hur många svar som helst. Inte ens Lars von Trier, som är regissör, verkar ha koll på vad filmen egentligen handlar om.

 

Om någon har en aning, skriv gärna. Vi är väldigt nyfikna!

 

/idaho


Roadtrip - Del I

Coola Lotta som jag träffade i Kapstaden lämnade inspelningen av Farmen i Norge för lite norrlandsliv. Jag hakade på henne och Lania på en bilfärd och drog med mig Matilda.

Vi besökte Storforsen. Vem hade trott att jag skulle göra det två gånger inom loppet av två månader?

Vi stannade på en massa knäppa ställen.

Vi hade världens bästa utflyktsväder! Det kommer mera bilder snart.

/Sanna


Sista måltiden

Älskar den här bilden. Ballögd i smyg som Ida säkert skulle säga.

Sen sjöng Gustav för mig och spelade på sin batteridrivna keyboard. Då var allt förlåtet.

Jossan kan vika servetter. Det kan inte Gustav.

Välkomstdrink innan festmåltiden påbörjades.

Bordsbön.

Sen började Andreas ta bilder och då såg dom ut såhär.

Matilda ger mig onda ögat.

Gode ger mig crazy eyes.

Sen tog jag inga fler bilder. Jag gjorde andra hemliga saker istället. Som att röka vattenpipa och galendansa med kines-Jocke. En jävligt grym kväll! Snart blir det kräftskiva hörrni.

/Sanna


Farväl Gustav



Nu flyttar han, just nu. Jag sänder live från Gustavs flytt. Det händer inte så mycket. Han är inte ens här. Han gick till Dennis för att göra något och i brist på annat att göra så tänkte jag att jag skulle blogga lite om detta ytterst stora ögonblick. I alla fall drar min sedan länge (en vecka) kära sambo ner till stan för att bli sambo med en annan tjej *kniv i hjärtat*.

Så farväl Gustav. Vi ses till filmen ikväll kanske.

/idaho

Nick Drake = vår generations Barry White?

Hej Svejs! Fredagen blev en helt fantastisk kväll som jag berättar mer om imorgon. Ikväll blev det bio med gänget - Tarantinos Inglourious Basterds som är jävligt grym. GRYM!

Imorgon väntar roadtrip med Lotta som är på besök + Lania + min grymma nya vän Matilda. Storforsen ska upplevas igen nämligen. Kan aldrig få får mycket av forsar, det är ett som är säkert. Sen filmkväll för att se Antichrist.

Det kommer mera. Imorgon.

Gonatt.

/Sanna



Vill du vara med?

Föresten, om du gillar vår musik får du vara med och leka:
LYSSNA HÄR.

If you can handle allt från skämmislåtar till credd-låtar är det bara att höra av sig så får ni också vara med och snurra på partyhjulet!





Dom vill ha oss!

Igår var jag och Ida förbi Kulturens Hus i Luleå för att presentera vårt marknadsföringskoncept. Lite nervöst men det gick som vanligt sjukt bra. Hoppades att vi skulle få fortsätta vara involverade även om inte vårt koncept valdes för att vidareutveckla. MEN!. Nu ringde mf-ansvarig och berättade att det ska genomföras så nu ska vi dit på måndag och arbeta vidare med det hela. Sjukt kul. MEN v. 2:

Det ska firas ikväll med världens godaste middag med Ida, Jossan, Gustav, Juha och Andreas. Kan inte bli bättre än så. Hej så länge!

/S

Sanna kvällsfilosoferar

Jag har alltid varit rädd för eltandborstar. Det är sant. Så när jag fick en i julklapp förra året hoppade jag inte direkt upp och ner av lycka. Men nu när jag var i Stockholm senast hade jag inte tandborste och var tvungen att använda denna oöppnade present.

Nu är jag fast. Typ beroende. Står i minst tio minuter varje kväll med min eltandborste. Byter hastighet. Kör lite rally mellan tänderna. Har kul. Mitt lilla kvällsnöje typ. Men ett problem; alltså... vad gör man med all tandkräm?

Man kan inte spotta ut skiten för då borstar man inte ordentligt så det rinner. Fan, tandkräm överallt. Jag ser ut som värsta vampyren efteråt fast blodet är vitt.. ni fattar.

Måste googla. Finns säkert en behållare eller haklapp för såna som jag. Ovana eltandborstanvändare. Det är fan en konst det här. Credd till er som behärskar en Braun PC9900 Triump.

Gonatt.

/Sanna





Mustigt!

Hade precis gått och lagt mig igår när min för tillfället kära sambo Gustav skickade ett sms. Konversationen löd ungefär såhär:

Gustav: Hejhej finns det mat? Inte för att jag vill verka mansgris.
Ida: Nej det finns bara mackor, men det blir säkert asbra.
Gustav: Ja det kan bli toppen. Macka.
Ida: Är du på väg hem nu eller?
Gustav: Jag sitter på buss. Har fått öl. Vill ha nåt mustigt.
Ida: Det mest mustiga du hittar här hemma är nog jag.

Sen somnade jag om igen och drömde sött om en massa mustiga saker. Nu är det en ny dag och snart bär det av mot Luleå och Kulturens hus. Men innan dess, Max och shopping. Härligt liv ändå!

/ida

Min humor


/Sanna


Trion drar på utflykt

Jojomen. Imorgon försvinner vi till Luleå för att göra en massa bra saker.

Jossan - Bara shoppa. Och shoppa lite till. Och kanske.. bara kanske lite till.
Ida & Sanna - shoppa och presentera vårt marknadsföringskoncept för Kulturens Hus.

Ja, det är viktigt att fylla sina dagar med värdefulla aktiviteter. Som idag, då handlade vi till fredagens sjukt galna festmåltid och fikade. Sen fotboll och sen Idol. Sen trodde jag att det var fredag imorgon men det är torsdag imorgon. Och då inser jag att jag kanske inte har så stor koll. Att jag inte fyller mina dagar med värdefulla aktiviteter.

Men så kollar jag ett avsnitt av Weeds och då vet jag att det inte är fredag imorgon och att jag ska få åka buss. Imorgon. Åka buss i säkert en timme minst då jag får lyssna på musik. Fan, att man skulle sakna SL ibland. Kollektivtrafik och trängsel med sura och konstiga människor. För då har man liksom tid med musiken som inte annars får lika stor uppmärksamhet utan bara finns i bakgrunden.

Nu ska jag försöka sova. Ännu en viktig aktivitet. Och imorgon är det inte fredag. Men sen ungdomar! Gonatt.

/Sanna

ps: det finns en krydda som heter kebabkrydda. ds

Ge mig! Eller nej, såklart inte.

Under praktiken på Trendgruppen träffade jag några grymma formgivare som tillsammans bildar trion Form us with love. De har så sjukt snygga grejer men om det är något jag är kär i så är det denna lampa:

Men givetvis informerar kära Josefin mig om att glödlampans tid är förbi. Fucking miljö. Alltid ska det vara något. Kanske lika bra det eftersom lampan kostar 1200 riksdaler. Well well... lampa vs resa. Inte så svårt val.

/Sanna


I dagarna

Gustav testade Idas pannband.

Jossan goes reklamtjej för shampoo.

Vi fikade i stan och alkisarna i bakgrunden hade tagit över stan just denna dag.

Liten nougatbit.

God morotskaka trots Idas min.

Ovan ser ni Piteås senaste tillskott - en superfin fontän... eller? Vad fan är det för något? Varför står skiten där? Någon som vet? Piteborna verkar dock väldigt impade av röken som väller ut från koppen. Tro det eller ej.

 

Idag har vi hängt på Kåren och fikat i 3 ½ timmar. Mysigt för nästan alla kom förbi och snackade skit. Sen myskväll med Jossan, Gustav och Ida. Imorgon däremot, då blir det fotboll och inköp av fredagens varor till vår festmåltid. Mums.

Nu mer Weeds. Gonatt.

/Sanna

 


Livet som student är hårt

Fika med Gustav, Jossan och Ida (äntligen är hon här!). En sväng på "stan" och sen en festmåltid utan dess like hos Ida bestående av klyftpotatis, fläskfilé och världens godaste vitlöksdipp. Sen däckade vi i salongen och rörde oss inte ur fläcken på hela dagen. Ah, som sagt, livet som student är hårt.

Status på befintlig praktikplats: icke existerande.

Ja, vad gör man? Tar och gör lite skituppgifter på något lame företag här i Piteå eller påbörjar operation göra något "vettigt" med min tid. Tror närmare bestämt jag kör på det senare alternativet. Det löser sig. Det gör det alltid.

För övrigt blir det här med att hitta en grym lägenhet i Malmö lite svårare än jag trott. Jag vill ha värsta takvåningen, med diskmaskin, badkar, balkong, innergård, öppen spis, parkettgolv... en snäll tant till granne som bakar åt mig och en ashet kille som kommer över och lånar socker. Ja, lite problematiskt som ni förstår. But I'm working on it.

Hej svejs.

/Sanna

Filmkväll: Gigantic (2008)

Idag har det burits sängar hit och dit, av denna anledning blev en filmkväll den perfekta avslutningen på en sjukt stressig dag (yeah right). Jag, Jossan och Gustav valde att titta på Gigantic.

Dude vill adoptera ett "kinesiskt barn". Dude träffar en tjej. Dude blir skjuten. Dude vill adoptera ett "kinesiskt barn". End of story. Typ.

 

Vi såg filmen mest för att underbara Zooey Deschanel medverkar. Men inte ens hennes närvaro kan förhöja filmupplevelsen denna gång. Små charmiga kommentarer får en att skratta till ibland men come on, de lämnar en massa frågor obesvarade och säkerligen inte ens med vilje utan på grund av dåligt manusförfattande. Hört talas om en röd tråd?

 

Anyways, nu ska jag kolla klart på inslaget om Norrmalmstorgsdramat och skynda mig att sova för då kommer Ida hit fortare. Gonatt.

/Sanna

Ny frilla Pernilla

Efter många om och men blev håret klippt och färgat till slut. Inte lika ljust som jag hade tänkt från början, men jag är sjukt nöjd!

Lite svårt att få med hela frillan när man ska egofota ;)

Var ute med Malin och Angelica i fredags, askul var det! Kolla drinkarna liksom!

 

Imorgon tiiiidigt drar jag norrut igen. Ska bli så kul att återse Sanna och de andra norrlänningarna igen. Nu ska jag laga 3-rätters till mamsen och pappsen för att pappa fyllde 60 år i söndags. Stress stress.

 

/idaho


Tribute


Göran "Zacke" Zachrisson, golfkommentator och filosof av högsta klass. Han är helt underbar att lyssna på. Golf får en helt ny mening när det är Göran som kommenterar. Därför får han ett inlägg tillägnat sig idag. Tack Göran för att du finns!

Här får ni ett smakprov på saker han har sagt under sina år som kommentator. Han får en att tänka efter, det är en sak som är säkert.

"Det gäller att ha känsla för feeling!"

"Det är ovanligt att golfspelare kommer ifrån London. Där finns ju så mycket annat att göra som t.ex. äta hamburgare."

"Han är 3.5 meter lång... jag överdriver inte. Alltså, han är drygt 2 meter lång!"

/Idaho


I love my life

Idag är det lördag och vad slår en hemmakväll med fotboll? Nä, inte mycket. Så nu ska jag tända ljus, äta jordgubbskräm och se på när Sverige krossar Ungern.

Imorgon kommer dom och hämtar min säng = imorgon ska min "nya" säng bäras från andra sidan Ankars hem till mig. Oh the joy.

Hejdå.

/S

Husfest på Bäckis

Igår var det fest på Bäckgatan och alla lägenheter öppnande upp sina dörrar och huserade olika "dansgolv" och aktiviteter. Kvällen startade givetvis med:

Tacos! Bästa bilden på Juha. Sen vidare till Bäckis dårå.

Sen mötte jag upp min nya vän Matilda och co. Ovan ser ni Hampus (som jag kallade Rasmus halva kvällen).

Matilda och Simon.

Linnea och Jocke.

Jossans skor.

Vet inte vad som händer här. Jag står med en kniv iallafall. Vet att vi höll Jossan upp och ner ett tag för att hennes hicka skulle försvinna. Och att jag tappade henne lite när vi skulle göra det där "tillitstestet" när man fallet bakåt och den andra ska ta emot. F'låt.

Sen försvann folk och jag och Matilda drog till Kåren. Dans dans dans och sen blev det efterfest hos Martin.

Grymma Jocke är på besök.

Idag mår jag nog rätt okej. Vågar inte känna efter. Vad jag däremot vet är att jag saknar min Ida sjukt mycket. Men snart är det måndag. Äntligen!

/Sanna

 


Idag är det fredag.



Och då ska man...

/S

Alltid när jag drar på festival missar jag något nytt och bra

Detta år var det Sonjagon som var en klubbakt på Way out west. Damn. Men får helt enkelt njuta av höstens intågande (i en hel vecka innan snön kommer) samtidigt som jag lyssnar på skivan på repeat. Gör det du med - här.

Tja.

/Sanna


Goda nyheter: jag har nog sålt min säng

Dåliga nyheter: nu måste jag städa hela mitt hem. Ordentligt.

Ni får också vara med!

Inte riktigt det vi ska göra nu för det är dags hörrni. Dags för oss att ändra layouten på bloggen (läs: för Lania att ändra). Så vad ska vi ha istället för blomman? Märkte att den inte var hel förra veckan. Yes, bra koll va?

 

Vad symboliserar oss liksom? Tänkte tacos först men det skulle nog inte se så fint ut. Kanske en ölflaska... dock inte så bra om syrran kollar förbi *hej förebild*. Så, what do you think?

 

/Sanna & Ida


Någon som är sugen på att köpa något av följande:


Fint sideboard. Heter Bonden. Lätt värt det.


Fint bord * 2


Fin stol * 4


Alltså, sideboard, bord, stolar * 4 och en säng (120x200 + madrass). Yes, då är det bara att hojta till. Annars får jag bli nasare eller något för det kostar pengar att lägga upp en annons på Blocket. Fyfan. Inget är gratis längre.

/Sanna


Grattis Viktor!


Denna gitarrspelande grymma kille blir idag hela 23 år gammal. Hurra hurra hurra!

/Sanna

ps: what up med att vi svenskar alltid ska säga allt minst två ggr? hej hej! tack tack! usch. ds
ps 2: nu ska jag kolla film med Jossan och Gustav men jag behöver filmtips! har nog bättre koll än dom flesta av er men ge mig klassiker. tack tack. ds

Leva livet

Har haft en avslappnad dag med en liten tripp till systemet. Ska snart dra hem till Emily en sväng för lite vindrickande och skvallersnack med henne och Ellinora. Imorgon är det dags för THE BIG CHANGE haha. Mitt långa insamlade hår ska kapas och förhoppningsvis ska jag bli ännu blondare.

Längtar lite tillbaka till Piteå. Känns ju som att man missar skitmycket när man är här nere, speciellt nu när skolan är så jävla seriös. Eller..typ seriös. Nä om man kanske ska ta och röra på sig.

/ida

Ni måste se...

Dokumentären Roslings värld. Så jävla bra. Vilken dude som får en att tänka till lite och belyser hur fucked up världen faktiskt är. Vi som går runt och har förutfattade meningar om andra länder och kulturer som är så långt från verklig fakta. Data som vi inte bryr oss om för att förändringen sker så långsamt eller för att den inte passar in i vår världsbild. Se den här.

En annan sevärd dokumentär är Se till mig som vuxen är. Handlar om två barndomskompisar som väljer olika vägar här i livet men som ändå för dom samman i slutändan. Om vår generations föreställningar och förväntningar på livet. Se den här.

Enjoy!

/Sanna

Gissa vad jag har gjort idag?


Jag saknar fakiskt dig lite mer än jag saknar Oprah på den gamla goda tiden.

Det här säger så mycket om vår vänskap på något sätt. Jag bara älskar den här bilden! Snart kommer jag till ditt undsättning min sköna fagra Stockholmska geni. Snart snart!

 

/idaho

RSS 2.0