Dagens...

- adoption: enhetschefen från HR som ringde och berättade att de tänker adoptera mig. Min kära mentor Christer har ju som sagt slutat så för att jag inte ska känna mig ensam ska jag få joina deras avdelning. Wohoo. Så himla roligt för redan när jag skrev min d-uppsats var jag där och träffade folk och bestämde mig för att jag ville hamna där. Roligt hur saker bara löser sig.

- sammanträde: Kommunfullmäktige i Rådhuset. Vi var sjukt många som var där. En massa unga, varav vissa applåderade efter någon socialdemokrat svarat på något en från SD sagt. Haha, ordföranden fick säga i micen att det är bestämt förbjudet. Sjukt underhållande. Mer sånt! Borde bli politiskt aktiv men fy fan för den nivån. Vissa är ju helt dumma i huvudet så det hade jag nog aldrig klarat av.

- arbetsgrupp: working girls! Vi är så sjukt grymma. Förstår inte.

- Lania: the one and only, den riktiga Lania faktiskt. Ida hämtar henne just nu på busstationen.

- kändis: Erik Hassle. Men det var Ida som såg honom :( kanske inte räknas då.

- present: MIN CYKEL! Den är såååå fin.

Nu ska jag svara på några mail och sen blir det middag på Möllan med Frugan och Lania. Ciao!
/sanna

ÅÅÅÅÅÅÅHHH

Jag har världens bästa kompis/kollega/granne. Jag ska få en jätterosa cykel av Frida imorgon bitti. Bästa bästa!

/sanna

ps: ah, vi är hemma från Tunisien igen. Bilder kommer. Lania kommer också. Imorgon - wohoo! Och jag är tillbaka på jobbet och det är så mycket roligt att ta tag i. Är fortfarande kvar på kontoret och ska nog inte hem på en stund. Så här spelar vi Robyn så det låter över heeeela Stadskontoret. Ciao.

A to da FRIC to da A


Att gråta blod

Jag och Sanna sitter med tårar i ögonen och kollar på Maria Wetterstrand som håller tal. Den här dagen ger mig huvudvärk. För det första skäms jag för att det finns människor i Sverige som köper alla lögner som Sverigedemokraterna sprider. Det är riktigt äckligt. För det andra har jag aldrig förr varit så insatt i ett svenskt val som i år. Det är väl ingen hemlighet att jag har röstat rött och jag mår dåligt just nu över att det ser ut som att det blir blått styre i Malmö. Socialdemokraterna fixade mitt jobb och hur ska det gå med det sen när moderaterna tar över makten i Malmö. Uh fy. Vet inte var jag ska ta vägen!

Nu ska jag fortsätta dö av sorg. Adjö.

/ida

Wohoo - valdags!

Idag drog jag och Idaho och röstade - som alla andra smarta människor. Blir så sjukt irriterad när folk säger saker som "nej, men jag tänker inte rösta för det händer ändå ingenting". Vad fan liksom, det är ett fucking privilegium att få rösta för hur man vill att Sverige ska vara och bli. Töntar.

Grym dag igår. Lite bakisdag idag. Borde packa för vi reser på tisdag men det får lösa sig. Har morgondagen på mig hehe. Så jäkla last minute. Nu ska jag jobba lite så jag får sovmorgon imorgon!

/sanna

Olöst mysterium

Åååååh, jag som är så trött. Vill bara sova men vad händer? Just idag bestämmer sig något att börja pipa varje halvminut i mitt rum någonstans. Går inte att lokalisera var ljudet kommer ifrån. Vi har sprungit runt här och gjort vårt bästa men icke! Kan komma från vinden eller något men det är så irriterande och jag vet inte vart jag ska ta vägen. FY FAN! Hatar att sova med öronproppar :

/sanna

Working girls

Åh, så produktiv dag. Vi har varit så duktiga i min lilla arbetsgrupp. Älskar att alla bara kan släppa en idé och tänka nytt när det behövs! Nu har vi något riktigt bra på gång och har redan fått med HR, press- och medieansvarig samt stadsdirektören. Bra skit!

Avslutade dagen med en after work och nu ska jag och frugan käka popcorn och slappa järnet. Imorgon blir det utgång!

<
/sanna

Friday I'm in love

Eller ja det är ju inte fredag riktigt än, men jag tjuvstartar lite. Jag är alldeles för dåligt förberedd för Tunisien. Bara det att jag inte ens har en bikini som funkar är ju skandal, men jag kan nog inte bry mig mindre. Får väl ta tag i det där snart.

Veckan har bara susat förbi och jag är typ kvar i måndags och undrar vad som hände. Vad fan har jag gjort hela veckan? För att sammanfatta:

Jag har haft namnsdag och blivit gratulerad mer än någonsin tror jag. Vad säger man liksom, det är ju den som upfann namnet som borde bli grattad, men vad fan, I'll take it.

Jag har bakat cup cakes, lyckade den här gången. Inte som förra när jag och Sanna råkade ha lite för mycket smet och lite för få formar. Jaja, det är historia.

Jag har träffat Göteborgs stad, eller tre personer därifrån i alla fall.

Kollat en massa Idol. Lika trevligt varje gång.

Fått en sann underhållningsupplevelse i världsklass. Om ni inte har kollat på klippet så kan jag starkt rekommendera det. Det enda jag kunde hitta är ganska dåligt, men det är värt att leta efter en bättre version. Florence + The Machine på VMA´s. Mums!



/ida

Tillbakablick

Tiden går så fort, hinner inte riktigt med. Var tvungen att kolla arkivet idag för att se vad jag gjorde i september 2008 och 2009. 
2008 vid den här tiden hade jag varit i Kapstaden i några veckor. Här är mitt jobb, klubben The Assembly när Goldfish spelade. Sjukt bra band från Kapstaden. 
Jag bodde hos Niklas.
Vi turistade en massa under helgerna när Lania hade kommit ner.
Och utforskade vad staden hade att erbjuda.
Träffade en massa bra människor.
Blev lite kär i min chef.
Åkte på festival.
Såg Niklas vara sjukt vit.
Åt ute sjukt mycket.
Hela september år 2008 hängde jag alltså i Kapstaden. Bra skit.
2009 bjöd på det bästa Ankars. Jag, Ida och Jossan ordnade en legendarisk kräftskiva.
Vi konceptutvecklade lite åt Kulturens Hus.
Jag var på min fasters födelsedagsfest och tog ett klockrent familjefoto. Sjukt fel men så rätt.
Lotta kom på besök och vi åkte på roadtrip i norrland.
En glad hög - en bra sammanfattning på min septembermånad år 2009. När jag kollar tillbaka på september 2010 nästa år kommer jag säkert tycka att jag hade en sjukt tråkig månad. Bara en massa jobb. Så seriös - vad hände?
/sanna

Hösten och det sista av Mora

I Mora beställer man taxi genom en liten lucka. Sen kommer han på andra sidan luckan ut och kör taxin.
Älskar verkligen hösten. Finns inget bättre än de första veckorna då allt är så sjukt vackert.
På konferenser gällande målgruppen unga har alla deltagare converse.
Så var det med det. Hade filmvisning och filminspelning härom dagen. Tror det kommer bli bra det här! Sen idag har jag ägnat en massa tid åt att ringa runt till turistbyråer i Sverige och be dem skicka det material som de lämnar ut till sina besökare. Ska bli intressant att jämföra allt i slutändan - ska använda materialet för att pitcha in en grymt bra idé jag har fått gällande hur Malmö stad kan ta emot turister på ett lite annorlunda sätt. Berättar mer sen!
/sanna



Varför nyser man inte när man sover?

När man sover så reagerar hjärnan inte på de signaler näsan sänder upp till huvudet och därför händer ingenting. Däremot om man vaknar så kan man nysa direkt.

Sådär, skönt att få svar på det. Vaknade och bara var tvungen att få svar på den frågan. Nu kan jag fortsätta min dag. Hej hej.

/Sanna


Men guuuuuud!!!!

Tack vare Helena fick jag reda på att Robyn spelar på KB i december och biljetterna släpptes imorse vid 10. Mitt i kaoset vid halv elva, hade en tid att passa till kvart i, så löste det sig tillslut och jag har nu två biljetter till konserten! Så jävla glad!

/Sanna

Lund den 20 november

Peppen!

Några bilder


Hemma från landet

Okej inte riktigt men Mora iallfall. Gud vad fin stad. Älskar naturen. Vill bara ha ett torp och pyssla i trädgården, kratta löv, skriva en bok, måla saker och baka något. En dag kanske, sen skulle jag säkert längta tillbaka in till stan men fasen vad jag känner för att rymma till landet någon vecka eller så. Därför drar jag till Tunisien om någon vecka? Ah, hemma är jag. Nu vet ni det.

/sanna

På tal om Sverigedemokraterna

Jag läste den här artikeln igår. Om jag inte visste bättre så skulle jag tro att Per och hela SD är ett skämt. Allvarligt! Jag förstår inte hur folk kan lyssna på de raka lögner som de sprider. Man blir ju bara så ledsen. Bara det här med att man i Malmö har tagit bort fläskkött från kosten på några skolor. Detta tycker Per är fel och ett hot från mångkulturen. Det kan ju också bero på att barnen som går i de berörda skolorna av religiösa skäl inte äter fläskkött. Vad skulle då hända om Malmö skolrestauranger lagade en massa fläskkött och skickade till skolan? Jo, kommunen skulle i princip kasta pengar i soptunnan. Det skulle förmodligen inte uppskattas av skattebetalarna.

Snubben pratar om att man måste ta seden dit man kommer. Så det är därför vi svenskar åker på chartersemester till svensktalande orter i Spanien, Bulgarien, Turkiet, Egypten so on so on... Där tar man verkligen seden dit man kommer. Åh, bullshit.

Sen har vi det här med att han anser att skolavslutningarna bör hållas i kyrkan. Som om kyrkan och kristendomen är stark i Sverige liksom. Det finns väl en anledning till varför kyrkan skildes från staten. Det kan ju vara hur fint och mysigt som helst att ha en skolavslutning i kyrkan, men jag som inte är religiös alls har alltid tyckt att när prästen börjar prata blir det mest ett störningsmoment. Vad är det för fel på att försöka hålla skolan fri från religiösa påbud? Skolan ska väl utbilda, inte försöka styra, vare sig det har med religion eller andra saker att göra. Fan, jag har säkert inte rätt i allt. Jag skulle kunna hålla på i evigheter för att jag blir så förbannad. En del saker som dyker upp i artikeln är ett hån mot större delen av svenska folket.

Nu ska jag försöka sluta vara upprörd och vara glad istället för att vi i Malmö har ett otroligt rikt kulturliv, som inte liknar något annat i Sverige. Sanna kommer hem ikväll. Najs.

/Ida

Lite Mora

Utanför fönstret är det höst och vattnet är helt spegelblankt. Love it!
Hala gömmer sig lite men vi bor sjukt fint. Nej, nu ska vi upp till hotellet och käka frukost. Ciao!

/sanna

På vift

KTH:s campus, Stockholm

Två studenter ~20 kommer gående över ett övergångsställe. De stannar till.
Kille 1: Varför gick vi över vägen? Vi var ju redan på rätt sida av gatan!
Kille 2: Jo, men bilen på gatan stannade och jag kände mig tvungen att gå över, eftersom jag inte ville vara till besvär.
Killarna går tillbaka över samma övergångsställe igen.


 

Oj vad jag kan koppla det där till mitt jobb, lite för ofta. Klockrent och tragiskt. Annars då? Jo, åkte 8 timmar med Hala igår, gick bättre än väntat. Inte för att det skulle vara hemskt att Hala var med dårå utan för att resan gick relativt smärtfritt. Så nu har vi en fin liten stuga och idag ska vi nätverka och lära oss en massa saker. Hörs sen!

/Sanna

 

 


Hata hata hata

Seriöst, om det så ska bli mitt livs mission så ska det vara att få TV10 att gå under. Fas 1 inleds när jag kommer hem från Mora.

/sanna

Dags att packa resväskan igen

Kan ni se vart jag ska bege mig denna gång? Sjukt exotiskt ställe där parkeringen kostar 3 kronor i timmen. Mora såklart! Drar dit med Hala på konferens till fredag - Mora har blivit utnämnda till årets ungdomskommun så nu ska vi dit och se varför. 8 timmar tåg väntar imorgon, wohoo. Är gladare än jag ser ut, något tröttare också om det är möjligt. Vill gärna sova bort den här veckan men det är sååå mycket som ska göras. Typ jaga min förra hyresvärd och kräva tillbaka min depositionsavgift. Ibland är jag för snäll för mitt eget bästa. Ha, eller hur.

Nu ska jag sura över att jag inte får gå på fotbollsmatch ikväll och leta upp jäkla kanal 10. Fan.

/Sanna

DU kan va röd i ansiktet!


Jag tog alldeles nyss min allra första joggingrunda sen i typ slutet på maj. I pildammsparken. Det var najs och gick sjukt mycket bättre än förväntat! Om någon undrar över min rödhet så är det från just joggingturen + lite solbränna från helgens äventyr.

Hade fotbollsturnering med alla malmös förvaltningar. Eller inte alla kanske men skit samma. Vi var bättre mentalt än fysiskt. Gick nästan vidare fast det gjorde inte så mycket för att man var ju fan helt död efter 5 matcher. Jag gjorde inga mål. Hade jag varit på topp så hade vi säkert gått vidare.

Väntar på att Sanna ska bada klart (som vanligt) så att jag kan få duscha bort min äckliga svett. Jag har redan gått in i semesterstämning, vilket gör jobbet lite lite trögare, men jag kämpar på. Träffade bästa Josse igår och pratade gamla flammor, feminism och mycket mer, a.k.a skitsnack. Blablabla tror att jag har lite blodsockerfall. Hämta en passionsfrukt. Hej.

/ida

Öppen träning med landslaget

Perfekt söndagsnöje. Drog med frugan till Swedbank stadion för att joina vad vi trodde skulle vara typ 2000 andra som ville se Zlatan och resten av landslaget. Var helt galet mycket folk, kom typ 6000 pers för en liten träning. Asnice stämning med alla i publiken som ropade på Zlatan hela tiden och jublade varje gång han rörde bollen. Mer sånt!
Foto: Sydsvenskan.

/Sanna

Post crayfish and youth

Galen kväll igår. Vi lekte och dansade, polisen tittade förbi och det slutade med att jag kom hem halv sju imorse. Inte på grund av att polisen tittade förbi alltså. Awesome kväll! Dock rätt förstörd idag men det var det värt. Imorgon ska jag och Ida dra till landslagets öppna träning. Zlatan! *klapp klapp klapp*

/sanna

Crayfish and youth

Ah, ikväll är det dags för kräftskiva med kollegorna. Ska snart bege mig iväg steka köttfärs så det står härliga till. Om jag inte är sjukt bakis imorgon blir det kanske New young pony club på debban. Lägger upp bilder sen.

/Sanna

RSS 2.0