Milano - part II


Som vanligt när jag är turist går jag hundra mil. Vi hade såklart ingen karta utan strosade runt (Läs:irrade runt) men hittade på så sätt en massa mysiga ställen. Inga turistfällor här inte. Alla gamla gubbar i Italien är sjukt söta. Går runt och sjunger för sig själva och är allmänt korta med fina, blanka skor med stora rosetter och en skallig gumma bredvid sig. Föresten, what up med alla damer med kala fläckar på huvudet?

Cissi väntar på bussen.

Sen var vi på mingel och röj i området Zona Tortuna där alla showroom hade olika utställningar. Vi missade såklart det svenska men hamnade på typ en belgisk utställning. VI drack lite vin och rörde saker vi inte fick röra. Nice.

Designen alltså. Ingen creepy dude i ett hörn.


Jag fick lite ont i fötterna efter ett tag. Ida vet hur det känns hehe.

Sjuuukt mycket folk och festivalstämning. Fast lite mer sofistikerat såklart eftersom det gäller designmänniskor och inte musikmänniskor. Knutar är vääääldigt inne.

På vägen hem blev Cissi kär i hunden Tigro.

Kommer mer bilder sen. Nej, nu försvinner jag ett tag och kör Valbord i Uppsala. Galet!
/Sannaho

Milano is the shit

Det togs ju en del bilder i Milano så här kommer första delen.

Vi mötte upp Antonio som vi skulle bo hos vid centralen. Vi presenterade oss, han gav oss nycklarna till sin lägenhet och sen försvann han iväg till skolan och vi begav oss hem till honom. Gotta love couchsurfing.

Vi bodde asnice med innergård och hela grejen. Vi bekantade oss med grannarna efter ca 5 min, då vi inte hade något att tända gasspisen med. Alla är så sjukt hjälpsamma i Italien. Vi bodde iallafall vid Romolo - en station från Zona Tortona där alla showroom och grejer fanns i samband med designmässan.

Här bodde vi.

Sen begav vi oss iväg för att strosa runt i staden lite. Vi kollade in Doumen som är ett måste. Ser ut precis som alla andra kyrkor i hela världen men nu har man sett den iallafall.

Galet stor. Sen tittade vi gallerian och begav oss vidare till Brera. Det är ett område med en massa mindre butiker men som vanligt är alla äckligt dyra.

Vi gick vilse mest hela tiden men vår lilla guide tog oss oftast till alla små vintage- och second hand affärer som vi ville besöka.

Vi hade sol, sol, sol!

Den första kvällen var vi helt förstörda. Ja, planet går redan vid 8 från Skavsta. Då har vi hela dagen på oss tänkte vi Oh nej, jag måste gå upp klockan 3, kom lite lite senare. Men Milano var awesome så jag däckade inte förrän sent. Vi gick ut och åt middag vid kanalen på Más!. Det värsta var detta som vi fick in på en tallrik. Vad tänker man med?

Vem fan virar en korv såhär?

Men ostar, det är the shit här. Vi köpte en massa goda och åt till middag varje dag.

Fötterna höll oftast på att döda en eftersom vi gick några mil varje dag. Då passar det perfekt med någon uteservering och en jorgubbssmoothie. Så jävla god.

Cissi behövde koffein.

Sen gick vi fel och hamnade vid området San Lorenzo som hade en massa coola affärer och barer. Vi hängde lite i en park där bakom och var bittra över alla äckliga par som hånglade upp varandra på filtar överallt.

Då passade vi på att egofota såklart och blev lite glader.

End of part 1.
/S


When I get that feeling

Jag skaaa, det kommer en liten uppdatering om Milano imorgon.

Så jävla nice dag jag har haft. Lunch med Sara från Trendgruppen ute i solen. Hälsade sen på gänget på Designgalleriet och visst är jag saknad. Så saknad. Fika med Calle och sen lite häng i parken med han, Jimmy och Line. Irrade runt någon timme på stadsbibblan också men nu är jag redo för några dagars intensivt pluggande. Hö hö.

Jag har en dålig känsla, den bara lurar och vill inte riktigt försvinna.

Godnatt,
S

Hej jävla kalla Stockholm

Jag har haft det så HIMLA bra! Jag trodde jag skulle hata alla sliskiga italienare men istället blev det vi svenskar som dreglade över allt ögongodis. Madre dios!

Mina fötter vill döda mig lite smått och jag har typ fått en allergisk reaktion av ett myggbett på armen - men jag är äckligt nöjd ändå. Imorgon får ni höra lite mer.

Godnatt.

/S

Hejdå Sanna, hej plugg!

Frugan drog igår igen, hon stannar aldrig länge på ett ställe den där. Jag gillar nog mer att stadga mig lite på ett ställe och bli bekväm, sen gå vidare till nästa, men det gör inget. Hon kommer ju snart tillbaks den lilla godbiten. Tills dess kan jag plugga i lugn och ro och förhoppningsvis ha en massa tid över när hon kommer tillbaka. Sen är det bartömning och massa folk kommer hit och sen är det sommar. Ingen mer snö!!!


Såg den här bilden idag. Ett barn som håller på att dö i svält. Det går fan inte att förstå.

För att bli lite seriös för en stund.
/idaho
Foto: Michael Wells, U.K.

It could have been me



Imorgon åker jag till Milano och fan vad jag förtjänar jag sol. Jag förtjänar italienare som inte är sliskiga (jo Ida, en måste det finnas iallafall) och vin på en uteservering. Jag ska hitta ännu en jävla "The Gate!!!" för att sitta och chilla som bara italiernare kan göra.

What are you making? Pasta... (internt och roligt).

/Sannaho

Moviestar oh moviestar

Jag och Ida snackade häromkvällen om filmögonblick. Händelser i ens liv som känns som hämtat ur en film. Jag berättade om mitt starkaste minne för henne.

Det var i somras. Sista natten i Norge innan vi "svenskarna" skulle bege oss hem och så långt jävla bort som möjligt från Bibelskolan. En viss holländare som blivit min romans för Norge-vistelsen kom över för att säga adjö. Han gav mig ett brev och den där blåa tröjan som jag alltid fick när jag sov över hos honom.

Jag hade gått all drama queen på honom under en snedfylla när gänget hade en sista partykväll någon dag innan. Inte likt mig men jag var förjävlig och sa något i stil med "You don't even care". Har inget minne om varför men jag var så jävla pissed off. Eller kanske lite ledsen för att vi aldrig skulle ses mer typ men jävligt arg var jag.

Så fick jag det där brevet. Jag fick inte öppna det förrän nästa dag sa han. Yeah right, tänkte jag. Det rann tårar ner längs hans kinder och jag önskade att jag också kunde visa mig lite ledsen. Men jag var kanske inte så ledsen som jag ville vara och jag sa att jag följer med honom en bit på vägen hem.

Klockan var mycket för mig som skulle upp okristligt tidigt och jag insåg nu att det ösregnade ute, becksvart och kallt. Men jag hade sagt att jag skulle följa med och det kändes fortfarande lite för tidigt för att säga hejdå. Så vi gick. Sakta, sakta och kläderna började kännas allt tyngre och tyngre. Dygnsura och förjävliga sa vi hejdå där i regnet. Och jag tänkte det precis då - det här är som en film.

Så fort jag kom tillbaka så slet jag givetvis upp det där brevet jag inte fick öppna. Och på baksidan på alla sidorna hade han skrivit " I do fucking care". Och det var sådär äckligt fint så man nästan mådde lite illa.

Och den där tröjan som var hans har jag kvar men den luktar ju inte honom längre.

/S

Lördagens höjdpunkt.

Det är lördag natt. En full tös kommer hem efter en utekväll på stadens lokala skitställe. Hon har ramlat - halkat på en isläck - och skrapat upp hela sitt knä. Det blöder och henns enda par hela strumpbyxor har gått sönder.

Hon kommer hem. Är duktig och tänker att hon ska göra rent såret och plåstra om sig själv. Hon fixar och trixar. Hon går och lägger sig men det svider som tusan och det vill inte sluta.

Men sen går det upp för henne - den fulla tösen inser att hon har rengjort sitt sår med aceton.

Behöver vi nämna att denna tös är Ida? Nääää

Godnatt igen då.

/S

Hej kära dagbok!

Sån jävla grym helg att avsluta dessa veckor med här uppe innan Hufvudstaden och Milano väntar.

En fredag med film hemma hos Gustav.

En lördag med total dekadens. Singstar. Ölspelet med Frugan. Ölspelet omgång nr 2 med Gustav och Dennis då vi försöker supa ner gossarna men som slutar med att vi istället spårar. Jag var tvungen att börja varje mening med "Som Jesus brukar säga". Dans i Klamydiagrottan. Lania spelade Agnes! Jag blev raggad på av en söt tjej. Gänget kastade rattar och människor klättrade bokstavligt talat på väggarna. Kommer kanske lite bilder imorgon,

Denna söndag har gått åt till att äta och kolla på filmer. Livets roligaste aktiviteter hehe. Slutade med en klassiker  (Måndag hela veckan) hos Gustav på projektorn i sällskap med Raz, Dennis, Idaho och Andreas. Grymt mysig kväll med skuggteater som höjdpunkt.

Då flyr jag Norrland igen då. Peace.

/Sanna

Lugnet innan stormen

Beskriver min fredag ganska bra. Badminton, tvätt och en grymt mysig kväll hos Gustav med film och popcorn. Vi laddar alla inför imorgon då det blir åka av. Börjar dock känna att det kan vara en snedfylla som väntar men det funkar ju inte.

Kvällens filmer då:

Role Models - en helt okej komedi. Älska Paul Rudd!



Sen såg vi en film om zombies. Kommer inte ihåg vad den heter med när Dennis är med ska alltid en zombie vara inblandad.

Godnatt.
/sanna

Bästa låten just nu



Men jag skojar inte! Jag tycker seriöst att den är asbra. Alla har vi våra syndar/skäms-låtar. Du gillar säkert Darin eller Sanna Nielsen. Du är inte bra du heller. Jag har iallafall Coldplays stråkar i min låt. Det har nog inte du.

/S

Så hur gick det då?

Hade min lilla arbetsintervju idag på Statt. Jag kickade ass tycker jag. Sen får vi se om hon tycker likadant - får veta nästa vecka. Men vi satt och snackade skit i en halvtimme och connectade så jag tror jag gjorde bra ifrån mig. Jag menar servera... hur svårt kan det va? hehe

Anyways, jag och frugan har ju blivit skolans sportnördar. Känns som vi alltid går omkring med badmintonracket och ser lite smått kufiga ut. Vi har kommit igång iallafall - har blivit minst två ggr i veckan nu (1h badminton +  promenad till hallen på sammanlagt en timme varje gång). Så jävla bra.

Men på lördag super vi bort våra muskler (och hjärnceller, I guess)!

/Sannaho

Naaaw

Idag fick jag ett fint påskbrev från min familj - chokladkaka, korsordstidning, pengar och skraplotter. Awesome!!! Fast jag vann inget. Konstigt för jag bruka alltid vinna. Får hoppas att det går jämnt ut imorgon då när jag ska ner på Statt och charma restaurangchefen. Ge mig sommarjobb!!!

Idag har jag loftgångat med Lania och pluggat lite. Duktigt duktigt och ikväll blir det fotboll med Andreas och Idaho. Go Man United!

PUSS
S

ps: man börjar känna sig lite väl vuxen när man varje dag klagar över hur mycket grus man drar in i lägenheten och dammsuger stup i kvarten. Ej okej!ds

Thank God!

Jag gick förbi världens läskigaste dude härom kvällen på väg hem. Idag fick jag till min stora glädje veta att det troligtvis bara var en dudes aspackade pappa som var på besök. Hoppas hoppas!

Godnatt.

/S

The hose hjärta Povel Ramel

Snälla männsikor där ute i världen. Ni måste söka på "Ittmah Hohah" med Povel Ramel. Love it!


Hur kan man inte tycka om honom?!

/Idaho

That's what friends are for

Hoppas ni gillade det tyska inlägget. I know I did.

Sitter och känner mig lite pigg faktiskt. Tro det eller ej efter gårdagen. Kan iof bero på att jag har slappat hela dagen och nu kom hem efter en långpromenad med frugan.

Igår då. Middag med Lania och Idaho. Spelade lite spel och sjöng singstar. Sen började den vanliga Sanna-Idaho-sessionen som slutade vid halv fem. Love it.


Juha har lämnat oss för storstaden. Vi fick tillbaka partyhjulet och det spikades högtidligt upp på väggen.

Sen åt Lania på Idas hår i trettio sekunder.

Ida kände för att göra 20 situps.

Sen började hon helt plötsligt leta i soporna efter något... vad kunde det vara?

Men se där, en gurka!

Dionne Warwick tittade förbi.


Sen kom Stevie också!


Och knarkarn Whitney Houston såklart!


Och allas våran käraste Luther Vandross. Vilken man han var. Fast nu är han död men vilken man!


Sen sjöng vi fina sånger och drack vin. Frugan och jag laddar inför torpet med Svenska örhängen. Checka det på Spotify hörrni. Galet bra.

Happ.

/Sannahohoho

Oster-Dinner mit dem Schlauch

Wir geschälte Kartoffeln und ein Gratin. Sanna gebratenen Schinken. Wir gehackt Dinge in sehr kleine Stücke schneiden. Wir leuchtet das grüne Licht und füllt die müssen in unserem Glas. Nach dem, dass wir alle Lebensmittel in der Welt und war sehr zufrieden.

Lania begann, sich nicht wohl fühlen und den Rest von uns spielt das Spiel wütend. Sanna gewonnen.

Wir haben Bitte Bitte Bitte und genossen. Nun ist es fast Karsamstag über für diese Zeit. Wir danken Jesus auch für ein nettes Fest des Todes und RESURRECTIONIST Zeichen. Amen. Gute Nacht

/Idaho und Sannaho

On the other side

Just det ja. Hittade lite bilder från min sista lördag i hufvudstaden. det var en sjukt märklig kväll måste jag säga. Well, here we go då:


Middag hos Jossan i Solna. Hennes kompis Oskar joinade oss och hans kusin. Vi blev en glad och full skara norrlänningar (jag räknas väl ändå som en halv nu?).

Vi gjorde goda jordgubbsdrinkar och Josefin doppade en banan.

Konstig bild. Lila skjorta? Vilken mun han har... Och hur håller jag ölen? Typ - som om det är mitt barn. Hm.

Vi åkte till "grottan". Det var dyrt - vi tog taxi hem till Klas och efterfestade istället. Här dansas det lite.

Sen gick jag ut för att "hämta luft". Mötte ett gäng som skulle på efterfest på andra sidan. Vet inte riktigt varför men jag joinade dom istället och hakade på till the other side. Tror det var för att en kille hade rakat av sig håret som Johnny Depp i Fear and loathing in Las Vegas. Förfest med filmtema tydligen. Awesome tyckte jag.

Konstigt gäng. Jag var full, hittade tillbaka till Klas lägenhet runt 6. Dom trodde jag hade åkte hem men icke! Sen gick jag vilse på väg till centralen. Big suprise hehe. Nej, nu ska jag göra mig iordning inför kvällens påskmiddag. Hej så länge!

/Sannaho


Utsikten från mitt fönster


Så jävla trött på skiten nu!

/Idaho

You are the light



Om du går längs strandpromenaden här uppe i Piteå kan du få syn på detta hus (för att inte verka vara stalkers så fick Sanna vara med i bild men hon böjer sig så gott hon kan). Det drar nog mest el i hela norrland och i varje rum finns det säkert minst 10 lampor. Någon som har missat detta som bor på Ankars?

/ S & I

The hose goes sommartorpet

I dagarna bestämde vi oss äntligen. Vi fick våra livsöden utstakade och vet nu att vi efter våra skilsmässor kommer bo tillsammans i ett torp på landet. Vi ska ha ett trädgårdsland där vi odlar goda saker, en brygga vid vattnet, en brunn där vi kan hämta vatten och en veranda med eftermiddagssol. Kan det vara vetskapen om att lämna Piteå bakom sig som spökar? Nääää....

Vi har redan lekt lite lantliv.

Stolta ägare av ett öde och rasfärdigt hus.


Alla bönder som söker gamla 50+ - vi ses om några år. Puss!
/The hose on tour

Trodde du ja!

Så heter Idas spel som vi testade för första gången i lördags. Galet roligt!

Andreas peppar med rödvin.

Ida fick i uppgift att rita fräknar i ansiktet med en tuschpenna.

Jag fick vira in ansiktet med toapapper och sitta så under en spelrunda.

Andreas hoppar på ett ben i en halv minut.

Sen fick han rita gubbar på händerna och spela teater för oss.

Sen spola handen i toaletten.

Ida hällde vatten på mig.

Jag fick smiska Andreas.

Ida snortar vitpeppar.

Och lapar vatten.

Vet inte riktigt vad hon gör här. Jag fick äta en tesked malet kaffe också som jag sköljde ner med öl. Mumma.
På lördag är det dags igen och då passar vi på att äta en härlig påskmiddag också. Wohoo!

/Sannaho

Vem är vem? - Här är de rätta svaren!

Alla har lämnat Piteå. Kvar är järngänget. Typ. Kanske inte riktigt. Anyways, för att ära våra kära vänner som har lämnat Piteå gjorde vi några gestaltningar i lördags. Kan ni gissa vem som är vem? Gestaltade är: Emil, Juha, Emily, Lania, Dennis, Gustav, Torsten (är dock kvar men han syns aldrig), Olle, Erik, Josefin och Leni.


Gustav är på språng som vanligt.

Olle såklart!

Erik gillar vin.

Emily is crazy.

Men hallå?! Juha duuuuh.

Emil dansar.

Emil har däckat.

Emil är borta.

Jossan.

Dennis med röda ögon.

Lania vid en dator.

Leni är sjukt upptagen!

Torsten juckar tv:n.

There you have it. /S & I



Dom saknar mig

Fick ett mail från min boss idag.

"Ville bara skicka ett mejl och säga att du måste komma tillbaka!!! Vi saknar dig och klarar inte det här utan dig… Buhuuuu!!!!"

I did good. Imorgon har jag lektion för första gången på... sjuuuukt länge. Bra eller anus?

/Sannaho

The hose on tour presenterar: Bakom mitt vinglas

Idag är det PREMIÄR för ett nytt inslag på denna blogg. Vi tänkte att ni kära läsare ska få möjlighet att lära känna vår bekantskapskrets lite mer än till alla fyllebilder - därför kommer ett flertal ytterst viktiga frågor ställas till några från vår underbara skara av vänner. Vem är människan bakom vinglaset?

Vi rivstartar denna söndag med allas vår egen Andreas von Kern.

Om bilden: Jag ska se assexig ut. Jag äter kameran!

Du är en karaktär i Bibeln, vem är du?
- En Judas är jag inte. Jag är inte lömsk. Inte Josef heller för jag är inte händig. Petrus kanske... han säger inte så mycket.

Du är en maträtt, vilken?
- Jag skulle vara en lasagne. Lite slemmig. (Äter vindruva)

Beskriv din framtida partner.
- Tjej. Troligtvis (inte säker). Söt. Smart. Duktig på någonting. Ej hårig.

Homosexuella erfarenheter?
- Oj !(Andreas harklar sig). När jag var på gayklubb. Aldrig har jag varit så populär.

Andreas von Kern med fyra ord.
- Larvig, lugn, klok, filosofisk.

Vilken låt spelas på ditt bröllop?
- Det kommer vara en tyst minut av respekt till brudparet. (Gay bar spelas lägligt i bakgrunden under denna frågan)

Varför dör du?
- Av en hjärtattack när jag är 35- stressrelaterat.

Varför döper du din dotter till Sunrise?
- För att jag är med i Hare Krishna.

Du sitter i fängelse, vad är det du har gjort?
- Jag har laddat hem något, uppdrag granskning säsong 1.

Vad vill du säga till alla unga kids där ute?
- Ni fattar ingenting förrän ni blir vuxna, snorungar!

Detta var Andreas. Nästa intervju kommer i veckan, passa på att ställa er fråga till vår nästa kamrat i en kommentar på detta inlägg.

/Sannaho & Idaho

Gotta love it

Biva, Linköping
En kvinna ~50 ska lämna bilen på service.

Mannen bakom disken: Vad heter den?
Kvinnan: Åsa.
Mannen: Vad heter bilen?
Kvinnan: Vet inte? Björn?

Från Tjuvlyssnat.se

/S

Partey on Bordeaux


Attans då, hur kunde vi glömma att lägga upp den här videon? Vi sitter i Bordeaux med 30 flygplanstekniker och äter middag. En klassfest som vi blev inbjudna till av grabzen vi couchsurfade hos. Sjukt galen middag och festligheter som fortsatte låååångt in på småtimmarna med.. nej lite hemligheter ska vi få ha.

Hang low.
/Sannaho och Idaho

I can't take it anymore

Livet som student alltså. Idag har min hjärna gått på högvarv. Jag försöker och försöker och försöker. 68 000 är inte att leka med men framsteg mina vänner, det sker framsteg.

Vill du också veta vad man gör som student i Piteå? Då ska du försöka slå 68 000 du med!

Gör det här. Om du kan.

/Sanna

Back in Piteå

Med andra ord betyder det konstant häng med min andra hälft. Ida och jag har lagat sjukt goda middagar och snackat skit om allt och alla nu. Som det ska vara. Idag blev det dessutom häng på loftgången i solen med I och Lania som sällskap. Sen fotboll nu på kvällen med I och Andreas. Härliga studentdagar!

Eftersom det är så HIMLA roligt att studera har jag valt att söka till lite kurser i sommar. Det blev dessa (velade dock mellan runskrift, mat i europa och havskajak):

- Sociologi och populärkultur
- Ungdomssociologi (Lania - hade varit grymt till vår d-uppsats)
- Ryska för nybörjare! (jag lade till utropstecknet - känns passande)
- Juridisk introduktionskurs

Spännande mix va?

Nu blir det 24. Adjö.

/Sannaho in Piteyo

RSS 2.0