Att baka bullar, goda bullar
Åååh så goda bullar jag har bakat idag tillsammans med mina kära kollegor Emma och Mineta. Imorgon är det ju Lucia och vi tog på oss det fina uppdraget att baka lussebullar till kalaset. Sen kom Emma på att det kunde vara mycket roligare att baka något annat istället. Så vi bakade en superdupermegagod variant.


Här kommer receptet på dessa supersmaskiga superlussebullar:
Ca 25 bullar
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
0,5 g saffran
50 g jäst
12-14 dl vetemjöl
Pärlsocker och/eller mandelflarn
Fyllning
100 g smör
250 g riven mandelmassa
1 msk ljus sirap
100 g vit choklad
/Ida


Här kommer receptet på dessa supersmaskiga superlussebullar:
Ca 25 bullar
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
0,5 g saffran
50 g jäst
12-14 dl vetemjöl
Pärlsocker och/eller mandelflarn
Fyllning
100 g smör
250 g riven mandelmassa
1 msk ljus sirap
100 g vit choklad
Smält smöret till degen och blanda med mjölk och saffran. Värm till fingervarmt, och häll över den smulade jästen i en bunke. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner salt, socker och mjöl, och arbeta till en jämn och smidig deg. Den ska släppa bunkens kanter, men det är okej om den fortfarande är lite kladdig. Jäs i ca 40 minuter.
Vispa alla ingredienser utom chokladen till fyllningen med elvisp tills den är mjuk och smidig. Hacka chokladen fint och blanda ner i fyllningen. Kavla ut bulldegen till en rektangel, och bred fyllningen ovanpå. Rulla ihop från långsidan, och skär i jämna skivor.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, och jäs i ca 30 minuter. Strö över mandel och pärlsocker, och grädda på 250°C i 7-8 minuter.
Gör. Ät. Njut. Dö lycklig./Ida
Kommentarer
Trackback